| נשלח ב-29/11/2008 19:36 |
|
| |
קידוש השם בבית חב"ד
בחדרי חרדים פורסמה תגובה שהיתה ב- YNET שממחישה מצויין את קידוש
השם של זוג הקדושים שנרצחו על יד בני עוולה :
שישי אצל ריבקי וגבי
יום שישי, שמונה בערב שעון הודו. אני יודעת כי השעון שלי בארץ עדיין מכוון על השעה הזו. קשה להתנתק.
לפני חודש בדיוק סעדתי ארוחת שבת בבית חב"ד במומביי עם גבי, רבקי, מויישיק ועוד אורחים מישראל, ארצות הברית, אנגליה והודו.
כמה שעות לפני זה, צעדתי ברחובות שכונת קולאבה מותשת, חולה, מדוכאת ומתלבטת. איבדתי את הדרכון שלי והיה חג- פסטיבל הדיוואלי. בשל כך נאלצתי להפסיד את הטיסה שלי חזרה לארץ ולחכות עד שהמינהלות יסתדרו. הייתי בכזה פוקוס על חזרה הביתה ופיספוס הטיסה ממש דיכדך אותי. מאוד התלבטתי אם ללכת לארוחת השישי בבית חב"ד. מה לי, חילונית תל-אביבית בת 30 + ולבית הדתי הזה, על כל התרמילאים הצעירים שבו? אבל הגעגועים לאוכל ביתי ולנחמה בעברית עשו את שלהם ובשש בערב הייתי שם, קצת חשדנית וקצת נבוכה מהרעיון של להיות אורחת בבית של מישהו, לאכול ולא לשלם.
הייתה ארוחה נפלאה. ריבקי הכינה חלות וסעודה לתפארת. גבי דיבר על פרשת השבוע- פרשת נח ומשמעות הצוהר שנדרש בתיבה ואחר כך ביקש לערוך את הסבב המסורתי שלהם בשישי, שבו כל אורח מספר על עצמו ועל משהו חיובי שעשה יעשה (גבי קרה לזה "מצווה").
מויישיק, שהיה עצבני קצת בתחילת הערב, קרן מאושר על הכיסא הגבוה ליד אבא, בראש השולחן.
לאחר קינוח האננס היה כבר מאוד מאוחר אבל אני כבר ממש לא רציתי לעזוב. הייתה הכנסת אורחים כל כך חמה. הרגשתי ממש רצויה ובת משפחה. ריבקי ישבה איתנו, הבנות, וגלגלנו שיחה עד שבחצות יצאנו חזרה למלון שלנו.
בימים הבאים הבנתי לאט לאט את משמעות המושג "בית פתוח". זה כל כך לא אינטואיטיבי בשבילי להכנס ככה לתוך חיים של משפחה ועוד משפחה כל כך שונה ממני. רבקי עזרה לי מאוד עם כל מינהלות הדרכון שלי (סיבוכים שכמעט גרמו לי לפספס טיסה נוספת הביתה). במשך שישה ימים באתי יום יום לבית, בדקתי באינטרנט את מצבי וקבלתי המון תמיכה נפשית מהזוג היקר הזה.
שניהם, רבקי וגבי, אנשים צנועים ונעימים מאוד. מה שהפתיע אותי הוא חוסר השיפוטיות שלהם כלפי האורחים שלהם ונכונותם לעזור שלא על מנת לקבל שכר, כלומר, מבלי בכלל לנסות להחזיר בתשובה.
ריבקי, כמו שראיתי שכבר כתבו עליה בעיתון, עם חיוך תמידי על הפנים. בחורה שנראית כמעט ילדה, מלאה באופטימיות ובמרץ (לא יכולה לשבת לרגע, כדבריה).
כשהסתדרו ענייני הגעתי להגיד שלום. זה היה ביום רביעי בערב, ה 5.11.08. ריבקי הצטערה שלא אשאר לאכול איתם ארוחת ערב, אבל אני רציתי למצות עוד קצת את העיר לפני השיבה הביתה.
בלב, הבטחתי לעצמי שעוד אחזור אליהם. בפעם הבאה בהודו (ותהיה פעם באה) אבוא להגיד שלום, נראה איך מויישיק גדל, נגיד שלום לסנדרה ולשאר העובדים ונקשקש.
עכשיו אני מרגישה שאולי זה כבר לא יקרה. עוד אין חדשות חד משמעיות אך זה לא נראה טוב.
