בית פורומים הנה ימים באים

אשרי המחכה ויגיע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2008 21:48 לינק ישיר 

[quote]

שלום רב, 
אותי הדברים שנאמרו באשכול זה מעט "מייאשים" מכיוון שאני מאמין שמהלכי הגאולה נכנסים להילוך גבוה בשנת התשס"ט וגם בתקשורים של הילדים האוטיסטים הם בפירוש מדגישים שהגאולה היא לא בעוד 5-10 שנים אלא בקרוב מאד. 
אז אשמח להבהרות בנושא, מה כוונתך כיבוש הארץ בשנים 5769-5776, מה זה אותר לגבינו עכשיו? 
ועוד רציתי להוסיף,כפי שאמר המשקיף,אתר זה מטרתו לחזק ולא להחליש ולומר שהגאולה תהיה בתשפ"ג או בתשצ"ד זה מחליש. 
כל אחד יכול לפתוח אשכול ולומר שלפי חישוביו הגאולה תהיה בעוד 50 שנה, אבל צריך לשקול את ההשלכות. 
אני מבין שהכוונה לטובה... 

[/quote]

כיבוש הארץ הוא משל לעלייה לשלטון.

אנשים כל הזמן מדברים על כמה קרוב הגאולה, והיום שאנחנו אומרים לעצמנו שאי אפשר להימשך עוד 3 שנים, ושכחנו שאמרנו אותו דבר לפני עשר שנים.  לפי שיטת קול התור, חישוב סתמי שאומר שהקץ הוא בעוד שבוע ופשוט צריכים לחכות, על זה אמור תיפח עצמותיהם של מחשבי קצין.  כל חישוב שהשלכותיו הוא אדישות, פשוט צריכים לחכות, אולי מחזק זמני את האמונה של כמה אנשים, אבל אינו מועיל להטיב את מצבנו המשותף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 21:51 לינק ישיר 

[quote]

מצפה דבריך נחוכים ונבונים אני בס"ד הולך להפריח את כל השיטה של גלוי ואני פותח אשכול מיוחד רק על חישובי היובל שבו נביא את השיטות כולם ונלמד על הנושא המתינו בסבלנות זה לוקח זמן

[/quote]

סלח לי על העברית שלי, אבל אתה מתכוון להפריך או להפריח?

אם זה להפריך, נא לתת הסבר חלופי לדברי הזוהר חדש על יובל ושמטה כחדא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 21:58 לינק ישיר 

מאיזה בית מדרש הבאת את החילוקים האלו
חישוב סתמי כל גדולי שחישבו את הקץ זה היה חישוב סתמי
ועל זה נאמר תיפח רוחם?
של נעליך מעל רגליך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 22:20 לינק ישיר 

דברי הזוהר, בענין שלנו, די פשוטים.  כתוב שיש אלף מאתים שנים של גלות בזוהר, ואחרי זה שבעים שנים של עקבות משיחא ושתים של חבלי לידה.  וזה בא כפירוש על דברי דניאל.  וכתוב שם אשרי המחכה.  אתה אומר לאו דווקא ואני ממציא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 22:27 לינק ישיר 

אל תכניס מילים לפי
החשבון שמביא הזוהר לפי הבנתי את הסוגיא היא בפשטות זמן מסוגל לגאולה ותו לא
לא זכינו שיהיה אחישנה ועל זה מדבר הזוהר על אחישנה
לא על בעיתה
לגבי חישוב היובל אתה המצאת שיטה משלך שבה אתה משתמש
תקופה אחת לפי חכמים תקופה אחת לפי רבי יהודה על איזה מקורות אתה מסתמך וודאי שלא על הרמב"ם שהוא לא כתב כמוך ראה הלכות שמיטה ויובל פ"ז ח' והלאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 22:28 לינק ישיר 

לא שאני מבין גדול בהבנת זוהר,
אבל איני מאמין שיש פה בכל ה"הייד פארק" 
אחד שכן יכול ויודע להבין במדויק כוונת הזוהר הקדוש.

כי אם היה, הוא לא היה נמצא פה, אלא הולך ללמוד זוהר!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2008 22:38 לינק ישיר 

זכו אחישנה, לא זכו בעיתה.  אם כן, הגאולה תלויה בנו ולא בזמנים.  אם כן, איזה צורך יש בחישובים של עת רצון?  חישובים הם על בעיתה, וזה פשטות הלשון של חישובים שיש בידינו.

על עניין היובל, אני לא מבין כל כך טוב את ההסתייגות שלך והציטוטים מהרמב"ם כאילו לא אמרתי במפורש במאמר את דעת הרמב"ם.  הרמב"ם מביא שיטת החכמים, ואומר עם חורבן הבית, סופרים שבע שבע, בלי יובל.  חידוש שלי הוא לומר שיש המשך היובל, לא הלכה למעשה, לפי שיטת הרמב"ם, אלא ספירה לגאולה, לפי שההיסטוריה כבר הוכיחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 22:46 לינק ישיר 

מה זה חידוש שלך אתה שומע מה אתה אומר מה אתה איזה פוסק הלכתי שקובע דברים מי הסמיך אותך לקבוע דברים כאלה ועוד אתה אומר את זה בשיא הפשטות!
אתה מוסמך לפסוק הלכה
כן או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 23:18 לינק ישיר 

זה לא חידוש שלך גלוי (נסתר) את זה כבר הסביר יפה הראב"ד בספר אימרי בינה.
דרך אגב אימרי בינה לא חולק על ההלכה, מכיוון שאין הלכה מסודרת בעניין היובלות, מה שכן הוא חולק על הרמב"ם בשיטה והוא יכול בטור ראשון כמוהו...

