בית פורומים הנה ימים באים

נבואות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2009 23:04 לינק ישיר 

בס"ד

מדריכים מפורטים:

עין הרע

חלומות

המזל

אחרית הימים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 23:23 לינק ישיר 

טוב הצלחתם לעצבן אותי אז קבלו

תוספות במסכת שבת נדה דף טז עמוד ב
הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים - ובאלו נערות (כתובות ל.) דאמר הכל בידי שמים חוץ מצינים ופחים הכא איירי בתולדות האדם ובמדותיו והתם מיירי במאורעות כגון חלאים ופורעניות דהכל נגזר עליו ואינו יכול ליזהר כדאמר בחולין (דף ז:) אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה חוץ מצינים ופחים שיכול לשמור עצמו וא"ת והא חזקיה חזא דהוו ליה בני דלא מעלו (ברכות י.) אלמא דנגזר קודם לידה שלא יהיו יראי שמים וי"ל דהראהו מה שעתיד להיות ועוד דהרבה דברים תלוי במזל כדאמר בשילהי שבת (דף קנו.) מאן דאיתיליד בצדק יהא צדקן במצות דאיתיליד בשבת מתקרי קדישא וכן הא דאמרי כלדאי לאמיה דרב נחמן בר יצחק בריך גנבא ליהוי (שם:) ועוד דאין זה בידי שמים כי אין הקב"ה רוצה לשנות הילוך המזלות

מהרש"א על מסכת ברכות דף ה

חיי בני ומזוני לאו בזכותא תליא מילתא אלא במזלא וכתבו התוס' שם ובתוספות ס"פ כ"ד דשבת (קנ"ו ע"א) הא דאמרי' אין מזל לישראל י"ל ע"י זכות גדול משתנה המזל ולפעמים אין משתנה כדאמרי' בתענית בר"א פן פדת דא"ל כו' באולי דאיברי בעידנא דמזוני עכ"ל ואפשר דהיינו ההוא חולה דהכא שאמרו בר"א דסתם ר"א בגמרא הוא ר"א בן פדת וז"ש אי משום תורה שהיא חיי האדם כמ"ש כי הוא חייך ואורך ימיך אין זה תלוי בזכות כי לא כל אדם זוכה להרבות בתורה כמ"ש בזה דהכל במזל תלוי אפילו ס"ת שבהיכל וא' המרבה כו' ואי משום מזוני לא כל אדם זוכה כו' דמזוני דעוה"ז במזלא תלוי וכמ"ש לו הקב"ה באולי דאיברי בשעתא דמזוני כדאמרי' במס' תענית ואי משום בני דין גרמא כו' ולא בזכותא תלוי אלא במזלא וק"ל:

שבת קנו

איתמר רבי חנינא אומר מזל מחכים מזל מעשיר ויש מזל לישראל רבי יוחנן אמר אין מזל לישראל ואזדא רבי יוחנן לטעמיה דאמר רבי יוחנן מניין שאין מזל לישראל שנאמר כה אמר ה' אל דרך הגוים אל תלמדו ומאותות השמים אל תחתו כי יחתו הגוים מהמה הם יחתו ולא ישראל ואף רב סבר אין מזל לישראל דאמר רב יהודה אמר רב מניין שאין מזל לישראל שנאמר ויוצא אותו החוצה אמר אברהם לפני הקדוש ברוך הוא רבונו של עולם בן ביתי יורש אותי אמר לו לאו כי אם אשר יצא ממעיך אמר לפניו רבונו של עולם נסתכלתי באיצטגנינות שלי ואיני ראוי להוליד בן אמר ליה צא מאיצטגנינות שלך שאין מזל לישראל מאי דעתיך

