| נשלח ב-21/12/2008 20:06 |
|
| |
בגלל רשיון נהיגה סולק מהישיבה!!!
"לבן תורה לא ראוי בכלל שיהיה רישיון נהיגה"
כך השיב הגר"ח קניבסקי לאחד מראשי הישיבות, שבא לשאול כיצד לנהוג עם במספר בחורים שהוציאו רשיונות נהיגה. בעקבות פסיקתו הוצאו הבחורים מהישיבה
שלמה ספטנר, מרכז העניינים
תאריך: 15/12/2008 13:40:00 |
בישיבה הממוקמת בשכונת גבעת שאול בירושלים נתפסו בשבוע שעבר כעשרה בחורים בעלי רישיונות נהיגה. הדבר התרחש לאחר שבהנהלת הישיבה החליטו למגר את התופעה שבאחרונה התפשטה, אך כידוע נאסרה על-ידי גדולי ישראל. בעקבות כך ערכה הישיבה בדיקה מקיפה במשרד הרישוי, לבירור שמות הבחורים האוחזים ברישיונות.
ראש הישיבה, שסר למעונו של הגר"ח קנייבסקי, כדי לשאול מה לעשות עם בחורים בעלי רשיונות, שמע מהגר"ח קניבסקי את המשפטים הבאים: "אדם שמגדיר את עצמו כבן תורה לא ראוי שיהיה לו רישיון נהיגה וזה מוציא אותו מהגדרה של בן תורה".
עוד הוסיף הגר"ח, כי כבר מרן הגרא"מ שך זצ"ל התריע כבר לפני עשרות שנים על התופעה הפסולה, שהוציאה רבות מלימוד התורה, חוץ מהעניין של הסכנה שבדבר, ואם כן, למרבה הצער, צריך להוציא את הבחורים מהישיבה.
שאלה מעניינת נוספת שאל ראש הישיבה את הגר"ח, בנוגע לאחד הבחורים שאביו נכה, ובשל כך הוציא רישיון נהיגה. על כך השיב הגר"ח: "אותו יש להשאיר בישיבה, אולם יאלץ לבטל את הרישיון במשרד הרישוי, מכיוון שלמרות הכל יש ברישיון פגם גדול".
אני לא יודע אני מלא בכל מיני מחשבות שרצים לי בראש אבל בואו בואו נשמע מה אתם אומרים על מה שאמר הגר"ח
לה לא מחלוקת בהלכה זה דיעה בהשקפה יכול להיות שאני לא מבין תעזרו לי מה אתם אומרים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 20:47 |
|
| |
כמו שענית לי על הפסיקה של הרב עובדיה לגבי מסירת שטחים לאויב או שמא פה יש לך דעת...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 20:53 |
|
| |
אין לי דעת אני מבקש עזרה כי אני לא מבין הנה מה שאמרתי
אני לא יודע אני מלא בכל מיני מחשבות שרצים לי בראש אבל בואו בואו נשמע מה אתם אומרים על מה שאמר הגר"ח
לה לא מחלוקת בהלכה זה דיעה בהשקפה יכול להיות שאני לא מבין תעזרו לי מה אתם אומרים?
לי קשה להבין למה אסור לבחור ישיבה שיהיה לו רשיון נהיגה זה דבר לגיטימי פשוט אמצעי בסיסי בקיום החיים היומיומים.
לכן אמרתי שאני לא מבין תעזרו לי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 20:55 |
|
| |
הרי זה פשוט שבחורים שיש להם רשיון מרבים לצאת מהישיבה
עם הרכב שקנו, או שכרו, מאשר בחורים שאין להם!
חוץ מזה שבדרך כלל מחזירים אותם לאחר כמה זמן, (או שהם מקדימים למצוא להם ישיבה אחרת).
ואגב, מה הכותרת המסעירה הזאת של האשכול?
כאילו שמישהו מת על זה שסילקו אותו מהישיבה בגלל הרשיון......
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 20:57 |
|
| |
'המשקיף', יהיה לזה בהמשך איזשהו קשר לגאולה העתידה???
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 21:07 |
|
| |
יש לזה קשר לגאולה העתידה, מכיוון שזה מראה שיש חלק בעם שרוצא לחיות כמו לפני 300 שנה באירופה, ולא מתאימים את עצמם למציאות שהשם מביא לנו בתקופה זו של גאולה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 21:17 |
|
| |
הבנתי, לדעתך זהו ג"כ אחד הסימנים לעיקבתא דמשיחא!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2008 23:41 |
|
| |
חברים,
דברי חולין של תלמיד חכם מצריכים לימוד בעיון,
מהמעט שחשבתי בנושא הזה שגם לי נראה תמוה בתחילה, מיד הבנתי
בפשיטות, שמדובר בבחורים צעירים שאין להם צורך כרגע ברישיון נהיגה וזה
רק מוציא אותם מהלימוד ומושך את מחשבתם מחוץ לתורה בתיכנון נסיעות
וטיולים וכל מיני דמיונות.
אין לי ספק שהרב לא התכוון לאברכים בוגרים שצריכים רכב לכל הדיעות
אלא לנערים צעירים שצריכים להיות שקועים בעולמה של תורה בלבד וזה פשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 08:43 |
|
| |
קשה לדעת אם זו פסיקה נכונה או לא , לגבי פסיקה כזו לבני תורה שגדלו בבית חרדי מלידה אנו צריכים להאמין שזו דעת חכמים נכונה.
הבעיה האמיתית היא אחרת לגמרי , אני לא יודע מי פה מחברי הפורום בעל תשובה , אבל יש גדולי תורה וראשי ישיבות שבאמת ובתמים חושבים שהם יכולים לעזור ולפסוק לבעלי תשובה כאשר
אין להם כלל מושג מה בעל תשובה עובר בחייו , איזה מלחמת גוג ומגוג כל יום נגד היצר , ולעולם הם גם לא ידעו לפסוק לבעלי תשובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2008 11:03 |
|
| |
שופי אתה צודק בכל מילה אני גם חושב שהגר"ח הלך רחוק עם הפסק הזה והוא דוחף את הנערים האלו להיות שבבניקים בכח
|
|