בית פורומים הנה ימים באים

ערב רב!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2009 07:20 לינק ישיר 

אתמול בערב ראיתי דבר מזעזע  לצערי יש לי עדיין טלויזיה בבית אשתי עדיין לא חזרה בתשובה
יצא לי להסתכל שדרו אתמול בחדשות כתבה על הערבים המסכנים שלא באים למסעדות אצלהם
עשו כתבה בשם "ארוחת השלום" לא פחות ולא יותר שזה חשוב למען השלום להגביר...
לא מספיק שזה בשר טרף לא מספיק שיש אין ספור בעיות אחרות בארץ אנשים חייבים לעזוב הכל
וללכת למסעדה של ערבים שמחר יממנו טרור וישחקו אותה מסכנים
התקשורת כזו הזויה חושבת שהיא שולטת על מחשבות שהולכים לפי רצונה השם ירחם

אל באבור: חזרו לאכול במסעדות הערביות

יום שלישי 17 במרץ 2009 05:12 מאת: מיכל פלטי

השף חוסאם עבאס ישתף הערב פעולה עם שפים ישראלים בולטים בארוחה על טהרת המטבח הערבי במסעדת "אל באבור"

הערב תתקיים במסעדת "אל באבור" באום אל פחם "ארוחת פיוס". לצד בעל המקום, השף חוסאם עבאס, יבשלו השפים דניאל זך מ"כרמלה בנחלה", מאיר אדוני מ"כתית", איל לביא מ"רוקח 73" ואלרן שרפלר מ"עזורה". מטרת הארוחה, שתתקיים בשני סבבים, ב-18:00 וב-21:00, היא להחזיר למודעות את האוכל הערבי ולצמצם את הפגיעה העסקית במסעדות הערביות שהחלה בזמן מבצע "עופרת יצוקה". חלק מהכנסות הארוחה ייתרמו למען פרויקט "בתי ספר תאומים" שמקדם שיתוף פעולה בין תלמידים יהודים וערבים.

הארוחה תתבסס על מרכיבים מהמטבח הערבי, וכל שף יבשל מהם מנות לפי פרשנותו האישית. לדברי עבאס, "הסיבה העיקרית לקיום הארוחה היא להודיע לעולם שיהודים וערבים יכולים לחיות יחד, ואפשר לתרום ולהירתם למטרות משותפות". לדבריו, "דווקא אצלנו המצב סביר יחסית, אבל בזמן המלחמה היה חלש מאוד. הסתכלנו מה קורה מסביבנו, והיו הרבה עסקים שנפגעו".

עבאס מורגל בשיתופי פעולה עם שפים תל-אביבים וירושלמים. באחרונה בישל במסעדת "אדום" בירושלים, ובקרוב, הוא מבשר, יחל בשיתוף פעולה עם השף טל כהן כדי להציע קייטרינג כשר של מסעדת "אל באבור". "יש ביקוש לאוכל שלנו גם בקרב מגזר שרוצה לאכול כשר", הוא אומר, "ולכן נציע גם את האפשרות הזו". בינתיים הוא משתדל שלא להיעלב מסדרת המערכונים ב"ארץ נהדרת" שמציגה באופן סאטירי את הביקור במסעדה והשירות המשתדל. "זה מצחיק כי זו סאטירה, אבל זה לא היה כל כך יפה", הוא אומר בדיפלומטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 20:09 לינק ישיר 

קיבלתי הודעה בפרטי לגבי דברים שאמרתי לצברית באתר אחר ובירצוני להעמיד דברים על דיוקם לכן אני מפרסם את תשובתי לכיטוב כדי שדברי יובנו כהלכה:

ההודעה שכתבתי לצברית נדונה על כמה וכמה עניינים ביניהם הערב רב והרב עובדיה.
אני מדגיש ומודיע כבל עם ועדה אני לא אומר חס ושלום שהרב עובדיה ערב רב, ואם משתמע כך הריני מעמיד דברים על דיוקם.
מה שציינתי לגבי הרב זה על ההלכה שלו לגבי מסירת שטחים שלדעתי הייתה שגויה ורבנים גדולים ממני אמרו זאת.
מה שבמפלגתו יש היתנהגות קלוקלת לדעתי, זה אני אומר על המפלגה וחבריה שהם לא טלית שכולה תכלת, אבל בשום פנים ואופן על הרב עובדיה עצמו.
איך שאני רואה את הדברים וזו דעתי, שהרב עובדיה וכתבתי זאת בהודעה לצברית הוא גדול הדור אדם צדיק שהקים עולה של הבני העדה הספרדית בארץ ולזכותו דברים רבים, ואין צורך להרחיב. מה שכן צריך להבדיל בינו לבין מפלגתו ואנשים שמדברים בשמו, וכן מדברים שאני יודע ושמעתי עליהם מבפנים שאנשים שסביב הרב מנטבים את דעתו ומוסרים לו מידע כדי שיתאים למה שהם רוצים להוביל ודי לחכימה...

