נקודה נוספת, צענע -
'אי אמונה אינה פוטרת אותו מקיום מצוות'. את מודעת לכך שגם נוצרי יכול לבוא אליך ולטעון, שהעובדה שאינך מאמינה בישו כשליח האלוהים אינה פוטרת אותך מחובותייך כנוצריה? והתעלמות מחובות אלו תובילך היישר לפי גיהנום? השאלה היא, אם בכלל ניתן להאשים אדם שפעל עפ"י הגיונו ומחשבתו הישרה.
נשלח ב-11/12/2008 13:32
אמבר,
הנוצרים אכן טוענים כך כלפינו. הם טוענים כי כל היהודים ישרפו בגהנום. זה מפריע לך?
למה כשיהודים אומרים את זה מפריע לך?
התשובה נמצאת אצלך אמבר.
נשלח ב-11/12/2008 13:42
לעוף
שניהם אינם מפריעים לי כלל. אם אתקל בנוצרי אינטלגנט, אסתקרן מאד לשמוע מדוע לדעתו על המאמין באמונה אחרת ללכת לגיהנום למרות שפועל על פי צו שכלו והגיונו.
והשאלה הגדולה היא שוב מי יודע בדיוק מה שה' רוצה, או מה הוא נגדו?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 11/12/2008 13:49:34
מודה ועוזב
נשלח ב-11/12/2008 15:14
אוקיי ירוחם.... מי יודע מה ה' רוצה?
המסורת שלנו טוענת כי ה' הביע את רצונו בהר סיני בתורה הכתובה ובתורה שבע"פ, וכי רצונו הוא כי התורה תתפרש ותתפתח על ידי הכת הפרושית וממשיכיה עד היום תלמידי החכמים. זהו רצון ה' לפי המסורת שלנו. תרבויות אחרות ודתות אחרות חולקים עלינו... אבל זה בגלל שהם גויישע קאפס....
נשלח ב-11/12/2008 16:18
בויכוח ביין בני זוג על היחס אל ההורים, צועק הבעל אל האשה,
אני לא מבין איך את בכלל משווה? האמא שלי זו ה א מ א שלי!!! אמא שלך היא אשה זרה לגמרי!!
או בשפת המקור- מאיין מאמא איז מאין מאמא! דאין מאמא איז אפרמדע פראו!
נשלח ב-11/12/2008 17:32
לעוף ברוח
"לא רק שאני שייכת לקבוצת הנשים (אמונת הנשים והילדים....) לפי הרמב"ם.... אלא שלפי פסיקתך גם לכת הטיפשים אני משתייכת. ובכן לכבוד גדול הוא לי להיות שייכת לשתי כתות אלו. "
כך כתבת.
הניסוח שלי הוביל לטעות שלך.
לא טענתי שבעלי הספקות הם טפשים.
טענתי שאותם אלה שמצטערים ולא מאושרים בגלל ספקותיהם הם הטפשים מפני שלחיות באושר או בצער זו בחירה שלנו.
(כתבתי זאת לאמבר שטענה שחוסר האמונה גורם צער)
אמבר
אפשר לא לקיים את מצוות האמונה אבל לקיים את שאר תרי"ג מצוות .(בכיף)
ולגבי הנצרות
מבחינת הנצרות אני תינוק שנשבה ואני לוקחת על עצמי את הסיכון...
נשלח ב-11/12/2008 17:44
צענערענע,
תודה שתיקנת אותי. אני מסכימה איתך לחלוטין. הבחירה להיות עצוב או מאושר היא אכן בידינו. זוהי משימה מאוד קשה, אך לא בלתי אפשרית.
נשלח ב-11/12/2008 19:26
רעיון יפה מבחינת האמונה הפרימיטיבית של החרדים והדתיים- אני תינוק שנשבה ואני לוקח על עצמי את הסיכון...
ובינתיים אני חיי חיים מלאים ואמיתים, חיי חופש גם מבחינה רוחנית עם כל התרבות של המערב והמזרח, תרבות מלאה,שלא טוענת לאמת מוחלטת, ולא מזבלת את השכל ואת המח, כאמיתות מוחלטות שאין בלתה, ומי שלא מאמין בה ישרף בגהנום????
