|
|
| נשלח ב-29/12/2008 01:21 |
|
| |
את הרוע לב שיש פה לכמה מחברי הפורום כבר טעמתי לפני שלוש שנים
לפני שלוש שנים, עוד בהיותי לומד בפקולטה ללימודי מוזיקה באוניברסיטת מישיגן, החלטתי לפתוח פה בפורום אשכול ובו אינפורמציה לפיתוח קול, מדיקן הפקולטה, שהיה בעברו זמר אופרה. כחלק מהאינפורמציה העברתי גם שעורים מוקלטים. לא עבר זמן רב, ולתדהמתי אחד מחברי הפורום פה התקשר לדיקן הפקולטה והודיע לו שאני מוכר בכסף את השעורים שהוא מעביר לי, דרך האינטרנט. למותר לציין שהנזק והעוול שנעשה לי הוא קשה מנשוא. מאז למדתי לחשוד בכל ניק שצף פה חדשים לבקרים, והפסקתי להשתתף באופן אקטיבי.
לדעתי הפורום צריך להיות פתוח לצפיה ולתגובה רק לחברים מוכרים למנהל, וכדי לספק את הצורך לכלל הציבור הרחב במידע לחזנות ושאר אינטרסנטים שונים, יש לפתוח תת פורום או פורום חדש. כך נוכל לשמור על האיכות של הכותבים מצד אחד, ומאידך, בפורום הפתוח כל ניק חדש מוזמן לכתוב את הגיגיו ושטויותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2008 13:21 |
|
| |
בס"ד
תודה לכל המגיבים עד כה. אשמח להמשך תגובות משאר החברים הותיקים. כפי שמסתמן בשלב זה הפורום יהפוך ל"מורשי כתיבה" לתקופת מה ניסיונית. הקריטוריונים למורשי הכתיבה יתווספו בהמשך.
מצפה לתגובות נוספות יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2008 13:26 |
|
| |
שלום חברים,
האמת שבתחילה חשבתי לא לכתוב משום שאני מרבה לשוחח עם גורמים בפורום (מתחום הניהול) ובטוחני שדעתי ידועה, אך משום שכמו רבים מכם קיבלתי הודעה אישית אזרתי כגבר חלציי ונתתי לאצבעותי דרור.
חלק מהדברים שאכתוב לא יערבו לעיני כמה מצופי גולשי מנהלי הפורום אך באשכול זה אנו כותבים דברים כהוויתם ולא מחליקים מתחת לשולחן...
לדבריי אין סדר מסויים והם אינם הולכים מן הקל אל הכבד ולהיפך....
אפתח בכבוד אכסנייה, ואין צורך להכביר במילים על פועלו של יהודה אשר בידיעה אישית שלי מקריב הרבה מעבר למה שהוא צריך על מנת שהפורום יהיה חי תוסס ומפרה כאשר היה בזמניו הטובים ועוד יהיה בעתיד הקרוב...
ראשית הדברים הם המושג "פרופורציה" דהיינו יחסיות, במה דברים אמורים?! הפורום, עם כל הכבוד הוא רק פורום, לדברים הנכתבים בו ישנם משמעות רבה אך עדיין החיים האמיתיים לא נמצאים באותיות הפורחות של הפורום.
אשר על כן אני מציע לכל בעלי האינטרסים למיניהם אשר מציפים אותנו לאחרונה עד לזרא, לקחת פאוזה לנשום עמוק ולאכלס את האינפורמציה שניסיתי להעביר בלשוני העילגת.
אכן כי כן וודאי שיש לנהוג בהגינות אדיבות ונימוסים טובים גם כנגד מי שאינו חושב כמוך ובעל אינטרס המנוגד לך, ואפילו שהדברים שנכתבו לא לרוחך עדיין תחשב את ה"פרופורציה" למשקל הדברים ונהג בהתאם.
עכשיו לדברים המכאיבים יותר...
זכינו ויש לנו מנהל ראשי לפורום אשר באופן כללי חף מאינטרס ולמרות שהוא יודע כיצד הדברים עובדים כאן הוא עדיין נותן צ'אנס וידו כבידה על הדק המחיקות.
