בית פורומים שידוכי חרדים

-----פניני קריסטל-----

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2009 13:42 לינק ישיר 

בס"ד

הפנינה האחרונה, כ"כ חדה שנונה ומצחיקה..

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 20:38 לינק ישיר 

כך הולכים השותלים...     

כל משאלת לב היא זרע. ואני חופרת לי גומות ומטמינה בתוכן זרעים קטנים וטריים- ולבי צפייה ותקווה שאזכה לראות במהרה את הופעתו של צמח ירוק, שיפריח בי רוח מחדש.

כל משאלת לב כאשר היא מתבצעת היא בגדר: "מצמיח ישועה". אחד משמותיו של המשיח הוא- "צמח". הקב"ה בכבודו ובעצמו נקרא: "מצמיח קרן ישועה". אין מציאות של צמח שלא קדם לו זרע שנבקע, התקמט, נשחת, נהרס כמעט עד תום... ואנחנו הרי יודעים את תהליכו של הצמח, לאף אחד מאיתנו אין צפייה לכך שהצמח יגדל מן האויר סתם כך... כל מציאות של צמיחה נובעת ממציאות של השחתה. כל אור נוצר מן חושך. תהליך הצמיחה מורכב מהשחתת הזרע, טועה זה שחושב שהצמיחה-היא הגעתו של הגבעול לאויר העולם, כי הגבעול תוצאה של רקבון-תוצאה של זרע מושחת. הרוס. רקוב. תהליך צמיחה= תהליך רקבון.

אנו מביטים בהשתוממות ומגלים שנדמה בעינינו כחורבן גמור של הזרע, ודווקא משם צומח לו פרח יפייפה. שיח. עץ.

החושך בעצמו-נראה מבחיל. מציק. מצער. סופי. כואב- נדמה לפעמים שאנחנו שוחים בים של כאב, תוגה ועוגמת נפש, שהעצב נופל עלינו כמטר של כוכבים...

ואף לא משאלת לב.

אלא שהחושך והכאב והתסכול הוא בעצם עדות גמורה לכך- שאנחנו במהלכו של תהליך של צמיחה. זו הוכחה מוחלטת שהזרע שלנו הולך ומתפתח, שהאור הולך וקרב, שהצמח עומד לצאת...שמשאלת הלב-עומדת להתגשם.

[להתגשם- גשם. על הזרע-  -> צמיחה.]

זה תהליך לא נעים, זה תהליך ארוך, אבל זה לא רע. זה מעולה.

המבט האמתי הוא: זה לא- "גם זו לטובה", אלא- "זה לטובה!!" החושך הוא בעצמו הצמיחה, עד כדי כך- שיום הולדתו של "צמח דוד עבדך", של משיח צדקינו- הוא ביום החורבן בחודש מנחם-אב. החורבן הוא עצמו תחילת הגאולה.

קשה בשידוכים? מתוסכלים מן הזמן? התייבשתם ומחכים לגשם....? זה טוב. זה אומר שאתם בדרך להגשים את עצמכם, אתם בדרך להצמיח לעצמכם פרח יפה וצבעוני, התהליך שעוברים הוא הכרחי וחיובי למען המטרה- מציאת זיווג.

[אולי אם נפסיק להשקות אותו במי-מלח, ונסוך עליו יותר חום ואהבה ואמונה, נראה תוצאות יותר מהר...]

זה הזמן להכין את אתי  החפירה ולהתחיל לחפור גומות, ומותר גם בלחיים...

"כך הולכים השותלים,

רון בלב ואת ביד..."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 20:46 לינק ישיר 

קריסטל!!

כל פעם מחדש אני מתפעל  מהכתיבה המיוחדת שלך!!
תודה על העידוד שאת נוטעת בנו כל פעם מחדש!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 20:52 לינק ישיר 

קריסטל  יש עוד מקום לטפס יותר גבוה ממה שאת מטפסת עכשיו?

אני פשוט לא מבין מה קורה פה? אנחנו מגלים פה מפנינה לפנינה בחורה ששקועה בלימוד ובחורה שכישרון הכתיבה שלה מצליח לסחוף את כולנו.

מה יהיה בסוף? למה הגעת רק עכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 21:06 לינק ישיר 

מוטב מאוחר מלעולם לא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 21:33 לינק ישיר 

קריסטלי, יישר כח!!! הפנינים רק הולכות ומשתבחות.

הצלחה
היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 23:13 לינק ישיר 

בס"ד

עוד פנינה מתוקה מבית היוצר "פניני קריסטל"
בקרוב, תהיה לנו שרשרת

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2009 19:44 לינק ישיר 

אז למה לי תורה !?

שבוע טוב, שמעתי שמכינים את המרחבים המוגנים, באמת שאין צורך אני לא יורה קסאמים, אני לא משכנעת אף אחד, ממש לא. להיפך-אנחנו פותחים עכשיו דיון רחב- על למה כן למה לא באיזה גיל ומדוע. על היתרונות, הקושי, ההתמודדות והפחד...

