בית פורומים שידוכי חרדים

-----פניני קריסטל-----

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/1/2009 00:05 לינק ישיר 
הודעת מערכת

בס"ד

אני מבקש בפעם המי-יודע-כמה, לא להפוך אשכולות דיונים לסמול-טוק.
לסמול-טוק יש מקום.

הקישקושים הללו הורסים אשכולות!
עבדתי קשה למחוק את כל ההודעות שהיו כאן, אל תטריחו אותי לעשות זאת שוב!

ו... אל תוסיפו אחרי הודעה זו "תודה רבה"

טוב חבר'ה, אפשר לחזור לדיון.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2009 12:16 לינק ישיר 

קריסטל,

את אוספת לעצמך המון זכויות.

יישר כוח, את לא מבינה כמה אנרגיות הכנסת בחסרת כוחות שכמותי (נכון לעכשיו).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2009 12:22 לינק ישיר 

קריסטל.
אז קודם כל הכתיבה שלך יפה.
דבר שני..בקשר למאמר הראשון זה לא שמזלזלים בדוסים, אולי חלק כן. אני לפחות לא, לא באמת, תמיד אפשר ללגלג על דקדוקים.. אבל אלו צחוקים באותה רמה של ירידות על כל אחד ששונה ממך, צוחקים גם על פרסים, מרוקאים, פולנים,ערסים וכו' וכו'..
בשורה התחתונה אני לא חושבת שיש מי שלא מעריך.
א-ב-ל
הם לא מתאימים לכל אחת
כי אם אני יודעת שקשה לי בדבר מסוים, אם אני נוהגת בדרך הקולה.. אז למה לחפש פרטנר שלא מתאים? למה להתעקש על משהו שלא ברמה? דיברת על נעליים, זה כמו שדלפונית תתעקש על נעליים של מנולו בלאניק. למרות ואלי על אף חוסר היכולת.
תם נאומי ליום זה, ואגב תמיד ניתן לומר ברגע של שלילה "זה לא אתה, זה אני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 12:26 לינק ישיר 

בס"ד

אני ממש מתענגת על האשכול!!
קריסטל, אשריך שפתחת את האשכול ואת מזרימה אותו בחכמה רבה!
ישר כוח למשתתפים,
עשו חיל, הקב"ה ינחנו בדרך הנכונה בע"ה.

משהו קטן בנושא,
יש ילדים הגדלים בבית של תורה וכל הזמן חושבים למה אני לא כמו השכן שיש לו זה וזה וזה ולי לא כי.........אבא לומד, אנחנו מסכנים, אין לנו כסף וכו'.
ויש ילדים הגדלים בבית של תורה ששמחים בכך שהם מצטמצמים כי הם זכו(לא כל אחד זוכה) לאבא שמשקיע את עיתותיו ללימוד התורה.
הכל תלוי בחינוך, אמא שמראה לילדי'ה במתיקות את האור, את הטוב, את הזכות בכך שאבא שלנו לומד את התורה הקדושה, כך ילדי'ה יתחנכו,
ומי שלא משקיעה בנקודה החשובה הזאת, ולעיתים אף מתמרמרת אז לא פלא שהתוצאה-ילדים שמסתכלים כמה טוב אצל השכנים ואנו מסכנים, כי..אבא לומד כל היום.

ה' יזכינו ליישם את הדברים, לנשום לחיות להבין ולהשכיל אותם,
היו ברוכים!

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 14:54 לינק ישיר 

חנושנוש,
מסכימה איתך מאוד!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 21:50 לינק ישיר 

תודה רבה לכולם. תודה לכם שאתם משתתפים ולוקחים חלק-שהוא העיקר!! זה אתם בונים את האוירה! יישר כח לכולכם!

הכל מתחיל ונגמר בחינוך... אבל יש לזכור בנוסף, שהילד לא צריך להפסיד את הילדות שלו, את הפינוקים הראויים לו, את ההרגשה ששום ערך או מושג לא דוחים אותו לתחתית הסולם...
בגלל שהאבא והאמא החליטו שנוכחתו של האבא בבית היא פרט שולי...

