| נשלח ב-31/5/2009 11:20 |
|
| |
אנחנו עדים לתופעה חדשה - תופעת "הורדת התורה אל העם". הרב שרלו הוא ללא ספק הדמות הבולטת ביותר בזה.
הבעיה היא בפירוש של הרב שרלו לביטוי - במקום להעלות את העם לתורה הוא "מוריד" את התורה.
יצא לי לראות שאלות ששאלו את הרב שרלו כדי שיפסוק הלכה, ובתור אדם פשוט יכולתי להתרשם שהדברים של הרב לא תמיד עולים בקנה אחד עם פסיקת ההלכה, אלא יותר בניסיון למצוא חן עם הציבור, ולכן, אני חייב להודות שקשה לי עם הדברים האלה.
אני לא מערער על בקיאותו של הרב שרלו. מה שכן, דווקא מרב הייתי מצפה לדברים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 13:49 |
|
| |
תמיד היו מחלוקות ודעות שונות בהבנת ופירוש התורה: בית שמאי ובית הלל, רבן גמליאל ורבי יהושע, רבי יוסי הגלילי וחכמים, ועוד מחלוקות רבות לרוב..
המחלוקות שהיו פעם היו חמורות וחריפות פי כמה וכמה מהמחלוקות של היום שבד"כ מדברות על הבדלים בין חומרא א' לחומרא ב' שנתקבלו בעשרות השנים האחרונות מקסימום.
שים לב המשקיף, לדעתו של הרב שרלו שמדבר על היחס החברתי לאותם אנשים ועל ההתמודדויות שלהם, אין הוא מדבר כלל וכלל על האיסורים עצמם ולומר דברים שמשתמע מהם כאילו מדובר על "לגיטימיות" של האיסור יש בכך חטא לאמת במקרה הקל..
גם אם דעתי האישית אינה נוטה לחוט מחשבתו של הרב שרלו אין זה אומר שאינו רב או שהוא מחטיא את הרבים ח"ו.
לכל 'סיר יש מכסה' מתאים גם לשידוכי איש ואישה וגם להנהגת 'קנה לך רב'.
גם אם היתה ביקורת קשה של רבנים נגד אחת מפסיקותיו של הרב אין בכך לעקר את סמכותו ולקרוא לו סתם שרלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 14:32 |
|
| |
אני אשתדל מאוד להתאפק.
איך הרב שרלו מציע לאיגוד יהודים חרדים מחללי שבת לנהוג ?
האם כדאי לצאת מהארון ?
או אולי יוקמו גם אירגונים כמו יהודים חרדים פדופילים ?
או ארגון יהודים דתיים רוצחי נשים ?
הטיפשות בדור הזה היא משהו מבהיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 15:35 |
|
| |
אני יתאפק
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 15:45 |
|
| |
מרדכיMOR ידידי,
ראשית כל אינני בדיעה של הרב שרלו בנושא הזה, ואני בא כאן להעמיד דברים על דיוקם כדי למנוע הוצאת דיבה ולהקטין את חילול ה' שכבר נגרם..
הרב שרלו הוא יהודי אורתודוכסי במהותו ובפסיקתו, הגישה שהוא ממוביליה, ולא רק בתחום הזה היא גישה חברתית - הלכתית אם ניתן לקרוא לה כך, שאחד הביטויים הגדולים ביותר שבה וגם החיובי ביותר הוא ההתעסקות ב'דם שליה ונידה', בנושאים שהרבה יותר קל להתעלם מהם בשל ה'צחנה והלכלוך' שנמצא בהם שבנקל יכול להתפס אף במי שמנקה ומזהיר מהם, ועוד בפסיקות הקשות ביותר - הלכות ציבור.
רק רבנים חזקים נפשית מסוגלים להתמודד עם השלכות של פסיקה בהלכות ציבור שכן ההשלכות הרות גורל, ועל הבדלים דקים ביותר כבר יש ביקורת רחבה מדעות שונות.
זה שיש אנשים שנמשכים לבני מינם זו עובדה. הקב"ה החליט לברוא אנשים עם נטיות כאלו בד בבד עם הציווי עליהם להישמר ולהיזהר ממימוש נטיותיהם.
