|
|
| נשלח ב-11/1/2009 15:41 |
|
| |
כשמצטטים את דברי הרב דסלר זצ"ל צריך לזכור שהדברים נאמרו לפני למעלה מחמישים שנה, כאשר היו הרבה פחות ישיבות מאשר בימינו , וממילא הרבה פחות בחורי ישיבה. אמנם יתכן מאד שגם היום היה הרב דסלר אומר אותם דברים, אך בכל זאת יש תמיד לבחון את הדברים בכל דור ודור לפי העת והזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 15:58 |
|
| |
אולם דברי הרב דסלר חשובים מאד בכדי להבין את עמדת "שיטת הישיבות".
אציין כי דברי הרב דסלר פתחו את עיניי, בעקבותיהם הבנתי שאין עם מי ועל מה לדבר בציבור החרדי ועברתי להיות חרד"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 20:48 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | נועה, ממש קטנוניות.
הציטוט כוון למשגיח, לא אלייך. ואכן- לא הבנת.
|
|
למה את חושבת שלא הבנתי שהדברים כוונו למשגיח? אלו היו הדברים היחידים שהיו ברורים מבין כל העצבים ששפכת.
ולענייננו, כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שלא יישמע. לכן לא אתדיין איתך יותר בנקודה זו, ואת ודאי תשמחי וכך שתינו נצא נשכרות ומרוצות.
איחולי שכן תמצאי מקום וחברה שתשמחי בה. בלי טיפת ציניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 20:51 |
|
| |
ערב טוב חברים וחברות,
אתמול עזבתי את הפורום-תוך כדי הבנה- שלאתמול מיציתי, ראיתי לאן זה הולך להיגרר וממש לא רציתי להיות חלק מזה...
אבל היום חזרתי עם כוחות מחודשים ויש לי מסר אחד לומר לכולכם:
אסור להתייאש מאף אחד.
אם לתמי יש שאלות, ספקות, הרהורים...- זכותה. היא לא חייבת תמיד להזכים עם כל מה שאומרים... נכון, יש דרך לומר את הדברים, גם אם מסתייגים מרובם ככולם, אבל גם מי שניצה מן העבר השני- עומדת מולכם נערה שעצם זה שהיא מעלה כאן על הכתב את רחשי ליבה- בוערים ככל שיהיו... לא מתיר ביד אף אחד לגרש אותה או לתקוף אותה... ממה אתם נבהלים, הרי יש לכם תשובות, ב"ה יש לכם תשובות ל-ה-כ-ל-!
אם אני אחזיר את עצמי אחורה לפני...בערך 6 שנים גם אני לא הייתי תמימת דעים עם הציבור החרדי, אפילו רגשי כעס היו מתעוררים בי, פחד, אולי דכאון...
אבל לא הרמתי ידיים-ויתרה מכך-לא הרימו ידיים ממני. כי בכל אחד יש נשמה בוערת שרק מחפשת את הפתח שלה לצאת ולהסתער החוצה...
אז תמי, באמת, קראתי את הנאמר כאן, וחשתי צורך להתנצל, גם את יכולה להתנסח יותר בעדינות, וגם כל השאר[אני מקווה] ינסו להיות חביבים יותר.
הרבה הצלחה, תודה וסליחה מכולם.
[אגב, קיבלתי אתמול המון הודעות של ניקים מבחוץ, שפשוט נהנו והיו מרותקים לאורך כל האשכול...שכוייח לכולכלם!]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 21:07 |
|
| |
אני לא מצפה מאף אחד כאן להיות חביב אלי.
כל האנשים שחביבים אלי כאן התנדפו מהפורום מזמן, או שהם בישיבה.
ואני לא מתכוונת להיות חביבה לאף אחד כי אתם דמויות וירטואליות. אני מעליבה פיקסלים, תקלטו. לא אתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 21:27 |
|
| |
מסקנות:
שואלת אותי משהי ובצדק, נו קריסטל, מה המסקנות מכל הנושא הזה, מה תכלס...?
אז זו התשובה שלי-
הכל בידי שמים... חוץ מיראת שמים! הכל נתון לחסדיו, לרחמיו, לחשבונות שמים, לכף המאזניים, למה שאתם רוצים...אבל יראת שמים-זה בידיים שלנו. זה –לא ירדפו אחרינו עם כף זהב עד הפה ויטחנו לנו את זה בבלנדר, פה אנחנו צריכים באמת להשקיע ולעמול, ולעבוד קשה, ולטרוח, ולהתפלל חזק שנקבל סיעתא דשמיא- כי המצב הרבה יותר מסובך מאיך שהוא נראה על הכתב...