אני המומה מאיך קשרתי קשר עם אנשים, עם מדינה, עם עיר ועכשיו עוד לפני חלוף חודש, הכל בלהבות. הבית שהיה ביתי השני במשך שבוע תמים, נפער בו חור, חלונותיו נופצו (ואיך עשו את כל זה בסמטה הצרה שביוב זורם בה ועיזים מלחכות זבל במרכזה?) והאנשים שנפשי נקשרה בנפשם, עוברים טרגדיה שכזו.
הצוהר בתיבת נוח, נדרש בכדי לראות מתי יורדים המים ושלום שוכן בעולם, כך פירש גבי לאחר דיון ארוך ואני אומרת שכל השבוע הזה פתח לי צוהר לבית חב"ד ולפעילות שלהם ושהתפיסה שלי שלהם עד אז, הייתה רחוקה מאוד מהמציאות. צוהר נוסף נפתח לי ע"י הזוג הצעיר והמקסים הזה, שבמהותו והתנהגותו הראה לי שיש לי הרבה על מה לדבר עם חרדים וחסידים, למרות כל השוני. אני כבר מאוד מתגעגעת
|
|
| נשלח ב-29/11/2008 21:06 |
|
| |
מרדכי ידידי תודה רבה לך על הבאת הדברים
באמת העם צריך לדעת שיש לחלק בין אמונתם של חסידי חב"ד
שלכאורע הרבי הוא המשיח אם זה אנחנו לא מסכימים אבל
המעשים שלהם רצויים מאוד להשם
חסידי חב"ד באופן כללי הם באמת אנשים יוצאי מן הכלל מסירות נפשם על דברי רבם ועל קירוב עם ישראל לאבינו שבשמיים
אלו הם תכונות נערצות וכך צריכים להיות
הרב הולצברג הי"ד ורעייתו רבקה הי"ד
מתו על קידוש השם
הם היו בהודו כדי לקרב נשמות ישראל לאבינו שבשמיים
כמצוות רבם
מי יוכל לשער את השכר המצפה להם בעולם הבא
עין לא ראתה אלוקים זולתך
אבל נצא מפה לקריאה לעולם
אנא חיזרו הביתה לישראל
הפיגועים יחריפו הם יהיו לא רק בהודו אלא בכל מקום
הבית של כל יהודי הוא ישראל ואם לא תחזרו עכשיו
אחר כך יהיה מאוחר הכתובת על הקיר אנא מכם קיראו אותה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 16:02 |
|
| |
"לפעמים צדיקים מתים בגלל עוון הדור"
"הרי שלוחי מצוה אינם ניזוקים לא בהליכתן ולא בחזרתם. אם כן, בשל מה הסער הגדול הזה?" • הגר"ח קנייבסקי, הגר"ג אדלשטיין, האדמו"ר מצאנז והגר"ע יוסף על הפיגוע בבית חב"ד בהודו
שלמה ספטנר, 'מרכז הענינים'
תאריך: 01/12/2008 10:04:00 |
במוצאי שבת, עם בואו של הגר"ח קנייבסקי למעונו, דווח לו על מצב ההרוגים בהודו, והוסיפו לו כי ישנם שני משגיחי כשרות שנהרגו גם הם בתופת הנוראית. אחד הנוכחים שאל: הרי שלוחי מצוה אינם ניזוקים לא בהליכתן ולא בחזרתם. אם כן, בשל מה הסער הגדול הזה?
הגר"ח השיב: זו גמרא בשבת בדף ל"ג: 'אמר רבי גוריון ואיתימא רב יוסף ברבי שמעיה: בזמן שהצדיקים בדור צדיקים נתפסים על הדור'. לפעמים צדיקים מתים בגלל עוון הדור ובכזה מצב יכול להיות שגם שלוחי מצווה ניזוקים, כי הם נתפסים בעוון הדור".
בשיחה מיוחדת אותה נשא ראש ישיבת פוניבז', הגר"ג אדלשטיין, לאחר שיעור שבועי המתקיים בביתו לבני הישיבות בבני ברק, דיבר על הפיגועים הקשים בהודו. בדבריו אמר ש"כל מה שנעשה בעולם, הכל לעורר את כלל ישראל, וגם כשרואים דברים רחוקים מארץ ישראל והנפגעים הם גוים צריך לדעת שהכל כדי לעורר אותנו. ובפרט כאן, שהיו יהודים, זה בא לעורר יותר. והוסיף את החיזוק שצריך להתחזק: כולם מחפשים סגולות להינצל. צריך לדעת שהכלל הראשון הוא בין אדם לחבירו - זהו מידות טובות, ורק כך יכולים לזכות להינצל מכל דבר רע.
