|
|
| נשלח ב-14/12/2008 10:20 |
|
| |
וואוו, תמי, נראה כי הנושא הזה ממש בוער לך...
מצטערת להגיד לך, אבל אני אחת מאותן אלה שעליהם דיברת, ויש לי אלף סיבות לדבר... אני רק רוצה שתביני, שאני לא באה מנקודה- כשתגדלי תביני, מהעובדה הפשוטה, שנראה לי שאנחנו בערך באותו גיל. מה שכן, אני פשוט מדברת מנסיון. פגשתי הרבה בחורים בטווח הגילאים 21 עד 27, ואין מה לאמר שהבחורים הגדולים בגיל הרבה יותר בוגרים. הם פשוט חיים יותר שנים בעולם, וצברו נסיון חיים. אולי צריך לחלק את החכמה לשני סוגים- חכמת חיים, ורמת IQ. שמעת פעם על ביה"ס של החיים?? זה מקום, שגם אם תרצה וגם אם לא, תצטרך ללמוד מהטעיות שלך בדרך הקשה או הקלה, ולכן אני מאמינה שגם הזקן הזה בן99 עם הקול החורקני (...) יודע יותר דברים על החיים מאשר בחורה בת 20... ובקשר לזה שנשים מתבגרות יותר מהר מגברים- התורה בעצמה אומרת כך. חשבת פעם למה לבנות יש בת מצוה בגיל 12, ובנים בגיל 13?? כנראה שהבנות מוכנות לקבל על עצמן עול תורה בגיל מוקדם יותר..
ואם את אומרת שזה עוד אחד מהדפקטים של הציבור החרדי, נראה לי שזה לא קשור דווקא אלינו, אלא זו דעה רווחת בעולם. ולעניות דעתי, עדיפים הדפקטים של החברה החרדית, מאשר לחיות בכל חברה אחרת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 12:00 |
|
| |
עוד דיעה קדומה מטומטמת בצחבור החרדי???
חבל תמי, חבל שאת מרגישה שאת נמנית על ציבור עמוס דפקטים...
מקווה שלעולם לא תיתקלי בעיוותים החמורים באמת שיש לציבור הכללי שסביבנו.
ולענין עצמו, מעריכה אותך,את נשמעת אינטלגנטית, ואני עדיין חושבת שחוכמתך רק תתשתבח עם השנים. זה דרך העולם. וזה לא אומר שמישהו כאן, באשכול כזה או אחר לא מכבד אותך. אנשים כאן טוענים ובצדק שיש הבדל בגישה לחיים בגילאים שונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 12:46 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | בס"ד
אני לא חושב שיש קשר בין גיל להבנה רגשית אנטיליגנטית של דברים.
אני חושב שתמי_4 מבינה ואמרת את דעתה בצורה ברורה ורצינית.
ואם אני לא מסכים עם דעתה, אין זה בגלל גילה אלא בגלל צורת התייחסותה אל דברים שלא ישתנה לעולם.
[
אני גם חושב שביטול דעתה שלה בנוסח "כשתגדלי תביני" הינה התייחסות חסרת אחריות, ילדותית וטיפשית.
ולא, אין לי כוונה להתחנף.
הבנה רגשית היא אחת.
הבנה אינטלגנטית, אינטלקטואלית היא שתיים.
בגרות רגשית מושפעת מפרמטרים רבים. החל מהקן המשפחתי, חוויות הילדות, גיל נעורים וכן הלאה. הגיל יש לו
תפקיד גם בזה. הוא אומנם לא הגורם המכריע, אך פרספקטיבת הזמן מועילה בהבנת ארועים, חוויות, מעשים, תהליכים נפשיים.
ותמיד יש יוצאים מן הכלל שמקדימים את הנורמה או מפספסים אותה. שנסיון חייהם זימן להם ארועים מחסנים
יותר או מחסנים פחות. סביבה שתרמה לטובה או להיפך.
"צורת התייחסותה אל דברים שלא ישתנה לעולם"- זוהי הנחה שאפשר לדון אודותיה רבות. אפשר להניח
כמוך ואפשר עדיין לפתוח פתח של סיכוי, סיכוי שהוא די הגיוני ונורמאלי והוא מה שנקרא "הגיל יעשה את שלו".
כי הוא יכול לזה במצבים רבים.
מעין "הארה" שמבשילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2008 10:40 |
|
| |
אני נענית לבקשה של חבר הפורום שנעדר, לצטט בשמו תגובה.
דברי משגיח שליטא:
"עי' גמרא קידושין דף לג עמ' א אודות מצוות מפני שיבה תקום: "ר' יוחנן הוה קאי מקמי סבי דארמאי אמר כמה הרפתקי עדו עלייהו " וברש"י שם ובשאר הראשונים על המקום".