כל מי שלא נמצא בנעליהם צריך להגיד תודה לבורא עולם יום יום ושעה שעה ולהתפלל עליהם לא פחות מכך.
מי מהם שמצליח לקיים אורח חיים יהודי תקין עומד בנסיונות, ושומר תו"מ אשריו ואשרי חלקו ואני אישית מקנא באחד כזה על הגבורה שבה הוא חי את חייו ועל כאלה נאמר "גבורי כח עושי דברו".
כל מה שהרב שרלו התייחס אליו בדבריו היה להתייחסות החברתית-דתית לאותם אנשים. ללמד אנשים כאלה שאפשר וצריך להיות עובד ה' גם אם נולדת אחרת, ולא להתפקר או להתאבד כמו שקורה לא קצת..
ללמד אנשים שהם לקראת הקמת בית יהודי בעמ"י איך ניתן ורצוי לעשות זאת, מהם הקווים האדומים בנושא וכו' וכו'.
אני אישית, מסתייג מדבריו רק ברמה הפרקטית של הנושא מכיון שלדעתי הפרסום הרב של ארגון כזה בתוספת גורמים אינטרסנטיים שלבטח יימשכו את מושכות הארגון לכיוון שלהם ולאו דווקא לכיוון הנכון והישר יגיע למצב ש"יצא שכרו בהפסדו" ורב הנזק על התועלת.
אם הרב שרלו היה ראש הארגון אין לי ספק שהייתי חושב שמדובר ברעיון חיובי ומועיל.
נ.ב. ה"קנאות לדת" הזו, שמתבטאת בין היתר בסילוף עובדות וגידוף רבנים ומורי הוראה, לא בדיוק תורמת לריבוי אהבת חינם והחשת הגאולה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 22:45 |
|
| |
אני ימשיך להתאפק אבל פרידום אל תדחוף כי אולי לא אוכל להמשיך להתאפק
אולי תעבור קצת על האשכול שתבין על מי מדובר
מתאפק .. מתאפק...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 22:53 |
|
| |
תוקן על ידי yosiw150 ב- 31/05/2009 22:57:54
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 23:04 |
|
| |
אני על קצה קצה גבול ההתפקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 23:09 |
|
| |
חלאאאאאאאאאס די הבדיחה הזאת כבר לא מצחיקה
אתה קורא לעצמך דתי תתבייש לך
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 01:04 |
|
| |
יעקב, ההומור שלך עלול למצוא חן בעיני, אתה מפגין כישרון לא רע,
אגב יעקב אתה פנוי ....?
לחופשה (פרידום),
החופש שאתה נוטל לעצמך להשמיע דעות פסדו תורניות לא עושות עלינו רושם
כביר, במילים פשוטות יותר...........................לא אני יתאפק (יעקב ? )
עכשיו ברצינות יבשה :
הדעות המשונות שמשמוע יע לנו אדון שרלו, הן מתן לגיטימציה להפרעה חברתית ואין
בזה שום תיקון חברתי, אלא להיפך יש כאן שבירה של טאבו ופירוק התא המשפחתי ומכאן קצרה הדרך להרס חברתי וזה רק על דרך ה"פשט".
במובן התורני אין שום אפשרות לתת פורקן לאיסורים דאוריתא או איזושהי "הבנה" להפרעה נפשית שנוגדת את אחד האיסורים החמורים שבתורה, זה גורם לזילות נוראה של כבוד התורה שכביכול היא מוכנה להגיע להבנה בנושא חמור שכזה.
להזכירך זהו בדיוק הדבר שבגינו הקב"ה החריב את העולםבמבול, ולכן אולי בכל פעם שאתה רואה את הקשת בענן תדע שזה בזכות אדון שרלו ושהקב"ה היה מוכן להטביע את שרלו, אבל מה ? הוא מנוע מכך מכיון שהוא הבטיח לא לעשות זאת, לפחות עד קץ הימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 03:38 |
|
| |
למרדכיMOR ידידי,
על כל טענה משיבים בטענה סוטרת ולא בהצגת טענות אחרות שלא ממין הטענה, ובמיוחד כשאתה חוזר על אותם דברים, שבתשובה שלי אמרתי לך שלא מדובר בהם, בפעם השניה.
