| נשלח ב-14/2/2009 23:11 |
|
| |
טוב בינתיים לאובאמה כבר יש שחור... אז זו התחלה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 23:39 |
|
| |
לצברית, כל השילטון במדינה הזאת הוא שילטון של ערב רב כולל אלה שמחשיבים את עצמם ימנים.
את מביאה דוגמאות ומערבבת בין הדברים. לרצוח שלא על ידי בית דין זה אסור אפילו ראש ממשלה ערב רב שהלך נגד התורה וכו'...
היתנתקות, לחלק את ירושלים, וכו' כמובן שזה גזרות מאת השם, אין אדם נוקף אצבעו למטה אם לא ניתנת הרשות מלמעלה. אבל זה לא אומר שאותו אדם שגרם להיתנתקות או לדברים אחרים נגד התורה עם ישראל וארץ ישראל לא עבר על התורה. אדם שרצח פלוני עובר בבדאי על לא תרצח, אבל אותו אדם שנרצח נגזר עליו שירצח על ידי פלוני ביום פלוני...וחז"ל קראו לזה מגלגלים חובה על ידי חייב...
בסופו של עניין אין מקום לסנגר על אנשים שהולכים במודע נגד התורה ועל זה אומרת התורה משנאיך ה' אשנא.
את צודקת אין מלך בישראל היום...
שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 00:12 |
|
| |
| nipnap כתב: |  | לצברית, כל השילטון במדינה הזאת הוא שילטון של ערב רב כולל אלה שמחשיבים את עצמם ימנים.
את מביאה דוגמאות ומערבבת בין הדברים. לרצוח שלא על ידי בית דין זה אסור אפילו ראש ממשלה ערב רב שהלך נגד התורה וכו'...
היתנתקות, לחלק את ירושלים, וכו' כמובן שזה גזרות מאת השם, אין אדם נוקף אצבעו למטה אם לא ניתנת הרשות מלמעלה. אבל זה לא אומר שאותו אדם שגרם להיתנתקות או לדברים אחרים נגד התורה עם ישראל וארץ ישראל לא עבר על התורה. אדם שרצח פלוני עובר בבדאי על לא תרצח, אבל אותו אדם שנרצח נגזר עליו שירצח על ידי פלוני ביום פלוני...וחז"ל קראו לזה מגלגלים חובה על ידי חייב...
בסופו של עניין אין מקום לסנגר על אנשים שהולכים במודע נגד התורה ועל זה אומרת התורה משנאיך ה' אשנא.
את צודקת אין מלך בישראל היום...
|
|
אני לא יודעת אם אתה עצמך הולך בדרך התורה וכל חוקותיה, או אני, או כל מי שמכנה עצמו "דתי", ממה שהבנתי
הדור שלנו הוא דור ירוד מאד, ואם יש פה שנאת אחים, והיא קיימת בכל מקום, כולל פורומים דתיים וחילוניים
למיניהם, אז אף אחד לא מקיים את התורה.
אני חולקת עליך שרבין היה ערב-רב, בגלל העובדה שאין לך קצה הבנה או ידע לגבי מיהו ערב-רב, אם החליט
לעשות שלום עם אוייבים זה עדיין לא הופך אותו לערב-רב, אף אחד מאיתנו לא רשאי לקבוע את זה.
אני לא מכירה יהודים שהולכים נגד התורה, בוודאי לא חילונים. בכל יהודי חקוקה התורה בנשמתו וכל אחד עושה
אותה בדרכו, אף אחד מאיתנו לא יקבע מי יותר טוב מהשני, ולמי יש אפוטרופסות על תורה, אני חושבת שכל
אחד באופן פרטי צריך כל הזמן לבדוק את עצמו במקום לבוא בתוכחות לאחרים, כי כולנו חסרים.
חושבת שאם אנחנו רוצים לקדם את הגאולה, קודם כל צריך להוריד את מידת היהירות וההתנשאות ולקבל את
השוני באהבה. כישבוא משיח - הוא ילמד את כולנו את התורה מחדש, והוא גם כנראה יחשוף את הערב-רב,
ומי יודע מי ייכלל ביניהם.