"צריך לדעת שאם כולם היו באחדות היו יכולים למנוע את זה. כתוב בחז"ל על דורו של אחאב שכולם עובדי עבודה זרה היו, ועל ידי שלא היו בהם דלטורין (מספרי לשון הרע) היו יוצאים למלחמה ונוצחים. ומאידך כתוב דורו של דוד כולם היו צדיקים ועל ידי שהיו בהם דלטורין (מלשינים) היו נופלים במלחמה. צריך לדעת שהכלל הראשון שצריך שיהיה בבין אדם לחבירו, זהו מידות טובות ורק כך יכולים לזכות להינצל מכל דבר רע".
התבטאות נוספת נשמעה מכ"ק האדמו"ר מצאנז. מספר פעמים במהלך השבת דיבר על כך ש"אדם צריך לדעת שהכל לטובה, וכשמגיעה צרה על כלל ישראל יש לעורר רחמי שמים. אפילו שעכשיו הגויים שמחים על הצרות של עם ישראל, כשיגיע המשיח בקרוב נבין שכל מה שהתרחש - הכל היה לטובה".
גם שיעורו השבועי של הגר"ע יוסף הוקדש לעילוי נשמת הנרצחים בהודו. עם תחילת השיעור, התייחס הגר"ע לאשר אירע בבית חב"ד בהודו ואמר כי הוא מקדיש את שיעורו השבועי לעילוי נשמת הנרצחים בבית חב"ד.
מקור להודעה חדרי חדרים
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=7569&cat_id=1
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 20:11 |
|
| |
מדוע לא מפרסמים את שמות שני הנרצחים הנוספים בבית חב"ד?
לנוכח האשמות מפקיסטן שבית חב"ד במומבאי שימש כבסיס למוסד, ראוי היה לפרסם הודעה מדוע לא הותרו לפרסום עד כה שמות שני הנרצחים הנוספים בבית חב"ד
http://www.tsofar.com/zofar/see_article.asp?id=9880
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 22:55 |
|
| |
בס"ד
לאחר ימים טרופים אלו שהתחילו ביום רביעי האחרון התחיל מסע מסע טרור בעיר מומבאי שבהודו
אחד ממוקדי הטרור היה בית חב"ד שבעיר שמנהלים אותו זוג הצדיקים הי"ד הרב גבי והרבנית רבקה למשפחת הולצברג
לא רצינו להאמין לגרוע מכל
אבל כבר ביום חמישי פורסם בפורום חדשות 24 שכל הנמצאים בבית חב"ד נפטרו
הסתובבנו עם הרגשה קשה כל השבת באי וודאות כן נהרגו או אוליי יש איזה סיכוי שלא נהרגו
אני בטוח שלכמה מכם עלו מספר שאלות לגבי האירוע הזה
א. שלוחי מצווה אינם ניזוקים איך השליחים נהרגו
ב.למה הפיגוע הגיע לבית חבד
ג.ועוד שאלות כאלה ואחרות
הבסיס כדי להבין מה שקרה הוא שהעם היהודי הוא הבסיס של כל העולם וכל מה שקורה בעולם משברים כלכליים,אסונות טבע, מלחמות,החלפת ממשלות, ועוד....