אני רוצה להרגיע ברשותכם את הרוחות ולהסביר שלעבוד- זה לא עבודה זרה. לפרנס משפחה- זה דבר מבורך וחשוב ושאף גבר לא יחשוב לרגע להתחמק מזה, או לשמוח בכך שמישהו פטר אותו מהעונש שעליו לקיים מאז ימי בראשית... אישה היא לא סופר-וומן, אין לה אלף ידיים, יש לה רק זוג רגליים אחד, וגם הדלק שלה אוזל והמצברים שלה צריכים מנוחה... לא לנצל את זה ולא לקפוץ על זה כקרש קפיצה.
אלא מה? בחיי נישואין חשוב שתהיה מטרה חשובה ששני בני הזוג מעריכים ומתקדמים לעברה, ומניחים אותה לנגד עיניהם יום ולילה. אלוקים-שמו. תקראו לזה אמונה...תקראו לזה תורה... אבל תקראו לילד בשמו! כל הדברים היפים שאנחנו עושים[החשובים והטובים] הם רק אמצעי להגיע למטרה. לברוך הוא. התורה היא לא מטרה היא דרך כדי להידבק בו ובדרכיו. מי שחושב שהוא ילמד 24 שעות תורה בזמן שילדיו יתחילו לרדת במשקל גופם... הוא כל כך רחוק מהאלוקים-שאני לא בטוחה אם הוא לא יקבל על זה בסוף גם עונש. [אני נזהרת במילותיי].
התורה מעדנת מידותיו של אדם, ונותנת לו שכר עצום, והוא מחזיק את העולם ואת עמי"ש ומוריד שפע לכל העולם, ומגן ושמירה ושכינה על משפחתו, על חינוך, על הנשמה... אבל אם להיות בבית המדרש שעה נוספת כשאתה יודע שהאישה בבית עם חמישה צוציקים מאכילה ומקלחת ומלבישה וטלפונים ודופקים בדלת, והאוכל נשרף והתינוק קיבל מכה ומוישי מושל לרותי בצמות והיא צורחת, והוא לא גמר שיעורים וזו צריכה פלסטר והאישה עולה לשמים... אני מבטיחה לאותו אדם[מי אני שאני מבטיחה?] שמה שהאלוקים רוצה ממנו כעת- זה לתת יד בבית. כי אם התורה לא מחנכת לזה-אז אני לא יודעת למה היא כן מחנכת... קיבלנו את התורה למטרה אחת- להיות בני אדם. כי בלי התורה איננינו יודעים דבר וחצי דבר. צלא מושגים, לא הלכות, לא רגישות, לא רוח ההלכה, לא נחת רוח לה'... כלום לא עולה בידינו. אם המשפחה סולבת ממחסור בכסף, ואני לא מדברת על מחסור בחופשות לחו"ל, אלא מחסור של אמת, זה לא פשע לצאת לעבוד! נכון, תלוי איפה. תלוי כמה. תלוי מתי. אבל לא לדחוק את השעה... לא לגרום לילד המתבגר שלך לחיות בתנאים לא תנאים לגרום לו תמיד להביט ל"שכנינו" ולחרוט לו בתודעה "בית של תורה- זה בית בלי חיים.."- כי ככה בדיוק אנחנו מאבדים אותם, את הנשמות הטהורות של הילדים האלו! תצא לעבוד תפרנס בכבוד ותרוץ אחר שעות פנויות של לימוד, תרדוף אותם, תעשה מן העבודה אמצעי ולא מטרה, עדין תעשה את התורה עיקר! תראה לילד שלך שאתה לא מוותר על שלוש שעות של גמרא ביום-לא משנה מי מתחתן באותם רגעים...!קבע! קח את הילד איתך... תבלה איתו זמן איכות. תמתיק לו את התורה בפיו!תהיה יעיל!