ועכשיו לענינינו.. אני רואה שאני צריך להגיד את הפשיטא, כדי שיעקב חברינו יוכל להפסיק להתאפק ;), וכדי שלא תחשוב אותי כפורק עול בדבר אחד שידוע שאין מתאבלים על אדם כזה באם לא חזר בתשובה לפני מיתתו, בנוסף לכך שלפי החפץ חיים, אל לו לאדם לומר על עצמו לשון הרע או להחשיד עצמו על הציבור ובכך להכשיל את הציבור באמירת לשון הרע עליו.
כשאני מדבר איתך ברור לי שאני לא צריך לומר שמדובר באיסור חמור שכן זה פשיטא דפשיטא.. גם נער בן 12 יודע שמדובר באיסור חמור שעונשו סקילה, ק"ו שגם רב הכי פשוט ידע זאת. אם אתה לא בטוח שכך דעתו של הרב שרלו אני ממליץ לך לפני שאתה דן אותו לסקילה (בצחוק חביבי) פשוט לשאול אותו. אם הוא יאמר לך שלדעתו מדובר בהגזמה של התורה ומדובר על קשיים גדולים מדי בדורינו שצריך להקל בהם ולמצוא "פורקן" כהגדרתך, לנושא, אני ירשה לאצבעותי לתופף מנגינה אחרת לגמרי על המקלדת עם שימוש בתארים על קצה הגבול הראוי. מבטיח.
פעם שניה, הרב דיבר על מקרים קיצוניים בחייהם המורכבים של אנשים כאלה שמאמינים בה', ומעונינים לשמור על אורח חיים דתי. עכשיו תבוא ותאמר לי שאין אנשים כאלה בציבור המאמין או שאין לאנשים האלה קשיים בקיום אורח חיים מאמין אוכיח לך שלא. ההוכחה נמצאת בטלפון: 026541899.
כמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלדעתי רב הנזק על התועלת בקיום ארגון שכזה במיוחד שאיני יודע מי עומד בראשו ומי בדיוק מושל בכיפה שם ואולי מביאים את הרב שרלו כעלה תאנה איני יודע..
מה שאני כן יודע שהרב עצמו עשה צעד אמיץ מאוד בכיוון שהוא מאמין, במה שהרבה מאוד רבנים מפחדים לגעת בו, וכי מי רוצה לגעת בתפוח אדמה לוהט שכזה..?
לסיכום, מרדכיMOR, אני אישית חושב שדברי הרב אבינר נכונים יותר ועם זאת אני לא הולך להטביע מחר את הרב שרלו.. אם היינו חיים בתקופת רבי יוסי הגלילי והיית שומע שביישובו אנשים מבשלים עוף בחלב, מה היית אומר עליו? וכמו שאני נוהג לפי מרן הרב עובדיה, גם בעוגיות שנילושו במי פירות שמותרות בפסח שלפי הרב מרדכי אליהו מדובר בחמץ גמור ז"א שלפי הרב אליהו עשרות אלפי אנשים עוברים על כרת בפסח שנים על גבי שנים..
כמו"כ אם אתה מכיר דעות והדרכות של רבנים אחרים לגבי הטיפול באנשים המסכנים האלה המאמינים בה' ורוצים לשמור על חיי משפחה יהודית תקינים, ורוצה לשתף את באי האשכול, קבל ממני יישר כח גדול בשמי ובשם כל קוראי האשכול.
נ.ב. א - אם מנהלים דיון בלי לתת לרגש להוביל (ובהחלט ניתן לצרף אותו כדי להחיות ) ניתן להגיע לאמת הרבה יותר מזוככת. ב - צריך כ"כ להזהר לפני שמדברים על רבנים וכל מלה נוספת מיותרת..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 08:02 |
|
| |
פרידום כתב
נ.ב. א - אם מנהלים דיון בלי לתת לרגש להוביל (ובהחלט ניתן לצרף אותו כדי להחיות ) ניתן להגיע לאמת הרבה יותר מזוככת.
ב - צריך כ"כ להזהר לפני שמדברים על רבנים וכל מלה נוספת מיותרת..
