| נשלח ב-11/12/2008 23:24 |
|
| |
לפרשת וישלח
מדרש חז"ל נטו, לפרשת וישלח
ויותר יעקב לבדו ויאבק איש עמו.
'אין כאל ישורון רוכב שמים בעזרך' (דברים לג). ר' ברכיה בשם ר' יהודה בר' סימון אמר: אין כאל, ומי כאל? ישורון, הנאים והמשובחין שבכם.
אתה מוצא כל מה שהקב"ה עתיד לעשות לעתיד לבא, הקדים ועשה ע"י הצדיקים בעולם הזה.
הקב"ה מחיה המתים, ואליהו מחיה את המתים. הקדוש ב"ה עוצר גשמים, ואליהו עוצר גשמים. הקב"ה מברך את המועט, ואליהו מברך את המועט. הקב"ה מחיה את המתים, ואלישע מחיה את המתים. הקדוש ב"ה פוקד עקרות, ואלישע פוקד עקרות. הקב"ה מברך את המועט, ואלישע מברך את המועט. הקב"ה ממתיק את המר, ואלישע ממתיק את המר. הקב"ה ממתיק את המר במר, ואלישע המתיק את המר במר.
ר' ברכיה בשם ר' סימון אמר: אין כאל, ומי כאל? ישורון. ישראל סבא, מה הקב"ה כתוב בו (ישעיה ב) ונשגב ה' לבדו אף יעקב ויותר יעקב לבדו.
עד כאן המדרש. וביאורו הרי הוא במסכת חייו ובשירו הנודע של רבי שלמה בן נפתלי ז"ל ת.נ.צ.ב.ה.
שבת שלום לכל החברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2010 13:50 |
|
| |
הקפצה לשנת תשע"א - יש למישהו משהו???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 00:04 |
|
| |
נדל"ן אמיתי
תרומתי - קבלתי היום, ותרגמתי בשבילכם:
נדל"ן אמיתי רבי שלמה קרליבך על פרשת וישלח כאשר עשו סוף סוף פוגש את יעקב, הדבר הראשון שהוא אומר הוא, "מי אלה לך?" [בראשית לג:ה]. עשו באמת שואל את יעקב, "האם אתה פועל גן ילדים או משהו? מה קורה איתך, למה אתה סוחב את הילדים איתך [לכל מקום]?" עשו אינו מאמין שהבאת ילדים לעולם שווה משהו. אתה רואה מה זה? עשו הוא מוכן לעשות מלחמה עם יעקב, מלחמת עולם. אתה יודע עם כמה אנשים עשו בא לפגוש את יעקב? התורה אומרת, כי עשו בא עם ארבע מאות איש (שם לג:א), אבל המדרש אומר (מדרש בראשית רבא 75:7) היה זה לא ארבע מאות איש, אלא ארבע מאות גנרלים. לכל גנרל היה ארבע מאות איש תחתיו. עשו היה מלך שעיר, הוא היה מלך העולם, זה לא יאומן. יעקב אבינו הקטן בא עם הילדים שלו, ומצד השני היה זה הצבא הגדול. עכשיו חברים, אנא פתחו את לבבכם. תארו לעצמכם אם הייתי פוגש עם נשיא ארה"ב כדי לדבר איתו על ישראל, אתה יודע מה הייתי עושה? הייתי לוקח את כל הילדים שלי איתי לפגישה. הייתי אומר לנשיא, "לפני שאנחנו מדברים על פוליטיקה, מה אתה חושב על הילדים האלה?" אז הנה עשו אומר ליעקב, "אתה יודע שיש מלחמה ביני וביניך," מי אלה לך - מי הוא זה שהבאת איתך?" אז יעקב אבינו עונה לו, "הילדים אשר חנן אלוקים את עבדך." עשו חושב שכל יהודי הוא כמו מכונת קוקה-קולה. גבר ואישה נפגשים, ויש להם ילדים. יעקב אומר לעשו, "אתה לא מכיר את מערכת היחסים שלי עם הנשים שלי, אתה לא מכיר את מערכת היחסים שלי עם הילדים שלי. אתה לא יכול להבין את מערכת היחסים שלי עם האלוקים". אצל יעקב הכל הוא העמוק ביותר, העמוק ביותר במעמקים. האם אתה יכול לדמיין שעשו מסתובב ונשק לבניו? יש לו נשים רבות כל כך - כמאתיים ילדים, הוא אפילו אינו יודע איזה שהיא אישתו, ואיזה הם ילדיו. אני רוצה שתדע: אני זוכר שכשהייתי ילד קטן, היה ליל הסדר של אבי כל כך מיוחד. הוא היה מספר לנו דבר תורה מסבא שלנו. כתוב "ויתן לעשו את הר שעיר" (יהושע כד:ד), מקום שבו הוא גר, "ויעקב ובניו ירדו מצרימה." מה קורה כאן? הקב"ה נתן לעשו את הר שעיר ואילו יעקב וילדיו הם הולכים למצרים? אז הסבא שלי אומר, שאם אתה שואל את עשו, "האם אתה עשיר?", הוא היה אומר, "כן, יש לי נדל"ן". אם אני שואל את יעקב אבינו, "האם אתה עשיר?", הוא היה אומר, "כן, יש לי שתים עשרה ילדים." זה כל הענין.
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 15:29 |
|
| |
יישר כח על התרגום
כבר השתמשתי בזה היום, שיעמוד לזכותך.. גוט שבס...מתוך מה שחברת קשר שלחה " וַאֲנִי אֶתְנַהֲלָה לְאִטִּי לְרֶגֶל הַמְּלָאכָה אֲשֶׁר לְפָנַי וּלְרֶגֶל הַיְלָדִים קדושת הילדים ודרך הטהור לחנכם בדרך השם ידידי' וחביבי', כולכם יודעים מה שאמר יעקב אבינו לאחיו, שלא יכול לילך עמו כי צריך לילך לאטו עם הילדים, ורמז לו כי לנו עם בני ישראל יש לנו דרך המלך בחינוך הילדים, כי אם אפשר שעשו אחיו יכול לרבוץ את ילדיו ולצעוק עליהם שילכו מהר ויעשו מה שרוצה, לעומת זה יעקב אבינו אמר, כי הוא הולך יחד עם הילדים הקדושים, כי איש יהודי יודע לערוך את קדושת הילדים, ולכן עושה פסיעותיו כמו פסיעות הילדים, ובזה מחנך אותם לעבודת השם. וזה ראה אצל רחל אמנו, בשבוע שעברה, התורה אומרת "ורחל באה עם הצאן" ואי' במדרש כי רחל אמנו, לא היתה כמו כל רועה, כי סתם רועה הולך עם מקל גדול ביד, וצועק עליהם אם לא הולכים בדרך הטוב, ומכה אותם תמיד, אבל כאן יעקב אבינו ראה, איך שרחל אמנו, הולכת לבדה ע"ם הצאן, בלי מקל, ובלי צעקה, רק במנוחה וסבלנות וכל הצאן הולכים עם הצדיקת, הבין יעקב אבינו שזה הזיווג שלו, האם של כלל ישראל, שיכולה לנהוג את צאנה ולילך עמהם בכל מצב, והצאן הולכים עמה בדרך ארץ במנוחה ושלוה. ויה"ר שנזכה כולנו לילך יחד עם כל ילידנו לקבל פני משיח צדקינו, אמן.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2014 19:54 |
|
| |
|
|
|