ומן הצד השני- אתה רווק, אתה צעיר, יש לך כוחות, אין לך את מי לפרנס, למה אתה עוזב? ממה אתה מפחד? מפרנסה? מי זן את העולם? מי משפיל ומרומם? אם הוא ירצה ברגע נופלת לך שידוך בת עשירים...ואם הוא ירצה הפסדת הכל בבורסה...ואילו שני קיצוניות שקוראים בין רגע. במצמוץ קל! אתה צריך להבין בדיוק כמוני[האישה] ש"תורה וגדולה משולחן אחד"- הם החלום של כולנו... אבל לפעמים צריך לעשות בחירות וחובה עלינו לדעת שבבחירות הללו התורה נמצאת מעל הכסף. מעל הנוחות. מעל הלוקסוס. אנחנו אחרי מאה ועשרים ניקבר בשיבה טובה- לא ניקח איתנו אפילו שקל...כלום.נאדה. רק התורה והמעשים הטובים הם מה שאיתנו-הם מנת חלקינו. אתה צריך להבין שכאשתה בגיל 20...24.. יוצא מהישיבה-[ואתה לא נשוי.ואין לך מסגרת.] אתה הורס את כל מה שצריך לבוא ממך...יש פוטנציאל ואתה זרקת אותו. לא כי זה פשע לעבוד, אלא כי זה לא אותו דבר.
מעניין הוא שבחור שלומד תורה הוא הלכתחילה. ובחור עובד הוא בדיעבד. ומשום מה הקפיצה המסנוורת הזו מלכתחילה לבדיעבד נעשית כ"כ מהר... עוד לא זכור לי שביקשו ממישהו לבחור והוא העדיף לגור בדירת חצי חדר מאשר חמישה חדרים... מה ההתלהמות? מה הבריחה? ממה? מן האמת? מן האלוקים? מהקירבה הכי גדולה שאתה יכול לרכוש לעצמך? מן השכר? מן העולם הבא? מן החינוך? על מה אתה מוותר!? על מושגים שאתה אפילו לא יכול לאמוד אותם..או לשער את גודלם...
תחשוב שוב. תחשוב פעמיים. מנסים. משתדלים. קופצים למים-אח"כ לומדים לשחות..
בכנות- לא בטוח שאני מסוגלת לבית של תורה. לא בטוח בכלל!! אבל לוותר על זה בלי מלחמה!? השתגעתי?! האם איני מבינה את מעלתה? כולנו מבינים! אז אני אנסה, אלוקים,אני מנסה...מה שתחליט לעשות אח"כ נראה.
קודם שישב וילמד. אני אפרנס כמה שיעלה בידי. יהיה קשה? לא נורא. קשה יש גם בלחם-וגם אותו אני אוכלת יפה. נתמודד. נשרוד. נחיה. נאמין. נתפלל[!!] יש בעיה? חסר מאוד? אין בעיה, בעלי היקר, בוא נפנה כמה שעות מהלימוד נחפש עבודה... קיבלת קידום? הכפלת את המשכורת? הוצאת תואר? בעלי היקר-אתה יכול לחזור ללמוד...
זו!! הגמישות שצריכה להיות! לא להיות מסכן! ולא להיות עם ראש בקיר! הגמישות הזו-היא האמת. היא מה שה' מחפש...! בעיניי לפחות.
תהיה בן אדם. תהיה אנושי. תאמין בי. תקים משפחה לתפארת. תעזור לזולת. תקיים מעשים טובים. תפיץ את שמי. תחיש את הגאולה.
וכמובן, כל דבר- קודם להיוועץ ברב. לפעמים יש דברים שנשגבים מבינתינו המצומצמת-ולהם ראיית דורות.
תודה.
תוקן על ידי קריסטל77 ב- 11/01/2009 21:27:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 21:50 |
|
| |
קריסטל
את מדגימה בפורום את מהות הבעיה החרדית. לא לטרוח בערב שבת ולהגיע לשבת עם יד מושטת לעזרה.
הבעיה היא שבנערים ונערות צעירים מצליחים לשטות וכאשר מגלים שבכדי להתפרנס זקוקים להשכלה, כבר מגיעים לגיל שיש כמה ילדים ואין אפשרות ללמוד מקצוע בראש שקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 21:57 |
|
| |
| שרפ כתב: |  |
הבעיה היא שבנערים ונערות צעירים מצליחים לשטות וכאשר מגלים שבכדי להתפרנס זקוקים להשכלה, כבר מגיעים לגיל שיש כמה ילדים ואין אפשרות ללמוד מקצוע בראש שקט.
|
|
תעודה/ תואר/ השכלה לא באמת מחייבים מציאת עבודה ביתר קלות. מנסיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 21:58 |
|
| |
בס"ד
אחחח, איזה אשכול יפה.
