|
|
| נשלח ב-24/12/2008 13:29 |
|
| |
הצעות יש למכביר
הבעיה הבסיסית באתר היא חוסר פירגון ואי מוכנות לשמוע דעות שונות לא אחת הורידו את כתבתי מספר דקות לאחר שכתבתי .
אילו היו קוראים את הכתבה פעם נוספת היו מבינים שמה שנכתב היה ביקורת בונה . קבלתי במיל הודעות מחברי הפורום שהצדיקו את דעותי ואף התריעו כי הכתבה שהעלתי לפורום הורדה מיד .
לכן אין לי כל ענין לכתוב ולעדכן את הפורום בכל נושא אינני רואה בו אתר שיכול להועיל לעשרות חברים שמעונינים באינפורמציה מענינת ומועילה .אני אעשה זאת בכתיבה אישית לחברי הפורום שנראים לי אמינים .לצערי סימנתי לי כבר מספר כותבים בפורום שהם אנשי מטעם לא מבינים גדולים בחזנות ואולי אפילו בורים .
כךאני את ידיעותי אשמור לעצמי יתכן כי יש פה ענישה קולקטיבית אבל בעת הזו עד שמנהלי הפורום יתעוררו ויבינו שמה שהוקם לטובת הכלל עשוי להעלות פירות באושים וחבל
מצפה לפחות לתגובת החברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 14:02 |
|
| |
בס"ד
אני קורא בעיון את מה שנכתב באשכול זה. לצערי, מרבית המגיבים באשכול הם חברים חדשים וחלקם נרשמו אמש. אני מצפה לתגובות מייתר חברי הפורום ובפרט מאלו הותיקים.
תודה מראש יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 14:58 |
|
| |
יהודה
רוב החברים הותיקים והטובים כבר לא כותבים וחלק כבר בכלל לא מענין אותם מה קורה בפורום בגלל בעיות ידועות.
הפתרון הטוב ביותר לענ"ד להעלות את רמת הפורום הוא:
א. להפוך את הפורום למורשי כתיבה בלבד כמו הרבה פורומים באתרים שונים ( כולל בהיידפארק/בחדרי חרדים )
כאשר בכדי לקבל אישור כתיבה צריכים לתת כתובת דוא"ל של ספק אינטרנט ולא של איזה תיבה חינמית
שלך תדע אם היא לא פיקטיבית לצורך קבלת אישור כתיבה בלבד.
לחייב כל מבקש אישור כתיבה להצהיר ( כפי שנעשה בפורומים ואתרים למורשי כתיבה ) כי יציית לכללי
הפורום האתר ולכל הוראת חוק ודין.
ב. להצמד לתקנון היידפארק ותקנות הפורום ולנקוט ביד קשה בלי להכנע ללחצים מצד גורם כלשהו ( ובפרט
אם הוא בעל ענין או מופעל ע"י בעל ענין או משרת אינטרסים של בעלי ענין כלשהם ) אם יש חריגה כלשהי
מכללי הפורום/האתר או שנכתבים דברים המנוגדים לחוק ודין כלשהם ללא התראה מוקדמת כלשהי.
יותר טוב מאוחר מאשר בכלל לא. אם לא יתחילו לנקוט ביד קשה וללא סנטימנטים, עדיף לסגור את הפורום.
.
תוקן על ידי א_נרדי ב- 24/12/2008 14:54:31
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 17:54 |
|
| |
שלום חברים!
א. לאחרונה לא כתבתי רבות בפורום, הן בגין בעייה של חוסר פנאי משווע.. והן בגלל הנקודות שעליהן אנו דנים באשכול זה.
אני
לעומת חברים רבים לא מתנגד לאי אלו התנגחויות פה ושם, אני דווקא נהנה
מהויכוחים ואפילו הנוקבים ביותר, אך כל עוד שיש טעם וריח בויכוח. מקובלנו
שכל אדם יש בו את דיעותיו וטעמו, לכל אדם יש ביקורת, לכל אדם יש טענות
ובדיוק לכך (גם..) הפורום נועד - כדי להעלות ביקורת, כדי לשפר את החזנות
וכדי לדון בדעות על חזנים וחזנות.