בנוסף זכו אחישנה אכן תלוי בנו אך יש זמנים לאחישנה שאם בזמנים אלו נהיה זכאים ניגאל, זה נקרא אחישנה.
עם כל הכבוד לך אל תמציא תורה חדשה ואל תחשוב שאתה יכול לחלוק אל גדולי עולם כמו הגאון מוילנא, אתה אפילו לא כמו חמורו של רבי פנחס בן יאיר (גם אני לא)...

תוקן על ידי nipnap ב- 03/12/2008 23:18:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/12/2008 07:33 לינק ישיר 

משקיף, איך יתכן שאני פוסק הלכה כשהדבר לא נוגע להלכה כלל וכלל?  יובל בזמן הזה אינו הלכה, ובזמן הבית אינו הלכה כי אם לקבוע שמיטין בזמנן.

חידושי לא נוגע להלכה אלא מוסיף חשיבות לשנים כפי שהסברתי, וזה מתאים לספר אמרי בינה, גם כפי שהסברתי.

אני ממש לא מבין את הגישה שלך.  מאחר ולא באתי לדבר על הלכה למעשה, יתכן לחדש דברי תורה.  לא חידשת דבר תורה בשלחן שבת בחייך?  אני פשוט אמרתי שהיובל ממשיך, בלי לספור אותו, ובלי חשיבות הלכתית, רק כספירה לגאולתנו.

אנא להסביר את קושייתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 07:34 לינק ישיר 

ניפנפ,

אמרי בינה אכן חולך על הלכה למעשה בידינו, כי מפורש בו ששנת 5767 היא שמיטה, ו5768 היא יובל.  כידוע לך, 5768 היתה שמיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 08:14 לינק ישיר 

חידושים כן מבוססים על דברי רבותינו וחידושיך על מי מבוססים על סברת הכרס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 08:54 לינק ישיר 

אחרי שבאתי לחידוש זה, מצאתי משהו דומה באינטרנט באנגלית.  ראה פה:

אבל כל החשבונות אני עשיתי בעצמי.  שדבריי מפרשים את הזוהר חדש, היה בזה שותפות.  גם ספר אמרי בינה מצאתי, כששה חודשים אחרי שבאתי למסקנותיי.

מאין אתה יודע שחובה עליי להעתיק את זה דרך מישהו בלי לחדש דבר?  אתה אומר שאסור לחדש.  אם תקרא עוד פעם, הצעתי שיש פשר לדברי הגאונים שהביא הרמב"ם, והצעתי את אשר הצעתי כחידוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 13:57 לינק ישיר 

אתה למעשה פוסק בחידוש שלך הלכה
יש מחלוקת בין הראשונים האם פוסקים כחכמים או כרבי יהודה
כל אלו פסקו כרבי יהודה

4. ר"ת בספר הישר, שו"ת סי' מד אות ב, וחידושים סי' תרצ, והובא ברשב"א וריטב"א ותוס' הרא"ש ור"ן ר"ה ט א, שכ"מ בגמ' ע"ז ט ב (לגירסתו שם, עי' סה"י שם והעיטור ח"א פרוזבול, הוצ' רמ"י דף עז ע"ב), וע"פ גמ' ר"ה ט א שהעמידו סתם משנה ריש ר"ה כדעה זו; ר"י בתוס' ר"ה שם ד"ה ולאפוקי; ראב"ד בהשגות שמו"י שם בשם י"מ, ושאפשר שכך דעת הגאונים דלהלן ציון 116; בעה"מ ע"ז שם: מראין הדברים; סה"ת שער מה אות כג; ס' התרומה סי' קלה, והובא בתוס' ע"ז שם ד"ה האי, וכפתור ופרח פנ"א; רא"ש ע"ז פ"א סי' ז; מאירי ע"ז ט ב, ומגן אבות שם בשם י"פ; רי"ו מישרים נ"ז; אגודה ר"ה סי' ג בשם תוס'; טור יו"ד שלא; ש"ך שם ס"ק מג. ועי' תשו' ופסקים לחכמי אשכנז וצרפת (קופפר) סי' קפד שלא נחלק ר' יהודה אלא כשלא היו כל יושביה עליה, אבל כשהיו כל יושביה עליה מודה ר' יהודה לחכמים, וצ"ב.

ויש שפסקו כחכמים

רמב"ם שמו"י פ"י ה"ז, ושו"ת הרמב"ם מהד' בלאו סי' שפט; ראב"ד בהשגות שמו"י שם ה"ו; עי' תוס' ר"ה ה א ד"ה אמרה ומנחות סה ב ד"ה מה בשם רבנו משולם, וכ"ה בתשובתו בסה"י לר"ת סי' מג אות א, שנקט בפשיטות כחכמים; החינוך מ' שלב; מאירי ר"ה ח ב ונדרים סא א, ומגן אבות ענין טו בשם י"פ, ועי' ציון הבא; ר"א מן ההר נדרים שם.

ואתה למעשה מציע הצעה את שתי השיטות תקופה כרבי יהודה תקופה כחכמים בשביל זה צריך להיות פוסק ואל תאמר לי אחרת
לא חידושים ולא כלום זו פסיקה ומי הסמיך אותך לפסוק .?

תוקן על ידי המשקיף ב- 04/12/2008 13:54:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 14:15 לינק ישיר 

לגלוי הנסתר, איפה מפורש בספר אימרי בינהששנת השמיטה היתב בשנת 5767 ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > אשרי המחכה ויגיע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext