|
|
| נשלח ב-16/3/2009 14:42 |
|
| |
משגיח וקריסטל,
דואט מדהיםם......!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2009 19:07 |
|
| |
למשגיח וקריסטל המדהימים:
וכאילו נחרטו המילים על ליבי
נרשמו ברגשות ההומיות בקירבי
רגשות שהמריאו לפסגות והרים
רגשות של אביב, אהבה ופרפרים....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2009 00:32 |
|
| |
בס"ד
משגיח, קריסטל, יפה מאוד.
תודה רבה.
|
|
| נשלח ב-18/3/2009 22:31 |
|
| |
פרשיית פרה- יסוד עמוק לחיים
סידר ה' כך שתמיד שיקראו את פרשיית פרה יקראו את פרשת כי תשא, ולא לחינם, פרשת כי תשא עוסקת בחטא העגל. ופרה- עוסקת בטהרה מטומאת מת. וטעמה של מצוות פרה אדומה- אומר רבנו משה הדרשן- "תבוא אמא ותקנח צואת בנה"- אמא- פרה. בנה-עגל.
- מדוע טיהור נקרא "קינוח צואת בנה?"
- ידוע לנו שחוק-אין לו טעם בתורה. כמו פרה אדומה. אז איך יכול לבוא רבנו משה הדרשן ולתת הסבר למצווה?! ועוד הגדיל לעשות שלמה המלך החכם מכל אדם שחקר היטב פרשה זאת-פרה-ועליה ניצח ואמר- "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני.."
התורה מורכבת ממשפטים ו-7 חוקים.[משפטים-בעלי טעם, וחוקים-חסרי טעם], פתיחתם של דברי פרה כתובים: " זאת חוקת התורה"- ותמוהה הדבר, שהרי רק הפרה היא חוק, מדוע כל התורה מקבלת הכללה של חוק? התורה מחזיקה בחיקה רק 7 חוקים, מדוע כל התורה מקבלת כנוי של חוק?
מדרש: "נאה היה לאבותינו נעשה ונשמע! נאה היה להם לומר אלה אלוהיך ישראל..!?"
המדרש טוען שישנה התנגשות חזיתית גדולה בין נעשה ונשמע- לבין העגל... ולכאורה תמוה, שהרי לנו נראה שישנה התנגשות בין נעשה ונשמע לבין "אני ה' אלוקיך..לא יהיה לך..." ומה הקשר בין העגל לנעשה ונשמע..?!
"נשמע"- חייבת להיות שמיעה אחרת מן המובן המקובל. שהרי לא יתכן לעשות בלי לשמוע מה לעשות. ז"א הם שמעו היטב לפני שעשו. אלא הכוונה בנשמע-זו הבנה. עמי"ש התחייב לעשות ואח"כ להבין. שמיעת הלב. עמי"ש הבטיח לא לערב את הבנתם והשגותיהם על דרכי ה', ושתי השלכות לכך-
1. אני עושה גם בלי להבין.
2. גם כשאני מבינה-אני עושה כי צריך ולא כי הבנתי..
עולם המצוות שלי בנוי מ-"מצוּוה ועושה". ואז שואלים את שאלת השאלות- איך יתכן דור דיעה אדיר כמותם שחטאו בחטא העגל, לומר על שור אוכל עשב-אלה אלוהיך ישראל..!? דור שראה עשר מכות, קריעת הים, וסה"כ עברו 40 יום ולא יותר.. והתשובה לכך- דווקא בגלל שהיה הדור כה גדול ונשגב- דווקא בגלל זה הוא טעה! היות ועמי"ש היו בדרגה רוחנית כה גבוה הם הבינו, ואפילו הבינו נכון שלא יתכן לעבוד מציאות אלוקית רוחנית בלתי מוחשית ונראית לעין בלי שליח, דמות, שגרירות בעולם הזה...והם צדקו! עובדה- לאחר לוחות שניים מיד הם מצווים על- הקמת המשכן-"ושכנתי בתוכם". תמיד ה' מלווה אותם עם שגרירות- מקדש, משכן, מזבח וכו'
אלא, הבעיה של עמי"ש היתה- שהם פעלו ע"פ ההבנה שלהם! ע"פ השכל שלהם! הייתם צריכים לחכות שיבוא הקב"ה תחילה ויצווה אתכם לעשות כן.. אחרי שאצווה- יהיה זה שיא הכבוד שמים, וטרם-זו הפרה בוטה של ההבטחה-"נעשה ונשמע".
