מיום שפורום זה נוצר אני עוקבת אחריו ..(לא כתבתי כלום אבל קראתי בשקיקה..)
הוא הציב לי סטנדרטים חדשים לחלוטין..של יר"ש של המנהל ושל חלק מהכותבים..
סטנדרטים חדשים של אמת..(כך חשבתי בכל אופן)
עניין אחרית הימים החל לעניין אותי בשנתיים האחרונות ואז התחלתי לקרוא כמעט כל מה שנכתב במקורות וכמובן ברשת..
בשבילי דברי המייחל היו כמעט אורים ותומים. ראיתי בדבריו כמעט דברי אלוקים חיים .
אך בזמן האחרון מתחיל סדק גדול ואכזבה ממה שאני רואה בפורום הזה..
תגובות המנהל לחלק מהקוראים המעזים להביע את דעתם בניגוד לדעתו..
והשיא מבחינתי:עניין המפגש.
האם ככל הפורומים היינו: ?אכן כן.זה כבר לא פורום תורני איכותי שנשמרים בו גדרי הלכה מוקפדים(עד כמה שאפשר במסגרת הנט)אלא ככל הפורומים..בלי גדרי צניעות.עוד פורום היכרויות ברשת.
מצטערת אבל זו הרגשתי.
נשלח ב-18/12/2008 15:11
מראש אני אומר לך...לא תאהבי את התגובה שלי .
את בכל זאת מעוניית בה ?
נשלח ב-18/12/2008 15:14
כן בהחלט..מעניינת אותי דעתך.
נשלח ב-18/12/2008 15:31
וואו...יש כ"כ הרבה מה להגיב..מאיפה להתחיל .
דבר ראשון , הזכות לבוא בטענה כלפי מאן דהו קיימת רק כאשר אותו אחד הבטיח לך משהו , נתן לך את המילה שלו , בין באמירה בין בהסכמה שבשתיקה לא משנה.. העיקרון הוא שהוא לא עמד בהבטחתו , זה חייב להיות ברור .
וכי הבטחתי לך מעולם משהו ? וכי אני מכיר אותך בכדי להבטיח לך חיזוק / הנאה מקריאת דבריי והגיגיי ? מה אני אשם שאת מתוך הבנתך האישית וראייתך הסובייקטיבית תפרת עליי איזשהי דמות של אדם שאין לי עליו שום אחריות . כך שמדובר בעניין אישי שלך ואין לך את הזכות הלגיטימית לקבול ע"כ ברבים .
דבר שני , זה מה שקורה שאת ההתקרובות לתורה ומצוות עושים ללא הדרכה צמודה של דמות רבנית רצינית ומנוסה בעבודה עם מתחזקים . נדמה לך שאת יודעת טוב יותר מאחרים כיצד נראה יהודי אמיתי ומה עליו לעשות ואיך עליו לנהוג .
דבר שלישי , "תגובות המנהל לחלק מהקוראים המעיזים להביע את דעתם בניגוד לדעתו..
" כתבת . אפשר לעבור מדמגוגיה וסטיגמות להוכחות ולהביא דוגמאות ? חוצמזה חשבתי שכבר עניתי לך ע"כ ...תשובתי לא סיפקה אותך ? כבר לא בעיה שלי .
רביעי , האירי בבקשה את עיני ואת עיני כולם כאן שלא קראו ולא שנו ואינם מבינים את גדרי ההלכה.. מה בדיוק הבעיה במפגש של חברי הפורום במקום צנוע ומכובד לשם היכרות ושיחת חיזוק בדברים שמסיבות מסויימות אינם ראויים עדיין לפורום ?
ויש עוד מה לומר , אך קשה בכתב ולעיני כולם .
נשלח ב-18/12/2008 15:45
מפגש פורום של נשים וגברים שלגמרי לא מכירים אחד את השני..(רק מהנט)
מן הסתם חלקם נשואים ונשואות..חלקם בודאי פנויים כמוני וכמוך..
האם נראה לך ראוי אפילו מבלי לבדוק את ההלכה לעומקה???
אפילו אם זה יתקיים בתנאי הצניעות הראויים (לשיטתך אפילו ללא עזרת נשים ז"א עם איזושהיא הפרדה מינימלית..)
האם זו "רוח " ודרכה של תורה.
מצטערת לא צריך הדרכה של רבנים כדי לדעת שלא היא.