המאירי על שבת קנו

מפנות הדת ומיסודות האמונה להאמין שהבחירה ביד האדם בכל פעולותיו לעשות כרצון איש ואיש ואם נודע מדרך החכמה שממערכת הכוכבים באו בנולד כחות וקנין מדות אם מכח היום אם מכח השעה כמו שתאמר דרך משל שהנולד במאדים יהיה לפי טבעו שופך דמים עד שאם יולד בן מלך באותה שעה ישפטו עליו מצד משפט הכוכב שיהיה בעל מלחמות ונוצח והורג ואם הוא מבני הפחותים יורו עליו שיהיה טבח וקצב וכיוצא באלו וכן בשאר הכוכבים על הדרך שהתבארו משפטיהן הכלליים והפרטיים בספרי החכמות מ"מ יש להאמין שכל זה לא ימנע הבחירה ממנו ולא יקרא בזה מוכרח רק חוטא בבחירה ורצון מפני שהשם נתן בידו בחירה להכריח טבע תולדתו וגדרי הדת ישיבוהו מטבעו למשול בעצמו לבלתי לכת אחרי עקבות תולדתו ויוכל לבחור בעצמו דרך אחרת בזולת טבע תולדתו במעט עמל והשתדלות וכונת התורה באחד מחלקיה סובבת על ענין זה כמו שתאמר דרך משל שאם הוא כילי בטבעו ומאמץ את לבבו וקופץ את ידו הנה מצות הצדקה ונתינת התרומות והמעשרות ודומיהן ירגילוהו להעתק טבעו ונן אם יהיה לפי טבעו תר אחר לבבו ואחר עיניו בדברים המגונים הנה גדרי הדת יגדרו דרכיו באיסורי העריות ומניעת חברת שאר האומות עד שגם באשת חיקו ישימו לו גבול חוק בל יעברנהו וכן בכל המדות אחת לאחת וכן צריך להאמין שהתפלות והזכיות והצדקות ישנו הנגזר עליו לפי מהלכות הנוכבים לטוב גם ממות לחיים מיגון לשמחה ומאבל ליום טוב ובאו בסוגיא זו דברים יורו עך זאת האמונה ואמרו דרך כלל אין מזל לישראל ורוצה בשם ישראל הגדור בדרכי הדת ואל תביט למאמר האומר יש מזל לישראל שפעמים היו קצת חכמים נבוכים בראותם העדר הסדור באופני עונש וגמול בני אדם כמאמר האומר חיי בני ומזוני לאו בזכותא תליא מילתא אלא במזלא תליא מילתא וסופר במקומו שלא הביאו לומר כן אלא מה שראה למי שהיה צדיק וחכם וחסיד וראהו קשה יום ובלתי מצליח באלו הענינים וכן אמר א' מהם על אמרם דלת הננעלת לא במהיה תפתח וכן כל שמריעין לו לא במהרה מטיבין לו אמר אחד מהם לעולם אין מטיבין לו וכבר סופר במקומו שלא הביאו לומר כן אלא מה שראה מקשי מזלו עם צדקו נפשו עד שנאמר עליו ולא היא משום מילתא דנפשיה הוא דקאמר הכי וכל זה הוראה שאינם אלא מאמרים נאמרים לפי מה שהיו רואים בעצמם או בזולתם מקשי יומם עם דעתם צדקתם ותומת יושרם אבל המאמר הכללי שאין מזל לישראל ר"ל שאמונת הגמול והעונש יכריח הכל והוא שהעידו בסוגיא זו שאירע להם שבחנו ונתברר להם שבאו עד שערי מות ושבנודע להם כן מצד הוברי שמים החוזים בכוכבים וניצולו בזכות הצדקה ואיני צריך להזכיר המעשים שבאו ע"ז בסוגיא זו שכבר הסוגיא פשוטה לפניך

