|
|
| נשלח ב-3/4/2009 00:51 |
|
| |
קריסטל, כתבת יפיפה. נהנתי.
אולי אוסיף מימד אחד קטן. שימנה לב ההבדל בין דורנו לדורות אחרים. אילו היינו שואלים אחד מן דורות הנביאים כיצד נראה סדר יומו ומה היתה עבודתו, יוכל לתאר לנו בערגה איך היה בית מקדש, והיו כוהנים,והתכנסו העם במעמדות, והיו נביאים שפושטים כל ספק, ומשפט אורים ותומים, ומלך ועוד כהנה וכהנה. ויתאר לנו בצבעים עזים לאיזה דרגות הגיעו בלימוד התורה, ואילו חידושים היו משמיעים בבתי מדרשות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם. ואילו היינו שואלים אישה אפי' מנשות הנביאים מה היה סדר יומה, היתה אומרת, לקום בבוקר ולהכין ארוחות לילדים, לכבס ולגהץ, לבשל ולנקות, לדאוג לביגוד, ולארוחות חמות. הלוא דבר הוא, הגברים מדור לדור חווים ירידה בזכות, האפלה בדיברי התורה, ירידת הדורות שמעמעמת את זוהר עבודת ה', עם עוד ספקות ועוד תמיהות והבנה שהולכת הלוך וחסור. והנשים? עבודתן נשמרת, אותה עבודה, אותו בית יהודי, אותן פעולות שנראות לכאורה פשוטות וטכניות, מלאות משמעות עמוקה של עבודת ה' ועבודת חיים. לא לחינם יהדות נקבעת על פי האם. בקדושתן של הנשים ובקדושת פעולותיהן לא חלה שום תמורה, לא ירידת הדורות ולא הסתר השכינה. לא בכדי אישה לא זקוקה למנין כדי להתפלל. שכינה שרויה אצלה תמיד, בכל פעולותיה, בכל מעשה, ולאישה...אין זמן מיוחד לתפילה, ולמה? אישה תמיד מתפללת, על כל פעולה, בכל עניין, שיעלה המעשה לרצון לפני אדון כל, ויהיו הדברים לתועלת ולנחת רוח לפניו. כמה גדולה היא עבודה האישה. היא מברכת "שעשני כרצונו". היא נעשתה כמו שהקב"ה רצה, תכלית האדם, תכלית הבריאה, ש"כל מעשיך יהיו לשם שמים". גם המעשים ה"פשוטים" לכאורה, גם הפעולות הטכניות החוזרות על עצמם מידי יום, גם הם חלק מהמערכת הנפלאה הזו של "כל מעשיך יהיו לשם שמים". אשריכן בנות ישראל. אשריכן על הכל, על המסירות, על ההקרבה, על הכל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 12:47 |
|
| |
משגיח, אהבתי מאד את תגובתך, בהחלט תגובה מעודדת להמשך הדרך.
הלואי וכל הגברים ידעו להעריך...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2009 14:11 |
|
| |
תודה. ועוד נקודה שנזכרתי בה ובאתי להוסיף. כתבה אופק לעיל שאישה נפטרה מלימוד תורה וממצוות עשה שהזמן גרמן. לימוד התורה והמצוות תפקידם "לזכות את ישראל" כלומר לזכך את האדם ולהעלות אותו בדרגות הדביקות לקב"ה (ולא צריך לזה מקור, הספרים מלאים מזה). ונשים? א. כנראה הן צריכות פחות תיקון...(כידוע ליודעי ח"ן ואכמ"ל) ו... ב. אצלן כל פעולה היא מצווה, הן לא צריכות משהו מיוחד.
בינו נא זאת.
שבת הגדול שלום!:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2009 22:54 |
|
| |
יפה ונכון.
תודה.
אני רוצה לפתח קצת את מה שמשגיח כתב...
ידוע שנשים הן רוחנייות יותר, והן צריכיןת פחות מצוות כדי להיקשר להקב"ה. שעשני "כרצונו"- קרובה לרצונו, יותר מהגבר. מה שגבר משיג ב5 שעות גמרא אישה יכולה להשיג בבישול קציצות או קיפול כביסה...
יש באישה גם כח להפוך את הדבר הכי פשטני, גשמי בעולם לפעולה רוחנית... אישה יכולה להפוך את קניות הבגדים שלה למסע רוחני.. אישה יכולה לשמוע שיר לועזי ובכלל לראות אותו כדבר הכי רוחני שיש...