תוקן על ידי 3ברית ב- 15/02/2009 0:14:30
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 00:29 |
|
| |
| 3ברית כתב: |  | אני לא יודעת אם אתה עצמך הולך בדרך התורה וכל חוקותיה, או אני, או כל מי שמכנה עצמו "דתי", ממה שהבנתי
הדור שלנו הוא דור ירוד מאד, ואם יש פה שנאת אחים, והיא קיימת בכל מקום, כולל פורומים דתיים וחילוניים
למיניהם, אז אף אחד לא מקיים את התורה.
אני חולקת עליך שרבין היה ערב-רב, בגלל העובדה שאין לך קצה הבנה או ידע לגבי מיהו ערב-רב, אם החליט
לעשות שלום עם אוייבים זה עדיין לא הופך אותו לערב-רב, אף אחד מאיתנו לא רשאי לקבוע את זה.
אני לא מכירה יהודים שהולכים נגד התורה, בוודאי לא חילונים. בכל יהודי חקוקה התורה בנשמתו וכל אחד עושה
אותה בדרכו, אף אחד מאיתנו לא יקבע מי יותר טוב מהשני, ולמי יש אפוטרופסות על תורה, אני חושבת שכל
אחד באופן פרטי צריך כל הזמן לבדוק את עצמו במקום לבוא בתוכחות לאחרים, כי כולנו חסרים.
חושבת שאם אנחנו רוצים לקדם את הגאולה, קודם כל צריך להוריד את מידת היהירות וההתנשאות ולקבל את
השוני באהבה. כישבוא משיח - הוא ילמד את כולנו את התורה מחדש, והוא גם כנראה יחשוף את הערב-רב,
ומי יודע מי ייכלל ביניהם.
|
|
קודם כל את מדברת נגד רב בישראל הניק ניפ נאפ הוא רב אז וודאי שהוא הולך לפי התורה
יהודים חילוניים הם וודאי הולכים נגד התורה בזה אין שאלה בכלל
רבין היה ערב רב ועל זה אין חולק חוץ מיפי נפש שמאלניים
אי אפשר לקיים את התורה כל אחד בדרכו אלא בדרך שהתורה מטווה
אני חושב שאת לא מתאימה לפורום הזה חפשי לך פורום שבו דעותייך כן מקובלות כאן הם לא
מקובלות ולא יהיהו לעולם מקובלות כי את לא הולכת בדרך התורה והוכחת לנו את זה מעל כל ספק
הצעה תחזרי בתשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 00:54 |
|
| |
תסלחי לי צברית את לא יכולה לבוא לפה ולחלוק על התורה, הזוהר וגדולי ישראל. לכי תקראי בזוהר מה הוא אומר על הערב רב בארץ באחרית הימים, לכי לקרא קול התור של הגאון מוילנא על הערב רב, האד"מור מקומרנא הרמד"ו. ואחרי זה אולי תביני באיזה מצב עגום עם ישראל נמצא בארצו, ומי הם השולטים ואלה שהקימו את המדינה הזאת...
כמו כן כדאי לך לקרוא בספר ישעיה מה הוא אומר על הסכמי השלום של השליטים בארץ עם האויבים באחרית הימים הרי לך הפסוקים:
ישעיה כח,יד: לָכֵן שִׁמְעוּ דְבַר יְהֹוָה אַנְשֵׁי לָצוֹן מֹשְׁלֵי הָעָם הַזֶּה אֲשֶׁר בִּירוּשָׁלִָם
פסוק טו: כִּי אֲמַרְתֶּם כָּרַתְנוּ בְרִית אֶת מָוֶת וְעִם שְׁאוֹל עָשִׂינוּ חֹזֶה שֹׁיט {שׁוֹט} שׁוֹטֵף כִּי עֲבֹר {יַעֲבֹר} לֹא יְבוֹאֵנוּ כִּי שַׂמְנוּ כָזָב מַחְסֵנוּ וּבַשֶּׁקֶר נִסְתָּרְנוּ
ועל זה מבאר רבי יונתן בן עוזיאל:
ארי אמרתון גזרנא קים עם קטולא ועם מחבלא עבדנא שלמא מחת סנאה ארי תיתי עליכון כנחל מגבר דאתון אמרין לא תיתי עלנא ארי שוינא בכדיב רחצננא ובגין שקרין אטמרנא:
התרגום בערך כך: הרי אתם אומרים עשינו חוזה עם הרוצחים ועם המחבלים עשינו שלום מכת שנאה תבוא עליכם שאתם אומרים לא יבולע לנו ששמנו בשקר מבתחנו ובשקר נסתרנו.