אך ישנם מנהלי משנה שנוטלים לעצמם חירויות שונות וידם קלה כנוצה ואצבעותיהם כמעט וששות אלי הדק המחיקה,
ולא אני לא מדבר בדברים הקשורים ל"גופי תורה" המחייבים מחיקה אלא כלפי דברים שאולי היה צריך לתת להם צ'אנס.
באופן אישי כמעט ולא נפגעתי ממחיקות אך ישנם חברים וותיקים כחדשים שנפגעו גם נפגעו...
עניין נוסף, מנהל צריך להיות אדם שאין לו אינטרס (לדעתי בכל אופן) ישיר בתחום הציבורי אותו הוא מנהל אחרת מכנים זאת ניגוד עניינים.... אני לא מכיר את כל מנהלי המשנה אך אחד וותיק אני מכיר באופן אישי ואחד חדש אני מכיר באופן כללי...
ליהודי הנכבד שהוא מנהל וותיק יש אינטרס ומהלכים בכמה "סצינות" של עולם החזנות, ולמרות שהוא מקפיד לכתוב את עניניו הפרטיים בניק פרטי, עדיין אני מוצא בזה טעם לפגם. מחובתי לציין ששוחחתי איתו בענין, הוא מכיר את דעתי ואני את דעתו אך עדיין מצאתי לנכון לעלות זאת.
בעבר הועלה כאן אשכול לגבי חזן המופיע בקונצרט כלשהו אם תזמורת גדולה ומקהלה מורחבת אשר לאחר בירור התברר שלא מדובר כל כך בקונצרט ולא כל כך תזמורת וגם מקהלה לא משהו... כתבתי את הדברים לאשורם לא משום שאיני מפרגן לחזן אלא לשים את הדברים כמות שהם, התוצאה הייתה שאני "יצאתי" שקרן משום שכמה ממוקיריו של אותו חזן (אגב גם אני מעריך אותו מאד) החליטו שמפני כבודו ראוי לעוות את המציאות ולסלף את העובדות... לא הייתי כותב את הסיפור הזה אלמלא פותח האשכול ומבשר הבשורה לגבי התזמורת וכו' היה אחד ממנהלי הפורום שלצערי לא טרח לתקן את שגיאתו שנעשתה אכן בתמימות, אך חרף העובדה שהדברים התבררו האמת עדיין נותרה נעדרת... ובוודאי שזהו קוריוז הממשיל את רוח הדברים כאשר נוגעים בהם אי אילו אינטרסים...
לגבי המנהל החדש (ראשית ברכות) מדובר בחזן בפועל כיום שאם ירצה או לא ירצה נאבק אף הוא למעט פירורי פרנסה המתאפשרים בקושי מהמקצוע...ומה יעשה הנער בעתיד ולא יחטא מול אינטרס אשר יבוא לפתחו..."ואל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון" נאמר בדיוק על סיטואצייה מסוג זה.
יבואו ויגידו "שבעניינים שבהם אני נוגע בדבר אני לא אתערב" עדיין אני רואה בזה טעם לפגם, ובוודאי שיבוא איזה מנהל אחר שחס על כבודו של הקולגה ויעשה את העבודה במקומו וכד' וד"ל.
ישנם חברים בפורום אשר כבודם במקומם מונח, שגורמים נזק במישרין או בעקיפין אל מול צורת ההתייחסות הנדרשת מחברים בפורום מעין זה...כוונתי, כאשר מדובר בעניין מקצועי אשר ידוע ליודעי ח"ן ומוסיקה, אל להדיוטות אשר בכלל "חובבי חזנות" (מושג שאין לו תחילה וסוף) ליטול בו חלק, לעיתים אני קורא דברים שנכתבו על ידי אנשים כדלקמן ואני משתומם אל מול המשפט האלמותי "איסטרא בלגינא קיש קיש קריא"...כמובן שלא אנקוב בשמות, אך אותם אנשים נקראים בכל לשון לא להזיק לדיונים פוריים ומפרים על ידי סתימתו באמירה אווילית אחת...ובפרט שחלק מאותם אנשים נחשבים כיום לזיקני הפורום....
כיום, אין לי אלא להסכים לחלק מחבריי שכתבו לעיל כי להרשות כתיבה למורשים בלבד לפחות למשך תקופה קצרה וזאת על מנת לייצב את המערכות, באופן אישי אין לי גם בעייה עם הרעיון לזיהוי מלא בשם ומשפחה אם זה יהיה לתועלת.
אני בעד ליותר אגרסיביות לגבי חסימת ניקים שמצויים תחת ההגדרה "שוורים מועדים".
אינני חושב שאין מקום לאינטרסים בפורום ועל הפורום להיות מקצועי בלבד, אבל אני כן חושב שהדברים צריכים להיות בצורה אדיבה ומנומסת גם אם מישהו מאד כועס בעוון עוול שלדעתו נעשה לו....
לסיום, אשא בקשה לחברים, אנא, בל נבעט בדלי ובל נזרוק אבן לבאר אשר ממנו אנו ניזונים, בואו ונכבד איש את רעהו וננהג אף בבר הפלוגתא כבוד מלכים, ובא לציון גואל....
בהצלחה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2008 20:02 |
|
| |
הלו!!
אין לי מה להוסיף, אך "אין מסרבין לגדול", ובמיוחד השבוע שקראנו "ויקראו לפניו אברך"- וכיצד אשיב ריקם את פני ה"אברך", מנהלנו המסור, האברך החשוב יהודה נ"י ויזרח.
אלך בדרכם של גדולים וטובים לפני, אשר קראו להפעיל את הפורום למורשי כתיבה בלבד. ולכן, אחתום:
ג"א מצטרף להנ"ל,
הק' (לא כל כך...)
מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2008 21:28 |
|
| |
שקט בבית בזאת חנוכה
לחברים שלום רב
בימים אלה ובמיוחד היום, זאת חנוכה, אבקש לשלוח לכולם בקשה לשוב לנחת ולשלווה של הפורום המכובד.
אין אפשרות לבצע צנזורה בפורומים באינטרנט, כי זה כל העניין בשיטה זו, אבל חובה עלינו להתרכז בדברי ביקורת בונה על עולם החזנות .
כחבר באחת ממקהלות החזנים, ברצוני להזכיר כי חברי המקהלות, לפחות אצלנו, שרים מכל הלב ולא מקבלים כל תמורה כספית על כך, ואף משלמים דמי השתתפות במקהלות. שכרנו הגדול הוא תודת ציבור השומעים והמתפללים בשבתות חזנות ובקונצרטים, וכבוד גדול הוא לנו להופיע עם טובי החזנים בארץ ובעולם.
אשר על כן, אבקש לא לרדת לרמה של הכפשות אישיות על ביצוע קטע זה או אחר , מכיוון שגם אם הדברים מכוונים בעיקר לחזן המקצועי, הרי אנחנו חלק מהסיפור. כל ביקורת בונה, חיובית או שלילית , כמובן, מתקבלת במקצועיות ובהבנה, ולכן אין כל צורך ב"קטילה" לשמה או בזריקת עגבניות מעל דפי הפורום.
חג שמח והמשך עולם חזנות מהנה ומוצלח לכולנו
יורםהשץ
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2008 14:34 |
|
| |
בס"ד
א. ברכותיי להנהלה, על סגירת הפורום למאושרי כתיבה בלבד, הצעה שהעליתי למנהלים כבר בתחילת הידרדרות הפורום, וחבל שרק עכשיו היא אומצה. ב. כולנו מקווים שהפורום יחזור למתכונתו הראשונית, כפורום מכובד, נותן במה חופשית, ועיניני. ג. להקשיח, ולאכוף את כללי וחוקי הפורום, - דבר שיביא לשיפור ניכר ברמת הפורום ואיכותו. [חסימת ניק תתבצע לאחר אזהרה אחת,] ד. קבלת אישור כתיבה בפורום, חייבת לעבור בירור מקיף על הניק, [לפחות שמנהל אחד בפורום יכיר אותו בשמו הפרטי וכו'] שיהיה כיסוי לדבריו, ולא כל העולה על רוחו, יכתב בפורום. אני מקווה שההנהלה תקח ברצינות מרובה את דבריי, כי רק כך נוכל להחזיר את המצב לקדמותו. עד כאן, בנתיים, נ.ב. תודה למנהל על אישור הכתיבה.