נשלח ב-18/12/2008 16:04
אגב, תמיד אפשר לשאול את הכותבים בפורום מה דעתם או שמא כששועטים הסוסים תמרות האבק מכסות הכל????
נשלח ב-18/12/2008 16:25
מצפה יקרה,
העניין הזה עדיין עומד להצבעה וכל אחד מביע את דעתו בעניין. זה לא אמור להוות תחליף לפורום זה היה בסך הכל קוריוז שתפאום התלקח כאש בשדה קוצים וכנראה שיש סיבה לכך.
באשר להסתייגויות שלך,
אני מבין לליבך וגם את החששות שלך אבל תרשי לי להסתייג מהן נחרצות.
מה קשור היכרויות? אז מה אם חלק כאן נשואים וחלק רווקים? שאני אבין, את מציעה להשאר במסגרת העולם הוירטואלי שצץ ככלי לשרת את האדם והפך מטפל לעיקר רק כדי לא להסתכן בעברות צניעות??? שימי לב ותבחני את עצמך טוב טוב כי ממש לא ברור לי איך הגעת לעניין. מדובר כאן בבני אדם טובים בעלי מידות טובות מי יותר ומי פחות, עם מטרה ברורה.
אני לא רוצה להעליב או חלילה לפגוע בך אבל בכנות, ראייה שכזו היא אולי אחת הסיבות המרכזיות שאני עדיין בצד ה"חילוני" של המפה. אני לא מוכן לחיות באינקובטור, תודה :-)
נשלח ב-18/12/2008 16:44
" שאני אבין, את מציעה להשאר במסגרת העולם הוירטואלי שצץ ככלי לשרת את האדם והפך מטפל לעיקר רק כדי לא להסתכן בעברות צניעות??? שימי לב ותבחני את עצמך טוב טוב כי ממש לא ברור לי איך הגעת לעניין. מדובר כאן בבני אדם טובים בעלי מידות טובות מי יותר ומי פחות, עם מטרה ברורה.
אני לא רוצה להעליב או חלילה לפגוע בך אבל בכנות, ראייה שכזו היא אולי אחת הסיבות המרכזיות שאני עדיין בצד ה"חילוני" של המפה. אני לא מוכן לחיות באינקובטור, תודה
זו בדיוק הסיבה שגדולי הרבנים אוסרים להשתמש בנט...!!!
אני בהחלט מעדיפה להישאר בעולם הוירטואלי (שהוא בס"ה כלי שרת טפל בודאי ולא עיקר..)רק כדי לא להסתכן בעבירות צניעות. מה השאלה בכלל.??
לשיטתך אני יכולה להסתובב בחברה מעורבת ולהעמיד עצמי בנסיון רק כדי לא להחשב כחיה באינקובטור???.
יש לך מושג באילו נסיונות עומדים אנשים הכותבים בפורומים שונים בנט?
אילו פיתויים עומדים בפניהם?
אני לתומי חשבתי שזהו פורום "טהור" מחוץ למחנה..אך מסתבר ומתברר שלא כך הוא.
אכזבתי היא בעיקר ממנהל הפורום שלתדהמתי ואכזבתי..זרם אחרי העדר.
מצטערת מפגש פורום הוא עניין חילוני טהור..פרוץ לחלוטין. אלא אם כן יפגשו רק גברים וגברים בלבד. נקודה.
כל שאר האופציות ומתיחת שמיכת ההלכה כך שתתאים לרצוננו ומאווינו לא קשורה אליה בכלל..
תוקן על ידי מצפהלגאולה ב- 18/12/2008 16:41:53
נשלח ב-18/12/2008 17:26
מצפה, כפי שכבר אמרתי, אני לא בקיא בעניינים הלכתיים.
אני כן בעד חיים בחברה מעורבת וכנראה שמכאן הקצר בינינו.
שוב, צר לי על ההרגשה שגרמתי לך, כנראה שאין בינינו עולם מושגים משותף.
אם רצונך ואם עוד אנשים חושבים שצריך לקיים כאן פורום של אנשים לא חילוניים אז בכבוד... אחזור למוד של קריאה בלבד ולא אומר כאן דברים שעלולים להתסיס מישהו שלא בכוונה.
הייתי נכנס אתך לדיון על הסוגייה אבל נראה שלא זה הסיפור כאן.
נחכה לתגובת מנהל הפורום כי בכנות שאין לי מה לאמר יותר ואני חושש לדבר עוד שטויות מחוסר הבנה וסתם לפגוע אז אני מעדיף כרגע לשתוק.
