|
|
| נשלח ב-17/12/2008 19:36 |
|
| |
שרפ,
כשמדובר בסכומים של 100-150 אלף דולר שום מחשבה והעמקה לא שייכים כאן...
iseek,
הגיוני. לרצות בחורה שלוקחת את החיים ברצינות ויוצאת לעבוד כדי שהוא יוכל לשבת וללמוד זה באמת הגיוני. כי זה באמת הפוך בעולם שלנו, וזו הדרך בה בחרנו. הסיפור של הדירות שצריכות הבחורות לספק הוא כבר לא הגיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 19:58 |
|
| |
נועה
עם כל הכבוד, אז הרצון שלך הוא כפול. גם בעל שילמד תורה לצורך גדילה בתורה וגם שיתגלגל בעוני כל חייו.
זה בהחלט זן נדיר, אם כי קיים.
כמו כל דבר נדיר צריך לחפש טוב מאד. בניגוד לדברים נדירים אחרים, כנראה שהוא לא עולה יותר (אלא פחות).
נ.ב. פתרון פרקטי - לעבוד על גיל 30 ולאסוף כסף ואז להתחתן. הבחור יהא כבר גדול בתורה (וגם בגיל) ובשל למצוא משרה תורנית. הבחורה תביא 100,000$ מחסכונותיה (את השערות הלבנות של אמא ממילא לא יראו מתחת לכיסוי ראש).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 00:10 |
|
| |
שרפ, זן ממש לא נדיר ולגמרי קיים. ב"ה. אני מבינה שאתה לא מכיר כאלה אבל בחברה הקרובה אלי יש המווווון משפחות
נהדרות כאלה. הבתים מקסימים, האנשים שמחים, אינם מתגלגלים בעוני אלא לומדים לכלכל
נכון את ענייניהם הפיננסיים. כל גדולי הכלכלנים טוענים שבסופו של דבר, לא
משנה כמה כסף מרוויח האדם, אלא הדרך בה מתנהל איתו.
ואין כאן כל קשר לרצון כפול - הבעל ילמד בכולל, בהמשך אולי יעסוק במשרה תורנית, והאישה בעז"ה תעבוד.
ובכלל, עוד משהו. כמובן שהמאמר שאצטט כאן גדול גם עלי בכמה מידות, אבל הוא קיים "כך היא דרכה של תורה פת במלח תאכל...". אתה מכיר את ההמשך...
לפי הציטוט רצון כפול אין כאן. זה בדיוק אותו רצון. וגם בדורנו יש אנשים שזוהי שאיפתם.
מרגישה קטנה לידם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 20:10 |
|
| |
בשמחה רבה.
אני בהחלט מאחל שהקב"ה ימלא משאלות לבך לטובה ותמצאי את זיווגך בקרוב (כמו כל רווקי ורווקות הפורום ושאר עם ישראל).
רק אני מתקשה להבין אם זה מצוי שיש בחורים כאלו, אז למה הבנות מתלוננות על כך שיש בחורים שדורשים כסף? למה הן לא מתלוננות על כך שיש בחורים רבים שלא מתאימים להם מבחינה דתית, בריאותית וכד'?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 20:52 |
|
| |
זה די ברור למה על זה התלונות.
על מצב בריאותי של בחור כזה או אחר אין להן או לכל בן אנוש אחר שליטה.
גם הרמה הדתית של כל עובר ושב, לא משנה באיזו ישיבה, לא תלויה בהן.
התיסכול נובע מכך שכאן זה כן תלוי בבני אדם, בחוקים שהחברה כפתה על עצמה. יש כאן נוהל שאנשים רבים סבורים ניתן לשנות אותו, שיש אפשרות להבין אותו אחרת.
ולכן הבנות מתלוננות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 21:01 |
|
| |
| נועה_האחת כתב: |  |
התיסכול נובע מכך שכאן זה כן תלוי בבני אדם, בחוקים שהחברה כפתה על עצמה. יש כאן נוהל שאנשים רבים סבורים ניתן לשנות אותו, שיש אפשרות להבין אותו אחרת.
|
|
גם אני הייתי פעם מתוסכל מהחוקים שהחברה קבעה לעצמה.
ישבתי וחשבתי מה חשוב לי. כאשר ראיתי, בחנתי איזו חברה הכי מתאימה לי ואליה הלכתי.
בעיני זה הפתרון המועדף.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2008 02:07 |
|
| |
אוקי. זו היתה הבחירה שלך. שמחה שאתה מרוצה ממנה. ויש לי כבוד לכל אדם באשר הוא. עם זה אני מצדיעה לכאלה שלמרות הקושי מעדיפים להישאר בעולם הזה. מכל הסיבות שבעולם.