אם הפורום יעסוק רק בכתיבת דברי שבח על כל קול צרוד, וכל חזן מתחיל יכונה חזן עולמי, לי באופן אישי אין מה לחפש בו - זה משעמם.
אני
זוכר שבפרוץ הפרשיה המסריחה העליתי לפורום את הכתבה מYNET המדווחת עליה
והיא כמובן נמחקה לאחר דקות. אני הבנתי אז את ההנהלה שמחקה את הכתבה שהעליתי וכ"כ עוד
נסיונות רבים להעלות את הנושא לדיון, מכיוון שהפורום מלא בכותבים
אינטרסנטיים הנוקטים עמדה של צד מסויים ולא בגלל שהם חושבים שכך האמת, אלא
בגלל קרבתם.
ושמא תאמרו מה רע שאדם ינקוט בצד מסויים? אכן אין כל רע בכך, אך ניתן לראות שבתקופה האחרונה מאז הפרשה המסריחה, נפתחו ניקים חדשים
רבים שנקטו בצד מסויים ולא חסו מלהטיח רפש כלפי אחרים. כלומר אנשים לא רק הביעו את דעתם, אלא השתמשו בפורום כזירת ניגוח והתנצחות כדי לחסל חשבונות אישיים. לכן אני מבין את
ההנהלה שלא איפשרה - אז - להעלות את הנושא לדיון.
אולם אם הפורום
היה סגור לכתיבה לניקים חדשים, ותהליך קבלת רשות כתיבה היה מעט מייגע אני
מאמין שהיה אפשר לדון בצורה נוקבת בפרשה (כן, מותר וצריך!!) ובצורה אובייקטיבית. מכיוון שגם אם אי מי נוגע בדבר, היה הוא חושב פעמיים האם הוא לא משמיץ
תו"כ כתיבת דעתו - כלומר הוא היה כותב דעה מנומקת ללא השמצות.
לכן אני חושב שלפחות למשך תקופה - כדי להחיות את
הפורום מחדש, כדאי לסגור את הפורום למורשי כתיבה בלבד. לאחר תקופה שבו הפורום
יכנס למסלול חדש-ישן, ניתן יהיה לנסות ולהשיב את אפשרות הכתיבה לכל מאן
דבעי (וכמובן תמיד ניתן לסגור שוב לכותבים מורשיםבמידה והקטסטרופה תשוב בדמות
ניקים חדשים ועוינים - מה שכולנו מקווים שלא ישנה).
ב. צריך ללתקןבפורום שאין תארי כבוד
לחזנים כלל וכלל! כאן זה לא יתד נאמן ולא עיתון משפחה. כותב שיתן לכל חזן שהוא -
בין אם החזן חי או מת, בין חזן פופולארי ובין פרח חזנות המפלס דרכו בעולם החזנות - תואר נוסף
מלבד "החזן" הודעתו תתוקן ואם ישנה הדבר ההנהלה תאלץ לחוסמו.
ג.
לכל אירוע חזנות יתאפשרו פתיחת שני אשכולות בלבד - לא משנה אם האירוע בפ"ת או
בזימבבוה. אשכול ראשון המודיע על האירוע ואשכול נוסף שבו תיכתבנה החוויות
מהאירוע. כל אשכול נוסף שיפתח יוטמע באשכול המתאים, או ימחק לאלתר. כותב
שיפתח אשכולות מיותרים יוזהר ואם ישוב לחטאו יחסם.
ד. לדעתי יש להשאיר את
הניקים אנונימיים, זה מקל על הכתיבה ועל כתיבת ביקורת. מה שכתבתי בסעיף א'
פותר את בעית ההשמצות, והאנונימיות (כמובן למי שבוחר בכך) תאפשר כתיבת
ביקורת אמיתית ובונה ללא חשש פן המבוקר 'יזכור' למישהו במציאות שכתב עליו
שלא הופיע בצורה מוצלחת או שהוא צריך להשקיע בנקודה מסויימת, מה שיגרום לריבוי הכתיבה האמיתית ומניעת כתיבה מתרפסת. והמבוקר
יאלץ לקבל את האמת ממי שאמרה.