לכן בציטוט מדברי לצברית "לכן לגבי הרב עובדיה שמעשה מפלגתו ופסקיו אכן מראים על סימנים כאלו יש מאוד להיזהר שכן מדובר על גדול הדור ודי למבין... ", כוונתי היתה לאנשי מפלגתו ואלה שמסביבו, ואם תבדוק את זה יסודית תראה איך הדברים האלה קוראים בשטח...

מה שהבאתי מדברי הרבי על הרב עובדיה זה לגבי הפסיקה שלו על מסירת שטחים ותו לא , ואם הובן שאני מסיק מזה שהוא משהו אחר הרי אני שוב מודיע בזאת  שזו לא הייתה כוונתי נקודה.
וכבר הבאתי את האדמ"ור מקאמרנה על זה שאין לנו היום שום הבנה להבחין בערב רב כאשר הם באים בצורה של צדיקים ורבנים... וכל שכן ברב עובדיה שהוא גדול הדור.

לגבי מה שכתבת שרבי דוד ר אמר להצביע ש"ס, אז אני יכול לומר לך בתור אחד שגר בנהריה ומכיר את הרב שהרב לא גילה ולא אמר בפרהסיה למי להצביע בבחירות האחרונות.
פה תראה דוגמה למה שהיתכוונתי על מה שעושים אנשי מפלגתו, לקחו צילום של מכתב של רבי דוד משנת תשס"ג ,שאז הייתה צרה לעולם החרדי, ורבי דוד שאין דרכו בכך פירסם במכתב להצביע לש"ס בזמנו... בבחירות האחרונות הוא לא אמר דבר כזה. מה שעשו לקחו תמונה שלו עם המכתב משנת תשס"ג ובצד כשכתבו חלק מהמכתב באותיות מרובעות כתבו תאריך תשס"ט, וזה לא נכון. הרב לא כתב מכתב וגם ידוע לי מאנשים מקורבים אליו שהוא לא אוהב שמשתמשים בשמו ובתמונתו למטרות פוליטיות.
יש עוד הרבה מה להגיד ואני מקווה שלפחות בנקודה הזאת הובנתי נכון.
אני מודה לך שהעלת את הנקודה הזאת ועל ידי כך ניתנה לי ההיזדמנות להעמיד דברים על דיוקם ועל דעתי בנושא זה.

שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 21:54 לינק ישיר 

אני מודה לך על שהבהרת את הנקודה הזאת שחס וחלילה לומר על הרב עובדיה שהוא ערב רב.
אומנם מדבריך משמע כמה דברים שכמו שידוע לך אני חלוק עליך
ושנינו יודעים שלא נוכל לשכנע אחד את השני.
לכן דבריי הבאים מוסבים לשאר החברים

הנני מוחה  בתוקף על דבריך שלכאורע הרב עובדיה יוסף מובל כצאן ואינו יודע בין ימינו לשמאלו ולכאורע אינו יודע את האמת במה שקורה בש"ס זהו שקר גס ואינו נכון אומנם אני יכול לומר שאתה לא לבד בשיטתך גם הרב מזוז סובר כמוך

אבל לא אוכל לשמוע כדברים האלו הרב יודע בדיוק מה קורה בש"ס מספרים לו את האמת והוא לפי ראייתו את הדברים מנווט את ש"ס ביד רמה ברוך ה'

לגבי רבי דוד אביחצירא הן אמת שהרב לא אוהב להיכנס למערכות פוליטיים כאלו ואחרים
אין לי שום ספק אם היית שואל אותו למי להצביע הוא היה אומר לך
שהוא לא מתערב בזה אבל אם היית בכל אופן שואל את דעתו הוא היה אומר לך להצביע ש"ס כי זו האלטרנטיבה היחידה לבני תורה

כל אחד ילך לפי הנהגת רבותיו ולפי הדרך שקיבל אני לא מנסה לשכנע אף אחד אבל דבר ברור צריך להישמע כאן ואני חושב שהוא היה צריך להיאמר כאן מקודם אז זו ההזדמנות לומר את זה

התורה הקדושה אומרת

דברים פרק יז

עַל פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ וְעַל הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר יֹאמְרוּ לְךָ תַּעֲשֶׂה לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל
ואומר רש"י