לדוגמא- אחת מן הפעולות המכפרות על העגל הם הקמת המשכן ובענין בצלאל החכם האדיר שידע טוב מאוד מחכמתו שלו איך כל דבר צריך להיראות, דווקא שם נאמר 18 פעמים: "ויעש כאשר ציוה ה' את משה.."- עשה הכל לפי צווי הבורא ולא לפי הבנתו האישית.
מציאות של "חוק" בעולם זה שריון שעמי"ש לא יחיה ע"פ הבנתו האישית- ומדוע? התורה מורכבת ממכלול של עשה ולא תעשה כנגד איברי גופינו, וגוף האדם הוא בעצם יחידה אחת, גוף אחד שהכל מחוברים לו וכאשר יש פעם באחד מן החלקים[במיוחד אם הם חיוניים-לב,כבד,ריאה..] אזי כל הגוף בבעיה, והכל נפגם כתוצאה מכך. אם יש מצווה אחת בתורה שאין אנו יכולים להבין- זה יוצר מציאות שאי אפשר להבין את כל התורה! וזה יוצר חסר ומום בכל!
אמר הקב"ה אני מכין מציאות של "חוק"- שהאדם ידע שהתורה הזו-לעולם לא יבין אותה עד הסוף, בהגבלתו הקטנה והמוגבלת וזה שריון מצואת חטא העגל!
ולכן כתוב:"זאת חוקת התורה"- שכל דבר בתורה צריך להתבצע בצורה של חוק- בלי ההבנה שלי! ואם באמת זה כדי שכל התורה תהא כ"חוק", אז צדוע דווקא פרה אדומה היא חוק?! מדוע לא שבת?! על זה אמר משה הדרשן-
תופעת המוות בעולם- היא בחטא העגל! מציאות המוות בעקבות צואת העגל! והפרה האדומה- זה תיקון של טמא מת!
-מדוע דווקא עפר פרה? – אין לך מצווה אחרת שיכולה לטהר מהפרי הבאוש של חטא העגל ואין לך באוש ממוות שירד לעולם דווקא בעגל, תבוא פרה ותכפר בעפר שלה.
אם הגעתם עד לכאן-שיחקתם אותה!
תודה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2009 22:45 |
|
| |
קריסטל היקרה,
אני חייבת להודות שעד עכשיו דילגתי על כל הווארטים שכתבת, כי אני לא ממש בקטע שלהם...-אין לי מושג למה דווקא היום החלטתי לקרוא, אולי מפני שאני מחוץ ללימודים כמעט ארבע שנים ואני כמהה לשיעור יהדות טוב...
בכל מקרה-שיחקת אותה ח-ז-ק הפעם!!!
יישר כוחך, תזכי למצוות!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2009 23:09 |
|
| |
בס"ד
קריסטל, מקסים.
תודה רבה.
|
|
| נשלח ב-26/3/2009 23:46 |
|
| |
בעוד 12 דקות אנחנו נזיז את השעון.
בעוד 12 דקות זה כבר יהיה "מאוחר" יותר...אולי מאוחר מדי...
אנחנו נהייה קרובים יותר אל העתיד ורחוקים מן העבר ...
אז מה הייתם מחליטים לו יכולתם, להעביר את מחוזי הזמן לנקודה בעבר, או דווקא לנקודה עתידית מסויימת?
לחזור לגיל הנערות המוקדם, או לרגע עתידי שבו אתם תחת החופה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 00:45 |
|
| |
אני הייתי רוצה מין שילוב של הווה ועתיד.
הווה- כי טוב לי בתקופה הזו של חיי. בכמה שנים האחרונות, מאז שסיימתי לימודים ויצאתי לעבודה, השתנתי, התבגרתי, החכמתי, עשיתי כל מיני דברים שפחדתי לעשות קודם או שלא התאפשרו לי.
