מתוך עיתון שירו לו, גליון 32:
מתוך עיתון שירו לו, גליון 32:
בשעת כתיבת שורות אלו רובם המכריע של יושבי כדור הארץ נם את שנתו. כדי להיות אובייקטיבי ניסיתי לחייג אל כמה מהרשומים אצלי בזיכרונות הסלולר ומלבד שלומי קוק שגם עסק בהכנת איזושהי כתבה ואודי אולמן שהקליט משהו כולם היו ישנים.
זה לא שלא ניסיתי לתפוס את עמירן כל היום... אבל, אחרי שהוא סיים אתמול בר מצווה מתי שהוא באמצע הלילה, קם על הבוקר לטפל בתינוק החדש שלו, מיד אח"כ שיעור הדף היומי הקבוע, פגישות עם חתנים וכלות, סידורים לתפאורה החדשה של התזמורת, ישיבה עם אחיו אריק- מנהל ההרכב השני ובערב כבר עוד חתונה, טבעי ביותר שהשעה היחידה שניתן לתפוס אותו שיחה לכמה דקות (באם אין הרבה קלינטיים מאמריקה....) היא בערך עכשיו, כלומר 2:24 בלילה. למי שינסה לתפוס את עמירן באמצע היום יחשוב שהוא הוריד פנטון (ולמי שלא יודע מה זה שיפנה לשירות לקוחות) של שיחה ממתינה.
מכיוון שזוהי כתבה על הדיסק ולא ראיון מונולוגי אנסה לתאר את הדיסק במבט סובייקטיבי וקצת שונה... אז ככה, יסלחו לי כל ידידי וחברי בעלי התזמורות השונים. אנ'לא יודע עם כמה אנשים אסתכסך אחרי הכתבה הזאת וכמה עבודה אני מפסיד, אבל אין מה לעשות וממציאות לא מתחמקים. יש משהו מעוד מיוחד בתזמורת של עמירן שנותן לך טעם של עוד, לא יודע אם זה הנגנים, הסאונד, השירים, עמירן עצמו או הכל ביחד אבל בד"כ כשאני נמצא בחתונה שעמירן מנגן בה לא בא לי ללכת הביתה! כשהחליט עמירן לפני שנה וחצי לשכפל את הקונספט הזה לדיסק, אנשים לא האמינו שהוא יצליח להעביר את האדרנלין של האירועים לדיסק. עמירן נכנס לאולפן עם אותם נגנים של החתונות, עשה את אותם שירים שהוא מנגן בחתונות, אותם עיבודים, עמירן גם לא טרח להקליט לדיסק כינורות אמיתיים או בס או כלים אחרים שאין בחתונות אבל בד"כ בתקליטים מביאים אותם, הוא רצה לשכפל את החתונה אחת לאחת. עמירן לא הביא מקהלה מקצועית ורחבה וגם השירה שלו הייתה די שירת אירוע, אין מה לעשות הקונספט הוכיח את עצמו והאלבום "שוש אשיש" נחטף מהמדפים מהדורה אחרי מהדורה והשאיר טעם לעוד...
מה עושים לאחר שמשהו מצליח? מנסים לשחזר את ההצלחה.... ושוב לפני 8 חודשים נכנס עמירן לאולפן, בחר שירים שרים בחתונות, קיבץ את אותם נגנים שמנגנים בחתונות, את אותה המקהלה- הכל באופן טבעי וללא ניסיון להיות שונה ולא במעט מהחתונות. מה שיצר אלבום כפול שמשלב בתוכו את כל השירים שכולנו אוהבים כולל מחרוזת חב"ד ומחרוזת קרליבך ומחרוזת חסידית ומחרוזת מזרחית ומחרוזת רוק ומחרוזת של שירי חתן וכלה ומחרוזת שירי נשמה ובאם כל זה לא מספיק לכם: עמירן גייס לטובתו את שלמה ברונר שהכין שני עיבודים מדהימים ל"ענני" של גינסבערג ול "מאמע רחל" של שוואקי, עמירן מארח באלבום 9 זמרים: ישי לפידות עם הביצוע המטורף לשמרה נפשי, חיים ישראל מזמר אל תקצוף במזרחי, ווינטרוב מבצע יצליח, ג'רופי חב"ד, איציק אשל מזרחי, מנדלסון שירי רוק, אריה ברונר בדואט המדהים של "מתנה" בקיצור עמירן ניסה (ולמען האמת אני חושב שהוא גם הצליח) להכניס את כל גל פז אליכם הביתה בדיסק כפול.
עמירן, רק דואט עם הקינדרלעך חסר?
א. זה היה תפקיד שלך לדאוג לדואטים, ב. אתה יודע מה? זה רעיון לתקליט הבא!
ובכל זאת, לא נראה לך קצת מיותר לדחוס כ"כ בדיסק אחד?
תשמע, יש היום המון תקליטים שיוצאים, רובם המכריע טובים, וחלקם לצערנו לא מוכר מספיק ולא נחשף למספיק אוזניים. הגעתי למסקנה שרק עם אני יביא משהו עם הרבה אלמנטים מעניינים התקליט הזה יתפוס לפחות כמו שוש אשיש בעז"ה ולכן הכנסתי כמעט 35 שירים, 9 זמרים וחומר באמת מעניין.
לסיום, משהו?
תודה לכולם, תקנו את הדיסק, נתחיל לאסוף חומר לדיסק הבא.
ולסיום אני יאמר שהסלוגן שכתבו על המודעה "התזמורת הכי טובה, השירים בכי טובים, הזמרים הכי טובים, באלבום כפול אחד" נכון בכל מאת האחוזים.
|