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 00:31 |
|
| |
אני מצטרף למברכים את יהודה על פעלו בעבר, ובהחלט חשוב וטוב להסיק מסקנות מפעילות הפורום בתקופה האחרונה, ולחזק את ידי הכותבים באופן ענייני או מקצועי
לכל פורום שיש לו קהל משותף לפי נושא יש קבוצת קוראים שהיא גדולה יותר מקבוצת הכותבים. לדעתי אין פסול בכך שהכותבים יקבלו מראש אישור כתיבה אחרי שיציגו את עצמם בפני מנהלי הפורום, בשמם המלא והאמיתי, כולל פרטי התקשרות,ויקבלו על עצמם כללי התנהגות וכתיבה ידועים מראש. בנוסף לכך שמורה למנהלים זכות למחוק או לפסול כותבים שנוקטים בלשון בוטה מדי. אין פרושו שיש למנוע בקורות ענייניות הנאמרות בטעם.
יש גם להבחין בין דווחים על קונצרטים , ארועים ושבתות חזנות שהם שרות חשוב לציבור, ובין הבעת דעה חיובית ושלילית לאחר ארועים. אין כנראה מנוס מכך שחלק מהכותבים יהללו וישבחו את ה"מקורבים" להם, ויעבירו בקורת על המתחרים או על הקולגות.
אך יש לנקוט כלל של "גילוי נאות" במידה ולכותב יש קשר, וכאשר המנהלים מוצאים הפרה של כלל זה, יוכלו להתרות בכותב .
אני למשל, נכנסתי לפורום מלכתחילה בשמי המלא- ללא ניק, והזדהיתי כמנהל מקהלה, ובעיקר דווחתי על פעילותה הרלבנטית לפורום. את הבקורת או השבח השארתי לאחרים, עד שהרמה הגיעה לשפל המדרגה.
יש כמובן קבוצהשל "אנשי מקצוע" בתחומים שונים, שנעים מאד לקרוא וללמוד מהם, ויש קבוצה של מחפשי קטעים מוסיקליים ואינפורמציה חזנית, לעומת אלה שמעלים חומר מוסיקלי. כל אלה יוצרים את המגוון של הפורום, וכמו במקהלה שבה יש צורך במנצח שימנע זיופים וחריקות או חריגות, כך אין מנוס גם בפורום ממנהלים. זו עבודה קשה ויהיו על כך טרוניות, אך יש להכיר תודה למי שלקח על עצמו להקים ולנווט, ולקבל את פסיקתו. אם אינך מרוצה, לךלך לפורום אחר.
כמובן שהמנהלים צריכים להישמר שבעתיים מלהיות "בעלי עניי"ן והם יושבים על תקן של דיינים מומחים שאינם רשאים לדון בקרוביהם. משום כך לא צריך להיות "דיין יחיד" ,כדי שבמקרים של קרבה אישית יוכל מנהל אחר לדון בעניין.