כ"כ חבל לי שנשים רבות רואות עצמן כמקופחות, מסכנות, דרגה שניה.
בקשר לתפקידים שכתבתי קודם- נכון שאם יבררו עליך, לא יספרו שאת יושבת בבית מדרש... למה? אישה לא רציכה רוחנייות? לא צריכה תורה? לא צריכה לספוג ולשמוע<? אלא שזה לא התפקיד והמקום שלך. אלא מה- אם יום אחד בעלך יחזור הביתה ויראה אותך יושבת ומתעמקת באיזה ספר רח טוב הוא יתמלא אושר וגאווה... אבל זה לא התפקיד שלך ובכל זאת את עושה זאת... זהב דיוק כמו הכלים...
ותאמיני לי שגם אני הייתי ממורמרת על כל ענייניה בית הרבים שהיו נופלים עלי-כי אניה בכורה, הייתי יכולה לגלות בבוקר על השולחן דף עם מטלות והייתי כ"כ מתעצבנת... יש לי חיים חוץ מהבית! ולמדי לאט לאט להינות מזה, עד כדי כך שאני מתפללת כבר לימים הללו שחוזרים קצת מוקדם מהלימודים והבית ריק ואני יכוהל לשים מוזיקה חסידית טובה שתריץ את האנדרנלין בגוף, או את הדמעות בעיניים... ופזשוט לעשות הלכ מכל כל...ולהבריק את הבית ולעשות עוד דברים שבכלל לא הייתי צריכה... את מכניסה תפילות, את מכניסה שמחה.... אחרי שהבית היה מצוחצח הייתי מדליקה נר לאיזה צדיק ומתפללת מנחה, והייתי מתמלאת סיפוק אדיר.
אבא שלי היה חוזר וכ"כ מרוצה. אמא שלי כה נהנת אחרי יום עבודה, אחים שלי היו מיד הורסים הכל... אבל העיקר זה כמה דקות של חסד..
חוץ מזה, שגברים טובים מעריכים את זה. ואם הם חכמים ורוצים שהאישה תמשיך לעשות זאת תמיד ובחיוך הם חייבים להיות עם האצבע על הדופק ולהתמיד במחמאות ותודות ולא לקחת כדבר מובן מאליו... מספיק שיאמר פעם "איזה כיף להכנס לבית שלנו, כה מצוחצח ונקי..." אישה מקבלת אנרגייות ותמריצים מכך. וזה לא עולה כלום. זו מילה טובה.
וזו זוגייות טובה. זו הרמוניה. כך צריכים להיות החיים. ואני רוצה להאמין שאצלי בחיי הזוגייות אני לא אגלה פערים גדולים מדי בין הרצוי למצוי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2009 23:57 |
|
| |
לצערי אין לי זמן לקרוא מה שכתוב כאן , אבל מתוך רפרוף הכתיבה פה ברמה ממש גבוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2009 23:42 |
|
| |
[תודה ישיבאיש..]
הפסח הזה תלבשי לבן
הפסח הזה אני מנקה היטב, אני מנקה הכל,
שינאה, קינאה ותאוות האתמול,
הפסח הזה- אני שופכת הרבה מים, הרבה דמעות, כדי להרטיב,
כדי לשטוף, כדי למלוחַ- שאהיה כשרה.
ומשפשפת, בכל הכח, באצבעות אדומות, בשפתיים קפוצות,
בלב הומה-פתוח. סוג של ניתוח.
הפסח הזה- אני אשאל קושיה אחת:
מי אני?
ואנסה לענות לעצמי בארבע כוסות של בלבול ותהיה
ולבסוף אצוף לי במימיי המרור ואזכור-
איך פסחת מעלי, אלוקיי.
הפסח הזה אנקה כל מחשבות של תוהו
הפסח-אני עושה נקיון בכל
חדרי הלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 01:11 |
|
| |
בס"ד
קריסטל, מקסים.
מילאת את נפשי בהשראה, בעזה"י בלי נדר אכתוב גם אני משהו.
תודה רבה.
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 13:39 |
|
| |
בס"ד
וואו, אסיק, אם אתה מתכנן לכתוב משהו אני כבר מחכה!!