וכן בפסוק יח: וְכֻפַּר בְּרִיתְכֶם אֶת מָוֶת וְחָזוּתְכֶם אֶת שְׁאוֹל לֹא תָקוּם שׁוֹט שׁוֹטֵף כִּי יַעֲבֹר וִהְיִיתֶם לוֹ לְמִרְמָס
ועל זה מפרש רבי יונתן בן עוזיאל : ויבטל קימכון דעם קטולא ושלמכון דעם מחבלא לא יתקים מחת סנאה ארי תיתי עליכון כנחל מגבר ותחון להון לדיש.
עם ישראל הם גומלי חסדים ביישנים ורחמנים ראשי תיבות גב"ר... אבל רק התורה מלמדת אותנו מי הוא יהודי ומי הוא ערב רב ואת מי לאהוב ואת מי לשנוא לא הדעות שלנו ולא הרגש שלנו.
אנו לא מתנשאים ולא מביאים לשנאה, אבל מחובתינו לדעת להפריד בין טוב לרע ובין אמת לשקר ובין שונאי ה' והתורה ובין עם ישראל קדושים
שבוע טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 07:20 |
|
| |
שבוע טוב ניפ נאפ
עכשיו אני סקרני, שאתה מפנה אותה לקרוא את הזוהר ואת קול התור בקשר לערב רב. אם כן, בטח אתה למדת זוהר כי תשא. אם כאן, לפי דעתך, מהו, לדעתך, זהות הערב זעיר בימינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 11:36 |
|
| |
המשקיף אני לא סבור שצברית התכוונה לפגוע במישהו, אני דווקא מעדיף פורום רבגוני ולא הומוגני כל עוד אין רצון להזיק לפורום ולחבריו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 13:35 |
|
| |
כן חובב אתה צודק רק שאני הקמתי את הפורום הזה שיהא מבוסס על דעת תורה וצברית לא מוכנה לקבל דעת תורה וזה פגם בעיני
ממילא שהיא לא מקבלת את דעתי נו.. זה בסדר אין לי עם זה שום בעיה
אבל להלעיז על פוסקים שהם מחטיאים את תלמידיהם והיא מדברת כך על הרב הכרמי תלמיד החזון איש אצלי כלו כל הקיצים
אין לה כאן מקום
אלא אם היא תשלח לי היתנצלות בפרטי שהיא טעתה בקשר למה שהיא אמרה על הרב הכרמי
אז אני מוכן לשקול את החזרתה לפורום
אני חייב למחות בה והדרך שיש לי למחות בה היא חסימתה
כולנו רוצים הרבה דברים אבל לא הכל אפשרי
אני לא יתן פה לאף אחד לרמוס רבנים
עושים את זה יפה מאוד אצל מרדכי אצלי זה לא יקרה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 15:28 |
|
| |
לגלוי: מבחינת הזוהר בפרשת כי תשא ההבדל ביניהם הוא על הכח שהיה להם. הרי הם היו אותם החרטומים והמכשפים של מצרים שהיתרשמו מעוצמתו של משה ורצו להיתחבר אליו ומשה רצה לקבלם כמו שהזוהר מאריך שם.
ההבדל הוא שהערב רב היו אותם המכשפים הגדולים שידעו לעשות כשפיהם מחצות יום ואילך, ואילו הערב זעיר היו המכשפים הקטנים שיכלו לפעול רק מהערב שהדינים יוצאים החוצה...
המהרח"ו בליקוטי תורה מסביר שהערב רב שורשם מן הדעת שכן ערב רב גימ' דעת, לכן נדבקו במשה, ומשה גם רצה לתקנם שכן משה גם הוא בסוד הדעת, והם היו סיגים ממנו לכן רצה לתקנם. ואילו הערב זעיר הם היו בסוד היסוד שהוא זעיר לכן לא היה להם כח כמו הערב רב.