מצד שני, כמו בכל שינוי, יש גם דברים שבהם אני מתגעגת לאני הקודם שלי.
לכן, הייתי רוצה להעביר את הזמן לנקודה שבה אקח את ההווה שלי, זה הכולל את תובנות העבר שלי, ואהיה כבר הבנ"א שאני כ"כ רוצה להיות- מה שאני היום אבל בגירסה משופרת.
ז"א, אני רוצה לראות את עצמי עם כל השיפוצים והתיקונים שאני זקוקה להם. עם עם כל המידות שאני רוצה לתקן. אני רוצה לראות את עצמי משוחררת מהתמכרויות קטנות, מהרגלים רעים שאני מבטיחה לפרוש מהם מחר...
בקיצור, אני רוצה לדעת שהצלחתי, שאני יכולה ומסוגלת לערוך שינויים בחיי, להתקדם, להתחזק ופשוט להיות יותר טובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2009 01:13 |
|
| |
אמנם במבט ראשון - בתיאוריה היה נחמד ונעים לחזור לימים ישנים ולעשות טוב יותר דברים.
אך היום אני אומר לקב"ה תודה על כל נסיון שעברתי, וגם מה שלא עמדתי בו, אל תשמחי אויבתי כי נפלתי:קמתי! (עי' שערי תשובה שער ב')
אם היתה לי האפשרות לא הייתי מעביר את מחוגי הזמן לשום נקודה בעבר, כמאמר החכם (ראב"ע): העבר - אַיִן! והעתיד? עדיין! וההווה - כהרף עין, וכו':-)
בואו ננצל כל רגע בהווה.
חודש שמח!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 15:28 |
|
| |
שלום קריסטל,
קודם כל, את כותבת מדהים ומרגש!
יש לי שאלה אליך וכולם.
כתבת כמה פעמים ש"הכי רומנטי בעיניך לראות את אבא שלך עושה כלים", ואני באמת לא מבינה למה כשאישה עושה כליםמכבסת, מגהצת, מבשלת, מגדלת ילדים, דואגת להם, הרבה פעמים גם יוצאת לעבוד,וכו זה נראה טריוויאלי וברור מאליו ואף אחד לא יגיד שזה "רומנטי"??
ואל תגידו לי שאשה היא זו שצריכה לעבוד בבית וכו.. זה נכון, אבל גם הבעל צריך (וחיב) לעזור לאשתו, למה כשהוא עושה משהו זה רומנטי?? ואילו הנשים יקרעו את עצמן וזה יהיה שגרתי וברור?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 15:37 |
|
| |
בחורה_אחת אחת
ככה זה,
כי זה אמור להיות שגרתי וברור שזה תפקידה של האישה.
וכל עזרה מן הצד לא אמורה להיות ברורה מאליה..
כך גם אישה שמפרנסת- לוקחת על עצמה את תפקידו של הבעל, ונותנת לו ללמוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 16:04 |
|
| |
אופק,
נכון שתפקידה של האישה לנהל את הבית, אבל ברור לדעתי שגם הבעל צריך להיות חלק אינטרלי!! ולדעתי, אם הוא עושה משהו זה לא נקרא רומנטי, אלא אנושי!
נשים הן לא משרתות של הגברים!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 16:10 |
|
| |
| בחורה_אחת1 כתב: |  | | נשים הן לא משרתות של הגברים! |
|
לא???
לדברי האבודרהם:
"הטעם שנפטרו הנשים ממצוות עשה שהזמן גרמן, לפי שהאשה משועבדת לבעלה לעשות צרכיו, ואם הייתה מחויבת במצוות עשה שהזמן גרמן, אפשר שבעת עשיית המצווה יצווה אותה הבעל לעשות מצוותו... לפיכך פטרה הבורא ממצוותיו כדי שיהיה לה שלום עם בעלה".
אבל ברור שהכל עניין של מידות ודרך-ארץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 00:00 |
|
| |
בחורה אחת, שלום,
יפה. העלת שאלה עמננינת וניסחת אותה יפה. ובאמת אפשר לשקוע במחשבות על זה ולנתח ולמצוא כי- וואלה. למה אני ולא הוא...