הכל זה לצורך ובשביל ובגלל העם היהודי
ובכל אופן כיצד ניתן להסביר את מה שקרה בהודו
התשובה היא מאוד פשוטה
זוהר
ותו אתמר בחבורא קדמאה דהא ניחא ליה לסטרא אחרא לשלטאה על זכאה יתיר מכלא ולא חייש כדין לכל עלמא, אדהכי הא טולא אזדמן לגבייהו וא"ל מנלן מאיוב דחזא קודשא בריך הוא דדרא הוו מחויבין כלייה ואתא שטן לקטרגא אמר ליה קודשא בריך הוא (איוב א) השמת לבך אל עבדי איוב כי אין כמוהו בכל הארץ לאשתזבא ביה דרא, ואיהו מתלא לרעיא דאתא זאב למטרף עאניה ולמיבד ליה, מה עבד ההוא רעיא דהוה חכימא יהיב ליה אמרא תקיפא ושמנה ורברבא מכלהו ההוא דהוו מתנהגין אבתריה כלהו, וברעו לשלטאה על ההוא אמרא טבא שכח (נ"א שבק) לכלהו, מה עבד ההוא רעיא בשעתא דהוה זאב אשתדל בההוא אמרא ברח רעיא עם עאנא ושוי לון באתריהון ולבתר תב לאמרא ושזיב ליה מזאב, הכי עביד קודשא בריך הוא עם דרא יהיב קודשא בריך הוא לצדיק ברשו מקטרגא לשזבא לדרא בגיניה
עד כאן לשון הזוהר ועכשיו בואו נסביר אותו
ועוד למדנו בחיבור הראשון כי נוח לו לסטרא אחרא לשלוט על הצדיק יותר מכל שאינו מחשיב אז את כל העולם .
בתוך כך נזדמן להם צל אחד ואמר להם מאין לנו זה שמחשיב יותר לשלוט על הצדיק מלשלוט על כ העולם .
מאיוב כי ראה הקב"ה שהדור היה חייב כליה והשטן בא לקטרג אז אמר לו הקב"ה השמת לבך אל עבדי איוב
כי אין כמוהו בכל הארץ , כדי להציל בו את הדור .כך עשה הקב"ה עם הזוג הולצברג הי"ד
ועכשיו ממשיך הזוהר משל לרועה שבא זאב לטרוף את צאנו ולאבד אותם מה עשה אותו הרועה שהיה חכם נתן לו שה חזק ושמן וגדול מכולם אותו שכולם היו מונהגים על ידו ,
וברצונו לשלוט על אותו השה הטוב , עזב בזאב את כולם,
מה עשה אותו הרועה , בשעה שהזאב היה עסוק בשה ההוא , ברח הרועה עם הצאן, ושם אותם במקומם ואח"כ חזר את השב והצילו מן הזאב
כך עושה הקב"ה עם הדור שהקב"ה נותן את הצדיק ברשות המקטרג כדי להציל את הדור בשבילו ואם הצדיק הוא חזק כמו יעקב נאמר בו ויאבק איש עמו
בכל אופן היוצא מדברי הזוהר שהקב"ה רצה להציל את עם ישראל לכן הוא נתן למקטרג את הזוג הולצברג ושאר הנרצחים
על מנת כדי להגן על הדור
כי עוונות הדור הקדישו את הסאה והקב"ה בחר בזוג הולצברג שילכו כפרה על הדור כולו כולנו חייבים את חייהם לזוג הולצברג הי"ד
יהי זכרם ברוך
תוקן על ידי המשקיף ב- 01/12/2008 23:04:05
הנה ימים באים נאום אדני אלוהים והשלכתי רעב בארץ לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע דברי אלוקים חיים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 23:17 |
|
| |
אני רואה שלכל השאלות יש תשובות בזוהר האם יש כאלו תשובות גם בתלמוד
יישר כח על דבריך המאלפים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 00:51 |
|
| |
אני מרגיש שאני מתכתב עם עצמי , לא לשם כך באתי הנה...
אין תגובות משמע לא מעניין ומשעמם , אז למה לטרוח .
נוותר וזהו .
תזכו למצוות .
תוקן על ידי המשקיף ב- 02/12/2008 13:33:21
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 14:43 |
|
| |
דרכם האחרונה: אלפים מלווים את השלוחים הי"ד
בכפר-חב"ד החל בשעה זו מסע הלווית השלוחים שנטבחו על קידוש ה' בבית-חב"ד מומבאי, הרב גבריאל ורעייתו רבקה הולצברג הי"ד, בהשתתפות אלפים רבים. באירוע צפוים לשאת דברים אישי ציבור, רבנים ונציגי המשפחה
צוות שטורעם
בכפר-חב"ד החל בשעה זו מסע הלווית השלוחים שנטבחו על קידוש ה' בבית-חב"ד מומבאי, הרב גבריאל ורעייתו רבקה הולצברג הי"ד, בהשתתפות אלפים רבים. באירוע צפוים לשאת דברים אישי ציבור, רבנים ונציגי המשפחה.
נשיא המדינה, מר שמעון פרס, המועמד לראשות הממשלה בנימין נתניהו ושר הבטחון אהוד ברק הגיעו לאירוע.
