בית פורומים אגודה אחת

"געוואלד" ו"חרֵדות" / בקורת סרטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2009 16:14 לינק ישיר 

אהרן10 סובייקט ואנדרש

השאלה האם עלינו להתעניין כיצד הציבור החרדי מצטייר בעיניים חיצוניות נראית לי חשובה ביותר, ניתן לדון בה וללבן אותה כאן או באשכול בפני עצמו. אולם חשוב לזכור, ההתעניינות בתדמית של הציבור החרדי בעיניים חיצוניות, איננה רק נחלתם של כאלו המבקרים את החרדיות כפי שהיא, אלא גם של אלו המהללים תדיר את אורח החיים החרדי. דומני שבעיתונות החרדית לגווניה עוסקים בתדמית שלנו בעיני הציבור החילוני והדתי-לאומי יותר מאשר בפורום זה, ואף בפורום הגדול "בחדרי חרדים" מרבים כמדומני לעסוק בכך יותר מאשר בפורום זה. 

בביקורת שהעליתי על הסרטים "געעואלד" ו"חרדות" נמנעתי כמדומני מאיזושהי אמירה אישית על הקהילה החרדית, השתדלתי לתאר את הסרטים באופן אובייקטיבי ובסיום שיבחתי את התוצאה. אני חושב שהסרטים הם מצויינים והם מציגים את הציבור החרדי באופן אמיתי וטבעי, ובאופן כללי הם מבליטים דברים חיוביים.

באופן אישי, אני סבור שיש חשיבות גדולה עבורינו לדעת כיצד אנחנו נראים מבחוץ, לא בשביל לקבוע את הערכתנו האישית לחיוב ולשלילה כלפי הציבור בו אנו חיים, אלא משום שמציאות חיינו מורכבת לטוב ולמוטב מיחסים הדדיים בין הציבור החרדי לציבורים האחרים במדינת ישראל, ויחסים אלו מושפעים רבות לחיוב ולשלילה מהתדמית שלנו בעיניהם ומהתדמית שלהם בעינינו. לכן באמת אינני סקרן כל כך לדעת כיצד אנחנו מצטיירים בעיני יהודים שונים בחו"ל, היות ובפועל אין בינינו יחסי גומלין משמעותיים כל כך.

עקרונית, אתם רשאים לכתוב כאן כל ביקורת שאתם מעוניינים, על הפורום בכללותו ו/או על דברים ספציפיים שנכתבו בו, על החברים בו באופן כללי ו/או על כותבים ספציפיים. אני אינני מבין בדיוק מדוע מצאתם לנכון לעשות זאת באשכול זה.

אנדרש

ההערה שלי לא הייתה מכוונת לתוכן הביקורת שלך, אלא לצורה בה התבטאת. יתכן בהחלט שאתה מכיר את ההודעות בפורום זה טוב ממני או מכותבים אחרים בו, אבל אין בכך הצדקה לכתיבה פוגענית. גם אם היית חבר קבוע בפורום, היה מפריע לי אם היית קובע את רמת האינטליגנציה של כותבים אחרים והאם עבורם הוקם הפורום, ק"ו כשזוהי הודעתך הראשונה ב"הייד פארק" בכלל וב"אגודה אחת" בפרט. זו לדעתי התנהגות לא ראויה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2009 14:10 לינק ישיר 

בצ"כ היקר.

אדרבה אלו הסגורים בתוך העולם החרדי ומציצים החוצה מידי פעם דרך ה"קוקער", הם, האמונים על להסתכל בתוך הצלחת של השני וכו'. הם גם רגילים לבצע את הפעולה ההפוכה,  כלומר להצמיד את המשקפיים לעינים (עם שני האצבעות), להציץ לתוך העינים של השני  ולשאול "איך הוא מסתכל עלי".
באתי לעורר את החכמים שבנו (שאני מניח שהם מתרכזים באזורים אלו) לבל ילכו בדרך זו.

לא ראיתי מעולם את האמריקאי מבקר סרט שבא לתאר איך הוא נראה . כמו כן מעולם האמריקאי או ההולנדי לא חשב (בקול) איך השני רואה אותו .  בהחלט כן, השבטים האידיאנים בערבות אריזונה, הם נושא להצצה של העולם הנאור. כמו"כ מסתבר שגם הם, אם יצליחו להגיע לנאורות של כותבי הסרט, יתענינו  באובססיביות מה חושבים עליהם כתבי ה"נשיונל גאוגראפיק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 15:04 לינק ישיר 

רק עכשיו היתה סערה גדולה על תערוכה צ'כית. כל מדינות אירופה נזעקו על הדרך שבה הציגו אותם שם. זו תכונה אנושית אוניברסלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 15:14 לינק ישיר 

כליטבאק בעל קשרים ענפים לדרג הבכיר בצ'כיה הרינו לקבוע כי המהומה לא התעוררה בעקבות רצונו של פסיכי לצור צורות מופרעות בחומר אלא בשל העובדה שהמדינה שילמה על יצירה זו טבין ותקילין בכדי להעמידה בכיכר העיר בבריסל בבחינת הטלת מי רגלים מהמקפצה.

והנראה לענ''ד כתבתי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > "געוואלד" ו"חרֵדות" / בקורת סרטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.