|
|
| נשלח ב-23/11/2008 15:39 |
|
| |
ובחזרה לדיון. להלן דעתי כפי שכתבתי באשכול הסמול טוק.
הבעיה היא שאין לי נקודת מבט בעניין.
זה אחד מהנושאים שהמציאות לימדה אותי עד כמה היא שונה
מהתאוריה.
יש לנושא הזה המון צדדים והמון שיקולים. והלואי והקב"ה יכון אותך
לטוב שלך באמת.
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 16:15 |
|
| |
אני לא קראתי את כל התגובות אבל אני מניסיון יכול להגיד לכם שאין כמו עיר מעורבת.
אני אישית גרו בעיר חילונית אפשר לומד ואני חושב שאני בנוי לחיים הרבה יותר מכל חרדי ממוצע שגר בעיר חרדית. אין לי כרגע את הזמן בע"ה בהמשך אני ירחיב ע"כ.
אבל אם אפשר ויש אפשרות לקבל את תנאי הדת הנורמלים בעיר מעורבת עדיף מאשר עיר חרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 20:56 |
|
| |
כאחת שגדלה בירושלים בשכונות החרדיות וגרה היום בחו"ל ליד גויים, אני חושבת שצריך לשקול כל ענין לעצמו-אי אפשר להקיש מבנ"א אחד למישנהו. זה מאוד תלוי באופי שלך, אופיו של בעלך לעתיד וסוג הבית אותו אתם רוצים להקים.
יש בתים שזקוקים לאוירה חרדית סביבם שתנשוב להם בעורף-על כל המשתמע. לעומת בתים אחרים הזקוקים למרחב ופתיחות. יש אנשים שהסביבה מחייבת אותם תרתי משמע, ויש אנשים שהסביבה משפיעה עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 23:41 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | בס"ד
1- ו-3 זה לא תשובה, אנשים מתרגלים גם לטרור.
2- בואי לא נגזים, יש הבדל בין "כמעט עירום" ל- "לא צנוע"
אני אסביר את עצמי שוב, כנראה מי שלא גדל בעיר מעורבת לא מבין אותי,
ההרגל הוא לא לא שהיה מצב קיים שגרתי בעיר חרדית ועברתי לחילונית והתרגלתי
אלא כך גדלתי, לא הכרתי מציאות שונה!
|
| נשלח ב-23/11/2008 23:44 |
|
| |
משתוקקת, אמן ותודה.
אברימלהה, התחברתי לדברים שכתבת, אשמח אם תוכל להרחיב בהדמנות.
קרן, את צודקת, הנושא הנידון כרוך בשיקולים והוא שונה מאחד לשני, אני רוצה לשמוע כאן את הדעות השונות.
|
| נשלח ב-24/11/2008 00:41 |
|
| |
| עץ_השדה_1 כתב: |  | |
גם לגבי עיר חרדית או איזור חרדי, לא כל מקום אותו דבר. יש איזורים שנכנסים לך ממש לתוך הנשמה, ויש מקומות יותר פתוחים.
|
|
ב"ה זה הולך ומוסיף. גם באזורים שפעם לא נכנסו לנשמה נכנסים. גם שם עם הזמן ילחמו על כל קיצוניות ושגעון שמקרוב באו, מיד כשיהיו מספיק משועממים לעשות זאת.
אז אל תבני על כך שיכולים להיות אזורים חרדיים אחרים, פן תתאכזבי עם הזמן (אלא אם תעסקי במנוסה תמידית).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 00:46 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | |
אני רוצה לגור בעיר בה אני לא נתקל "בחיות אדם"
|
|
מה לעשות, מרבית האנשים החיים בערים מעורבות, חושבים ש"חיות הקודש", יותר גרועות.
תוקן על ידי שרפ ב- 24/11/2008 1:02:06
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 00:54 |
|
| |
אני חושב שאלו שמגיעים מערים מעורבות מגיעים יותר בנוים לחיים יותר פתוחים לחיים בד"כ יש להם ראש פתוח ובריא בד"כ הם גרו עם חילונים ברחוב/ בבנין אז גם הם יודעים איך להתיחס אליהם הם גם יודעים מה מותר לנו להגיד מה לא וכ'ו.
ילד חרדי שבא מבני ברק וכ'ו לא מכיר כמעט את מושג הזה חילוני חוץ מזה שאבא שלו מראה לו על כל מיני חרדים הם חילונים/פרוצים וכ'ו. הילד הזה גודל לשנאה בין החברים שלו בין השונה ממנו ולפעמים אפילו השכן שלו מהדלת ממול. מה שלא כך אצל ילד שבא מעיר מעורבת הוא מקרב כל אחד ששונה ממנו. אני חסידי ועם כל זה אני למדתי בחיידר עם ספרדים אז מה קרה לי משהו? אבל בעיר חרדית לכל דבר זה לא היה קורה בעולם.
ילד חרדי רואה אכב נוסע בשבת ישר מת להרביץ לו. ילד שבא מעיר מעורבת לא מגיב מחייך לחילוני כי הוא יודע שכך זה יכול יותר לעזור ולא חלילה ההפך.
וכך דוגמאות למכביר. אני בעד לגור בעיר מעורבת וחלילה וחס לגור בעיר דוסית.
ואני יכול לתת לך דוגמא קלאסית מחסידות גור. יש שני קריות אחד בערד ואחד בחצור. בקריה בחצור יש נשירה של כמעט כל בית שני יש ילד נושר. בערד מתוך 250 משפחות יש אולי 1 או 2 נושרים וגם הם עדיים אם כל התלבושת וכ'ו. אז מה הסיבה? התשובה פשוטה מאוד. בחצור הם סגורים בגטו בתוך רחוב וחצי וזהו. הם לא מכירים שום עולם אחר חוץ משם. מי שגר בעיירה עצמה ולא בקריה נקרא כבר שייגעץ. לעומת זאת בערד חיים מעורב חיים עם כל סוגי האוכלסיה הם יודעים איך אנשים מכל הסוגים ומכל המינים נראים ברחוב ואיך לא צריך להיראות ולכן הם פורחים.
מספיק להפעם המשך יבוא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:11 |
|
| |
שרפ-תודה על תגובותיך.
אברימלהה-זה ממש נשמע סיפור בהמשכים...
אז מחכים לפרק הבא.
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:13 |
|
| |
לא נראה לי. כי אין לי כישרון כתיבה מה לעשות. אבל כרגע אני חושב שזה מספיק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:24 |
|
| |
תודה רבה לך ובשורות טובות.
אני מחכה לתגובות נוספות לכאן ולכאן.
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:27 |
|
| |
עיר חילונית
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 19:55 |
|
| |
ליטאי, מתי נזכה לקצת יותר משתי מילים?
|
| נשלח ב-25/11/2008 11:57 |
|
| |
בס"ד
יש משהו חזק בקיצוור מילותיו של ליטאי.
אפשר ללמוד מהם המון.
ליטאי כתב, עיר חילונית.
למעוטי, עיר מעורבת/חרדית.
עכשיו הסיבה כבר מאוד מעניינת...
|
|
| נשלח ב-26/11/2008 07:30 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | עיר חילונית
|
|
מדהים שגם מרבית הכותבים יודעים שלגור ליד קבוצות של חרדים זה בכלל לא נעים. בכל מקרה הם ממשיכים להאחז בהגדרת עצמם כחרדים.
האם בדקתם את השניות הזו פעם?
|
|
|
|
|