נשלח ב-18/12/2008 17:48
ממש לא התכוונתי שצריך להתרחק מהפורום.
דיברתי רק על מפגש הפורום המתוכנן.
שעל פי דעת תורה פשוט שאסור לתת לו להתגשם בגלל גדרי צניעות.
(אני לא מדמיינת לעצמי את תגובתו של הבעל החרד לדבר ה' השומע מאשתו החרדה גם כן שהיא מעוניינת ללכת למפגש פורום..)
ושוב, הפורומים שיש בהם דברי תורה וחיזוק הם בדיוק הפורומים הנכונים לבעלי תשובה כמוני וכמוך..
בהצלחה.
נשלח ב-18/12/2008 18:09
מצפה:
לא מדובר במפגש אינטימי במקום סגור.
אין יחוד ....רק שיחה. אין הלכה נגד זה.
אין הבדל בין זה למפגש בין משפחוצ או אסיפת הורים בבית ספר.
כל עוד שומרים על כללי צניעות, לא צריכה להיות הפרעה בכלל.
נשלח ב-18/12/2008 18:21
מצפה יקרה הקשיבי היטב לדברים .
עושה רושם שעשית "היקש" חד מדי בין התופעה הידועה של 'מפגש פורומים' לנסיבות מפגש הפורום שלנו . ומכאן גם תשובה לשאלתך , לא , בהחלט שלא ככל הפורומים היינו . אני אמנם לא רב ולא מרצה בכיר ( אך בעל פוטנציאל כזה בהחלט ) אך הסיבה היחידה בגללה חברי הפורום מסכימים לטרוח ולהגיע היא ע"מ לשמוע דברי תורה ודברי חיזוק מסוג כזה שהם לא ישמעו במקום אחר . בדיוק מאותה סיבה שגורמת להם לקרוא ת'פורום .
את אולי נחשפת לדבריי לא מזמן אך אלה שעוקבים אחריי מזה כשלוש ארבע שנים מודעים לקושי שלי להתבטא בכתב , גם בגלל כמות החומר ובעיקר בגלל הקושי להביע רעיונות ורגשות עמוקים במילים כתובות יבשות .
אני ממש לא לחוץ למפגש כזה נהפוך הוא...לא מעט ספיקות הוא מעורר בי ולא מהכיוון שלך אלא מסיבות אחרות . סיבות אישיות שלי .
אם הוא כן יצא לפועל ואנשים יקחו את עצמם ויטרחו להגיע ממקומות רחוקים זה אך ורק בגלל הרצון לשמוע דברי אלקים ולהתחזק בתורה באמונה ובעבודת השם . ואני חושב בדיוק הפוך ממך , זה שרובנו כאן נשואים רק מראה על טוהר כוונתינו ושאין כאן שום מחשבה אחרת חלילה . וכי איזו בעיה בדיוק יש כאשר אשה אומרת לבעלה שהיא יוצאת לשיעור תורה ?! וכי משהו אחר זה הולך להיות ?? וכי מישהו בא בשביל לאכול במבה לשתות קולה ולשמוע מוזיקה ? מדובר כאן על בית כנסת למען השם . לא יודע..לא מצליח לרדת לסוף דעתך .
בטח שמפגש פורום במתכונתו החילוני הוא עניין פרוץ ושלילי אך כאן מדובר על נסיעה לשיעור תורה ! יש לך מושג כמה שיעורי בית אצטרך לעשות ע"מ להגיע מוכן לכיתה ?? ליקוט של חומר...עריכה של הדברים...על איזה נושאים לדבר ועל איזה לא...להדפיס את כל זה . אצטרך לבטל תורה ועבודה בשביל זה...את תשלמי לי על כך ?
ירמיהו - יפה אמרת , מדובר בויכוח תורני הלכתי , אין לך מה לחפש בו .
תוקן על ידי המיייחל ב- 18/12/2008 18:19:23
נשלח ב-18/12/2008 18:44
מפגש
שלום למייחל ולכל חברי הפורום
ראשית הרשו לי לברך על הפורום החשוב הזה ועל כתיבתו המדהימה של המייחל
שמי שרון, בדרך כלל אני קוראת ולא מגיבה, משום
שאין לי ידע בהלכות וגם לא כושר כתיבה מעולה כמו של המייחל ושל אחרים כאן ,
אבל היום הלב רוצה להגיב והיד פשוט רוצה לכתוב..בעקבות מה שאני קוראת כאן .
