בית פורומים שידוכי חרדים

-----פניני קריסטל-----

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2008 20:39 לינק ישיר 

טוב, קראתי את מה שכתבת בנושא הבחור ה'דוס'. הרגשתי כאילו את מדברת מפי...

שמעתי פעם, שלו היו נותנים לך עוד אלף שנה לחיות- מה היית עושה איתם, אז כולם עונים, אהיה פרופ', אגשים את כל חלומותי, שאיפותי, וכו'. ואז כששואלים בנושא של הרוחניות, כמה היית רוצה להגיע רחוק, פתאום מתחילים להתגמגם. למה???? כי ככה אנחנו, יודעים את האמת, אך מתקשים בהגשמתה-...

וזה כ"כ קשה. כאילו, בזמנים הטובים, אני רוצה בחור חזק וטוב, יותר חזק ממני, אבל אז פתאום- בזמנים יותר קשים זה נראה מלחיץ. הכל מצטייר לנו שחור וחונק. ואגב, למה שבחור כזה ירצה לקחת בחורה כמוני?? בגלל השאיפות שלי?? שאיפות זה דבר חיובי, השאלה מה עושים איתן. זה לא מספיק... 

מה שנראה לי זה, שצריך להיות מציאותיים. בחור 'דוס' הרי לא יקח אותי- כי אני לא כזאת. (לרגע לא תחשבו שאני איזה לאיודעת מה, אבל 'דוסית' אני בהחלט לא...אולי בשאיפה;))

נראה לי שאם לשני בני הזוג יש שאיפות, אזי הם יכולים להתעלות ביחד. כי להתחזק- זה דורש עבודה יומיומית מתמדת. האחד צריך לחזק את השניה...  כאשר 2 מתמודדים ביחד ועוזרים האחד לשני, זה הרבה יותר קל. 

תוקן על ידי sarounet ב- 27/12/2008 21:34:43

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2008 20:42 לינק ישיר 

תדעו לכם כלל גדול ששמעתי מרב גדול.

השידוך שלך קיים ונמצא השאלה היא איך את/ה תרצה לקבל אותה. אם תיהי נורמלי ותלך בתלם ותיהי למעלה תקבל אותה גם למעלה ואם תחליט להחליק תמצא אותה למטה באשפתות.
הכל תלוי אך ורק בך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2008 20:48 לינק ישיר 

בס"ד

יופי, תודה לך קריסטל.
עוד לא קראתי את הפנינה. מבטיח בהמשך הערב.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2008 21:20 לינק ישיר 

אברימלה, תודה. זה היה יפה. 

ולך,

תוקן על ידי קריסטל77 ב- 27/12/2008 22:12:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2008 21:41 לינק ישיר 

דבריך נוקבים וחזקים ממאוד.

אבל השאלה הגדולה היא איך מעבירים את כל זה לת'כלס...

אני רק לא רוצה שיווצר מזה מצב של "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול" חייב לצאת מזה ת'כלס.

חייב לצאת מזה משהו תועלתי. משהו שיהיה על באמת חיובי לכל החיים ומשהו שניקח את זה איתנו ונצעד עם זה הלאה ולא רק נסגור את האשכול בפורום ושכחנו מה קראנו בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2008 21:49 לינק ישיר 

ראשית- הדברים שעניתי למתוקה מלעמלה-הם לא אישית עליה, הם דברים כללים שהיא כתבה בדיבור ישיר, אין התשובה מיועדת ספציפית לה, אלא לכל שאר המסרים האישיים ואילו שחשבו על זה "רק בראש".

אברימלה,
אתה צודק מאוד.

אני אישית, כתבתי את הדברים וקראתי אח"כ, והבנתי שפתאום הפנמתי כמה נקודות לתכל'ס:
1. שאני לא ממהרת לצאת. אני עדין סוגרת פינות.
2. שאני באמת ובתמים אחפש מישהו יותר ממני אך עם המידות הנכונות-כמו שכתבתי.
3. שאני מפסיקה לחשוב מה אני רוצה שיהיה בו, ומתחילה ליישם את הדברים שצריכים להיות בי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2008 23:02 לינק ישיר 

קריסטל,
את באמת לא מבינה למה אנשים עונים לך באישי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2008 23:03 לינק ישיר 

בס"ד

לא רק קריסטל לא מבינה אלא גם אני.
נשמח מאוד אם תסביר לנו...