בהצלחה לכולנו בהמשךהדרך
יאיר פלסר- מנהל מקהלת החזנים הירושלמית
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 01:20 |
|
| |
אין לי מה להוסיף אך הרעיונות שהעלו כאן ברובם הם רעיונות מצוינים ובמיוחד להפוך את הפורום למורשי כתיבה
ובמקרים מיוחדים כשיש אחד שרוב המנהלים והחברים סולדים מסגנונו או שכל מגמתו כאן היא קידום ענינים אז ודאי שיחסמו אותו
ואם כבר אז לדעתי צריך יותר התמקדות בניתוח חזנים וחזנות קטעים ותפילות סגנונות וכדומה
ולתת במה נאותה לאלה שכתיבתם והידע שלהם מוסיף ומעשיר אותנו , לא אציין שמות אבל יש כאן מקצוענים שפשוט שותקים , ובאם נשכיל לתת להם במה לכתוב ולא נוריד רמה אז כולנו נרויח
לילה טוב
ובהצלחה בדרך החדשה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 06:06 |
|
| |
בוקר טוב לכל החברים באשר הם
לענ"ד בכדי לשמור על רמה מכובדת של הפורום ( מצטט דברים שהועלו בעבר בהזדמנויות שונות ע"י כמה וכמה גולשים/ כותבים ) אשתדל להעלות גם מספר נקודות חשובות נוספות .
א. שמירת כבוד הדדי בין הכותבים ( יש למישהו חשבונות עם הזולת שיסגור אותם מחוץ לפורום ).
ב. ביקורת בונה היא דבר חיובי ביותר, שאפשר ללמוד ממנו ולהפיק מסקנות ולקחים לשיפור ובמקביל להשאר עם
יד על הדופק בכדי לדעת מה הציבור מעדיף וממה הוא מסתייג.
אך הטוב ביותר להעביר ביקורת ( מתוך נסיון של מספר שנים לא בוטל שבהן הייתי בתפקיד מבקר בתחום
מקצועי וכן בצוות ביקורת רב תחומי בגוף ציבורי/ממשלתי גדול ביותר ) ככל שההשגות/ הערות רבות ולחילופין
כבדות יותר, עדיף להעביר את הממצאים לגורם המבוקר ללא רעש ציבורי בגדר דברי חכמים (אין זאת אומרת
מחזיק מעצמי חכם ) בנחת נשמעים. גם החברים תמיד יוכלו למצוא את הדרך להגיע באמצעות שיחה
טלפונית/מייל / הודעה אישית וכיו"ב ) למפיק או לחזן או למוזיקאי וכיו"ב, דבר שלמעט מצבים בו המבוקר מחשיב
עצמו כאויבער חוכם, כרגיל יזכו לתשומת לב ענינית.
ג. לא מוצא חן בעיניך סגנון הופעה או הפקה של מאן דהוא, אף אחד לא יכול לחייב אותך להמשיך ולהגיע
למופעים, וככל שיותר ידירו רגליהם המסקנות תתבקשנה מאליהן, לענ"ד זה עדיף על קטילות פומביות בפורום.
ד. לפני שמעבירים ביקורת, לחשוב כמה וכמה פעמים כיצד הייתי מעדיף שיעירו לי או יעבירו עלי ביקורת. ולנהוג
בשיטת מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
בתקוה שהדברים יהיו לתועלת וכסיוע להעלאת רמת הפורום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 13:12 |
|
| |
עלה והצלח!בל ירפו ידך! אני לא כותב בגלל ענין אישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 14:15 |
|
| |
כל הכבוד
גם לדעתי העניה כך צריך להיות.
יהודה ושאר ה'אחראים' עלו והצליחו.
וכבר אמרו חז"ל 'במקום שאין איש השתדל להיות איש'.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2008 16:09 |
|
| |
תוקן על ידי yeholel ב- 31/12/2008 16:17:03
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2009 10:00 |
|
| |
אני עדיין מחכה לתגובתך
שלחתי אליך תגובה, ששמחתי עם מה שעשית, אך עדיין לא קיבלתי תגובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 12:12 |
|
| |
אני מצטרף לדברי טנור מהתגובה הראשונה. אין לי להוסיף יותר ממה שהוא כתב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 14:42 |
|
| |
בסה"כ קודמיי היטיבו להסביר, ואין לי עניין להביע עמדה שוב.
אכן אני צופה בפורום מיום היווסדו!! וחבר [לא פעיל בכתיבה] מס' שנים.
יהיה זה מועיל לסגור את הפורום לכתיבת מורשים עפ"י ההמלצות שנרשמו כבר.
תוקן על ידי חזונוביץ ב- 01/02/2009 14:40:19
|
|
|
|
|