בית פורומים שידוכי חרדים

-----פניני קריסטל-----

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2009 00:31 לינק ישיר 

"אל תבטחו בנדיבים-בבן אדם שאין לו תשועה"

אמת ויציב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2009 07:38 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:

אבל לא הפריע לי מה שהיא דיברה כמו שהפריע לי שיש מציאות כזאת.
זה לא יהודי! זה לא חרדי! זה לא אנושי!!

ראשית יהודי אולי זה לא כי זה לשון הרע ורכילות שאינה אמת (בהנחה שזו אינה אמת).

שנית אנושי זה כן.  ניתן לה הכח על חברתה לרגע והיא השתמשה בו. הרבה אנשים משתמשים בכח שלהם להשחית ביחוד כאשר יש קנה בשטח.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/07/2009 7:40:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2009 08:14 לינק ישיר 

קריסטל, מזדהה עם כל מילה שכתבת...גמאני באיזשהו שלב הבנתי שיש כמה נשמות טובות שמ-א-ו-ד מפרגנות לי.

הנקודה הכי כואבת היא שרובן נשואות...אני יצאתי לשוק בגיל 21 כשתשעים אחוז מבנות כיתתי וחברותיי כבר היו נשואות.

אז ברגעים קשים אני מתחזקת מהסיפור נודע של אותו בחור רווק מבוגר, שהיה גר בבני ברק ולא הלך לו בשידוכים...בצר לו הוא פונהלחזון איש ומספר לו שהשכן מהקומה התחתונה מלכלך עליו והורס לו בשידוכים-עונה לו בנועם ובביטחה החזו"א זיע"א: כשיבוא שלך, ישאלו את השכן מלמעלה!

חיזקי ואימצי-ושנזכה לשמוע, לבשר ולהתבשר בבשורות טובות מהרה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2009 11:14 לינק ישיר 

בס"ד
קריסטל-זאת הפעם הראשונה שאני קוראת את האשכול שלך
ו...איך לומר נהנתי,הזדהתי,השארת אותי פעורת פה .(כן זאת ההגדרה הנכונה).

לגבי ההודעה האחרונה שלך שכתבת אתמול:
אני לא מאמינה שיש כאלו אנשים מגעילים בעוה"ז,למה למה למה למה להרוס ?
למה לא לפרגן???
מילא לא היתן חברות (גם אז אסור ללכלך).
אבל למה לעשות כך?!

אפשר לומר שהשארת לי רושם שהעולם אכזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2009 11:15 לינק ישיר 

קריסטל, כתיבה יפה.

אי אפשר לומר דבר על הגברת ההיא מלבד "רשעות".

וטיע, העולם לא כזה אכזר.

אמנן ההיא גלתה שאי אפשר לסמוך עליה, אבל חלילה מלהסיק מסקנות כלפי כל העולם. עדיפה התמימות. (הערה: תמימות היא לא בהכרח טיפשות).

יהיה ה' בעזרנו ולא נכשל בבני אדם שאינם מהוגנים.

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 16:56 לינק ישיר 

לא אתמם, העולם כן אכזר, הרבה דברים אל מובנים, ומהלכים שאי אפשר להסביר ולהגדיר, ולפעמים את תעמדי בחייך נדהמת כמה דברים טפשיים ומרושעים יכולים לקרות בעולם..

"עולם הפוך אני רואה"
עולם שקר, וטעיה.ותעיה.ותהיה.

ורק תהיי מה שהקב"ה רוצה שתהיי-
ואז הוא יהיה איתך.
ולא יהיה לך ממה לחשוש או ממה לפחד.

אבל בעיקר, כמה שזה נדוש לומר- "אין לנו על מי להשען רק על אלוקים..."- זה לא עוד סיסמא.

וכמו שהתורה אומרת- "כבדהו וחשדהו"- אל תעשי את הטעויות שאני עושה וחוזרת ועושה שוב ושוב....בערך כל החיים, אל תתמסרי לכולם, ולא עד הסוף, ותרעיפי אהבה אבל תהיי מוכנה גם לקבל בעיטה.

נ.ב- המשפט הזה כולל את הכל העולם- חוץ מהקב"ה, הורייך ובעלך.

שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2009 17:06 לינק ישיר 

אמרו חז"ל: כבד כל אדם כרבן גמליאל וחשדהו כליסטים.
בהחלט אפשר לנהוג בשתי הגישות גם יחד, אבל זה בהחלט דורש עבודה (וכי יש מה שלא?)

