|
|
| נשלח ב-30/11/2008 23:34 |
|
| |
ואני אומר שההפך הבאת סימנים נוטעת תקוות בלב המאמינים ואם יש ידיעה שיכול להיות שהסימנים לא יתקיימו ולא מתייאשים אלא ההפך מתחזקים באמונה וממשיכים לקוות אז כן צריכים להביא סימנים כי אנו בדור ירוד שצריך כל עידוד אפשרי כדי להאמין הנה משיח בא
ובנימה אופטימית זו אברך אותכם בלילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 05:32 |
|
| |
בלי חשבונות מסובכים, זה די בטוח שהגאולה בדורנו. כל עולם הזה של שיתא אלפי שנים הוא להביא אותנו למצב התיקון, למצב גן עדן. אם כן, מספיק ללמוד לחלק את אלף הששי לשנים עשר חלקים מפרקי דרבי אליעזר, לסמוך על המדובר בסנהדרין ל"ח, ולראות שאנו בדור של חטא אדם הראשון, ובטוחים אנו שיהיה תיקון לזה, כואב או לא, לפי מעשינו, ושדור זה הוא משנת תשנ"א עד תתל"ד, עוד ששים וחמש שנה. השאלה רק אם אפשר להוסיף לזה חדות.
הבעיה, כפי שאמרתי, היא שיש מה לעשות, לקבץ את הגלויות, להקים על כל ישראל סנהדרין, לבנות את הבית, לגאול את האמת. כל זה בידינו. במידה והחשבונות מראים לנו את הדרך לדברים אלה, טוב. אם לא, הוא דווקא עיכוב הגאולה. למה? כי יש לך אמונה שהכל יהפוך (ולא אולי יהפוך) למצב הגאולה ברגע אחד. זה יוצר עצלנות בענייני הגאולה, כאילו משיח בא לעשות את המלאכה בלבד. עם ישראל הוא כנגד אדם הראשון. אדם הראשון חייב תיקון, לא רק הראש, משיח.
חשבונות דניאל הם על הקץ בעתה. יש היסטוריה אחריהם, אבל המצב שונה.
דניאל ח' מסתיים, לכאורה, עם קום המדינה. דניאל ט', זה בו סוד גדול על אחרית הימים. דניאל יב' מסתיים בעוד כ14 שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 22:51 |
|
| |
גלוי, גלוי,
לא ראית את מה שחישבו רבים, טובים, גדולים וגאונים ממך?
לא ראית שחישובם היה מוטעה?
איך אתה מסוגל להיות כ"כ בטוח בעצמך?
כשאני קראתי בפעם הראשונה את מה שהבאתי בפניכם,
קיבלתי חלישות-הדעת בכל הקשור לחישובים של הזמן המדויק של הגאולה.
אולי תועיל בטובך לפרש לי מדוע אתה חושב שאתה הבנת יותר טוב מ"הראשונים" את הפסוקים שבדניאל?!?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 07:27 |
|
| |
יוסף
אני לא סומך על עצמי, ויותר לא אפרש.
כבר כתוב בזוהר שבסוף אפילו תינוקות יעריכו חשבונות, בדף קיז עמוד ב:
וכד יהא קריב ליומי משיחא, אפילו רביי דעלמא זמינין לאשכחא טמירין דחכמתא, ולמנדע ביה קצין וחושבנין
אתה אומר שהגדולים טעו. אני אומר שהגדולים אשר אמרו את הדברים האלה ושאר החשבונות בזוהר לא טעו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 22:23 |
|
| |
דרך אגב יוסף מה שאמרת שאין פה מי שמבין בזהר כי אם היה פה מישהו שמבין הוא היה הולך ללמוד זוהר
אז אולי כשתגדל קצת תבין שיש פה אנשים שכן יודעים ללמוד זוהר והם כן נמצאים פה על מנת לחזק את עם ישראל וגם להיות בבבחינת "בתוך עמי אני יושבת" (ואני לא מדבר על עצמי)
אבל לפחות מההיכרות שלי יש פה לפחות שלושה ניקים שכן יודעים ללמוד זוהר
דרך אגב תמשיך בפעולותיך המבורכות ותמשיך לעדכן את האשכול שלך
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 23:08 |
|
| |
השאלה היא, מאיפה אתה יודע שהם יודעים ללמוד זוהר?
אבל לא משנה, הפורום הזה לא נפתח להתכתשויות ומריבות,
בשביל זה יש את התיבה הפרטית ותיבת המייל...................