גדלתי בבית חילוני לגמרי כך שאין לי בסיס של קיום מצוות וכו' ואין בקרבת מכריי ומשפחתי
מי שיוכל ללמד אותי ולקרב אותי לעשיית המצוות מתוך ההבנה של חשיבותן.
יחד עם זאת אני מאוד קרובה לאלוהים בדרכי שלי, מתפללת את תפילותי
(לא מהספר, כי אין לי)
ואולי תתפלאו אבל הוא שומע ...אלוהים שומע את הכוונות שבאות מהלב, בכל דרך.
מה רוצה בעצם לומר? שמי שבאמת קרוב לאלוהים, שום פיתוי חיצוני לא יזיז אותו מדרכו הישרה
צניעות היא פנימית, מהלב , ואם מישהי פוחדת מהפיתויים שיהיו לה במפגש כזה,
אז עדיף באמת שתישאר בבית.
מפגש בין נשים וגברים יכול וצריך להתקיים כדי שאנשים כמוני יוכלו לשמוע גם הם את הדברים.
מקווה שזה באמת יהיה אפשרי גם בשבילי - אפשר לקבל עוד פרטים עליו? על המפגש? התוכן מרתק אותי.
נשלח ב-18/12/2008 20:57
[עושה רושם שעשית "היקש" חד מדי בין התופעה הידועה של 'מפגש פורומים'
לנסיבות מפגש הפורום שלנו ,ממש ממש לא עשיתי כך.מפגש פורומים בכל מקום תפקידו
להכיר ולהחליף דעות האם זה שונה כאן???
)
אך הסיבה היחידה בגללה חברי הפורום מסכימים לטרוח ולהגיע היא ע"מ לשמוע
דברי תורה ודברי חיזוק מסוג כזה שהם לא ישמעו במקום אחר .
בדיוק מאותה סיבה שגורמת להם לקרוא ת'פורום .
שונה מאוד לקרוא בפורום מאשר להיפגש ..אני צריכה להסביר לך את ההבדל???
ואני חושב בדיוק הפוך ממך , זה שרובנו כאן נשואים רק מראה על טוהר כוונתי.
רובנו? אתה לא נשוי..ומן הסתם יבואו גם פנויות (אני פנויה אבל לא אבוא) האם זה לא יהפוך גם למפגשהיכרות. .כמו בעולם החילוני.??? ושאין כאן שום מחשבה אחרת חלילה .
וכי איזו בעיה בדיוק יש כאשר אשה אומרת לבעלה שהיא יוצאת לשיעור תורה ?!
האם זהו שיעור התורה הרגיל או המיוחד שהיא יוצאת אליו מדי פעם??? שאלתי את אחותי (חילונית..אגב מה תהיה דעתו של בעלה על מפגש פורום מעורב יודע מה היתה תשובתו: וטו מוחלט).
וכי משהו אחר זה הולך להיות ?? וכי מישהו בא בשביל לאכול במבה לשתות קולה ולשמוע מוזיקה ?
מדובר כאן על בית כנסת למען השם .כתבת שאם לא תמצא ביכ"ס זה יהיה במקום אחר.. לא יודע..לא מצליח לרדת לסוף דעתך .
בקיצור אף בעל לאישה שומרת מצוות לא ירשה לאשתו להגיע למפגש כזה..ואם כן ,יר"ש שלו לוקה בחסר..מאוד..וגם שלה.
תשאל את הרב שלך..
תוקן על ידי מצפהלגאולה ב- 18/12/2008 20:55:56
נשלח ב-18/12/2008 21:08
מצפה יקרה!כתבתי בפירוש בהצעתי על מקום מפגש-שיעור מתאים הוא: שזה יתנהל בבית כנסת ושהנשים תהיינה בעזרת הנשים בלבד.לא עלה בדעתי מחשבה אחרת אפילו!
נשלח ב-18/12/2008 21:11
את חושבת שיש לי כח להמשיך להגיב לטענותייך ? ממש לא . גם מה שעניתי לך עד עכשיו היה לפנים משורת הדין . את דעתך הבהרת היטב , עשי מה שאת מבינה ותהיי בריאה .
אך לא הבנתי את יומרתך לקבוע את מצבי האישי כרווק או כנשוי ?? מי את שתחלקי תעודת רווק או נשוי לאנשים שאינך מכירה ? חוצפה .