תוקן על ידי נועה_האחת ב- 19/12/2008 2:19:31
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 12:00 |
|
| |
בלי לעצבן יותר מדי.... היתה כאן תגובה קצת מקוממת שמה בעצם אתם מצפים, שהוא ילמד כל החיים ועוד יחיה בעוני... שזו תגובה די אגואיסטית ולא מנסה לראות את המצוקה של האבות. ותגובה ששוכחת שגם הוא יהיה אבא, ויתקומם על זה עוד כמה שנים.. אבל בלי קשר - נניח שהאברך שלא רוצה לחיות בעוני, נניח שקבל דירה. ובלי להכנס לקטע המספרי אם שווה לקנות או לשכור, כי הציבור עטוף בכל כך הרבה דעות קדומות וזה כבר קטע פסיכולוגי יותר מאשר כלכלי. מה שקורה מאותו הרגע, הוא מתחיל לחסוך קצת לילדים שלו ודואג שמספר הבנות שלו ישתוו למספר הבנים כדי להתאזן כלכלית. ואז אחרי איזה 20 שנה את כל הכסף שהוא לכאורה חסך וחי בעושר רב כבחור שלומד וקיבל דירה, כל זה עובר לבנות, כדי שגם הבעלים שלהם יוכלו לבנות סוג של אימפריה כלכלית שחושבת רחוק..
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 12:59 |
|
| |
אני חושבת שהזוג צריך להסתדר בעצמו עם עזרה מההורים אבל לא לסחוט
היום סכומים של דירה זה 200,000 $ + - הורים לא יכולים לממן סכום כזה בכל אופן.
אז הבחור יעבד במשרה תורנית כל שהוא וגם הבחורה תעבוד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 18:28 |
|
| |
| iSeek כתב: |  | בלי לעצבן יותר מדי....
היתה כאן תגובה קצת מקוממת שמה בעצם אתם מצפים, שהוא ילמד כל החיים ועוד יחיה בעוני...
שזו תגובה די אגואיסטית ולא מנסה לראות את המצוקה של האבות.
מה שקורה מאותו הרגע, הוא מתחיל לחסוך קצת לילדים שלו ודואג שמספר הבנות שלו ישתוו למספר הבנים כדי להתאזן כלכלית. ואז אחרי איזה 20 שנה את כל הכסף שהוא לכאורה חסך וחי בעושר רב כבחור שלומד וקיבל דירה, כל זה עובר לבנות, כדי שגם הבעלים שלהם יוכלו לבנות סוג של אימפריה כלכלית שחושבת רחוק..
מצוקת האבות הובהרה - הם הכניסו את עצמם לשם ובאמת לא צריך לדאוג להם. הקב"ה חנן אותם בשכל והם יכלו להשתמש בו בכדי לכוון את בניהם ובנותיהם. אם הם כיוונו אותם לדרך שגורמת להם מצוקה, זבש"ם.
אימפריה כלכלית - להתחיל לגלגל גמחים בגיל 40 ולא בגיל 20 נותן כמה שנים של חיים ולא אימפריה כלכלית. הרי כל אדם נורמאלי מצליח להגיע למינימום של דירה וכד'. עם שכירות בכלל לא כדאי להתחיל למי שאינו עובד ואינו צופה עבודה מכניסה בחייו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2009 02:27 |
|
| |
שלום לכולם בעיני זה צמצום הגישה הזאת כי לפעמים דוקא עזיבת מקום עבודה נותנת אופציות טובות יותר באם ימצא מקום עבודה חדש ועצם החשש אולי לא תמצא מקום עבודה חדש זה גם צימצום מכיון שאם הבחורה עצמה יש בה את הכישורים והיכולת אז בסוף תמצא עבודה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 23:24 |
|
| |
הי. נראה אם הבנתי את הדיון... הבעיה היא למה הבנות צריכות לפרנס את הבית או למה ההורים שלה צריכים לשלם דירה?...
בכל מקרה למותר לציין שחיי אברך הם לא מתכון לעשיית ממון...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:48 |
|
| |
לדעתי הבעיה היא בכך שההורים שלה צריכים לשלם על הדירה.
וכמובן שחיי אברך אינם מתכון לעשיית ממון. כך היא דרכה של תורה, פת במלח תאכל, מים במשורה תשתה, על הארץ תישן וחיי צר תחיה ו....בתורה אתה עמל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 21:35 |
|
| |
נועה (תגידי בעברית תקנית לא כותבים נעה?).
חז"ל דיברו בזמן בו היתה לבן אדם ברירה לעבוד או ללמוד.
חז"ל גם הגדירו שאדם עם שכל קודם מוצא פרנסה אח"כ בית ואח"כ אשה.
כיום לא נוהגים בדרך זו, יתכן ומי שלא נוהג כך חושב שהוא יותר חכם מחז"ל. אולם כמובן שמי שנוהג הפוך ממדרך מסויימת, לא יצפה להגיע ליעד של מי שנוהג באותה דרך. לכל דרך יש יתרונות וחסרונות חז"ל הבינו שהדרך הנכונה היא אחת עם מעלותיה וחסרונותיה ויש היום שמבינים אחרת.
אז שלא ינפנפו במה שפעם נעשה מרצון למה שהיום נעשה בכפיה, כדרך חיים. אף בחור שלא קיבל השכלה שעמה יוכל להתפרנס, צריך לוותר על דירת מגורים אם הוא החליט שלא מתאים לו לחם צר ומים לחץ.
תוקן על ידי שרפ ב- 13/01/2009 21:33:07
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 23:52 |
|
| |
ענית לעצמך על שאלתך. אגב אולי כאן בפורום מישי תמצא לך עבודה.
|
|
|
|
|