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 23:12 |
|
| |
אז נחזור לעניינו,
מה אתם אומרים, האם כשלומדים את חישובי רבותינו על זמן הגאולה, זה ג"כ נחשב שאנו מחשבי הקצין?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 23:26 |
|
| |
ממש לא
|
|
| נשלח ב-6/12/2008 22:21 |
|
| |
אבל אם הסיבה היא שיאמרו לאחר החישוב, שאם לא בא, יותר לא יבוא ח"ו, זה הרי שייך גם כאשר קוראים מה כתבו אחרים על זמן הגאולה,
לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2008 22:57 |
|
| |
צריך לדעת בסיס חשוב בדברים האלו שכל החישובים הם זמניים אפשריים ראויים להתגלות או לביאת המשיח
אבל וודאי שאם לא בא
אז וודאי שיבוא בזמן אחר והזמן שחשבנו לא היה עת רצון
יוסף
פתחת אשכול תמשיך להביא מקורות מדברי רבותינו
אנחנו מחכים לכך
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2008 22:31 |
|
| |
ובכן, הידעתם שעל פי הפסוקים בדניאל שהבאתי, כותב המדרש שעתיד מלך המשיח להתגלות ולהתכסות, ולהתגלות שוב לאחר 45 שנה?
הנה ציטוט מ"ילקוט שמעוני":
הושע - פרק ב - רמז תקיח
"לכן הנה אנכי מפתיה והולכתיה המדבר. רבי ברכיה בש"ר לוי כגואל הראשון כך גואל האחרון מה גואל הראשון נגלה להם וחזר ונכסה מהם כך גואל האחרון, וכמה הוא נכסה מהם, ר' ברכיה בש"ר חמא בר חנינא מ"ה ימים הה"ד ומעת הוסר התמיד ולתת שקוץ שומם ימים אלף מאתים ותשעים וכתיב אשרי המחכה ויגיע לימים אלף שלש מאות שלשים וחמשה, אלין מותרי מ"ה אינון אלין מ"ה יום שנגלה להם וחזר ונכסה מהם."
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2008 22:33 |
|
| |
מה נקרא היום ברבריא ובריטניא?
והנה עוד מדרש מעניין מילקוט שמעוני על "שיר השרים" בעניין הגאולה:
"רבי יודן בשם רבי אליעזר בנו של רבי יוסי הגלילי רבי הונא בשם רבי אליעזר בן יעקב, קול דודי זה משיח, בשעה שהוא בא ואומר להם לישראל בחדש זה אתם נגאלים, אמרו לו לא כך אמר הקב"ה לנו שהוא משעבדנו בשבעים אומות, והוא משיבן שתי תשובות ואומר להם אחד מכם גלה לברבריא ואחד לבריטניא כאלו גליתם כלכם, ולא עוד אלא שמלכות הרביעית מכתבת טירוניא מכל האומות, כותי אחד בא ומשעבד באחד כאלו שעבדו כל אומתי, ובחדש הזה אתם נגאלים שנאמר החדש הזה לכם:"
אם למישהו יש מקורות לגבי ברבריא ובריטניה המוזכרים לעיל
נשמח מאד לשמוע!
וסתם שאלה, איפה מצינו שבני ישראל גלו לבריטניה???
ועוד, מה הכוונה שם במלים: "מכתבת טירוניא"?
תוקן על ידי yosefroker ב- 08/12/2008 22:34:39
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2008 22:48 |
|
| |
ולגבי המלכות הרביעית המוזכרת שם, מצאתי מדרש שמדבר גם עליה.
בספר דניאל פרק ז' רמז תתרסד:
"אלא מסתכל הוית בקרנא זו מלכות הרביעית שהיא מכנסת עין הרע בממונו של אדם, פלוני עתיר נעבדיניה ארכונטוס פלוני עתיר נעבדיניה בלוטוס."
ועוד אחד, בדניאל פרק ז' רמז תתרסו:
"ומלכו רביעאה תהוא תקיפה כפרזלא זו ארם, למה נמשל כברזל וכחרס, אמרו רבותינו מלכות הרביעית הזו עתידה להשתמש במטבע של חרס, ד"א מה הברזל קשה כך מלכות הרביעית הזו קשה, וכחרס שעתיד הקב"ה לשברה כחרס שנאמר ושברה כשבר נבל יוצרים, וראה מלך המשיח שנאמר חזה הוית עד די התגזרת אבן."
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2008 23:01 |
|
| |
לאט לאט יוסף תן לעקל את מה שאתה מביא
בארבריה זו גרמניה
בריטניא היא אנגליה והיא שלטה בארץ לכן זה נקרא שיהודים גלו לתוך מלכותה
ולגבי מכתבת טירוניא עוד לא יודע מה אתה אומר
|
|
| נשלח ב-11/12/2008 23:06 |
|
| |
את פירוש המלבי"ם על הפסוקים בדניאל, כבר ראיתם???
זה מאד ארוך, אבל מאד מאד מעניין!!!
אני לא אביא פה את כל דבריו, אבל אשתדל בהמשך אי"ה לצטט
את הקטעים החשובים והנוגעים לעניינו.
|
|
|
|
|