רציתי להסביר שגם בימים קשים צריך ומותר לקנות לילד משהו, לצאת איתו לטיול, לשוחח איתו על חייו, להתעניין בשלומו... כי משום מה הרבה גברים-אבות שלומדים תורה מגיעים למצב שהם קוראים לו "בקטנות.." למה שבן תורה כביר כמותו יתעסק בלשחק עם הילד שלו כדורגל פעם בחודש, או "יבזבז" את הזמן שלו בללכת לקנות לו מתנה או פצוי על התנהגות למופת.

חשוב היה לי להסביר,  לדוג' בן תורה לא סותר את זה שהוא גם הורה! ואולי קודם כל..!

אשריכם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2009 22:59 לינק ישיר 

מניסיון , קריסטל, יישר כוחך (וכבר כתבתי לך זאת). המשיכי והצליחי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2009 21:43 לינק ישיר 

נועה_האחת כתב:
שרפ,

ת'אמת, זה קצת משעשע שאתה כל הזמן מסית ומדיח להצטרף אליך...

סבבה. בכיף. למה לא.

רק תגיד, טוב לך בעולם החרד"לי, נכון?

ובכל אופן אתה איתנו, בשידוכי חרדים.

מתגעגע קצת, לא???

האמת, הנושאים כאן משעשעים ומחזירים אותי לימי הנעורים. לויכוחים בישיבה וכד' אולם הפעם מנקודת מבט יותר בוגרת.

כמו כן סתם נושא השידוכים בחברה הדתית מעניין. במקרה נתקלתי באתר וגיליתי ענין.

נ.ב. אבל בסוד, גם כאשר היתי חרדי לא רציתי להפגש עם בנות מבית יעקב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2009 21:57 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
שרפ,אתה צודק.

אבל תמיד צריכים את מקצועות התורה-חזן,מוהל,רב,משגיח כשרות,מורה,שוחט, דיין, סופר סת"ם מלמד,וכו'..

ותמיד צריך-נהגים, מאבטחים, נגרים, אנשי תחזוקה, פועלים, וכו'...

לא כל מקצוע-צריך השכלה!
כאילו שהיום כל מי שיש לו תואר במדעי המחשב-הוא איש היי טייק מצליח..! בייחוד היום-שיש כל כך הרבה מובטלים!! היום כל עבודה אפשר עוברים קורס זריר ומכניסים אותך!

ואני מאוד לא אוהבת את ה"מצליחים לשטות" שלך, כי זה בדיוק מה שצריך להיות לילד בגיל 13 בראש-תורה. ולא להתחיל להכין אותו לעוד עשר שנים.

זה לא משנה מה אתה לומד, ולא משנה איך אתה לומד... זה משנה אם ה' נמצא איתך!!

כי יש לי בן דוד שהוא מולטי מליונר-מלהמציא פטנטים!
ויש לי בן דוד מולטי-מפסידונר- שהוא עו"ד!

לכן,אם תצא מנקודת הנחה שההצלחה לא תלויה בך!![כוחי ועוצם ידי!] אלא בו-בהקב"ה! תאמין לי שתתחיל להשקיע בו קצת יותר..לרצות אותו. לשמח אותו. לבטוח בו.

יש אחד שמתקבל בראיון הראון, ויש כזה שקיבל כבר כבר 72 טריקות דלת בפרצוף- יש לו תואר ביד!!!

למה כשמישהו לא עלינו חולה-אנחנו רצים לגדולים, מתפללים בדמעות, לוקחים חופש מהעבודה- מכניסים קצת משניות, סעודת אמן, קמים בנץ, מפזרים צדקות, אלוקים,אלוקים,  מתחילים להיות משה רבינו...

אבל בפרנסה? מה זאת אומרת, זה אני ורק אני... פה בדיוק אתה נמדד!בבטחון!באמונה!

ועוד דבר-האם ראית אותי לרגע רומזת על משהו בסגנון"נדבות!?"
יש לך מושג כמה הבטוי הזה שנוי עלי!?
מתעבת! אם יש משהו שאני מתפללת עליו במיוחד-זה שאני לעולם לא אזדקק למתנות בשר ודם..לעולם!לא להוריי!ולא לאחרים!לאף אחד בעולם!