בתחילת האירוע נשא דברים הרב נפתלי ליפסקר, יו"ר אגף הסניפים בצעירי חב"ד.
לאחר אמירת פרקי תהילים משותפת וסוחטת דמעות, עלה לבימת הנואמים רבו של כפר-חב"ד הרב מרדכי שמואל אשכנזי. "הם נטבחו ממש כמו במעשי הצלב, כמו פרעות ת"ח ות"ט עם תשמישי הקדושה בידיהם. הם הזדככו בצורה כזאת שאף אחד מישראל לא זוכה לזה. הם יגיעו תיכף ומיד למחיצתו של הרבי. הם יצעקו ויזעקו בפניו: רבי, תציל ותגן על כל אחד ואחד מהשלוחים במקומו, שלא יהיה להם כל נזק.
"אני פונה אל חסידי חב"ד ואומר להם: הרבי תבע מאיתנו שלום ואחדות. האחדות במחננו כרגע היא פיקוח נפש ממש. כל אחד ואחד שנמצא פה, כל אחד ואחד ששומע, יקבל עליו את ההחלטה הזאת. אני הכרתי אותם, אין לי שום ספק שזהו כרגע רצונם האמיתי. אין שתי חב"ד, יש הקב"ה אחד, יש רבי אחד ויש חב"ד אחת".
"אין לי מה לומר למשפחה", התייפח הרב משה קוטלרסקי, יו"ר המרכז לענייני חינוך. "זה לא הזמן לשאלות. אנחנו נשיב לטרוריסטים. אנחנו לא נלחם עם טנקים או רימונים. הרבי אמר שמעט אור דוחה הרבה מן החושך. במעשים טובים נגרש את החושך, וננצח את המחבלים. כך נשיב להם. מה אני יכול לומר למוישי הקטן, היחיד ששרד את התופת?
"דיברתי עם גבי לפני שבוע וחצי. הוא היה אדם יקר כל-כך, היה אדם שנעים לדבר איתו. מוישי, אין לך אבא ואמא בחיים שיחזיקו אותך בידיהם ויאמרו איתך שמע ישראל ומודה אני. אבל מוישי, אתה נהיה היום הבן היחיד של כלל ישראל, אתה בנם של ארבעת אלפים שלוחים ושלוחות בעולם. הם יאמצו אותך. אנחנו נעשה הכל כדי לוודא שלא יחסר לך דבר בגשמיות, כדי שתוכל לגדול כשליח של הרבי.
"אני רוצה להכריז בזאת כי בית-חב"ד מומבאי ישא את שמם של השלוחים הי"ד. ומוישי, כשתתבגר, זה יהיה הבית-חב"ד שלך. אתה תשוב לבית שלך".
הרב יצחק-דוד גרוסמן, דוד הנרצחת ורבה של מגדל העמק גועה אף הוא בבכי. "גבי ורבקי, הלכתם בדרכו של אברהם אבינו. אפשרתם לאלפי ישראלים בית חם. פגשתי ישראלים שנסעו להודו ומצאו שם אבא ואמא. אלה היו גבי ורבקי. הם נתנו להם אהבה ומסירות. הכל בצורה נפלאה. מי יכול לתאר את המסירות הזאת?"
"באנו לקיים את הפסוק וכל בית ישראל אשר שרף ה'", אמר הרב שלמה עמאר, הראשון לציון והרב הראשי לישראל בפתח דבריו. "זו שריפה של כל עם ישראל, לא רק של בית-חב"ד. צדיקים וטהורים כאלה, שכל מעשיהם בשם ה', וכל מטרתם להרבות שלום ואחווה בין העמים. ובאים ופוגעים בהם פגיעה חמורה כזאת - הרי זו שריפה של כל עם ישראל.
"אנחנו יודעים בברור שהם נהרגו על יהדותם. ואם כן, אין שום בריה יכולה לעמוד במחיצתם. אנחנו לא יכולים להבין".
הדובר הבא הוא הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר. "אני כל-כך התרגשתי כששמעתי את האמונה האדירה של הרב שמעון רוזנברג, שאומר: אני אגדל את מוישי. התמונה של הרבי הושלכה על הריצפה אך היא נותרה שלמה. זה כאילו שאמרו לנו: היה אסון, הפילו אותנו, אך אנחנו לא נשברים".