אתה רוצה לעזוב את הישיבה. לא התפלאתי. גם ככה לא תמיד הסתדרת שם. גם ככה תמיד אמרת שזה יותר מדי קשה לך, שנמאס לך לחיות בין ארבע קירות, לפתוח בכל יום את אותו הספר, למלמל אותו ניסוח, להרים את הראש ולשאול את עצמך למה בשנת 2009, אני צריך לשבור ת'ראש על שור שנגח חמור...

בזמן שבחוץ אנשים מתקדמים, מתפתחים, לומדים השכלה כללית, מוציאים אולי תואר, מוצאים עבודה, מפרנסים בכבוד, מרחיבים את המעגל החברתי, מגיעים לתחומים שונים ומגוונים, מעשירים את רמת ההשכלה... מרגישים שהם ממצים את עצמם, את הכישורים שלהם, את התכונות, האם הגמרא מתאימה לכל אחד? איך יכול היה הקב"ה לבוא בדרישה אחידה לכל האנשים ללמוד כל יום כל היום את הגמרא הזו...!?

במה היא תורמת לי?

אני גדל וחי בבית שלא יודעים צמצום מהו, מה אעשה לאחר חתונה, שאני מגיע חסר אמצעים, חסר יכולות לתפקד בזמן אמת, מה יהא על משפחתי?

אני בן עשרים וחמש, עשרים ושבע, עוד לא התחתנתי, נמאס לי לחמם את הכסא, אני מרגיש שאני צריך לשנות אוירה, גם ככה אני לחוץ ומיואש, מרגיש חנוק, אני חייב אויר צח... עד מתי אשב לי פה?!

האם אינזק כשאצא מן החממה-הישיבתית שלי!? האם איני בוגר דיו לדעת להסתדר בעולם הרחב הבין תחומי, לבדי כבר בגיל 23, 24..!?

האם לא שמענו על הפסוק שאומר:"תורה בלי דרך ארץ..." האם החפץ חיים בעצמו לא ניהל מכולת? האם זה פשע?עוון? מיהו בן תורה בכלל?

האם כשאני מרגיש שלא אצליח ללמוד היום, עדיף לשבת ולבהות בשולחן או לנצל את היום לתרומת תועלתית אחרת, כגון: עבודה מזדמנת, ביקור בבית, טיול עם חברים וכו'...

ואיך זה, איך זה שבחיים נתקלים בכ"כ הרבה קרשים בגלגלים, ושורדים. שאני מוכן לעשות צבא, להמר על חיי, אני מוכן לקרוע את עצמי בלימודים אקדמאיים, אני מוכן לעבוד בזעה רבה מבוקר עד ערב, לקחת מורים פרטיים... אבל להשקיע עמל בגמרא.... אולי פעם אחרת.

וכמה מאיתנו בני התורה, יודעים שכעת הם לומדים ונשארים תחת מסגרת הישיבה, בשביל השם הטוב, בשביל לזכות בבחורה מוצלחת, בשביל לעשות את הרושם של "למדנים-רציניים"... כשלמעשה כבר התחלנו לתכנן את מקום העבודה החדש שלנו...

אז מה אתם אומרים?

כן.לא.שחור.לבן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2009 19:57 לינק ישיר 

קריסטלי חיכיתי לפנינה הזו...
אבל, אני חושבת שבחור שמרגיש שהוא מחמם את הכיסא, שלא מרגיש את המתיקות של התורה, שגופו בבית המדרש וראשו בעולם העסקים, עדיף שיצא לשוק העבודה. עדיף שגופו יהיה בחול וראשו ברוח (יתפלל להצליח בעסקיו וכו') משגופו יהיה ברוח וראשו בגשמיות..
זה שאדם עובד לא אומר שהוא לא בן תורה!!! בן תורה זה אותו אחד שמקיים את חייו לפי דרך התורה. יכול אדם לעבוד ולהקדיש מס' שעות ביום ללימוד, ולימודו יהיה מתוק יותר מלימודו של אותו אחד שלומד כל היום וחושב על הכסף שיכול היה לעשות מחוץ לכתלי בית המדרש..

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2009 20:05 לינק ישיר 

נהדר חיה. זה נכון מאוד. אני סמכימה בהחלט.

הרשי רק להסתייג ממשהו קטן.
בחור שמרגיש שנגמר לו הכח סוס לשבת וללמוד, שהוא חפץ בדברים אחרים,
אז לא מיד להרים ידיים- אלא קצת להילחם. קצת לתת לעצמו בלב תחושת מירמור. קצת לנסות להבין ולחדד לעצמו על מה הוא מוותר כרגע, הוא צריך לחיות בהנה שמה שיחליט לעשות זה לא נקרא לכתחילה. זה אילוץ. זה קצת פחות מן האידיאל..