קריסטל, כתיבה מדהימה,
ואני שואלת,
אפשר למכור את היצר הרע לגוי?!
אבל מכירה גמורה,
בלי להחזיר אחרי פסח.
:-)
ישר כוח גדול!!
ולך משגיח, נו, אינלי מילים בכלל.
|
|
| נשלח ב-18/4/2009 22:21 |
|
| |
סופרים. יום ועוד יום. סופרים, פשוט סופרים...
-סליחה, למה אתה סופר? ואת? למה את סופרת? - כיסופין לתורה, את יודעת... סופרים. כמו כולם. "שונאת כמו כולם"- אני משחררת פליטה לאויר העולם, לחלל הריק שבחוץ. שבי. שבשנינו.
גזרו עלינו שלא נושאים אישה, שלא שומעים מוזיקה, הגברים מגדלים זקניהם, ועוד כהנה וכהנה חוגים שונים בגזירות משלהם... ואני שואלת את עצמי- מה, אני כל כך רחוקה מן הדבר האמתי, התורה כל כך רחוקה ממני, שעלי לספור את זמן הגיעה אלי, או בעצם-הגיעי אליה, שעלי להשרות עצמי בגזירות שאילו שמחות אלו מעורבבות בחיי- לא היה מרגיש אצלי חסר התורה, מהו?
ונגיד וקיבלתי עכשיו את התורה הגדולה. הנצחית. האיתנה. מה לאחת כמוני לעשות איתה? תלמדי רבי עקיבא- ששמעו תורה משליחו של פה הגבורה, להט והוד, זיו וגבורה, חטאו ופשעו למטרה- והפכו מכלי שרת של מקדש, ל---
ואני ככלי, מלאה בושה, מלאת כתמים, חורים, שפשופים, אכולה ודרוסה, כהה ושפופה- מגיעה לקבל תורה. וכי מה? אקיימנה כולה ברה כחמה? הרי אזגזג, אפשל, אאכזב את אבי... אולי עדיף לך לשמור אצלך...אלוקי רוחי.
מה אני עושה...איזו שטות... סופרת ימי בוז לעצמי, סופרת סטירות לחי מצלצלות שמזכירות לי את המרחק שיש בינינו אבי. נדמה כי כל צעד שאני עושה לקראתך, אתה הולך אחור... הפער הזה לעולם לא יושלם, גם אופק לא רואים בו.
קטנה. קטנה מדי. כזאת אני.
נקודת אור מבליחה בי, זיכרון עמום מכה בי בראשונה, הנה אני, קטנה, כתה ה' אוחזת בסידור בהתרגשות, כולן מזמרות לך בחיוך: "הנני מוכן ומזומן....כמו שכתוב בתורה....שבע שבתות תמימות.." מזמרות.לשונם מתנגנת, מתגלגלת... ואני מביטה במילים הללו בסידור ולראשונה בחיי מגלה אותך באמת. מגלה אותך שלא מתוך הרגל, שלא מצוות אנשים מלומדה, מגלה אותך מהמקום שלי-ילדה קטנה. מזילה דמעה.הן לא מבינות אותי. זה בסדר, גם אני לא. הרגשתי גאה. להיות חלק שלך.ממך. מתורתך.
וכשהגיע היום המיוחל- הרגשתי כמו תינוק בן שנה שנותנים לו מתנה- עיר במתנה. קח. תהנה. אבל מה הוא עושה איתה...?! מרב שזה עוצמתי, מרב שזה גדול-אני לא יודעת בבירור מה אני צריכה לעשות בה, אני מאבדת את עצמי. אני לא בטוחה איך "לאכול" את זה... וככה שאני "אוכלת" יותר, כך השֹבע מתרחק ממני...מקור בלתי נדלה.רעבון-עד.חסר מעצורים. אדיר.שלם. טהור.
מצחיק. לא זוכרת מתי בפעם האחרונה ספרתי לקראת משהו טוב... זוכרת רק ספירות לאחר אירועים שהסתיימו בצורה אחרת מן המתוכנן... "חמישה ימים מהבחור הראשון..." את צוחקת.או עצובה. "חודש וחוצי מהבחור הראשון.."
-למה את לא סופרת את השני? - - [אולי כי מעולם לא היה, את לא נותנת לו להגיע]
ארבעה חדשים מהסמסטר הראשון... נו, שכבר יגמר..