בזוהר בראשית כה', שם מבאר את החמישה מינים של הערב רב, ומה כל אחד מה עינינו, ובאיזה צורה הוא מיצר לישראל. לא נאמר שם על ערב זעיר ואולי לדעתי שערב זעיר משתיכים לאותם הנפילים שקילקלו בברית ומחטיאים את ישראל בדבר זה שכן אמר מוהרח"ו שהם בסוד היסוד בבחינת הברית, ולכן אולי הדבר שחוטאים ומחטיאים את ישראל הוא דווקא בדבר זה.
אין זה אומר חס ושלום שכל מי שפוגם בברית הוא ערב זעיר אין זו אינדיקציה.
כמו כן אומרים חז"ל שיש בני אדם שהם ערב רב ממש, ויש שהם בני ישראל, רק שנידבקה בהם קליפת הערב רב בדבר זה או אחר.
זה מה שניראה לי בדבר זה, אנסה בע"ה לחפש עוד חומר בעניין זה.
כל טוב.
תוקן על ידי nipnap ב- 15/02/2009 15:24:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 16:18 |
|
| |
ניפ נאפ, תודה על התשובה.
עיינתי בעניין, ולמדתי את הכתוב בזוהר בראשית, ומה שמובא בדברי הגר"א באבן שלמה שמסכם אותם הסוגים.
בקול התור, מובא בפרק ב' חלק ב' שהערב רב מחבר בין עם ישראל לקליפות. אם כן, לכאורה יש לנו בעיה, שישראל בסטרא דתפארת, ואילו הקליפות שממונות שם הן קליפת עשו בסטרא דשמאלא וקליפת ישמעאל בסטרא דימינא.
מזה צריך להיות חילוק בערב רב לשני חלקים לפי שראינו, אחד לסטרא דשמאלא, ואחד לסטרא דימינא. הערב רב הוא דומה לעשו, והערב זעיר לישמעאל. במילים אחרות, הערב רב הוא מייצג את העיוות של הגשמיות, לעומת הערב זעיר, העיוות של הרוחניות. כלומר הערב רב הוא נגד משיח בן יוסף, הממונה על חיינו הגשמיים, ואילו הערב זעיר הוא נגד משיח בן דוד, הממונה על חיינו הרוחניים.
וגם תבדוק, בשש שעות וחצי ביום (אלף) הששי, שזה בערך 5540, התחיל ההשכלה באירופה עם כתבי מנדלסון.
ניתן להקשות על זה, אבל זה עזר לי בהבנת העניין.
כל טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 23:13 |
|
| |
שמעתי שכתוב, שבימות המשיח יהיו לנו מנהיגים שהם הנשמות של הערב-רב, אם כן יפה אמר מי שאמר פה, שרבין היה ערב-רב, אמנם זה לא מאה אחוז, אבל יש לכך סמך כל שהוא.
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 11:05 |
|
| |
אז מסתבר שלבני בשום אופן לא יכולה להקים ממשלה, ליברמן לא ממליץ עליה לנשיא. ממש לא סביר שהיא תהיה ראש ממשלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 12:16 |
|
| |
בעזהי"ת
כנראה שנגמרו הספקולציות סביב הנושא,
לא היה ברצוני לדסקס שבוע שלם מי צודק ומי לא ולגרור תגובות ללא סוף, ומה עוד שעלול היה הענין חלילה לגרום לוויכוחים שלא לשם שמיים, ואולי אף לגרור רגשות שלא במקום ושלא לנחת הקב"ה.
אולם כיום, ניתן לומר, שכולם כבר יודעים מה קרה בבחירות, ועל כן, אני הגעתי כפי שהבטחתי, כשאמרתי שאני עומד בדעתי ואשאר כאן גם לאחר הבחירות.
אז ב"ה העם שומר על ארצו, ומעוניין לשמור על הארץ הניתנה לנו מהקב"ה,
ואפשר לומר שזה לראשונה מאז הסכמי אוסלו הארורים, שהעם חזר בתשובה, והבין את צדקת הדרך של שמירה על ארץ הקודש, ונאמנות למתנה הנפלאה מהקדוש ברוך הוא.