ה. כל כותב שכתיבתו תראה כמגמתית,
לדוגמא: בהיסטוריה שלו יראה שהוא מנסה לקדם חזן מסויים בדווקא, או שהוא
מנסה לקדם מקהלה או כל דבר אחר, אך אינו משקיע גם בכתיבה בפורום בעוד
נושאים יחסם ללא כל אזהרה.
עד כאן לבינתיים, יש עוד הרבה לכתוב בנדון, אך סבורני שאם הנקודות שכתבתי ייושמו, הפורום ישוב למסלולו התקין למען כולנו!
חנוכה שמח! קאמרטון
תוקן על ידי קאמרטון ב- 24/12/2008 18:42:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2008 22:47 |
|
| |
ראשית, אציין שאני כבר צופה בפורום זה כמה שנים טובות (ויהודה יעיד על כך), רוב הזמן לא היה לי הפנאי להגיב או להשתתף בדיונים המעניינים שהיו כאן.
אך אין ספק שבזמן האחרון כמו בכל דבר טוב היום, נכנסו לכאן אינטרסנטים אשר מטרתם הייתה לקדם אי אלו חזנים ולדחוק את מתחריהם הכי רחוק שאפשר. בין אם זה ע"י השמצות ובין אם זה ע"י שבחים לקרוביהם.
אי לכך ובהתאם לזאת, אני אציע כמה רעיונות שבעזרת ה' אם ייושמו הפורום יחזיר עטרתו ליושנה.
א. אין ברירה אלא לסגור את הפורום לכתיבה למורשים בלבד. מורשים אלו יעברו בוועדת קבלה שתורכב ממנהלי הפורום. אני חושב שאין צורך לפרט איך ומי מקבלים. כבר כתבו את זה למעלה רבים וטובים ממני.
ב. אין להתעסק במה שקורה מחוץ לעולם החזנות המקצועית. דוגמא למשל: החזן....... התגרש. או: יריבות עמוקה בין החזן.... לבין החזן...... בשמחות או אבלות של חזן או עסקן חזנות יש להקל.
ג. לצרף עוד מנהל משנה, בשביל שיהי' כאן פיקוח הדוק יותר.
ד. עיין עוד בהצעות טובות וחכמות שהציעו וותיקי הפורום מעליי.
כולי תקווה שהפורום יחזור לעצמו, ונמשיך להנות כולנו מחזנות אמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2008 10:09 |
|
| |
בס"ד
תודה לכותבים עד כה, אני מצפה עדיין לקרא את הערותיהם את יתר חברי הפורום ובמיוחד מהותיקים יותר.
תודה מראש חנוכה שמח יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 12:40 |
|
| |
.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 13:23 |
|
| |
יהודה :
אני לא מבין איך פתאום חל ירידה בפורום הזה
אולי תסביר לי !
אני ממליץ לך להשאיר את הפורום פתוח ולהמשיך לדווח על החזנות
ממני
אביגדור קליין הי"ו
|
| נשלח ב-28/12/2008 14:00 |
|
| |
אני אישית הפסקתי לבקר לאחר סיפור רנד הרשטיק. לי קשה לקבל איך לא מקיאים דבר כזה מתוכינו ואיך ממשיכים לתת לו במה.
לגופו של עניין רצוי היה כמו שכתבו קודמיי לתת במה למזדהים בשמם האמיתי או לפחות לאלו שהמנהלים יודעים מי הם.
בנוסף יש להפסיק עם תארי הכבוד.