"זה מספר ימים שהעולם כולו, בוודאי העם היהודי, חייב תשובה לשאלה אחת של ילד בן שנתיים, של מוישי: 'אמא'. חייבים תשובה מדוע אמו של מוישי נרצחה. כל מי שיש לו ילד, חייב לשאול את השאלה הזאת", אמר נשיא המדינה, שמעון פרס, בנאומו. "העולם לא ידע מנוחה ולא יוכל להיות עולמם של אנשים, עולמם של מאמינים, של בני אדם הגונים, עד שתנתן התשובה לשלאלה הנוקבת הזאת של הילד היתום לפתע. של מוישי.
"אנחנו, העם היהודי, יודעים שבדמייך אנחנו צריכים לחיות. אנחנו יודעים גם שצריך לתת תשובות לשאלות. אני ראיתי את פניה של רבקי, את פניו של הרב גבריאל, אנשים כל כך מצניעי לכת, כל כך מאירי פנים. אנשים שלא היה להם כלום ונתנו את הכל, עם נדיבות בלתי רגילה. אנשים שלא הלכו לחפש עושר או יוקרה, אנשים שהלכו עם אור של תורה לקצווי עולם להביא ישועה ותקווה.
"הם לא רצו לכפות דבר על זולתם. הם לא ביקשו מזולתם דבר. בסך הכל, שליחות לשמה. השליחות הנישאה ביותר של אדם מאמין, של יהודי.
"זכיתי לראות את הרבי, ואני יודע שהוא לא הרשה לאיש מאיתנו, גם לא לחסידיו, להטיל ספק שהאמונה תנצח. אבל הפעם השאלה מחכה לתשובה. אי אפשר להגן על כל העולם, אבל צריך להפסיק את הפראים האלה, לעקור את הטרוריסטים האלה מהשורש ללא היסוס". פרס הזכיר את איראן כמדינת טרור אשר חרטה על דגלה להשמיד את ישראל.
"התשובה לשאלתו הנוקבת של מוישי צריכה להניתן על ידי כל העולם. תמיד נשאנו בשורה של אור ותקווה ושל אמונה בקב"ה, בעשרת הדיברות. אנחנו בטוחים שדרכנו תנצח, אבל העולם הזה לא יירגע ולא ישקוט עד שניתן תשובה מדוע נרצחו השלוחים, אנשים נפלאים כאלה. מדוע מוישי נותר יתום".
"40 שנה ימלאו בשבוע הבא לרצח שהתרחש כאן, בכפר-חב"ד", מזכיר הרב ישראל-מאיר לאו, רבה של תל-אביב יפו.
מקור לכתבה שטורעם נט
http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=31776

תוקן על ידי המשקיף ב- 02/12/2008 14:42:20
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 20:56 |
|
| |
מעניין או לא מעניין אולי סתם משעמם
הבאתי לכם שלושה כתבות אחת אחרי השניה פלוס סרטון מדהים בעצבותו ולכם אין כלום מה לומר
אני מרגיש כאילו אני מתכתב פה עם עצמי
אולי בכלל לא כדאי לי להתאמץ יש לי ברוך השם מה לעשות עם הזמן
תזכו למצוות
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 21:25 |
|
| |
אל תרתח אדון המשקיף, אל תרתח...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 21:30 |
|
| |
בארוע מעין זה כבר נאמר "וידום אהרון".. השתיקה של כולם שווה עשרות "תגובות".
כ"א עושה דין וחשבון עם עצמו ועם דרכו והלוואי שנצא מאוחדים וקרובים יותר להקב"ה..
בשורות טובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 22:27 |
|
| |
מזעזע!!!!!!!!
רופאים הודיים שטיפלו בגופות 6 הישראלים שנהרגו בבית חב''ד: הם נרצחו בשעות הראשונות של הפיגוע, לאחר שנכפתו ועברו עינויים אכזריים ביותר.
יום שלישי, ה כסלו תשס"ט, 21:45, 2 בדצמבר 2008
המקורות של תיקדבקה: הרב גבריאל הולצברג, בן 29, מי שהיה מנהל בית חב''ד. אשתו, רבקה הולצברג, בת 28, בן ציון כרומן בן 28 מבת ים, הרב לייביש טייטלבאום איש חב''ד מברוקלין, יוכבד אור-פז, בת 59 מגבעתיים, ונורמה שוורצבלט רבינוביץ' בת 50, ממכסיקו ז''ל, שהובאו ביום ג' 2.12 למנוחות בישראל, נורו ונהרגו כבר ביום ד' 26.11, שעות מספר לאחר שהטרוריסטים השתלטו על בית חב''ד במומבאי.