מהרש"א על מועד קטן דף כח

במזלא תליא כו'. כתבו התוס' הא דאמרינן בסוף שבת אין מזל לישראל י"ל דלפעמים משתנה ע"י מזל כו' ע"ש. ושם בתוס' יותר מפורש דהיינו דאין מזל לישראל דע"י זכות גדול משתנה כו' ע"ש והכי מוכח נמי בשמעתין דרבא בעי אחכמה דרב הונא ואעותריה דרב חסדא והם דברים התלוים בגזירת הלידה כדאמרינן פרק כל היד דמלאך מעמיד הטיפה ואומר אם חכם אם טפש אם עשיר אם עני אלא ע"כ דאית לן למימר דע"י אפושי רחמי מן שמיא כדעביד רבא איכא לבטל הגזירה ומזל שנולד בו כדאמרינן בשבת אך יש לדקדק במה שבקש רבא אענותנותא דרבה והא ענוה היא ממדות הטובות כדאמרינן פ"ק דע"ז יראת חטא מביא לידי ענוה והוא מביאו לידי חסידות ואמרינן פרק כל היד דהכל בידי שמים חוץ מיראת שמים וי"ל ע"י אפושי רחמי שמיא בקש לעוזרו לבא לידי ענוה כדאמרינן הבא לטהר מסייעין לו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 23:45 לינק ישיר 

בס"ד

לא ניכרת הסיבה ממנה התעצבנת מתוך דבריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 23:54 לינק ישיר 
בקיצור....

אני חושבת שאתם מביאים לכאן ציטוטים בלי להבין מה אתם כותבים, לא מספיק להביא מדברי חז"ל, אלא להבין
לעומקו של ענין מה פירוש 'ישראל מעל המזל', מתי המזל כן תקף ומתי לא, לפי הבנתי - הכוכבים והמזלות קיבלו
תפקיד, התפקיד הזה חל גם על ישראל.

היינו: ישראל כפופה לחוקי הטבע שמועברים בהשתלשלות לעולם, כדאי ללמוד את דרך ההשתלשלות, ישראל לא
מנותקת מאותם חוקים.

כוונת חז"ל שישראל מעל המזל - תפילותיהם של ישראל (בתנאי שהן מגיעות לשערי שמים, כי יש מי שמתפלל ולא
מתכוון למלים שבתפילה) עוברות שערים ואז יש החלטה למעלה איך למתק את הדינים.

דוגמת מלחמת הדרום - המלחמה היתה צריכה להיות והיא מופיעה במזל של ישראל. ההיבט שהיה באותה עת
היה קשה, אם כופר או גוי היה צריך לתרגם את הזוית, היה אומר "עת קשה לישראל - מלחמה", כך גם אני חשבתי
שתהיה עת קשה לישראל.

עשה בורא עולם את הניסים בדרך הטבע ומעליו - והעלה את ישראל מעל למזל.

צריכים פירוש למה שכתבתי עכשיו , או שאני מובנת ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2009 23:57 לינק ישיר 

רוצים לבוא ולומר שאין מזלות אין כלום וזה לא נכון יש מזל של שעה ויש מזל של יום ולאדם נקבע באיזה מזל הוא ייולד ואיזה תכונות אופי יהיה לו כתוצאה מזה שהוא נולד במזל פלוני
ונכון שנפסק להלכה כרבי יוחנן שאין מזל לישראל ורש"י אומר על המקום שהכוונה שיוכל על ידי ריבוי תפילה לשנות את הדברים
ויש שלא יוכלו לשנות כרבי אלעזר בן פדת שהיה עני מרוד ואמר לו הקב"ה על ידי חלום שאם אחריב את העולם ואברא אותו מחדש אולי יהיה לך מזל אחר ואולי תהיה עשיר ואז הוא שאל אותו האם עבר את מחצית ימיו וכו' והדברים ידועים
לכן המזל כן קובע לאדם תכונות וכן קובע אם יהיה עשיר או עני רק שישראל יכול על ידי ריבוי תפילה ותחנונים לשנות את הדבר אבל לבוא ולומר שמזלות זה עבודה זרה וכו' זה לא נכון
הדבר הזה היה ברור לרבותינו והם ידעו לחשב מזלות
רק מה כן שהיום אני לא יודע אם מי שעוסק בזה הוא ממש מבין מה הוא אומר והאם הוא יכול לומר דברים אמיתיים שכידוע הרבה דברים נאבדו לנו ואחד מהדברים הוא חישוב תקופות ומזלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2009 00:05 לינק ישיר 