שבת שלום.

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 17:10 לינק ישיר 

אין משגיח, פשוט אין.

ותודה על הפרגון למעלה. ותודה לכולם על התגובות.

שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2009 17:45 לינק ישיר 

קריסטל. ריגשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2009 18:26 לינק ישיר 

אכן מרגש וכואב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 22:56 לינק ישיר 

תוקן על ידי קריסטל77 ב- 05/07/2009 23:01:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2009 00:14 לינק ישיר 

שיר למעלות

כסא הכבוד של הקב"ה ניצב בשמים, נשמות טהורות וגנוזות מצטופפות שם יחדיו, זוגות-זוגות. קשה פרידתם, כפרידת אדם מנשימתו האחרונה. כל אחד ואחת, כל נשמה-נשמה טהורה. אור מבליח וזוך אמונה.

מה הפלא נשמה נפלאה ומתוקה כמוך שכאשר אחז בך בורא עולם, והוציאך מתחת כסאו ושאלה בת קול- "מי רוצה"? מה הפלא, שהיו כל כך הרבה קופצים, מה הפלא שצדקותך, ותפקידך וכוחך עמד לך והזהירו אותך והבריקו והבליחו בך-ואת נצצת ועמדת תלויה בכפיו של האלוקים, מסונוורת מעצמך...מה הפלא, שיש הרבה קונים?

שמעתי דבר נהדר, לכל אחד יש הרבה זיווגים והרבה הכרזות שהכריזו עליו מן השמים, יש הכרזות קטנטנות- והן ההצעות שמציעים-כל הצעה-זו הכרזה. יש הכרזות גדולות יותר- ואילו הפגישות שנפגשת, ויש הכרזות ענקייות שהן המתקדמות והיפות המלוות ברגש ורצון ואהבה וחום ותקווה ו.....

לכל אחד יש כך וכך מדרגות- בהתאם לחשבונות שמים, בהתאם לתפקיד, בהתאם לקופצים על הנשמה וכו' על כל מדרגה יש נשמה אחרת, קרי: בחור/ה. כל מדרגה זו דרגה, זו רמה אחרת. וכמובן שבמעלה המדרגות הבחור/ה הולכים ומשתבחים ונהיים טובים יותר, חזקים יותר, מתאימים יותר וכו'..

ז"א- נבהיר את הנקודה- לכל אחד יש כמה וכמה זיווגים שמתאימים לו!

הכל תלוי במדרגה שבה הוא יחליט לעצור, בכל מדרגה מחכה זיווג שמתאים. לאותו זמן. לאותה רמה רוחנית. לאותה דרגת חיים. וכל פעולת חיזוק שאנו עושים, וכל התקדמות רוחנית אנחנו עולים מדרגה- ומשנים לעצמינו את הזיווג!!

רק עכשיו הבנתי למה תמיד הגדולים אומרים – "תתחזקו", "תתפללו יותר חזק", או- "קחו על עצמכם קבלה" [כמאמר המפורסם שכל הקונה לעמו עוד קבלה כאילו הופך לאדם חדש]

התקופה הזו של הרווקות, התקופה המדהימה הזו-  לא צריכה להיות סף היאוש והעצב בחיים, אלא להיות בעבורנו כל דקה ודקה שבה הזדמנות נפלאה וייחודית שלא תהא עוד כמותה בה אנחנו בידיים שלנו קובעים את זיווגינו! לכן עכשיו ורק עכשיו חייבים להשתנות קצת, להתחזק יותר, להספיק לסגור את כל הקצוות הפעורים, להשלים את החסרים..

ובעיקר- להפסיק להיות שאננים-כמו שאני שומעת מבחורים ובחורות- שהייאוש הוא כבר נחלתם והם כבר הפסיקו להפגש או לרצות לשמוע וכו'.אבוי. הנה הדבר הבא- יש מדרגה בה אדם נעמד ונעצר. וזוהי מדרגתו. ועל אותה מדרגה ניצבים שני זיווגים ששניהם מתאימים אבל שניהם שונים. השאננות, הייאוש והעצבות יגרמו לדבר הבא, שנקרא: "שמא יקדימנו".. יכולת לבחור. יכולת להחליט. הורדת על לא-כלום, אז כבר נוטלים ממך את הבחירה- ונועלים אותך על המדרגה הנוכחית. אין אפשרות לעלות. לשנות או לעשות סלטה באוויר...