אולי כפשרה פתיחת אשכולות תאושר רק ע"י המזדהים והם יקבלו חסינות מפני מחיקת תגובותיהם (למעט במקרים קיצוניים ביותר)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 14:51 |
|
| |
האתר מצוין ונפלא הוא חייב להתקיים ולהמשיך רק ציך לשמור על רמה נכונה
בהצלחה יהודה ותודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 14:57 |
|
| |
מכיון שקיבלתי הודעה באישי ממנהלנו הנכבד ורבותינו כבר אמרו "צדיק גוזר והקב"ה מקיים" אז מי אני הקטן שיעיז לא להגיב...
בהכללה גדולה מאד ניתן לחלק את הכותבים ל2,אלו שאין להם מטרות רווח אישי מהכתיבה ומהפורום ואלו שיש להם מה להפיק.על הראשונים אין צורך לדבר שימשיכו וירבו.לגבי אלו שיש להם מה להרויח מהפורום קידום אישי או קידום אלו שהם חפצים ביקרם גם אותם ניתן לחלק ל2:אלו שעושים זאת בטעם טוב וזה לגיטימי בעיני ואפילו רצוי כי כל אחד יודע שתחרות בריאה רק מפרה את סביבתה,וטוב לנו כאלה שאנשי הפורום יהנו מהם והם יפיקו גם מהפירסום עצמו.הבעיה היא אם אלו שבוחשים רוחשים ומחפשים כל הזדמנות כדי לנגח וללכלך את האחר,בהם צריך להילחם מלחמת חורמה.קל מאד לזהות דפוס כתיבה פוגעני ע"פ רצף הודעות של בעל ה"הניק" ואחד כזה צריך לדעתי לגדוע ולא לפחד גם לחשוף את שמו ואפילו תפקידו.את הגל הקודם של השנאה שהיה,חברנו שרגא פייבל כמעט לבדו הצליח לבלום באמצעי זה ותשקוט הארץ 40 שעה...
ולכן ,סיכומו של עניין יש צורך להכריז בראש חוצות הפורום כי בעלי "ניק" שישתלחו ויכתבו סדרתית בצורה פוגענית-יחשפו או לכל הפחות יחסמו מכתיבה ובא לציון גואל .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 15:37 |
|
| |
הבעיה לדעתי בניקים החדשים שצצים לצורך מסוים ונעלמים לאחר מכן.
פורום מסוג זה צריך לאפשר ביקורת לטוב ולרע, אם אין הסכמה אפשר להתווכח , אבל צריך להקפיד על תרבות כתיבה ועל האמת.
ראו את התגובות שקיבלתי בדיווח על השבת במעלות קדושים ותבינו מדוע הפורום מקיא מתוכו את הכותבים הוותיקים.
אין טעם בפורום שרק משבח חזן או מקהלה בכל מצב. גם חזנים הם בני אדם ויש להם ימים פחות טובים, ואם אסור לציין זאת ועוד מצפים שנשקר, אז באמת חבל על השחתת המילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 15:38 |
|
| |
אני מסכים עם כל מילה שכותב ידידנו קאמרטון.
אני כשלעצמי מאד אוהב את הפורום ומבקר בו לעיתים תכופות. אמנם לאחרונה לא יצא לי לכתוב מפני קוצר הזמן כמו שאומרים כאן אצלינו בחו"ל "ביזי ביזי"...
איני רואה שום בעיה בקריטיקס כל זמן שזה בכבוד הראוי.
יכול גם להיות שהירידה לאחרונה היתה מאחר ויקירנו יהודה התחתן בשעטומ"צ. וכתוצאה מההכנות לחתונה, החתונה, השבע ברכות, שנה ראשונה וכדומה, לא היה לו הרבה מדי זמן לנהל את הפורום כפי שרק הוא יודע בחושו הטוב, ובטבעו להיטיב עם כל מאן דבעי.
יהודה היקר. אנו מייחלים שתיקח שוב את המושכות ותנהל אותנו כיד השם הטובה עליך. ומזמן לזמן תמשיך לתת לנו "ממתקים" כבעבר. ומאחלים לך הצלחה רבה בכל מעשי ידיך והרבה שנים של אושר ועושר.
חנוכה שמח לכל חברי הפורום בתוך כלל אחינו בנ"י בכל מקום שהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 15:48 |
|
| |
ידוע הרי לכולם או שלא ידוע שהפורום הזה רב עוצמתי ולעיתים הוא משמש לטוב ולעיתים לרע.
הרי זה לא סוד שיש לפחות 10 חזנים (שאני יודע עליהם) שכותבים כאן בפורום בכל מיני שמות .
אז מה רע בכך? מישהו יכול למנוע את זה? חזן רואה בזה דרך להתקדמות שיבושם לו.
ויש אנשים שמנסים לקדם דברים אחרים בצורה לא יפה ולא מכובדת בפורום הזה (מקהלות ומפיקים למיניהם) וכל ביקורת שנשמעת ישר מקבלת צרור תגובות מכל הכיוונים שכולם באים ממקור אחד ...(ודי לחכימא ברמיזא).
מסקנתי המצב לא כזה גרוע כמו שמתארים אותו בסה"כ המצב די השתפר קצת צריך לאזן מידי פעם אבל בהחלט כל מקום שנמצאים יהודים יש מחלוקות ויחסית לכמות הנכנסים לפורום הזה המצב סביר בהחלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 16:01 |
|
| |
יהודה וחברים יקרים,
היטיבו כמה חברים למעלה להביע את הבעיות מהן סובל הפורום בתקופה האחרונה, בפרט ידידי קאמרטון (דוגמא מצוינת לחבר פורום פעיל ותורם, שלא נמנע מביקורת אך מגיש אותה בצורה אינטלגנטית וכל מטרתו חפה מאינטרס, לעומת חברים אחרים שתגובותיהם ה"מנומקות" מזכירות כושר התבטאות של ילד בן 6).
מזה חודשים אני קורא ליהודה לישם את הפיתרון היחיד בעיני: פורום למורשי כתיבה בלבד.
כמובן שהפורום יהיה פתוח לצפיה לכל מאן דבעי, אך מי שמעוניין לפרסם את הגיגיו בציבור יאלץ לחשוף את זהותו בפני מנהלי הפורום. לדעתי ישנו הבדל בין הפורום בשנותיו הראשונות לפורום כיום. מאז נפתח כקוריוז למשוגעים לדבר, הפורום הפך למדיה נחשבת בקרב חובבי החזנות ויותר חשוב - החזנים. אני אישית ביקרתי אצל חזן אחד, וראיתי כי על המחשב האישי שלו שמורים אשכולות של דיווחים על קונצרטים בהם השתתף. לכן דעתי כי לא ניתן יותר לאפשר לכל אחד שהבנתו בחזנות (או בכלל) מוגבלת, להתיז ביקורת בלתי מחושבת לכל עבר, ללא סינון מוצדק. אז אני לא מבקש שאנשים יצטרכו לחתום בשם המלא, אחרי הכל לא מדובר כאן בעבודה עיתונאית, אך לכל הפחות שהעבודה שזהותם נשמרת במערכת של ההנהלה, תגרום להם לחשיבה שקולה לפני שהיד קלה על המקלדת.
כמובן שצריכים לחזור לכללי עריכה ברורים. לטעמי צריך שיהיה אשכול אחד לבקשת קטעים. הפורום הוא לא תוכנית שירים כבקשתך. אם מישהו זקוק לקטע מסוים - בשמחה רבה. אך זה יכול להתרכז באשכול מרכזי אחד (דוגמא לכך - יש בפורום בחדרי חרדים - אשכול השירים הגדול), כך לא ידחק אשכול שעמל עליו מישהו לפתח דיון על נושא מעניין "לטובת" אשכולות "למי יש את מתרצה ברחמים של יוסל'ה" ו"מי מתפלל השבת בבית הכנסת הפרובינציאלי של קרית שמשון".
כאשר ינקטו הצעדים הנ"ל, נוכל להזמין את חברי הפורום הותיקים, ואך אני אשמח לחזור ולתרום לפורום
בברכה
דניאל
 |
|
|
|
|
|