- למה את לא סופרת כמה לשני?- - - - [אולי את לא באמת רוצה להגיע אליו]
והנה אתה מגיע בורא עולם ומבטיח לי שתינתן תורה בתאריך כזה וכזה. ופתאום אני סופרת לקראת..למען...לכדי מטרה מסוימת...שבסופה אני רוצה להיות ואתה מבטיח שתהיה אחת כזאת.ושנה אחר שנה אנחנו באמת שם. במושגים שלנו-לפחות.
וסופסוף יש משהו טוב שאפשר להניח עליו את הראש, את הלב, את הדמעה החמה, להתנחם, להתכרבל, לאהוב באמת, להיות.
ואתה קושר אותי אליך בחבלי עד.עבים.חזקים.איתנים.מחוברים איתנים-יחד בכל.לעולם לא לבד.
לא ינתק במהרה...החוט הזה...
הספירה שלנו,
החשבון-
איתנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2009 01:26 |
|
| |
בס"ד
קריסטל, קראתי נהניתי והפנמתי.
תודה רבה.
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 23:32 |
|
| |
שלום,
רציתי להעלות פה נושא כאוב ש"זכיתי" לשמוע אותו כבר יותר מדי פעמים מנשים נשואות טריות, בוכיות, מתוסכלות, חברות –נפש ודם,
והחלטתי לעצמי שזו נחלת הכלל- גם אם לא מדברים על זה. ושבעצם הבעיה הכי גדולה שלנו-היא שלא מדברים על זה.
היום,אני אדבר על זה.
שש,שבע ושמונה שנים אולי גם יותר הידקו לנו את העניבה לגרון וממש בלחץ הסבירו לנו את הפירוש של צמד המילים "בן תורה", שצביון הבית הוא מיוחד, המושתת על הלכה ותורה אינסופית שבוערת מקירות הבית, על בעל צדיק ירא שמים ותמים דעות...על זה שאם תקחי אותו לקנות איתך בגדים-את מבזבזת לו שעות יקרות של לימוד תורה...על זה שתנסי כמה שיותר לגרום לכך שהוא או ילמד או יישן..ונסי בכוחות עצמך להיעזר בו כמה שפחות...
משום מה מילים אילו תמיד קוננו אצלי תחושת סלידה והתגוננות. האם נבראתי סופר-וומן? האם יש לי כוחות על? האם אני יכולה גם ללמוד וגם לעבוד וגם לטפל בילדים וגם להרוויח המון וגם לחזור מוקדם הביתה ולבשל ולנקות ולהיות אישה מטופחת וטובה ואמא נהדרת ובת שלא זונחת וכו'... וכל זה בתמורה לתורתו-שהיא העולם הבא שלך. שווה לך.
כולם מסבירים שהתורה היא כמו צינור הנשימה של הגבר, אל תמנעי ממנו. שהוא יאבד אם לא יהיה מקושר כולו אליה, שהוא חייב...
והנה, לבשת מדים, לקחת על עצמך את הפרויקט הכמעט-בלתי-אפשרי-הזה ויצאת למסע שלך... והנה, להפתעתינו, אותו בחור צדיק וירא שמים, עם תחילתו של זקן ופיאות מוחבאות היטב, עם כובע וחליפה, ודיבורים גבוהים על אש התורה, על זה שהוא צדיק אמתי על זה שאולי את לא ראויה... מחליט שאת הבוקר שלו הוא יתחיל בעשר לכל הפחות כי הוא מאוד עייף...[וזה אחרי שקמת בשש מהר להכין אוכל לצהריים, לסדר את הבית, להתפלל, לגהץ לו חולצה, אחרי שחיכית כל כך לראות אותו יוצא לותיקין..]
הלה, מחליט שהיום אין צורך לשים את הכובע..[וזה לא שמפריע לך שאין לו כובע היום, אבל זה אחרי שהוא חיזק אותך שתהיי עם כסוי ראש צנוע והוא יקפיד על כובע וככה שניכם תתגברו ותתחזקו...עכשיו את מרגישה קצת לבד.]