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 22:07 |
|
| |
| sarounet כתב: |  |
תעודה/ תואר/ השכלה לא באמת מחייבים מציאת עבודה ביתר קלות.
מנסיון...
|
|
צודקת, צריך גם לדעת מה ללמוד. מנסיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 22:52 |
|
| |
עזוב, שרפ.
הם יתפקחו כשיהיה להם מינוס. גדול. רק אז.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 22:55 |
|
| |
שרפ,
ת'אמת, זה קצת משעשע שאתה כל הזמן מסית ומדיח להצטרף אליך... 
סבבה. בכיף. למה לא.
רק תגיד, טוב לך בעולם החרד"לי, נכון?
ובכל אופן אתה איתנו, בשידוכי חרדים.
מתגעגע קצת, לא???
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 22:56 |
|
| |
שרפ,אתה צודק.
אבל תמיד צריכים את מקצועות התורה-חזן,מוהל,רב,משגיח כשרות,מורה,שוחט, דיין, סופר סת"ם מלמד,וכו'..
ותמיד צריך-נהגים, מאבטחים, נגרים, אנשי תחזוקה, פועלים, וכו'...
לא כל מקצוע-צריך השכלה!
כאילו שהיום כל מי שיש לו תואר במדעי המחשב-הוא איש היי טייק מצליח..! בייחוד היום-שיש כל כך הרבה מובטלים!! היום כל עבודה אפשר עוברים קורס זריר ומכניסים אותך!
ואני מאוד לא אוהבת את ה"מצליחים לשטות" שלך, כי זה בדיוק מה שצריך להיות לילד בגיל 13 בראש-תורה. ולא להתחיל להכין אותו לעוד עשר שנים.
זה לא משנה מה אתה לומד, ולא משנה איך אתה לומד... זה משנה אם ה' נמצא איתך!!
כי יש לי בן דוד שהוא מולטי מליונר-מלהמציא פטנטים!
ויש לי בן דוד מולטי-מפסידונר- שהוא עו"ד!
לכן,אם תצא מנקודת הנחה שההצלחה לא תלויה בך!![כוחי ועוצם ידי!] אלא בו-בהקב"ה! תאמין לי שתתחיל להשקיע בו קצת יותר..לרצות אותו. לשמח אותו. לבטוח בו.
יש אחד שמתקבל בראיון הראון, ויש כזה שקיבל כבר כבר 72 טריקות דלת בפרצוף- יש לו תואר ביד!!!
למה כשמישהו לא עלינו חולה-אנחנו רצים לגדולים, מתפללים בדמעות, לוקחים חופש מהעבודה- מכניסים קצת משניות, סעודת אמן, קמים בנץ, מפזרים צדקות, אלוקים,אלוקים, מתחילים להיות משה רבינו...
אבל בפרנסה? מה זאת אומרת, זה אני ורק אני... פה בדיוק אתה נמדד!בבטחון!באמונה!
ועוד דבר-האם ראית אותי לרגע רומזת על משהו בסגנון"נדבות!?"
יש לך מושג כמה הבטוי הזה שנוי עלי!?
מתעבת! אם יש משהו שאני מתפללת עליו במיוחד-זה שאני לעולם לא אזדקק למתנות בשר ודם..לעולם!לא להוריי!ולא לאחרים!לאף אחד בעולם!
אני אעדיף לגרד מסטיקים מהכבישים ולא להגיע למצב של:
"טוק.טוק. תפתחו לי, התחתנתי עם בחור ישיבה.."
ממש ממש לא.
אבל ממש.
ומשפחות חרדיות ל9 ו10 ויותר נפשות, מצליחים לחתן יפה מאוד את הילדים, ולתת להם בתים, ולשלוח אותם עם גב כלכלי... תראה לי הורים חילוניים ששולחים לילד שלהם דירה...
אל תשכח שהבא ליטהר-מסייעין בידו.
ופיתחו לי פתח...
זה לא סיסמאות של יום קיץ בהיר, זה החיים!! על הבשר אני רואה את זה.
חוץ מזה, היום הדבר הזה הרבה יותר מצוי והמון נשים לומדות לתואר, ולמקצועות ברמה כדי להחזיק בעצמן את המשפחה... בוא נגיד-שאם רוציםב אמת-זה לא רחוק מהמציאות...אבל אם מתחילים לפרוץ חורים קטנים-אז לא פלא שנכנס מים....