אני אעדיף לגרד מסטיקים מהכבישים ולא להגיע למצב של:
"טוק.טוק. תפתחו לי, התחתנתי עם בחור ישיבה.."
ממש ממש לא.
אבל ממש.

ומשפחות חרדיות ל9 ו10 ויותר נפשות, מצליחים לחתן יפה מאוד את הילדים, ולתת להם בתים, ולשלוח אותם עם גב כלכלי... תראה לי הורים חילוניים ששולחים לילד שלהם דירה...

אל תשכח שהבא ליטהר-מסייעין בידו.
ופיתחו לי פתח...

זה לא סיסמאות של יום קיץ בהיר, זה החיים!! על הבשר אני רואה את זה.

חוץ מזה, היום הדבר הזה הרבה יותר מצוי והמון נשים לומדות לתואר, ולמקצועות ברמה כדי להחזיק בעצמן את המשפחה... בוא נגיד-שאם רוציםב אמת-זה לא רחוק מהמציאות...אבל אם מתחילים לפרוץ חורים קטנים-אז לא פלא שנכנס מים....

שנשכיל!

ברור שהפרנסה היא מהקב"ה וההשתדלות מאתנו.

אולם יש לשים לב כי מקצועות שאינם דורשים השכלה, השכר בהם מועט והם עפ"ר מתסכלים את העוסקים בהם, בעיקר עם הם אנשים עם אינטלגנציה גבוהה, ראש (וישבן) ללמוד וכד' תכונות בהם ניחנים בני ישיבה.

תתפלאי, אפילו לענין זמני הלימוד אני מסכים איתך. אולם אילו היו מתכנסים ומחליטים כי עד גיל 20 ילמדו לימודי קודש בלבד ולאחר גיל זה יעשו מסלול של לימוד מקצוע אדקמי ושרות בצבא על טהרת הקודש ובשילוב עם לימודי קודש, במשך 7 שנים, כאשר רק מי שמתאים להמשיך ללמוד לימודי קודש בלבד, יקבל דחיית שרות מהצבא וימשיך ללמוד ניחא. אולם היום תוקפים את הפתרון הקיים ולא נותנים פתרונות אחרים סבירים (כן את הפתרונות של ללמוד בקריה האקדמית משפטים ומנהל עסקים אני מכיר), לכן אין ברירה וצריך ללכת בדרכים אחרות הקיימות, כגון לימוד בישיבה תיכונית ואח"כ בישיבה גבוהה.

נ.ב. גם כשהולכים לגדולים בענייני רפואה נאמר ורפא ירפא מכאן שמצווה על רופא לרפא. יש מי שהולך בכדי שהקב"ה יעזור לרופא (הכי טוב שהוא יכול למצוא) ויש מי שהולך כי הרופא התיאש מהחולה.

לגבי ההצלחות שמנית, קיים חוק המספרים הגדולים. ז"א בכל מדגם נוכל להראות חריגים, אולם יש להתייחס לעיקרו של המדגם. האם במשפחות החרדיות המסורתיות (אלו שכבר הוציאו את כספי השילומים מגרמניה ואת הירושות מהסבא שהיו לו נכסים ולאב כבר אין השכלה תיכונית או אקדמית) אכן מצליחים כיום לעמוד במתן דירות לילדים. האם בנותיהם אינן מתלוננות בפורום על דרישות הבחורים?

לענין האבטלה, משום מה במקצועות ללא השכלה יש יותר אבטלה, נכון שאבטלה בהי-טק זה יותר נוצץ, אולם בחיים האמיתיים המובטלים הם בעיקר חסרי ההשכלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2009 22:32 לינק ישיר 

עזבו אתכם.
נלך עם הבטחון שלנו לחטט בפחים.
שוב הבולשיט של המורות מבית יעקב. מי שמכיר בעצמו כי הוא בדרגה בה הקב"ה יפרנס אותו גם אם הוא לא יעשה שום השתדלות, או יעשה השתדלות מינימאלית מטופשת- שיקום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2009 22:39 לינק ישיר 

תמי אני רק שאלה (קטנה)