לכן, אני פונה אליך בת יקרה, אל תתייאשי מכל אותן פגישות סרק שעברו בדרכך, הן כולם קשורים כל אחד וחלקו הוא משורש נשמתך, ודווקא כי כאב לך, ודווקא כי בכית ודווקא כי היה קשה לך ולא הבנת כי מאוד רצית, דווקא זה מוכיח את הקשר הרוחני ההדוק שיש ביניכם. ושזהו אינו סתם. וכל אחד שבדרכך נתקל- צריך להתקל.

ואתה, איך תוכל להחמיץ עוד התחזקות? עוד דף, עוד מצווה לחטוף, אתה בקלי קלות קובע לך זיווג יפה יותר, מוצלח יותר, שישפיע עליך ועל כל הדורות, קבלות קטנות של חיי היומיום, יכולות לשנות אותך ואת הייעוד והזיווג עשרת מונים, איך תתעצל?

וגם כשאתם מסתכלים אחורה ורואים רשימה ארוכה ארוכה של אנשים ונשים שהיו בדרככם- תתגאו בעצמכם. אתם טובים- אז יש הרבה קונים. אתם נוצצים, נשמתכם גדולה וייחודית ולכן הרבה נדבקו אליה מיד כשהאלוקים הוציאה מתחת כסאו..

נקנה לעצמינו- מעלה ועוד מעלה,

וכך נעלה מעלה ועוד מעלה-

מעלה-מעלה.

http://www.bhol.co.il/forumincludes/editor/images/emoticons/face_27.gif" type="#_x0000_t75" o:spid="_x0000_i1025" style="VISIBILITY: visible; WIDTH: 21.75pt; HEIGHT: 21.75pt; mso-wrap-style: square">

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2009 14:32 לינק ישיר 
קריסטללל...

אני קוראת את הסיפור שלך כבר כמה פעמים, ושואלת את עצמי, מה הייתי מגיבה.

לצעוק עליה? לא יעזור.
להתנתק ממנה? יעזור?
לכתוב לה מכתב? אם היא מסוגלת לכאלה דברים, מן הסתם זה לא יגע במצפון שאין לה.

מה הייתי מגיבה?
מישהו רוצה לעזור לי?

מחצית מהטעויות שלנו נובעות מפני שהרגש שלנו פועל כאשר עלינו לחשוב, והשכל שלנו פועל כאשר עלינו להרגיש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2009 15:38 לינק ישיר 

בס"ד

קריסטל - שיר למעלות - מקסים

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2009 18:39 לינק ישיר 

אסיק תודה רבה.

אחת מאלף- מגיעים לבגרות מסויימת בחיים-לאו דווקא בגיל, אלא זה מגיע מתוך השלמה פנימית, בשלבים הללו של החיים אתה הולך ועושה פחות ופחות...כי אתה מבין שזה פשוט לא עוזר, ולא מתקנים את העולם, ולא כולם בסדר, ויש הרבה רוע ואי צדק בעולם.... אבל יש בורא לבריאה, וזה הכל.אתה חי את חייך השלווים בשקט באמונה תמימה ותמידית-שאתה עושה את שלך והוא יעשה את שלו.

ומותר להתעצבן, ולבכות, ולרטון ולא להבין איך עושים דברים כאלו לדוגמא...ובצדק. אבל זהו. לא יותר מזה. פשוט מבינים שזה שהיא דיברה- זה מהקב"ה. ומה שהיא אמרה- לא באמת איכפת לי- כי מי ומה שאני- את זה יודע הקב"ה. אז אני עוברת לידה וחיה איתה ומחייכת לה ויום ממשיך כהרגלו.... כי מה, אני אשנא אותה? אכעס עליה? אריב איתה? מה זה יתן...!? אז בסדר, סימנתי אותה- יותר לא מקבלת לדבר עלי בשידוכים-זהו זה. הכרתי אותה באמת מחדש.

לנקום?לנטור?לחיות עם שינאה? את הורסת לעצמך את החיים...

כל אחד שומע מה שהוא צריך לשמוע.
וזהו, יש אמונה- אין דאגות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > -----פניני קריסטל-----
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.