מעדויות של הרופאים ההודים שטיפלו בגופות, ונחרדו ממה שנגלה לפניהם, עולה תמונה קשה ביותר. לדבריהם, מיד לאחר ההשתלטות כפתו הטרוריסטים את 6 הישראלים כל אחד לחוד ועינו אותו בנפרד. רק לקראת ההוצאה להורג נקשרו שוב הששה ביחד, והוצאו להורג ביחד כאשר הטרוריסטים (שמספרם לא ברור עד עכשיו), יורים במרוכז לתוך הקבוצה הכפותה.
אחד הרופאים ההודים אשר ביצע את הנתיחה לאחר המוות אומר: 'מכל הגופות שטיפלתי בהן בפיגוע הזה, הגופות של הישראלים היו היחידות שנשאו עליהן סימנים של עינויים קשים'. 'סימנים אלה היו כל כך קשים עד שאינני רוצה לפרט אותם, אפילו במחשבות שבראשי'. ציטוט המקור: Of all the bodies, the Israeli victims bore the maximum torture marks. It was obvious that they were tied up and tortured before they were killed. It was so bad that I do not want to go over the details even in my head again.
'למומבאי יש היסטוריה של מעשי טרור'. הוסיף הרופא ההודי. 'טיפלתי בגופות רבות של מעשי טרור, מלחמת כנופיות, מהומות, תאונות, אבל הגופות (בבית חב''ד) היו דבר שונה לחלוטין, בו אף פעם לא נתקלתי'. מאז אני נתון בשוק'.
כאשר הרופא נשאל אם גופות של בני ערובה אחרים באירועי הטרור האחרונים במומבאי נשאו סימני עינויים כאלה? התשובה הייתה, 'לא'.
רופא הודי אחר שטיפל בגופות הישראלים אומר: 'ראיתי גופות רבות בימי חיי, ובכל זאת כאשר ראיתי את הגופות האלה (של נרצחי בית חב''ד), הייתי בטראומה'. 'גופה שנפגעה מהתפוצצות פצצה, יכולה להיות דבר מאוד מטריד', ' אולם הגופות של הפיגוע הזה נשאו סימנים כאלה של אלימות מלחמת גרילה בשטח בנוי, עד כדי כך שעד עכשיו אינני מסוגל לחבר בין המחשבות והמילים שלי'. ציטוט המקור: I have seen so many dead bodies in my life, and was yet traumatized. A bomb blast victim's body might have been torn apart and could be a very disturbing sight. But the bodies of the victims in this attack bore such signs about the kind of violence of urban warfare that I am still unable to put my thoughts to words.
המקורות שלנו מציינים, כי התיאורים של הרופאים ההודים סותרים את רוב הדיווחים שנמסרו בישראל לגבי מה התרחש בעת התקפת הטרור בבית חב''ד
מקור לכתבה תיק דבקה
http://www.debka.co.il/
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2008 22:37 |
|
| |
די לנו בתוצאות המרות ! מה התועלת באיך וכו'.. מה עוד שהמקור המכונה "תיק דבקה" רחוק מאד מלהיות "תורה מסיני" אז כתוב בו..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 07:43 |
|
| |
בס"ד
אחי חזק וברוך על הסרטון אני לא מגיב כי אני לא מסוגל
אני רק חושב על המקרה הלב שותת דם ואני מסכים עם כל מילה שכתבת .
אבל חשבתי על זה שיש דמיון בין מוישה הקטן למשה רבנו שהמטפלת הגויה הצילה אותו יחידי ממות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 14:37 |
|
| |
ניפ נאפ הצחקת אותי !
אחרי יום מכאיב ועצוב תודה לך!
יוסי!
זה לא תירוץ גם לכתוב
כואב לי או יום עצוב זזה גם השתתפות
נועם תודה לך אחי על דבריך
עכשיו השאלה הנשאלת למה הזדעדענו מהמקרה הזה יותר ממקרים יותר חמורים שקרו?
האם הדם של יהודים חרדיים יותר אדום משל חילוניים
כמובן שהשאלה מוקצנת לצורך הדיון
|
|
|
|
|