|
|
| נשלח ב-25/11/2008 00:03 |
|
| |
אני נגד והרבה נגד.
אני חושב שלהוציא רישיון לבחורה זה אסון. מכמה וכמה סיבות והעיקרי שבהם מטעמי צניעות.
אני רק מתאר לעצמי מה קורה שאישתי תצטרך ליסוע לאן שהוא מאוחר בלילה ופתאום יהיה לה פנצ'ר למשל וכ'ו ותארו לעצמכם מה קורה.
תארו לעצמכם שהיא צריכה לשאול משהו אז חצי שעה היא תקועה בין הרכבים כי זה גבר וזה ככה וההוא ככה. ואף גבר לא יהיה מוכן שאשתו תשאל גברים כשהיא לבד ברכב או שהיא נוסעת לא יודע איפה ותצטרך עזרה ולך תדע מה יהיה כשהיא לבד בכביש בינעירוני.
יש לי במשפחה הרבה בנות דודות ודודות שנוהגות וכן כשיש להם בעיה אז הם יודעות להתקשר אלי או לאחד מהבני דודים האחרים. או בלילה שהם צריכים משהו הם מבקשים ממני יפה כי הם מפחדות וכ'ו.
אני חושב שאם כל הכבוד בחורה לא צריכה שיהיה לה רישיון.בפרט שיש מצבים שבחורה נמצאת בדרך ללא מוצא.
אותי לימדו שלא מכניסים את עצמי בכוח לדבר שאני יודע שאני יכול להסתבך איתו. ולהיות נהגת ללא בעיות בצניעות קשה לי לדמיין מצב כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 07:41 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | אני שילמתי על לימודי נהיגה לעצמי ולרעייתי.
היא לא למדה בבית יעקב, אלא שלא התעניינה ברשיון עד לאחר שאני למדתי.
עד שרכשנו רכב, עברו עוד 5 שנים.
תוקן על ידי שרפ ב- 24/11/2008 21:52:16
|
|
חחח שרפ
בעלי אברך שחור ג"כ שילם על לימודי נהיגה לעצמו ולרעייתו...
(אם כי אני מקווה שיעברו פחות מ-5 שנים עד הרכב)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 07:44 |
|
| |
| אברימלהה כתב: |  | אני נגד והרבה נגד.
אני חושב שלהוציא רישיון לבחורה זה אסון. מכמה וכמה סיבות והעיקרי שבהם מטעמי צניעות.
אני רק מתאר לעצמי מה קורה שאישתי תצטרך ליסוע לאן שהוא מאוחר בלילה ופתאום יהיה לה פנצ'ר למשל וכ'ו ותארו לעצמכם מה קורה.
תארו לעצמכם שהיא צריכה לשאול משהו אז חצי שעה היא תקועה בין הרכבים כי זה גבר וזה ככה וההוא ככה. ואף גבר לא יהיה מוכן שאשתו תשאל גברים כשהיא לבד ברכב או שהיא נוסעת לא יודע איפה ותצטרך עזרה ולך תדע מה יהיה כשהיא לבד בכביש בינעירוני.
יש לי במשפחה הרבה בנות דודות ודודות שנוהגות וכן כשיש להם בעיה אז הם יודעות להתקשר אלי או לאחד מהבני דודים האחרים. או בלילה שהם צריכים משהו הם מבקשים ממני יפה כי הם מפחדות וכ'ו.
אני חושב שאם כל הכבוד בחורה לא צריכה שיהיה לה רישיון.בפרט שיש מצבים שבחורה נמצאת בדרך ללא מוצא.
אותי לימדו שלא מכניסים את עצמי בכוח לדבר שאני יודע שאני יכול להסתבך איתו. ולהיות נהגת ללא בעיות בצניעות קשה לי לדמיין מצב כזה. |
|
פשוט מזעזעת הפרימיטיביות הזאת.
בנות לכו תדעו לאן אתן נופלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:23 |
|
| |
מדבריו של אברימלהה עושה רושם שהבעיות הן רק בלילה
מה שאין כן התנהלות בתח"צ ובמוניות, שם הבעיות הן ביום ובלילה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:24 |
|
| |
אברימלה???
בעיות בצניעות....
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:28 |
|
| |
כן, אברימלהה צודק, רשיון נהיגה לבחורה רווקה יש בזה בעיות של צניעות.
משתוקקת, אם זה לא קשור לצניעות, אז למה בסמינר אוסרים?
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:30 |
|
| |
אם הוא רוצה להלחם בבעיות הצניעות יש לו כר רחב במגוון נושאים.
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:35 |
|
| |
זה ברור,
אבל כשדנים כאן ספציפית על בעיה מסוימת אני (וגם הוא כפי הנראה) חושבת שזו נקודה רגישה שקשורה לצניעות.
לא מסכימה איתי?
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:39 |
|
| |
אני נגועה בזה.
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:43 |
|
| |
אוקיי, אני נגועה ברצון עז אבל בינתיים אני דוחה אותו,
בכל אופן אני חושבת שאני יכולה להודות במשהו שהוא לא כ"כ ראוי מבחינה רוחנית למרות שאני נגועה בו,הרי כל אחד יודע על עצמו שהוא לא צדיק תמים בכל דרכיו(לפחות משתדלים להיות..)
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:49 |
|
| |
נסיון הצניעות מלווה אותי בכל צעד ושעל ואני משתדלת להתגבר
ולהתחזק. קשה לי להסכים עם כך שרשיון הוא מכשול גדול בצניעות
בעוד אני מתמודדת עם קשיי צניעות בעבודה או בלבוש וכד'
כמעט בכל תחום אפשר למצוא את הפרצה של הצניעות ולברוח
מהתמודדות איתה.
|
| נשלח ב-25/11/2008 09:56 |
|
| |
עברנו לדיון על צניעות.
את צודקת, בכל תחום יש פרצות,אנחנו מתמודדות עם זה כל דקה נתונה,
העיקר הוא להתמודד עם המציאות להשתדל לעשות את הטוב(למרות הקושי-שבגללו נופלים הרבה) ולא לברוח.
כלי תקווה ותפילה שנצליח.
|
| נשלח ב-25/11/2008 11:53 |
|
| |
בס"ד
אני לא בעד רישיון.
אני לא נגד רישיון.
אני בעיקר לא מבין, למה זה הופך לדיון.
כמו שלא הייתי פותח אשכול האם מותר לאכול ארוחת צהרים גבר ואישה (נשואים) ביחד, כך גם לא הייתי פותח את האשכול הנ"ל.
למרות שגדולי הרבנים הורו על איסור רישיון לבחורה, אני באישית קיבלתי עם רישיון ולא חשבתי על איזה כלל כבעיה, זה בכלל לא היה נושא לדיון.
אני חושב שזה דבר מעולה, הן מבחינת גני ילדים והן בנסיעות ארוכות ובכלל, למה לא להרחיב כישורים בכל דבר... אני בעד הרחבת/רכישת כישורים בכל נושא...
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 17:07 |
|
| |
| חנושנוש כתב: |  | כן, אברימלהה צודק, רשיון נהיגה לבחורה רווקה יש בזה בעיות של צניעות.
משתוקקת, אם זה לא קשור לצניעות, אז למה בסמינר אוסרים?
|
|
המגיב שדיבר על חוסר צניעות, כתב זאת גם לגבי נשים נשואות. (הרב בנימין זילבר כתב בדיוק הפוך).
לגופם של דברים, האם להדחף, גברים ונשים יחדיו באוטובוס זה יותר צנוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 17:15 |
|
| |
שרפ, נכון גם לנשואות יש בעיה בנידון.
ובקשר לאוטובוס, כבר התדיינו על הפרצות הקיימות היום בכל תחום, ראה למעלה.
אגב, יש אוטובוס מהדרין בימינו..
|
|