שבע שעות לימוד נראות לו כמו נצח ובזבוז, וזה אחרי שלקחת משרה כפולה כדי שהוא יוכל לשבת וללמוד בלי טרדות פרנסה, והוא מעדיף לצמצם לשלוש כמובן עם הפסקת אוכל וקפה באמצע...[וזה אחרי שבכל בחישת כף האורז בסיר הפלת תחנונים לפי המקום ברוך הוא שיהיה להצלחתו בלימוד, שתיבלת את התפוחי האדמה במלח ודמעות, שבערת כמו הסיר וייחלת שיערב לחיכו ויגביר את מרצו להשתדל ולעלות בקודש..]
את חוזרת הביתה בערב עייפה, סחוטה, עם הילד בידיים-בוכה צועק. צריך לטפל בו.הוא כנראה לא מרגיש טוב-השיניים יוצאות לו..הוא מעלה חום.את מתחילה לפחד. הוא טוען שזה שום דבר... בן התורה שלך יושב בחולצת טרנינג וקורא עיתון- מחייך לך שמח שהגעת-"אל תשכחי שיש לנו חתונה של חבר היום בערב..." את לא בטוחה מאיזה כסף תממני בייביסיטר או אם בכלל מתחשק לך ללכת...
את בולעת רוק ושואלת בחביבות-" נו, איך היה היום שלך"? והלה מנופף בביטול – "אין לי סבלנות יותר לדברים הללו..."
את מתיישבת על קצה הכסא, את קצת נרעדת, מה קורה כאן. כשאת מעירה לו, כשאת מעירה אותו- הוא כועס וטוען שלא התחתן עם אמא שלו... כשאת לא אומרת כלום- הוא נעלם לך. כל הספרים על שלום בית מזהירים שהאישה לא תעיר ולא תאמר כלום...אבל כואב לך.את מתבוססת בדמייך. מתמוססת בדמעותייך. למה, למה אני צריכה לחוש שבעלי הוא ילד קטן ואבוד שצריך להציל אותו...- נזכרת שתמיד אמרת שבשידוכים את יוצאת רק עם בחורים שגדולים ממך בחמש שנים לפחות כי לא בא לך להיות "אמא לילד מגודל..."
הוא מוכן לעשות הכל- לשחק כדורסל, לצאת לחתונות, לבקר את ההורים שלך... רק שום דבר שקשור בקודש, בתורה...
את מתוסכלת.וקצת יותר מאוחר- גם הוא מתחיל להרגיש זאת. גם הוא נהייה מתוסכל ממך. והילד ממשיך לבכות... את מחייכת חיוכים מאולצים שמשוועים לך פנים מכוערות. הרגש האצור והחנוק הזה שהיה ביניכם נשפך לכל הצדדים-לא נשאר כלום. את מאוכזבת. את מרגישה מרומה. הפסדת סופר וומן שלי....
הפסדת.
עד כאן-זו היתה מציאות.
מכאן- נמצא את הפתרון בעז"ה.
דעו לכן, שבסמנרים לא ידברו אתכם על מושג שנקרא "ימי אהבה וימי שינאה"... [כמובן שאם אני הייתי מורה הדברים היו אחרת.אבל אני לא.]
כל בחור ישיבה, בן תורה עוברת עליו אחת לכמה זמן תקופה המכונה בשם הזה, תקופה זו מביאה עימה הרבה בלבול וצער ועוגמת נפש לאישה אך הרבה יותר מזה לגבר. ימים אילו-ימי השינאה- מתבטאים בריחוק מהתורה, בחוסר מרץ, חוסר רצון, אי שביעות, שיעמום טוטאלי וריחוק מן הספר, מן השקידה, מן המטרה.
המטרה שלך- להפוך את הימים הללו לימים בונים בשבילו. איך עושים את זה?- איתרת את יומו הראשון כיום מובהק ליום שינאה. לא להילחץ, הבחור שלך לא יסעד היום במסעדת חזיר, הוא פשוט לא מסוגל היום לכובד רוחני במיוחד. היום הוא ילמד פחות ואת עדיין תהיי מרוצה ממנו ואת גם תפגיני את ההבנה הזו כלפיו. היום לדוגמא תעשי אותו "גבר", את המסמר שצריך לדפוק, את המנורה שצריך לסובב, את הקניות שצריך לעשות-הוא יעשה.