רש"י דברים פרק יז פסוק יא

ימין ושמאל - אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין, וכל שכן שאומר לך על ימין ימין ועל שמאל שמאל:

אז איך בדיוק כאשר הרב עובדיה אומר להצביע ש"ס על סמך מה לא מקיימים את זה אה... כן שמעתי תירוץ כשהוא מדבר בעיניינים פוליטיים אז לא לשמוע לו
לא כך לימדונו חז"ל ודי לחכימה ברמיזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2009 23:10 לינק ישיר 

מי זה ר' יצחק כהן החולה מקולו של משיח הרי סיכמנו שלא תביאו לפה יותר מדבריו אבל אני מבין שלא תבינו את זה נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2009 23:14 לינק ישיר 

אם אתה חושב שזה שקר אז תמחק את זה!!!
אבל אם זה אמת קבל אותה ממי שאמר אותה...
אתה צריך להחליט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2009 23:27 לינק ישיר 

החלטתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 08:49 לינק ישיר 
הגרי''ש אלישיב לאברכים:'אל תוותרו, גם אם תעברו על החוק'

קרית יובל: מתפללים במקלט

לאחר צו בית משפט האוסר להתפלל בווילה שנתרמה - התפללו מאות אברכים במקלט של אחד הבניינים. רבני בית וגן הגיעו לתמוך במאבק. הגרי"ש אלישיב לאברכים: "אל תוותרו, גם אם תעברו על החוק"

יוסי כץ, כתב בחדרי חרדים
תאריך: 04/04/2009 22:26:00

המחזה שנגלה לתושבי קרית יובל היה סוריאליסטי משהו. מאות אברכים תושבי השכונה צעדו במרץ במעלה רחוב זנגויל ונעלמו בפתח אחד הבניינים. לשאלת המתענינים הם השיבו: אנחנו הולכים להתפלל תפילת ערבית.

"שם"?, המשיכו המקשים להקשות.

"אין לנו מקום אחר", ענו האברכים.

תחילת הסיפור הוא במה שמכונה היום 'בית המריבה': וילה שנרכשה על-ידי תושב חוץ, על מנת שתשמש אותו בבואו לארץ, עמדה שוממה במשך ימות השנה. אברך נמרץ שהבחין בווילה שברחוב הנטקה 35, העומדת שוממה, יצר קשר עם הבעלים וביקש את רשותו להקים במקום בית כנסת, בשבתות.

שכונת קרית יובל עוברת בשנים האחרונות, כידוע, תהליך מואץ של התחרדות. מאות אברכים עברו להתגורר בשכונה, לאחר שהמחירים, שהיו זולים באותם ימים, הביאו זוגות צעירים הסובלים ממצוקת דיור. אלא שלמאות האברכים לא היה מקום להתפלל בשבתות.

התחרדות השכונה לא מצאה חן בעיני קומץ חילוני מתושבי השכונה, והללו החלו להציק, בכל דרך, לתושבים החרדים. זה החל בהסרת העירוב, מידי שבת, והטונים הצורמים עלו שלב, כשמספר תושבי השכונה נתפסו בעודם מחבלים בעירוב.

לאחר שנעצרו התושבים שגרמו למהומות, חשבו התושבים החרדים שהגרוע מכל כבר אחריהם. אך מתברר שהם טעו. ובגדול.

זה החל בשבת 'זכור'. האברכים שהתפללו בווילה, יזמו קריאת התורה לנשים בבית הכנסת. במסגרת ההיערכות, תלו האברכים שלטים המכוונים את הנשים אל עזרת נשים.

אחד התושבים החילונים שהגיע למקום וראה את השלטים, הבין שמול עיניו נפתח לו בית-כנסת, מה שלא מצא חן בעיניו, בלשון המעטה. הלה, צילם את השלטים המכוונים את כניסת הנשים והגברים, והזעיק מספר חברים, על מנת להפגין מול בית הכנסת.

במהלך אותו שבוע, הגיש התושב התנגדות ליועץ המשפטי, על שינוי יעוד למבנה. בדיון שנערך בערב שבת, טענו המתפללים באמצעות עורך הדין רפי שטוב, כי התפילה אינה נחשבת לשינוי יעוד, והמקום לא הפך לבית הכנסת, אלא משמש לתפילות מידי פעם. כראיה לדבריהם הוכיחו שבמקום אין ארון קודש ובימה לספר תורה.

הדיון, שנערך בסמוך לכניסת השבת, לא הביא תוצאות. בשבת שעברה באה רווחה למתפללים, והם התפללו בבניין, כשהמשטרה מגינה עליהם מפני קהל פרובקטיבי, שהתאסף מחוץ למבנה, על מנת למחות נגד התפילה.