גם אני דברים שאני מבין היום לא הבנתי כשהייתי צעיר יותר, ולא בהכרח פחות חכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2008 22:24 |
|
| |
יש המון מה להגיב, אבל אני רואה שיש כאן חסינות לדעות של ילדים. גם אם הם מוטעים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 09:16 |
|
| |
ליטאי613-נראה לי שלקחתי על עצמי לרדת עליך בכל אפשרות...אז קבל עוד אחת
"יש המון מה להגיב, אבל אני רואה שיש כאן חסינות לדעות של ילדים. גם אם הם מוטעים."-יש לאמר מוטעות ולא מוטעים-לפחות תשתדל להתקיף בעברית תקינה!.
תמי_4-אני לא מכירה אותך אישית ואינני יודעת מהי בשלותך הנפשית/שיכלית/רגשית וכו'-אני יכולה לאמר לך שאני באופן אישי עברתי שינוי ק-צ-ו-נ-י-!!!!!!! מ18 לגיל אוטוטו 22, השינוי הוא שינוי מכל הבחינות; גם שכלית, גם תפיסות ודעות שונות ובמיוחד בכל מה שקשור בבשלות לחיי הנישואין....ככל שהזמן עובר אני רואה את הדברים בצורה שונה ממה שראיתי עד היום.
כששואלים אותי עם אני לומדת משהו, עושה תואר, אני עונה שאני לומדת לפרופסורת החיים בביה"ס של החיים-תמי יקירה, כל יום לומדים דברים חדשים, כל יום חוווים חוויות אחרות וחדשות לכן אני משערת שככל שעובר הזמן יש יותר ידע וניסיון-וזה ממש לא אמור להרגיז אותך!
אני במקרה שלך לומדת יחסי אנוש, אם אני יודעת שזה מעצבן אותי אישית משפטים כמו "כשתגדלי-תביני" אני לא אשתמש ואומר אותם לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2008 19:45 |
|
| |
הדבר שהיא כתבה נכון וחוץ מזה יש הבדל בין בגרות שכלית לבגרות התנהגותית אך לא היית צריכה לכתוב את זה בצורה אגרסיבית כמו סודה תוססת בבקבוק שעברה ניעור מסיבי..
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 12:12 |
|
| |
תמי 4
פעם ראשונה שהוכחת שהגיל שכתוב בפרופיל שלך נכון מאוד,
כל מה שכתבת מדויק וצודק במאה אחוז,
אבל שתתבגרי
תדעי
שלא הכל צריך להגיד
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 14:38 |
|
| |
כשנתבגר נבין
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 18:28 |
|
| |
מנחמחיים כמה כסף אתה מקבל על כל הקפצה של אשכול פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 03:08 |
|
| |
| sarounet כתב: |  | וואוו, תמי, נראה כי הנושא הזה ממש בוער לך...
מצטערת להגיד לך, אבל אני אחת מאותן אלה שעליהם דיברת, ויש לי אלף סיבות לדבר... אני רק רוצה שתביני, שאני לא באה מנקודה- כשתגדלי תביני, מהעובדה הפשוטה, שנראה לי שאנחנו בערך באותו גיל. מה שכן, אני פשוט מדברת מנסיון. פגשתי הרבה בחורים בטווח הגילאים 21 עד 27, ואין מה לאמר שהבחורים הגדולים בגיל הרבה יותר בוגרים. הם פשוט חיים יותר שנים בעולם, וצברו נסיון חיים. אולי צריך לחלק את החכמה לשני סוגים- חכמת חיים, ורמת IQ. שמעת פעם על ביה"ס של החיים?? זה מקום, שגם אם תרצה וגם אם לא, תצטרך ללמוד מהטעיות שלך בדרך הקשה או הקלה, ולכן אני מאמינה שגם הזקן הזה בן99 עם הקול החורקני (...) יודע יותר דברים על החיים מאשר בחורה בת 20... ובקשר לזה שנשים מתבגרות יותר מהר מגברים- התורה בעצמה אומרת כך. חשבת פעם למה לבנות יש בת מצוה בגיל 12, ובנים בגיל 13?? כנראה שהבנות מוכנות לקבל על עצמן עול תורה בגיל מוקדם יותר..
ואם את אומרת שזה עוד אחד מהדפקטים של הציבור החרדי, נראה לי שזה לא קשור דווקא אלינו, אלא זו דעה רווחת בעולם. ולעניות דעתי, עדיפים הדפקטים של החברה החרדית, מאשר לחיות בכל חברה אחרת.
|
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 11:57 |
|
| |
| השקט_שנשאר כתב: |  | | מנחמחיים כמה כסף אתה מקבל על כל הקפצה של אשכול פה? |
|