אני גם חי כשבוי, חיים טובים גם בבילוים במאכל ומשתה, חיי שבי טובים ונעימים, בקיצור אני מעדיף חיים טובים ועשירים ממשיים, עם עתיד מופרך וירוטאלי על פני חיים עלובים, עם עתיד מופרך וירטואלי,
נשלח ב-11/12/2008 20:36
ספרן
מדוע תקעת "ולא תתורו" ? ואל תשיביני, שזה מצווה שכלית. זה אינו, לענ"ד אין בעיה 'מוסרית' להביט ביופיה של אשה.
ומה שייך "מנקודות מבט דתית" ? הרי הוא לא האמין בזה.
ובענין זה שהדת יש בה "שקרים קדושים" .. אם הדת לא ניתנה בסיני, ואינה מפי אל עליון, אין לה שום תוקף מוסרי, ורק על זה מתבבס הוראותיה, ולא על שכל אנוש.
בעלבעמיו לא רק בכוזרי, גם בחז"ל מוצאים אנו, "אין לו להקב"ה על מלכי .. ( לא זוכר) אלא ע"ז שהניחו להם אבותיהם, ויש כאן לשון פייסנית, כלומר שהם נחשבו לצדיקים, אם כי לא גמורים.
נצענערנע
שירבוב שמו של היטלר, הינה מחלה חרדית מטופשת. מה קשור כאן לעזעזאל היטלר ?
וכי מי שאינו מאמין לתורה להיטלר יחשב ? אתמהה, את לא יודעת להבדיל בין דעות היטלריות חמאסיות, לבין דעות לגיטימיות , הגזמת.
לענ"ד, אחר כל הפילפולים, אין כל הצדקה לשפיטת אנשים על אמונתיהם הכנות והישרות.
נשלח ב-11/12/2008 23:29
ראיתי בס' אבן השתיה שמביא מח' בין הארבבנאל ללא זוכר מי בנידון זה וא' אומר כי הם לא אשמים וכן כתוב כל ישראל יש להם חלק וכו' והשני אומר לא הוא לא מקבל גהנם אבל מדוע שיקבל ג"ע סוף כל סוף מה אם שכר ועונש הרי לא עשה כלום וזה נהמא דכסופא (ונראה לי שיש עוד דיעה שמקבל אבל שכר זוטא ולא כמו "צדיק")
ויש ר' אלחנן שמח' בין אם מאמין בה' או לא שאומר שלהאמין (לשיטתו שכל ילד מאמין וע"כ זה ראיה לאלוקותו של ה')זה מינמום ואם לא , לא מגיע לו כלום
וכן היה סיפור שא' הגיע לבריסקער רב ואמר לו סוף כל סוף מה הוא אשם הרי הוא תינוק שנשבה והוא ענה שנבעך הוא עדיין כופר
נשלח ב-11/12/2008 23:54
מענין איזה ג"ע מקבל הצדיק? ואיזה הזוטא? אתה יודע? תוכל לספר לי?
אגב כל ישראל יש חלק בעולם הבא- זו משנה בסנהדרין ובאבות , ולא מדובר שם על גן עדן, ולא על גהנום, הרי גם הגהנוום זה בעולם הבא?
נשלח ב-12/12/2008 06:28
מרכא,
לתשומת לבך, "ולא תתורו" מתפרש בתושב"פ לא רק על מין אלא גם על מינות.
מנקודת ראות דתית כלומר: מנקודת ראות דתית. מה אומרת התורה. מי מדבר "עליו" ?
"שקרים קדושים" אינם כוללים אף אחד מאלה שציינת.
שוב, חבל שדברים פשוטים ביותר נעלמים ממך (כבאשכול סמוך על האבולוציה) והנך ממשיך לתקוע עצמך לדברים העומדים ברומו של עולם.
נשלח ב-12/12/2008 11:43
ירוחםשמ כתב:
מענין איזה ג"ע מקבל הצדיק? ואיזה הזוטא? אתה יודע? תוכל לספר לי?
אגב כל ישראל יש חלק בעולם הבא- זו משנה בסנהדרין ובאבות , ולא מדובר שם על גן עדן, ולא על גהנום, הרי גם הגהנוום זה בעולם הבא?
הרמ' בהק' לפרק כבר מביא דיעה שגהנם לא נחשב עולם הבא ולגבי שאלתך הראשונה גם אני תוהה
נשלח ב-12/12/2008 11:54
אם הגהנום לא בעולם הבא- אז איפה הוא? בעולם הזה?
הרבה מאלו שאנשים חושבים שמגיע להם גהנום,- חיים חיי גן עדן בעולם הזה.