בס"ד

מדריכים מפורטים:

עין הרע

חלומות

המזל

אחרית הימים

הקפצתי את ההודעה הזו בכוונה כדי שתפתחו את המדריך שנקרא מזל ושם כבר תבינו בעצמכם על מה מדובר הוא כותב שם בין השאר שמי שלומד תורה הוא עליו נאמר שישראל מעל המזל אבל מי שלא לומד תורה הוא חוזר להיות בהנהגת המזל

צברית את התכוונת אליי בהודעה שלך
כנראה שהייתי צריך לעשות סיכום של כל הציטוטים שהבאתי אולי לא הבנתם את דבריי נו.. טוב בסדר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2009 00:15 לינק ישיר 

חלילה וחס, לא אליך.

חשוב שכולנו, כולל אני, ניזהר בציטוטים בלי שאנחנו מבינים את המשמעות שמאחוריהם.

אגב, יש לי את 'ספר היצירה' המיוחס לאברהם אבינו, אני לא מבינה בו דבר וחצי דבר מהעומק
והסודות הגלומים בו, הוא היה הראשון שחקר את כל היקום וכתב על גבי 3 עמודים את הקוד
של כל החוקים בטבע, ואז נגלה אליו בורא עולם וחיבק אותו (תנא דבי אליהו), ונישק
אותו ואמר לו שבגלל שהוא 'חיפש את השם' הוא יקבל את ברכות לרוב.

מענייין, אברהם אבינו ידע שלפי המפה הוא לא אמור להביא ילדים לעולם, ואז אמר לו הקב"ה
שאברהם יהיה מעל המזל וזרעו יהיה ככוכבי השמיים.

תוקן על ידי 3ברית ב- 05/02/2009 0:12:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2009 23:44 לינק ישיר 

ספר היצירה מיוחס לאדם הראשון, במחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2009 23:45 לינק ישיר 

וכתוב בגמ', שהיו תנאים שהיו בוראים כבש בערב שבת - לכבוד שבת, ע"י ספר היצירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2009 23:46 לינק ישיר 

אין כאן מחלוקת יש כמה דעות למי שייך ספר יצירה
רוב הדעות לאברהם אבינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2009 00:01 לינק ישיר 

במחילה יוסף, לימדת אותי שיעור חשוב אבל מאד חשוב להביא מקור למה שכתבת.

איפה כתוב שספר היצירה מיוחס לאדם הראשון ? מאד אודה לך אם תכתוב על מה אתה
מסתמך.

אני חוששת המשקיף שאין מחלוקות בענין הזה... אבל יוסף יאיר את עיני בצמוד למקורות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2009 00:33 לינק ישיר 

שמעתי פעם שיש שמייחסים את ספר יצירה לאדם הראשון אבל ככל שבדקתי עכשיו לא מצאתי עדיין דעה כזאת
בספר שם הגדולים של החיד"א כתוב מיוחס לאברהם אבינו וזה כל מה שאנחנו צריכים בשביל לסגור את העניין אין לנו גדול מהחיד"א 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2009 01:09 לינק ישיר 
שוב פונה ליוסף

yosefroker כתב:
ספר היצירה מיוחס לאדם הראשון, במחילה.

אני מבקשת ממך יוסף שוב את המקורות למה שכתבת כאן.

המשקיף - אין חילוקי דעות:

ספר היצירה - מיוחס אך ורק לאברהם אבינו.
"רזיאל המלאך" - מיוחס לאדם הראשון.

תוקן על ידי 3ברית ב- 06/02/2009 1:07:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2009 01:24 לינק ישיר 

יוסף מזל טוב לרגל המינוי כמנהל משנה בפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2009 10:28 לינק ישיר 

מזל טוב יוסף! לעניות דעתי מצדיק אשכול נפרד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > נבואות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.