שיתייעץ עם רב, שיחפש חברותא חדשה, שיחפש חומר קליל יותר, שינסה בכל כוחו להחזיק את עצמו במקום עשר שעות לימוד, שש שעות לימוד-אבל טובות. שילמד פחות גמרא ויותר מוסר. שיחליף חומר אחד באחר...

הכוונה היא-שלהרים ידיים זה כ"כ קל ונח, אבל לנסות להבין את ההשלכות שיהיו על כך... בייחוד בחורים צעירים טרם נישואים-שלא תהיה להם מסגרת שייבתית ולא מסגרת-נישואין. הם באמת יהיו זקוקים לרחמי שמים.

יופי, עוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2009 20:38 לינק ישיר 

בחור שיוצא לעבוד לא בהכרח עוזב את הישיבה. הוא יכול ללמוד בבוקר ואחה"צ לעבוד.. בנוסף, אני מניחה שבחור שחושב על עבודה, לא יעזור שהוא יעשה שינוי בצורת הלימוד. הרצון "לעשות כסף" מכרסם בו וימשיך לנקר בו עד שינסה אתזה. הלימוד לא ישאר כמו שהיה בתחילה (בהנחה שבתחילה לא היה מתוק מזה).
חוץ מזה אני באופן אישי חושבת (ויהיו שיתנגדו) אדם (גבר או אישה) שלא חווה חיי תורה מוחלטים, שלא חי חיי צמצום, לא יוכל בין יום להתחיל לחיות חיי צמצום, לוותר על המותרות שהורגל אליהם בבית הוריו. יש יוצאים מן הכלל זה נכון.
 מהחברה שסביבי רובם הם כאלה שההורים עוזרים-נקרעים לפרנס את הזוג כדי שהבעל ישב וילמד. אז מי שבאמת יושב ולומד כי טוב לו באהלה של תורה ורק שם וההורים רוצים לקחת בזה חלק אז סבבה. אבל הרבה מהם, הם כאלה שיושבים בכולל כי כולם שם, כי כל החברות נשואות לאברכים, כי ככה מקובל... זה מגוחך לדעתי ואפילו פסול. אין לי שום הערכה כלפי "אברכים" שיושבים בכולל מסיבות כאלה, ויש הרבה כאלה לצערי!!!

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2009 20:40 לינק ישיר 

קריסטל, חיה,
צר לי להרוס את האופורייה השלווה הזו של "לא נח לך, קדימה, צא לעבודה". הנושא הזה הרבה יותר מסוכן, רגיש ומורכב ממה שנשמע כאן.
אם בחורה תסביר ש- מה לעשות, קשה לה עם צניעות, חם לה בקיץ, יהיה לך נוח יותר עם מכנסיים, והיא מאוד אוהבת לשיר גם אם יש גברים בשטח... אולי תזדהו איתה אבל בשום אופן לא תגידו לה- יאלה, עזבי, לא בשבילך. יש מספיק בנות צנועות וכשרות בעולמו של הבורא.
ולמה?
כי ברור לכולם שזו חובתה של יהודייה.
גם אם זה לא קל. ואפילו מאוד קשה.
תגידו מה שתרצו, לימוד תורה היא חובתו של יהודי.
מאוד לא פשוט לסגור את הגמרא. ידוע עד כמה חמור הוא עוון ביטול תורה.
הדבר האחרון שניתן לעשות בדיון הזה הוא להקל ראש. גם אם זה הדבר הקל ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2009 20:44 לינק ישיר 

חיה, עוד שתי הערות.
בן תורה הוא כן כינוי לאדם שיושב והוגה בתורה כל יומו. לא זה שמקיים מצוות.
ולגבי מה שאמרת שמי שלא הורגל בחיי תורה לא יצליח פתאום, מה זה? על בעלי תשובה שמעת? יודעת לכמה דברים הם לא הורגלו קודם? הכל אפשרי והכל עניין של רצון, עבודה ושוב פעם רצון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2009 20:45 לינק ישיר 

נועה,
 גרוע יותר לשבת בביהמ"ד, לחמם את הכיסא ולחשוב על הכל חוץ מתורה... זה סוג של בטלה וכולנו יודעים לאן זה מוביל.
 ושוב, לצאת לעבוד לא אומר לעזוב את התורה, זה אומר לחיות חיי תורה עם דרך ארץ. אותו אחד שעובד נשאר בן תורה גם אם הוא לומד רק 3 שעות ביום אבל אותן שעות מוקדשות ללימוד אמיתי, לימוד שבא ממקום פנימי.

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2009 20:47 לינק ישיר 

נועה,
תשאלי כל רב/אדם גדול, לא יודעת למי, לא יהיה אחד שיסכים איתך.
בן תורה- אדם שחי חיי תורה ומקדיש שעות ללימוד התורה.
ולחוזרים בתשובה אל תיכנסי, לא לחינם נאמר "במקום שבעלי תשובה עומדים..."

תוקן על ידי חיה_770 ב- 10/01/2009 20:44:06

הצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > -----פניני קריסטל-----
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.