ביום חמישי האחרון הגיעה הסאגה לסיומה.

בדיון שהתקיים בבית משפט, קבעה השופטת שלמתפללים אסור להתפלל במקום. השופטת לא קיבלה את הטענה שהמקום אינו משמש בית-כנסת. עו"ד יוסי חביליו, היועץ המשפטי של עיריית ירושלים, טען בדיון כי אין מקום לטענה הזו, מכיוון שמה שנראה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז - הוא בדרך כלל ברווז. אם עושים במקום שימוש של בית-כנסת - אז המקום הוא בית-כנסת. השופטת קיבלה את טענתו - והתושבים נשארו ללא מקום להתפלל.

בהתיעצות עם רבני השכונה הוחלט על מפגן מחאה. האברכים הקימו מתחת לאחד הבניינים ברחוב זנגוויל בית-כנסת זמני, ולמקום הובאו מאות כיסאות, סטנדרים, סידורים, וכל הנצרך להקמת בית-כנסת זמני. אל המפגן הצטרפו גם רבני שכונת בית וגן, והגרמ"י שלזינגר, ראש ישיבת 'קול תורה'. בין קבלת שבת למעריב מסר הגר"ע אוירבעך דרשת שבת הגדול.

לאחר תפילת ערבית, עלו מאות האברכים אל הכיכר המרכזית בשכונה, ופצחו בריקוד שנמשך שעה ארוכה. התושבים החילונים שהסתובבו במקום, והתעניינו בנעשה שמעו מהאברכים על העוול שנעשה להם, וחלקם הגדול הביע תמיכה והזדהות עם ציבור האברכים.

התושבים צינו לשבח את חברי עיריית ירושלים, יוסי דייטש, שמלווה את המאבק מתחילתו. בליל שבת הופתעו האברכים לראות את דייטש, שהגיע במיוחד למקום. לאחר התפילה צעד דייטש לביתו בשכונת גאולה, וכל זאת על מנת להביע את מחאתו על העוול שנעשה לתושבים.

אברכים מתושבי השכונה, שביקרו אצל הגרי"ש אלישיב, שמעו ממנו דברים חד-משמעיים: "אתם חייבים להיאבק. אפילו אם פירוש הדבר לעבור על החוק. יש מצבים שאסור לוותר".

מקור: http://www.ladaat.net/forum/index.php?topic=34011

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2009 09:04 לינק ישיר 

כמה כואב לשמוע שיש עדיין כאלו מקרים מזעזעים ממש גאולה בפתח
יישר כוח נועם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 10:14 לינק ישיר 

ממש עצוב שיש כאלו מרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 21:36 לינק ישיר 

תמונות: מפגינים נגד 'רוצחים במדים' (חיילי צהל)  

מפגינים בת"א: "צה"ל ביצע רצח בבילעין"

פעילי שמאל קיימו צעדה ברחובות העיר במחאה על הרג צעיר פלסטיני אתמול בבילעין. ח"כ חנין: "צה"ל ומג"ב מפעילים כוח בלתי מרוסן, ולעתים רצחני ממש"

אתמול בתל אביב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 21:39 לינק ישיר 

מפגינים בת"א: "צה"ל ביצע רצח בבילעין"

פעילי שמאל קיימו צעדה ברחובות העיר במחאה על הרג צעיר פלסטיני אתמול בבילעין. ח"כ חנין: "צה"ל ומג"ב מפעילים כוח בלתי מרוסן, ולעתים רצחני ממש"

תמונות: מפגינים נגד 'רוצחים במדים' (חיילי צהל)  

אתמול בתל אביב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 22:01 לינק ישיר 
זה עוד כלום!

בס"ד!
אחרי שהנבלה המפוחמת (ט"פ) ימ"ש אהבה כל כך רוצח יהודים פלסטינאי 
ואותו אחד ששמו ברוך השם פרח מזכרוני מקיבוץ שמאלני הלך בזמנו להתאמן במחנות המחבלים,שום דבר כבר לא מרגש אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 23:04 לינק ישיר 

אתם לא יודעים הם מבני הטובים,!!!
המרחם אל אכזרים הוא לבד נהי-ה אכזר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 05:23 לינק ישיר 

תינוקות שנשבו.

חב"ד מאנט פנימיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 14:21 לינק ישיר 

חוקרחבד כתב:
תינוקות שנשבו.

חב"ד מאנט פנימיות!

בס"ד!
תינוקות שנישבו אומרים לעניין של לא למדו תורה אבל מפה ועד לעזור למחבלים ולדבר נגד המדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ערב רב!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.