כעת רק יש לשא תפילה, שהעם לא רק ישמור על ישראל הפיזית, אלא גם על ישראל הרוחנית, אכי"ר, ונביא לימות המשיח במהרה ללא שום דחיה, במרה בימנו, היום, נצ"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 20:26 |
|
| |
ביום שזה יקרה
אחרי הפילוג שהיה בבחירות לראשות העיריות קיבלנו מלחמת עופרת יצוקה שדרך אגב לא נגמרה עד ימינו אלו
ועכשיו לאחר הבחירות לראשות הממשלה איזה מלחמה צפויה לנו אולי עם איראן ה' ישמור אז בואו נראה איך זה ייראה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 14:28 |
|
| |
מנחם הפעם קצת טעית אומנם זה היה צמוד אבל בסוף הנה מה שנקבע
נתניהו ירכיב הממשלה, לבני בדרך לאופוזיציה
יום שישי, 20 בפברואר 2009, 13:30 מאת: פנחס וולף, מערכת וואלה! חדשות
"מוכן ללכת רחוק כדי להקים ממשלת אחדות". פרס עם נתניהו, היום (צילומים: משה מילנר, לע"מ)
"בימים האחרונים נוצרה קואליציה ללא חזון מדיני". לבני ופרס, היום
|
לשכת הנשיא הודיעה רשמית כי פרס יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על יו"ר הליכוד. לבני: "לממשלה רחבה אין ערך אם היא לא מובילה חזון"
לשכת נשיא המדינה הודיעה היום (שישי) כי הנשיא שמעון פרס יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על יו"ר הליכוד בנימין נתניהו. מוקדם יותר הודיעה יו"ר קדימה ציפי לבני כי אין בכוונתה להצטרף לממשלה בראשות יו"ר הליכוד בנימין נתניהו.
בצאתה מבית הנשיא בתום פגישה עם הנשיא שמעון פרס אמרה לבני כי "נראה שבימים האחרונים נוצרה קואליציה ללא חזון מדיני". לבני דחתה את הקריאות להקים ממשלה רחבה בה יקחו חלק שלוש המפלגות הגדולות ואמרה כי "ממשלה רחבה היא חסרת ערך אם היא לא מובילה דרך וחזון". כנשאלה אם היא קדימה מתכוונת לשבת באופוזיציה, השיבה לבני: "בוודאי".
מוקדם יותר נועד פרס עם יו"ר הליכוד בנימין נתניהו בבית הנשיא בירושלים. נתניהו אמר בצאתו מהפגישה כי הוא "מודה לנשיא על מאמציו לאחד בין כל חלקי העם". נתניהו הוסיף כי "אני מוכן ללכת רחוק כדי להקים ממשלת אחדות".
בתוך כך, בכירים בקדימה אמרו כי "אם נתניהו יפנה לקדימה ראשונה עם דף חלק, בלי הבטחות שהוא נתן למפלגות אחרות - יש על מה לדבר. לדבריהם, "ביבי סנדל את עצמו ואת המדינה בהבטחות שהוא נתן למפלגות הימין. היה עליו לפנות קודם כל לקדימה, להגדיר קווי יסוד ברורים שיכולים להוות קרקע לשיתוף פעולה, ורק אחר כך, אם זה מתאפשר, להמשיך במלאכת הרכבת הממשלה".
נתניהו מבטיח ממשלה רחבה
65 ח"כים המליצו על נתניהו ורק 28 המליצו על לבני. נתניהו ולבני (AP)
|
יו"ר הליכוד נתניהו כבר הבהיר כי בכוונתו לפעול להקמת ממשלה רחבה, לאחר שהנשיא יטיל עליו באופן רשמי את מלאכת המרכבה. "לאור האתגרים הגדולים בפני ישראל – אירן, הטרור, המשבר הכלכלי ואובדן מקומות העבודה", אמר נתניהו, "ממשלת אחדות היא צו השעה". לדבריו, הוא יפנה ליו"ר קדימה לבני וכן ליו"ר מפלגת העבודה אהוד ברק ויקרא להם להצטרף לממשלה בראשותו.
מסבב ההתייעצויות שקיים פרס עם נציגי הסיעות, עולה כי 65 מחברי הכנסת המיועדים תומכים בנתניהו לראשות הממשלה, ואילו בלבני תומכים רק 28. פרט לליכוד המליצו על נתניהו ישראל ביתנו, ש"ס, יהדות התורה, האיחוד הלאומי והבית היהודי. מפלגת העבודה, מרצ ומפלגות חד"ש, רע"ם-תע"ל ובל"ד לא המליצו על איש מהמועמדים.
 |
|
|
|
|
|