שוב מודיעים לנו בחדשות על עוד אנשים ונשים שנפטרו לפתע פתאום או לאחר מחלה קשה שלא נדע ה' ישמור...
שוב יתומים ואלמני/ות..עד מתי ??????
אנא האחדו כולנו אחדות ונרבה בשלום ורעות ואחווה לא משנה :ספרדים /אשכנזים ליטאים וחסידים שחור לבן ימין שמאל...
אחים אנחנו כולנו!!!גם את המייחל שדיברתם עליו אנא דונו לכף זכות וכך את כולם!
וכן הבה נפעל כולנו : תשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה...........
וכולי תקווה כי אכן ישמע אלוקים לתפילנו ויחיש את משיח צדקנו במהרה בימינו........
נשלח ב-16/12/2008 12:03
אשה עבריה, אפשר פירוט על מה את מדברת? את מדברת אולי על מגפת תמותת התינוקות?
נשלח ב-16/12/2008 12:42
לא יודעת מה איתך,אך היו כותרות לאחרונה באתרים החרדיים ובהייד פארק ,חדרי חרדים...לא ראית אותם?עשה שם סיבוב ותראה.
אותי בכל אופן זה החריד...
נשלח ב-16/12/2008 17:55
מה זה השטויות האלו
אשה עבריה
פתחת אשכול מיותר
מדברת סינית ושפת סתרים
לא בבית ספרנו
את רוצה להביא משהו לתודעתנו אל תלכי איתנו סחור סחור תביאי מקורות לדברים שאת מדברת אליהם אל תשלחי אותנו למקומות אחרים לחפש אל מה את מדברת
האשכול הזה מיועד למחיקה אלא אם כן תבואי ותבהירי פה את התמונה על מה פתחת את האשכול הזה
מכאן אני גם קורא לכל חברי הפורום לא לפתוח סתם אשכולות לחפש אם קיים אשכול המדבר על הנושא או בקירבתו ולא להפציץ את הפורום בהודעות חדשות
אני חושב שאישה_עבריה מתכוונת לתכיפות הידיעות על
אסונות שקורים, למשל אם תסתכל עכשיו על הכותרות
תראה על רבנית שנפטרה בגיל 41, מוות מסתורי של
תינוקות, ותאונה עם 23 הרוגים בדרך לאילת.
בכל מקרה אני לא כל-כך מסכים עם זה, נראה לי קצב
אירועים די נורמלי למדינתנו.
אם כבר הייתי אומר שיחסית שקט. כנראה השקט שלפני
הסערה.
נשלח ב-16/12/2008 18:17
מסכים איתך שזהו השקט שלפני הסערה אבל גם תסכים איתי שההודעה של אשה עבריה היתה קצת סתומה וחתומה ולא במקומה
לא מבינה למה לכמות האסונות הינכם קוראים "קצב אירועים די נורמלי"
הוזכרו בימים האחרונים כמה אנשים שנפטרו צעירים ושהשאירו אחריהם יתומים וזה נראה מס' רב מידי שקרה בסמיכות ,אינכם רואים זאת?אזכיר כמה:מרת וייספיש, מרת שטיינמיץ ,התינוקת מרכסים, מרת חדווה גוטליב,הבחור לופיאן,הרב מרק מרחובות,משה נהרי..ויש עוד לצערי שהוזכרו לאחרונה...לא די?לא מספיק???אלוקים רחם!
נשלח ב-16/12/2008 19:35
וכן בקשת האחדות שלי כל כך לא ברורה?עד כדי כך היא סתומה?
נשלח ב-16/12/2008 20:05
אסונות?
למה כאילו נראה לי שאת התעוררת רק עכשיו ?
אסונות מעין אלו פוקדים את עולמנו הקטן מידי יום אסונות כאלו ואחרים,
כמה מידי יום לא עלינו מתבשרים שהם חולים במחלה סופנית?
אלפים!!!
כמה אנשים צעירים נהרגים מידי יום?
מאות!!!
אבל זהו המהלך שמונהג העולם על פי מידת הדין/טבע
נכון את צודקת שאנחנו צריכים להיחרד מהתופעה ומהמקרים!
מה שקורה הוא דבר פשוט ועצוב היתרגלנו!!!
לצערנו הרב הלב כבר לא כל כך דואב .
יש סיפור מהחזון איש שיתן לנו כלי להבין את התופעה.
פעם אחת הלך החזון איש עם השמש שלו בבני ברק הישנה ולפתע מרחוק הגיחה מכונית בעצם יום השבת
החזון איש לקח את השמש שלו וירד לשוליים ושם היו קוצים אמר לו השמש רבנו יש פה קוצים אמר לו עדיף להיעקץ
מהקוצים ולא לראות חילול שבת!
המסר מאחרי הדברים הוא:
כאשר אדם רואה חילול שבת בפעם הראשונה נפשו מתפעמת ומתפעלת מעצם החילול דהיינו איך אפשר לחלל שבת?
בפעם השניה הוא כבר פחות מתרגש ובפעם השלישית הוא פחות מתרגש עד שהוא מגיע למצב שכשהוא רואה חילול
שבת נהיה הדבר רגיל ולא חמור ובזה הסכנה.
זהו גם הסיבה שלערי מקלט היו שלטים בכל מקום כיצד להגיע כדי שלא יצתרכו לשאול איך מגיעים לעיר מקלט
כי בפעם הראשונה ישאלו איך מגיעים לעיר מקלט הילד ישאל את אביו מה זה עיר מקלט האבא יסביר שלשם הולכים רוצחים
בשוגג.
לאחר עשרים פעם הילד יבין שללכת לעיר מקלט זה לא כל כך נורא עובדה הרבה הולכים לשם.
אבל לירושלים אין שלטים מאותו הטעם כדי שהילדים יעוררו את אביהם לעלות לרגל עובדה הרבה עולים לרגל.
לכן כנראה שיש לך לב יהודי אמיתי שמתפעם מכל אסון אשרייך
אבל גם תביני לליבנו שהוא כבר התרגל למצב הזה ולא נראה לנו חריג