מכיון שנראה שאין איש הטורח אחרי מיטתו של הרב הוטנר אנסה לתת כאן שורות מעטות ובלתי מספיקות [ואפשר אף לא מדויקות] על תולדותיו כפי ששמעתי מדודן רחוק שלו. ואקוה שיבואו הבקיאים וימלאו את דברי
הרב יהושע הוטנר נולדת בתרע"א לאביו ר' יהודה לייב שהיה מו"צ בוורשה ולאמו (?) בתו של ר' יהודה סג"ל מרבני וורשה
אביו רי"ל הוא בנו בכורו של הרב יוסף זונדל הוטנר רבה של איישישוק ומח"ס "חדרי דעה" "אולם המשפט" ועו"ס.
אחר חתונתו עבר לוורשה ולצד היותו מו"ץ שם [עוד בחיי חמיו] עסק במולו"ת וממנו קבל בנו ר' יהושע את ההכרות והאהבה לספרות היהודית [שח לי אותו דודן כי בעיסוקם כעת בההדרת הספר "ביכורי יוסף" לרי"ז הוטנר שלח אחריהם ר' יהושע והבטיח להם עזרה רבה וכן המציא לידם את הספר שגליונותיו עטורים בהערות המחבר]
בתו של רי"ל, חוה. נישאה לרצי"ה קוק בנו של הראי"ה.
נשלח ב-5/5/2009 14:37
זכורני היותו יושב ב"אוהל רבקה" ברחביה, ליד ר' יהודה קיל יבל"א
(כמדומני שב"מדרש פנחס" מובא בשם הקוריצער שללמוד בש"ס קטן, הוא "מוחין דקטנות" ...) :)
נשלח ב-12/5/2009 05:04
כנראה הכוונה למס' כתובות או לאלפסי.... (כעת אני רואה מדוע יש לי מוחין דקטנות....)
נשלח ב-12/5/2009 06:20
כשנגיע למוחין כבר לא משנה גדלות או קטנות.
נשלח ב-26/11/2010 12:47
כרך חדש של אנצ"ת בחנויות. הערכים כל פינות-כלאי זרעים.
בסוף הכרך נספחה ביוגרפיה קצרה לכל משתתפי האנצ"ת שהלכו לעולמם, בחלק מעבודת איסוף החומר נעזרו בפורום זה. בהקדמת הנספח נכתב הנימוק להשמטת שמות הכותבים מהערכים, כי בכל ערך השתתפו מספר עורכים ומבקרים.
נשלח ב-14/5/2011 21:42
לענ"ד הכרכים האחרונים לוקים בעודף מראי מקומות [כנראה בעקבות המאגרים התורניים למיניהם] וכתוצאה מכך הערכים מסורבלים ומכבידים, וקשה לצאת עם דברים ברורים ביד. הכרכים הראשונים, לעומת זאת, סובלים מחסרון הפוך. הפורמט הכי טוב הוא זה שבכרכים האמצעיים. ומכאן קריאה למנהלי הפרוייקט, תחזרו לפורמט הנ"ל. תפשת מרובה לא תפשת!
נשלח ב-15/5/2011 17:04
יעקב היקר. בלי ספק לולי האשכול של נתנזון הם היו נאלצים להסתפק בחומר הכפול שבכרטסת. וגם נתנזון כאיש המוסד יכול היה לספק יותר פרטים ולא למוץ פירורי מידע. אבל זהו כוחו של הפורום שהוא ורק הוא מביא לתודעת ההמון עניינים שנמקו במרתפי הזכרון. אולי תתבע זכויות יוצרים.
נשלח ב-18/5/2011 18:34
כמוסיף על 'שיחת חולין' אציין כי הכרכים האחרונים מוכרחים גם ליטוש סגנוני דחוף.
לטעמי הסגנון בכרכים האחרונים מבולבל משהו (ואולי יש לתלות זה במ"ש לעיל).
נשלח ב-19/5/2011 07:56
לא נראה לי שזה באשמת אוצר החכמה וכדומה, אלא פשוט חוסר חוש ההבחנה של המערכת הצעירה, שכמו שאינם מכירים בסוד הצמצום כך אינם יודעים סגנון נקי מהו.