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2008 00:47 לינק ישיר 

קודם כל-
קריסטל תודה שהפנת אותי לאשכול הזה! (איך זה שעוד לא שמעתי עליו?)
 הכתיבה שלך מדהימה!!! אין לי מספיק זמן כרגע לקרוא ממש בעיון אבל זה ממש כתוב מענין ו-מתוק!
בקשר ל'הגיג' הראשון- אהבתי אותו מאד אבל לא כל כך הזדהתי עם הקטע שאנחנו לא מחפשים מידי דוס- פעם נבהלתי מהמחשבה של 'להתחתן עם אחד שיותר מידי דוס' אבל היום אני רוצה את זה! בנוגע לפועל- יש לי המון מה לשפר בשביל להיות ראויה לזה...
ובאמת כל פעם שאני חושבת על איזה חסרון שמאד יפריע לי אם יהיה בבעלי לעתיד או איזה תכונה טובה שמאד חשוב לי שיהיה לו, אני אומרת לעצמי- אוקי..אז אני גם צריכה שיהיה לי את זה.. ואז אני יודעת במה עכשיו חשוב לי להשתפר...
ושרונת- תודה גם לך! אהבתי והזדהתי עם מה שכתבת...
מקוה מחר לשבת על זה יותר בעיון... בינתים הזדרזתי בשבילך - קריסטל וראיתי שזה יותר בשבילי! :-) (על זה נאמר הציץ ונפגע.. :-) שיהיה תמיד רק בכאלה דברים!) 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2008 13:51 לינק ישיר 

דפוס התנהגות

אנחנו חיים איתם בממוצע עשרים שנה,

אנחנו מתעוררים איתם  , אוכלים איתם,  מדברים איתם,

רבים, צוחקים, קונים, מתחבקים, מתרחקים,

מספרים-לא מספרים להם,

אנחנו הרבה אוהבים אותם, והרבה לא מבינים אותם או לא רוצים להבין, הטעם שלהם קצת מוזר בעינינו-אבל על פי רב נעשה מה שהם עושים בסוף, אנחנו אף פעם לא לומדים מהטעויות שלהם, ותמיד מנסים להוכיח שאנחנו יותר טובים ויותר צודקים-ואנחנו לא.

אנחנו סך הכל רוצים שהם יהיו גאים בנו,

רק לעשות להם נחת,

אנחנו מביטים בהם בזכוכית מגדלת, והם אפילו לא יודעים עד כמה.

אנחנו מכירים אותם ישר והפוך ויודעים להשלים ת'משפטים שלהם,

אנחנו יודעים איך הם יגיבו ואפילו למה.

אנחנו כבר חייבים לעזוב אותם, אבל ברגע הראשון שיזדמן לנו נחזור אליהם ואפילו על ארבע,

אז נתייעץ איתם.

אז נשאל ונחכה בתמימות לתשובותיהם החכמות.

אז נעריך את הריח שבמטבח, ואת הרצפות המבריקות.

אז נבקש מהם מליון טובות, ונשכח לומר תודה...

כאלה אנחנו,

הילדים שלהם.

שאלה ראשונה:

אז, מהם הדברים שאנחנו יודעים שודאי ניקח איתנו לחיינו החדשים,

שודאי ננחיל לילידינו ושנאמץ בזוגייות שלנו?

מאידך, מהם הדברים מהם הסתייגנו, בהם  נשבענו שלא ננהג כמותם?

ההורים שלנו, אחרי הכל הם בני אדם.

שאלה שניה:

האם בתת מודע שלנו אנחנו מחפשים בבני הזוג שלנו את ההורים שלנו?

האם אני מחפשת בבחור שיושב מולי סממנים שיזכירו לי את אבי, את הגבר הראשון של חיי, את הגבר היחיד שאתן לו להוליך אותי בעיניים עצומות ולבי יהיה שלו וטוב, בטוח  ומוגן.

האם אתה בחור, מחפש בבחורה שמולך את האמא הטובה והיקרה שתמיד טיפחה אותך וידעה מה לייעץ ולומר, האם אתה מחפש משהי בוגרת ומסורה כמותה?

-עד כמה יש להורים שלנו השפעה על הבחירות שלנו אפילו בעקיפין?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2008 14:31 לינק ישיר 
לא יודע למה

אבל צמד המילים "בן תורה" מעוררת בי חלחלה! תורה זה לא הכל בחיים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2008 15:17 לינק ישיר 

קריסטל- אהבתי! איזה חמוד! ממש ממש נכון....
אבל גם מה שלא אהבנו בהתנהגות של ההורים שלנו וכמה שנשבענו שלא נעשה את זה בחיים בבית שלנו- זה לא יעזור! אנחנו גם נעשה את זה ובגדול!
 ילד שראה וגדל עם דפוס התנהגות מסוים יהיה לו קשה להתנתק מזה.. גם אם הוא מאד לא אהב את זה...
אלא אם כן - נעבוד מאד קשה על עצמינו באותו תחום...
מחקרים מוכיחים שבד"כ ילד שגדל במצוקה (וכמה שהוא סבל מזה ושנא את זה..) הוא יעביר את המצוקה גם לדור הבא...

תוקן על ידי שרה19 ב- 28/12/2008 15:14:05

תחשוב טוב - יהיה טוב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2008 21:20 לינק ישיר 

העשלה,
מהו בן תורה לדעתך?