את הבת שלך תשלחי אי"ה לבית יעקב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2009 22:42 לינק ישיר 

לא, אני אקים תיכון פרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2009 22:44 לינק ישיר 

האמת, זה קצת מסובך.
כבר מזמן הרמתי ידיים מיוזמות לשנות משהו בסביבה החרדית בה אני חיה.
אם המשיח לא יבוא- כן, שרפ. אני אשלח אותה לבית יעקב.
זה המקום הכי שפוי שקיים בעולם.
רק מה? יהיה לה חינוך טוב מבית. כמו שיש לי :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2009 22:45 לינק ישיר 

בסדר, תשובה יפה.

האמת לפני שהתחתנתי הכרתי את הבעיה וידעתי עם מי להתחתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2009 23:00 לינק ישיר 

חחחחח....הרגת אותי.
וכשהבת שלך תופיע בחצאית מעל הברכיים, עם חולצה מכופתרת פתוחה עמוק עמוק ושיער צבוע וטבעת על כל אצבע...מה תעשי אז?

אוח, נשמה, הלוואי והיית מבינה אותי, הייתי מתה לפתוח איתך בדיון מעמיק להתחיל את סוגייות החיים מחדש, לא לחנך, לא להחזיר בתשובה, רק לדבר, נראה לי שרק הדיבור יעשה לך טוב... אבל אני פשוט לא יכולה כרגע להתמסר לפרויקט הזה. את הפרויקט הזה עשיתי כב ר4 פעמים בחיי עם 4 בנות שונות, 99 אחוזי הצלחה ב"ה, אבל זמן!!זמן!! אין לי..!

ואתה שרפ,
בוא נהיה רגע ראש קטן, מי שרוצה לצאת מהלימוד וללמוד מקצוע-עושה את זה.
מי שנשאר-נשאר מרצון. הוא בוחר. זו בחירה חופשית.
אל תרחם עליהם, אל תחפש למצוא להם פתרונות. הפתרונות נמצאים במרחק נגיעה, מי שרוצה לוקח.

אין לי בעיה עם "לקבוע עיתים", ואתה יודע מה אני אפילו מעריכה יותר את האנשים שלוקחים את הלימוד שלהם ועושים איתו משהו- מרצים, דורשים, מחברים ספרים, מקימים קבוצות, מחזירים בתשובה... זה מעשי.

אבל מישהו יקירי, צריך להחזיק את העולם הזה, ואתה צריך "לנשק להם אתה רגליים" שהם מצליחים לעשות משהו שאתה לא מצליח!ולא יכול! ואל תגיד לי שזה מרצון....אלא כי זה שאינך יכול! אין לך מספיק אמונה.
אין לך מספיק תשוקה.
אין לך מספיק אהבת התורה.
או כמו שאתה אומר-ראש וישבן...
אז מה ההבדל?
ההבדל הוא- שבענין של מקצוע אתה תחבר את עצמך עם מסמרים לכסא...כי כסף...
ובענין של לשבת ללמוד תורה, אתה מגלה שמספיק לך דבק חד פעמי...

אז אל תנסה לפתר בעיות פננסיות בעולם או אצל החרדים, תנסה לחשוב שכמעט גמרנו את מכסת החיים-ואנה אנחנו באים....
אתה מאוד חי את הכאן. הפה. העכשיו. הקיים.
תרשה לעצמך לפנטז קצת...להשתחרר.... להפעיל את גלגלי המחשבה והנשמה... תגלה שאתה כאן ממש בטעות. בקרוב יגיע הדבר האמתי, ואז יהיה מאוחר....

שוב,זה הכל ענין של אמונה. הכל תמיד מתחיל ונגמר באמונה.

[קראתי מה שכתבתי, נדמה בעיניי שזה "נשמע" קצת תוקפני, אז אני כבר אומרת, זה נאמר דווקא ברוח מאוד שובבה ועדינה, נא לא לקחת דברים בצורהי שיירה מדי .. אני מודעת לזה שאתה מבוגר ממני בהרבה, ויש לי את מלוא הכבוד כלפיך!]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > -----פניני קריסטל-----
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.