ואולי באמת הגיע הזמן לחדש את הצבע בסלון? מתי פעם אחרונה הוא פגש את ההורים שלו? תשלחי אותו קצת. תני לו תעסוקה הכרחית וחשובה אחרת. הוא צריך להרגיש שיש סיבות לקיומו, שהוא נזקק. בימים הללו תצאו לטייל, תקפידי יותר מתמיד על ה"ביחד", אל תעירי על דבר, הגיעה שעת מנחה-והוא לא בדיוק בדרך לבית הכנסת? תני לו את הילד בידיו ותאמרי שאם לא איכפת לו רק לכמה דקות כדי שתתפללי מנחה... זאת אומרת תתעלמי-אבל תרמזי בחכמה.
חם בחוץ.הוא מזיע.לא בא לו את הכובע[בצדק אפילו..] את כבר צופה את הבאות- תשחררי צחוק ותאמרי-,אתם בחורי הישיבות יש לכם פרוטקציות- גם מטריה בחורף וגם שמשיה בקיץ-ממש פרוטקציות, והכל במוצר אחד..."
לפעמים הוא צריך את המוזיקה שלו. והוא צריך את הספר שלו. ואת העיתון שלו. ואת השינה שלו. את יכולה ליפול בימים הללו ואת יכולה לבנות אותו. כי אחרי שהוא היה במין סוג כזה של "חופש" מהעול הרגיל- הוא יחזור ובגדול ל"ימי אהבה" ארוכים וטובים עם אנרגיה ושמחה.
לפעמים צריך לשחרר כדי לחבר. להרחיק כדי להדביק. לעזוב כדי לאחוז.
לכן, אישה, את בעלת בינה יתרה, ולא יעזור לך הבעל שלך הוא גם הילד שלך. יש לך את כח "השיחה", ה"השפעה", ה"הבנה"...גם זה התפקיד שלך. גם זה יגדיל אותך בעיניו ויחזק את הקשר ביניכם. ככל שתשקיעי יותר בימי השינאה כך ייטבו ימי האהבה...
כן אייחל לימי אהבה ארוכים וטובים בכל בתי ישראל.
אמן ואמן.
[נכתב לאחר שיחות ארוכות וקשות עם נשים- חברות טרייות בשנות הנישואין הראשונות שהרגישו מרומות ואבודות...האמת היא שניחמתי אותן תמיד במילים הללו שכתבתי כאן, אבל כשמצאתי לזה הסבר מפורש,ימי אהבה ושינאה,- היה לי יותר קל להאמין במה שאני אומרת.]

|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 23:57 |
|
| |
קריסטל:
1. בישיבה המשגיח היה מכנה את זה משבר (שרבים עוברים אחת לתקופה).
2. האם הרקע שלך הוא של בית יעקב מהתחלה? כי את מתארת כאן חלק ניכר מהבעיה שהופכת את הבנות של בית יעקב לטרחניות חסרות תקנה (שתי הבהרות: הראשונה שזה לא באשמתן, הן יכולות להיות נהדרות פשוט זה החינוך והשניה, שכמובן זה שונה אם הן קראו קודם את מה שכתבה קריסטל והפנימו).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 09:34 |
|
| |
בס"ד
קריסטל, מאמר מאלף.
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 13:01 |
|
| |
קריסטל..
זו פנינה יקרה ואמיתית!!!
קשה ליישום, אבל אם עומדים בזה, התמורה היא בכפל כפליים..
רק יש לנו לזכור שזה הדדי.
גם לנשים ישנם 'ימי אהבה וימי שנאה',
ולא תמיד גברים יודעים איך 'לאכול' את זה..
במיוחד בחורי ישיבה..
ניתן ללמוד את דברייך גם לגבינו, אמנם הסיטואציות שונות מעט, אבל הדרך היא דומה..
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 22:08 |
|
| |
הי, תודה רבה לכם שהגבתם,וחויתם דעתכם...
שרפ-אני חושבת שזו פעם ראשונה שאתה מחמיא...וואו.זו זכות גדולה בעבורי! תודה לך.
הכוונה- לא ניסיתי להתייפייף, באמת. אנחנו הבנות הרבה יותר גרועות בדברים הללו... רק שלזה נצטערך סיבה יותר...אמ...מדעית. :-)
אסיק-תודה לך. משמח תמיד.
וגם תודה לכל השאר שהעדיפו להגיב בתיבה האישית-מה שרק מחזק את זה שזה נחלת הכלל...
|
|
|
|
|