שנשכיל!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 23:00 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  |
קרן, אני לא אסיק מסקנות חפוזות ולכן רק אשאל: ה"טרללה" היה על מי?
חובה לכבד. מאיפה הבאת לי את זה. בואי נלך לכבד את השמאלנים שמנופפים עכשיו בדגלי חמס בכיכר רבין, יאללה? יש גבול ללכבד. ואני מתכוונת על העוולות הגדולות שעושים לציבור הזה, החרדי. שהוא עושה לעצמו.
המשך יום טוב וחיילים חיים. |
|
תמי יקרה,
-כוונתי היתה-שהיום, כאשר בחורות כמו קריסטל מעלות הגיגים נעלים בנושאים "שמימיים" וכל מיני התפלספויות יש אנשים שמסתכלים עליהם בצורה הזויה ומזלזלת.....
כמו:
"כן, הרבנית.
על מה את בוכה שם, מבעד לשכבת מסקרה עבה כל כך?
מאיפה נחתת עלינו, להדריכנו ברוחניות?
מי הסמיך אותך?
מה הנסיון שלך?
מאיפה את שואבת את ידיעותיך? "
נשמע לך מוכר?!
לצערינו היום נשים מתחזקות ומחזקות מוחזקות בגדר הזויות-וזו עוד הגדרה עדינה.
&&&
גם כשכותבים בסייבר ספייס עדיין יש מקום לכבד ולא לתקוף/להשמיץ/להכליל וכו' (למה ללכת רחוק עם ההגדרה עד לשמאלנים, נו, באמת-אל תזלזלי באינטלגנציה של עצמך....)
אם כל הכבוד אלייך ויש כבוד, ואם את אכן בת 18 אני מציעה לך להכיר את מקומך ולהבין שיש לך עוד הרבה מה לראות, ללמוד ולהפנים בכל הקשור לציבור החרדי בפרט ולחברה "טובה" בכלל.
הציבור החרדי מורכב מזרמים רבים ושונים, וכמו בכל מקום יש גם את השוליים-אשר לעיתים מאפילים וגורמים נזק ומוציאים שם רע על כלל הציבור.
וכשמדובר בציבור החרדי וצריך להבין שאנו נמדדים ונבדקים כל הזמן ע"י גורמים חיצוניים שמחפשים אייטמים אפלים שיפגעו בתדמית השברירית עד מאוד.
&&&
את כתבת במקום אחר
"יאללה, את מי אני באה לשכנע פה.
מי שמתבוסס בזה שימשיך להתבוסס.
תעשו מה שהמורה אמרה."
דבר ראשון, וסליחה שאני מצטטת, אמרו חז"ל-"בור ששתית מממנו מים אל תזרוק בו אבן" (בַּמִּדְבָּר רַבָּה כב)
גם אם אינך מחבבת את מורותייך-אם למדת מהן משהו, ואפילו צורה של אות אחת את מחויבת להכיר להן טובה על כך.
שנית, הענין הוא שאף אחת כאן לא ממש הולכת לעשות כפי שהמורה שלה אמרה גם היא מאוד רוצה משום שהיא לא המורה, ולא חיה במציאות שהמורה חיה, ובל נישכח שבן זוגה מהווה גם הוא חלק ניכר ועיקר בקבלת ההחלטות-ולא בהכרח כפי רצון האישה (או מורתה).
ושלישית, גם אם נניח שיהיו דברים שיעשו כדברי המורה-אני לא חושבת שזו מגרעה או התבוססות?!, וגם לא חסר בהשכלה. להיפך, (ושוב סליחה שאני מצטטת) "אין חכם כבעל הניסיון"-מורה, כשמע כן היא, דרכה להורות וללמד, אני אישית חושבת שתפקידה מוגבל. אני גם חושבת שבית הספר מיועד להשכלה בלבד-על הבית מוטל החינוך!. עדיין, אין שום פסול לשמוע ולהכיר אפיקים חדשים השונים מהמקובל ממך/בביתך.
&&&
המשך לילה טוב וחיילים חיים!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 23:03 |
|
| |
קריסטל-מזדהה עם כל מילה שכתבת!!!
וגם איתך, נועה.
תוקן על ידי keren_ohr ב- 11/01/2009 23:01:31