בואי נסכים שבעולם כל אחד תופס מקום אחר. הכבאי לא יהיה מורה. והפסיכולוג לא יהיה רקדן.
כל אחד נברא עם מיומנויות, כוחות וסיבולות שונות כדי "לשרוד" את העולם הזה...
הדג קיבל סנפירים והציפור כנפיים.
ואת ואני כנשים קיבלנו כוחות ויכולות מדהימים שלגבר-עם כל הרצון הטוב-פשוט אין! בדיוק כמוש הוא קיבל דברים נשגביים ומטלות שאנחנו לא יכולות ולא צריכות לעשות..!
תראי איזה פלא מדהים-ה' טבע באישה מנגנון מדהים שהיא יכולה לחזור על אותן פעולות יומיומייות משעממות ומעצבנות דבר יום ביומו ולהישאר שפויה בנפשה... נסית פעם כל יום כל יום לאכול גלידה בטעם בננה... את תקיאי את זה אחרי שבוע!
גם הדבר הכי יפה ונעים וטוב ומרגיע שחוזר על עצמו הוא יוצר דחיה ובעיטה. והנה אישה יכולה ארבעים וחמשיים שנה לעשות כביסות, כלים, לגהץ לבשל...שוב ושוב ושוב והנה תמצאי אותה גם מחייכת וחיה טוב ומחפשת שיפורים וחיים בתוך הפעולות, ולפעמים היא גם שרה תוך כדי או מכניסה תפילות לבישולים...איך? זה נס.
פשוטו כמשמעו. טבע האישה לחדש מתוך המיושן. יש לנו כח מדהים לקחת פעולה שגרתית ואם רק נרצה להפוך אותה למשאת חיינו...
ו-ה-כ-ל- ענין של איך שאת מסתכלת על זה.
אם תביני מה זו תורה, אם תביני איך את גורמת לרוממות בעלך על יד כך, אם את תגישי אוכל לילדייך ותפנימי שאת בעצמך נותנת להם כח להבין את הגמרא, תסתכלי על הראש שלהם -הם מקבלים אנרגיה, בטן שבעה, תמריץ, חיוך, כוחות, וכל זה בגלל שניצל ואורז...
המשפחה שלך הם הנציגים שלך- את מתפארת בהם. מצוחצחים. שבעים. נקיים. הולכים יפה וטוב מייצגים את אימם המסודרת והמוצלחת. גורמים לך נחת.
הפירוש ל "ג'נטלמניות" זה כל פעולה שהוא לא צריך לעשות ועושה בכל זאת.. כמו לפתוח את הדלת. יש לך ידיים ואת יכוהל לבד אבל הוא עושה בכל זאת. גם את הכלים בכיור - אם זו פעולה שעושה לאישה טוב כשהיא רואה שבעלה מסייע לה בכך- המסקנה שזה לא מקומו הטבעי והוא עשה זאת למענך. למען הבית שלכם.
אני לא יודעת איך הופכים ג'נטלמניות לאישה אולי "רגישה" או "מנומסת"...או "עדינה"... כמו שאת עושה דברים לפעמים שאת לא באמת צריכה אבל את עושה שלא מתפקידך כדי להיות שותפה וטובה ונעימה יותר. למה את מחייכת בפגישה כל הזמן,וחביבה וטובה? הרי הוא משעמם אותך לגמריי.... אבל את כו.את לא חייבת.זה לא מקומך כרגע.ואת עדין עושה את זה וברור שהוא מעריך את זה וזו נקודת זכות בעבורך...
יש עוד להאריך,אך עלי לצאת לצעריי.
מקווה להמשיך-יש לי עוד מה לכתב.
בהצלחה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 00:15 |
|
| |
קריסטל, כמו תמיד כתבת דברם יפים וחכמים, אני מודה ששיכנעת אותי קצת, ובכל זאת אני עדין חושבת שגם הגבר צריך להיות נושא בעול יחד עם אשתו.
אשמח אם תכתבי עוד בנושא.
|
|
|
|
|