אומנם אני דיי חדשה פה (חודש). אבל יוצא לי לקרוא כל מיני פורומים ישנים מאד ולצערי הרב באמת שכאב לי, אני רואה אותם ניקים כבר שלוש שנים כותבים פה ועדיין לא נשואים!!!!אולי אהיה צינית אם אגיד לאותם אלה שכותבים פה כבר שנים ששידוכים בעיינהם זוהי חוויה שלוקחת שנים וכל פגישה היא סתם הכרות עם עוד יהודי\יהודיה. חברה!אסור לזלזל ככה ולהגיד, כניראה שזה לא זה ולא נורא תגיע עוד הצעה! לא ולא יש פה כאלה שנימצאים במצב שלדעתי הגיע הזמן ל ה ת פ ש ר ! ! !חישבו על זה בהצעה הקרובה....
נשלח ב-30/11/2008 22:37
על דברים שוליים צריך להתפשר
על דברים שחשובים אישית לבית שרוצים לבנות- אסור
נשלח ב-1/12/2008 07:42
ד_שחר , נכון מאד. אבל החכמה היא לדעת מה הם באמת הדברים החשובים והעקרוניים, ומה הם שוליים. יש דברים שנראים שהם מאד עקרוניים , אני לא יכול/יכולה אחרת. כן, כך זה נראה, אבל באמת אין להם כמעט משמעות בחיים, ועל דברים כאלה צריך לדעת להתפשר. צריך באמת לחשוב האם מה שנראה לי כל כך חשוב הוא באמת משמעותי לחיים, לבית שאני רוצה לבנות, או זו סתם דרישה שהכנסתי לי לראש ואין לה משמעות אמיתית
נשלח ב-1/12/2008 09:01
תחשבו על זה רגע, יכול להיות שעכשיו תחשבו שהגיע הזמן להתפשר, כי מאוחר וכו וכו'.
אבל זה ל כ ל החיים, ואח"כ לנצח נצחים בע"ה, אז למה להתפשר?
ברור שגם הביטוי "להתפשר" שנוי במחלוקת כי מה שחשוב לי לא חשוב למישהו אחר וההפך, מה שמציק לי מאוד מאוד לא יורגש בכלל אצל מישהי אחרת וההפך.
באופן כללי אני חושבת שכדאי להתעקש על דברים עקרוניים מאוד, וגם על עקרוניים פחות, אבל יש הרבה שטויות שכדאי לוותר עליהן. (גם הביטוי "שטויות" שנוי במחלוקת ואני אשאיר לכל אחד את מרחבי דמיונו לעצמו)
אני מדברת ממרומי שנותי המדוייטות ולמדתי שיש דברים חשובים יותר ויש חשובים פחות, והחוכמה האמיתית היא, לדעת להבחין ביניהם.
נשלח ב-1/12/2008 13:45
שאלת סקר:
על אילו דברים לא תתפשרו?
נשלח ב-1/12/2008 22:08
יש אנשים שעושים דברים עם החיים שלהם חוץ מכל היום לחפש שידוך. זה שהם 3 שנים לא התארסו, לא אומר שהם ישבו 3 שנים ולא עשו כלום.
נשלח ב-1/12/2008 22:48
שוש חביבה,
חס ושלום.
אני מכירה הרבה בנות במצב שלי ואף אחת מאיתנו לא נשארת בשידוכים מרצונה וממש לא נפגשת עם בחורים למטרות חוויה ובילוי בלבד. חס ושלום.
שידוכי חרדים, הלא כן?
לריבונו של עולם יש את החשבונות שלו... תאמיני לי, גם אני לא יודעת למה יש כאלו שמתארסות עם הבחור הראשון ויש כאלו שעוברות עשרות... אבל זו עובדה. כמו שיש עשירים ועניים, יש שניחנו בחוכמה ויש נעבך-לא ממש, יש בריאים ויש המבלים אצל טובי הרופאים... ככה זה, כל אחד מתמודד עם גזירת הבורא. יש המתארסים בקלות ויש שלא!!!
זה ממש אותו דבר. רק שכאן נוטים להאשים אותנו. למה? כי זה נראה שכביכול זה תלוי בנו, בבני אדם. אף אחד לא יבוא בטענות לאדם חסר אמצעים, אבל למתבגרים המתמודדים בקושי עם מסע השידוכים המייסר חושבים שהגיוני ואף חשוב להעמידו על מקומו ו"להושיע אותו"...
אז תפנימו, זה לא בדיוק ככה.
נכון שיש הרבה מקום לחשוב אבל אל תיסחפי, בבקשה.
נשלח ב-1/12/2008 22:56
ועוד משהו מעניין.
הרבה, אבל הרבה, אנשים קרובים אלי, שדומים לי בהשקפת עולמם ובהתנהלותם, והתארסו בגילאים קצת יותר מתקדמים אמרו לי:
"אל תתפשרי על שום דבר שחשוב לך באמת. לנו היה שווה לחכות. גם לך בעז"ה".
בעז"ה.
נשלח ב-2/12/2008 12:05
כולם אחרי שהם מתארסים... הם אומרים - - - היה שווה לחכות בשביל זה...!!!
אז למה להתפשר???
נשלח ב-2/12/2008 18:04
נועה, הייטבת להסביר, מצטרפת לדברייך ובעצם כמעט לכל המגיבים כאן.
אוסיף, התפשרות על שטויות ודברים של מה בכך-מחוייבת,
(יש דברים שבתור צעירה בת 18 כשהחיים לפניך, את אומרת לעצמך, יש לי זמן אז למה לי למהר...)אבל כיום כשמבגרים ומנוסים..ורואים את החיים האמיתיים יותר(עד כמה שאפשר)
אז הגישה היא שונה.
חייבים להתמקד בעיקר ולא להתפשר על הדברים החשובים ביותר, מה הכי חשוב לכל אחד? זה כבר שק"ד עצמי ופרטני, אבל חייב להיות הגיוני וממוקד.
אופס!לא התכוונתי לפגוע באיש!!!
כתבתי את האשכול באמת ובתמים!מתוך כאב אמיתי ודאגה... ורציתי רק להאיר את העיניים לכל מי שלא שם לזה שהוא מתעקש על יותר מידי דברים...
שוב סליחה! סליחה! סליחה?!
נשלח ב-3/12/2008 00:53
שוש,
חס ושלום, ניכר בדבריך שכוונתך היא להיטיב.
שנזכה בע"ה לס"ד, שינחנו ה' לטוב עבורינו בקלות ובשמחה.