בן תורה, לפחות ע"פ הרב שך זצ"ל, הוא בחור שכל חייו מתנהלים ע"פ רוח התורה וההלכה.
גם כשהוא מפרנס- הוא כואב שאינו לומד, כשיש לו זמן פנוי הוא רץ לחטוף משהו תורני, יש לו שעות קבועות  ביום המוקדשות לתורה, ביתו מתפקד ע"פ ההלכה, הוא מקרב את הבריות, ודעתו תמיד עם הבורא, משפר מידותיו ומעשיו... זה בן תורה.

אני רואה שאתם קצת ישנוניים, אז אני אתחיל...

שלושת הדברים החזקים שראיתי בבית, הם:
* הכנסת אורחים- בצורה שלא ראיתי בשום מקום אחר, בשפע ובהתלהבות והרבה מאמץ ובישולים ושולחן עמוס כל טוב וההרגשה הכי נעימה שיש.
* חסד- גם כשאין, גם כשקשה, גם כשזה אומר לשני יהיה יותר ממך-תתן.תמיד תתן, תעזור תתן את הלב ותשקיע מכל נשמתך.
* הכרת הטוב- מישהו עזר לך, גמל לך טובה, תודה לך, תחזיר לו איזו מתנה, תשלח לו עוגייות, וכו'

משהו שלא אקח:
*  את זה שמרב אהבה וקירבה אבי נותן לי להרגיש כאילו אנחנו חברים ולא הורה וילד, הוא מרשה לי יותר מדי, הוא רוצה שאני אומר כל דבר, ואתנהג איתו בפתיחות, הוא דורש ממני ללכת איתו מכות בסלון[למרות שאני מתעקשת שאסור לי להרים עליו יד, הוא לא מוותר לי. הכנעתי אותו פעמיים!!] אני חושבת שהמעמד צריך להישמר עם כל הרצון הטוב.

*  את זה שצריך לדעת כמה לפנק. ויש גבולות. ודי. לא כל מה שהילד רק מצייץ רצים לקנות ולהביא ולסדר לו.
שמספיק ביומולדת לקבל שתיים-שלוש מתנות ולא צריך לפוצץ את הילד כאילו קנו לו את כל החנות...גם ככה בסוף תמצא את זה זרוק בפינה לאחר שלוש דקות.

אח,אני מטורפת עליהם...

אני יודעת שאחפש קצת את הדמות של אבי בבחור שישב מולי, את הטוב בעיניים, את הנשמה הטובה, את הרצון לעזור ואת הידיעה שזה לא גורע מהגברייות לעמוד עם האישה במטבח ולשטוף איתה כלים ולבשל קצת לשבת. להיפך- אבי הראה לי איך גבר וג'נטלמן אמתי צריך להתנהג.
אם יש כאלה-אני לא יודעת...

יש את הכלל הידוע שכשמתחתנים, אף פעם לא מתחתנים "רק" עם הבן זוג, אלא עם הוריו וכל משפחתו. היתי המאושרת בנשים, אם בן זוגי יתן להורי את ההרגשה שכיף לו ונעים לו בחברתם, שהוא מאושר להיות חלק מהמשפחה שלנו, שהוריי ירגישו שאני בידיים טובות. לא יהיה דבר שיעשה אותם מאושרים יותר.

הא...אלוקים, איפה מוצאים בימינו דברים כאלו.....?

לילה טוב.

תוקן על ידי קריסטל77 ב- 28/12/2008 21:19:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2008 22:50 לינק ישיר 

קריסטל,
אשכול מיוחד!
מכובד! על רמה!
אני בזמן קצת לחוץ אז לא מספיקה להגיב הרבה, אבל - ישר כח גדול!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2008 21:04 לינק ישיר 

אברימלהה כתב:
תדעו לכם כלל גדול ששמעתי מרב גדול.

השידוך שלך קיים ונמצא השאלה היא איך את/ה תרצה לקבל אותה. אם תיהיה נורמלי ותלך בתלם ותיהיה למעלה תקבל אותה גם למעלה ואם תחליט להחליק תמצא אותה למטה באשפתות.
הכל תלוי אך ורק בך!!!

-אני שמעתי את הדברים בכיוון ההפוך-המורה בסמינר אמרה שבחורה שלא מקפידה על צניעות...גורמת לכך שבן זוגה ירד ברוחניות...היא לקחה את זה מהרעיון של "אישה בונה אישה הורסת"-בכדי להמחיש מה רב הוא כוחה של אישה.

קריסטל יקרה-אני מוכרחה להתוודות שלא קראתי הדברים לעומקם-אני רק מנסה להבין לאן את חותרת?

את מביאה את לבטייך ומסיקה מסקנות.... אבל מה התכלע'ס כמו שאומרים?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > -----פניני קריסטל-----
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.