אם הדברים האלו אני מסכים ואין שאלה שצריך להזהר לפני שמדברים על רבנים ואם אתה קצת מבלה כאן אז וודאי תראה שאני האחרון שידבר על רבנים אבל וכאן בא אבל כאשר לדעתי ולדעת רבנים אחרים אותם רבנים חוצים את הקו ופוסקים דברים מדעתם ופוגמים את התואר שניתן להם אז בהחלט צריך לקום ולעשות מעשה
ובנקודה הזאת לדעתי הרב שרלו והרב אבינר חצו את קו ההפרדה
לבוא ולתת לגיטימציה למשכב זכור עד כאן
לבוא ולהתיר לראות סרטים כחולים עד כאן
וכל המילים היפות שלך לא יכולים לכסות את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 10:43 |
|
| |
פרידום יקירי,
הסיבה שאני לא משיב על טענותיך במין הטענה, אלא מנסה להסביר לך דברים חשובים יותר, היא בדיוק אותה סיבה שבגללה חוטא שרלו ידידך, כידוע לך שאין משיבים ליצר הרע בטענות על טענותיו כדי לא להיגרר אחריו ולהימצא במקום שבו היצר הרע נמצא.
שרלו ידידך מקדיש את מוחו התורני לסוגיות של מתועבים וכיצד יש לשלבם בחברת השפויים ובכך הוא ממילא משים עצמו איתם ועם המונם. הסוגיות התורניות הלוהטות בהן מתעסק שרלו הן : האם זה ראוי שהומו יתחתן עם סטרייטית העיקר שהוא יניח תפילין וכ"ד
רב שראוי במקצת לתארו - לא מתעסק בזוהמה שכזאת באצטלא של תורה. אם אתה לא מבין עד כמה חילול השם וביזוי התורה יש בזה, אז מצבך עגום.
בעניין ההתייחסות לרב שרלו אני מזכיר לך שבמקום שבו יש חילול השם, אין חולקים כבוד לרב, וזה עוד שמדובר ברב אמיתי.
ישנם אנשים וגם "רבנים" שתמיד מנסים לשאת חן בעיני אחרים להראות "גיזעיים" ,"פתוחים" , ו"מודרנים", ולהשתלב עם הרקוב, האנשים הללו הביאו בעבר ומביאים בהווה את כל הצרות על עם ישראל.
לא לחינם נקרא אברהם אבינו - אברהם העברי , משום שכל העולם היה בעבר האחד והוא בעבר השני
כולם היו משהו אחד והוא משהו אחר, עם גבולות ברורים.
מהרב יגן זצ"ל שמעתי שאלה, הרי ידוע שאברהם אבינו עמד בעשרה ניסיונות קשים מנשוא, והנה מספר לנו המדרש שכאשר הקב"ה ביקש מאברהם אבינו לעשות ברית מילה, הוא פתאום הולך להתייעץ עם ענר החבר הגוי שהיה לאברהם, הוא שאל אותו : הקב"ה אמר לי לעשות ברית, מה אתה אומר ?
אז ענר ענה לו, בוודאי , אם השם אומר אתה צריך לעשות ! , אתה שומע פרידום אברהם אבינו מתייעץ עם גוי על ציווי שציווה השם יתברך !!!! ולא מצינו שאברהם נענש על זה, מספר המדרש שהקב"ה ידע למה אברהם מתייעץ ולכן נגלה אליו ואמר לו כך : אברהם יקירי אתה חושש שאחרי שתהיה מהול אתה תהיה שונה ויחששו ממך ולא תוכל לקרב גויים להיות יהודים ? אל תדאג אני רוצה שתהיה שונה , אתה שונה ! אתה לא כמו כולם, אתה מתקדש ! אל תחשוש.
זאת אומרת שהיהדות שלנו לא יכולה להתקרב לכלום, היא לא מתכופפת לפני שום רעיון, והבדלתי אתם מכל העמים וקידשתי אתכם להיות לי לעם קדוש, "כי עם קדוש אתה להשם אלוהיך".
אם התביעה האלוקית הזאת לא מעבירה לך צמרמורת בריאה בגב אז חבל לי עליך אחי היקר.
 |
|
|
|
|
|