|
|
| נשלח ב-10/1/2009 20:53 |
|
| |
טוב חיה, העלת כאן כמה וכמה נקודות חזקות, קצת קשה להחליט מאיפה להתחיל...
אני אנסה, אני רוצה להבין כשאת אורמרת שאין פסול אדם שיושב ולומד חצי יום ועובד חצי יום-את מתכוונת לאחר הנישואין או קודם הנישואין?
אני רוצה לחדד:
כולנו מסכימים שהתורה היא אמת.
כולנו מאמינים שניתנה מהשמים-מה' ע"י שליח-מ"ר, שחובת האדם ללמוד תורה. שחובת האישה לתמוך בתורתו,
כולנו מכירים אלפי ספורים על מעלותיה וסגולותיה של התורה.
כולנו רואים לנגד עיניינו את רבותינו מצדיעים בגאון לחכמתם המופלאה, מזילים דימעה כשבחכמתם מושיעים אותנו, רצים אליהם כשמישהו לא עלינו חולה, בעיות פרנסה, זיווג ילדים, הריון וכו'... ואנחנו יודעים שאת כל הברכה והכוחות הללו הם קיבלו-מהתורה.
אנחנו גם יודעים ש"תלמוד תורה כנגד כולם"- כנג כל מצווה. כל קוץ, חוד ואות שאדם לומד יש לו שכר עצום. אנחנו יודעים שלומדי התורה הם מעטים!!! כמה אנשים בעולם, כמה מתוכם יהודים, כמה מתוכם שומרי תורה ומצוות, כמה מתוכם לומדים תורה, כמה מתוכם-תורה לשמה...
האנשים שלו-של הקב"ה כ"כ מעטים, זו הנחת רוח שלו, זו מטרת הבריאה, העולם "בראשית ברא אלוקים"
בשבילך ראשית- התורה, בשבילה ברא את העולם, אם אין קול התורה נשמע-אין טעם להחזיק את עמודי הבריאה.. התורה היא חיים-אנחנו מוותרים.
התורה היא עצם סוד קיומו של עמי"ש- ואנחנו מזניחים.
התורה היא הלב הפועל בתוכינו, כלי מלחמתינו, התורה היא התשובה שלנו-לעצמינו כעם יהודי. מה ייחודינו? מה מייחד אותנו ומבדיל משאר האומות?
על מה כל הרדיפות של האומות אחרינו, להשמידנו, כמעט תמיד זה ענין של דת. ועמי"ש בכל דור ודור לא נוטש תורת אלוקיו. תורת אביו ואימו.
וזה לא קל. זה קשה. זה מפרך, "מתשת כוחו של אדם.."
אבל לעמל נולדנו.
התורה מעדנת את מידותיו של האדם, פורטת על הנימים הדקים של הרגש, מחיה את הרוח, את הנשמה, משרה ברכה על ראש הלומד, נותנת בו שכינה שיביא לביתו, לאישתו, לילדיו, חינוך. אידיאל, מסורת, יהדות... יישובו של עולם!
התורה היא הכל. מכל. כל.
ואנחנו הנשים צריכות לתמוך בעובדה הזו. בלומדים שלה.
החזון איש לאחר השואה הבין שעמוד התורה מתרועע, ואמר לנשים לצאת לעבוד ולפרנס את הלומדים אותה, עד כדי כך, שכתוב מה זכיין של נשים לקבל עולם הבא?
ששולחות את בעליהן ולידיהן ללמוד תורה.
[ויש מקום להאריך בדבר, מאוחר יותר בעז"ה.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:08 |
|
| |
קריסטל, לשאלתך התכונתי לבחור טרם נישואיו ונשוי כאחד... לא אמרתי שיש תחליף לתורה ואם הובן כך מדברי אז אני מתקנת: התורה היא סם החיים ליהודי!! אני דיברתי על בחורים שלא מסוגלים לשבת יום שלם וללמוד, פשוט לא מסוגלים!!! בחור שבא ואומר אני מבין שהתורה היא עיקר העולם אבל אני רוצה ללמוד מקצוע, רוצה לעבוד. אין לי ספק שבחור שרצון כזה מנקר בו חושב על זה כשהוא "לומד". אז מה עדיף??
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:08 |
|
| |
לנועה וחיה,
כבר אחר אחד הגדולים[כמה אופייני לי לשכוח את שמו..]
ש"התורה של הגברים כצניעות של הנשים"- וכמו שאמרת, אישה לא תתפשר על צניעותה בחום הגדול ביותר, אם כן, מדוע ההיתרים הרבים והפשרנייםה ללו בלימוד תורה...?!
ולדברייך חיה, נכון הוא שבן תורה גם אם לומד 3 שעות ביום, אבל זה לא הלכתחילה. ז"א הבחור רווק, אין לי את מי לפרנס, אין לי מטרות בחיים-להקיף את העולם, למה שיצא מהישיבה? או לחילופין-הבחור נשוי בשנותיו הראשונות-עוד אפשר "לשרוד" עם משכורת של אשתו ועם הדחיפה הקטנה שיש לו מהכולל. זוג צעיר-אין הרבה הוצאות.
ותסלחי לי אבל אני דווקא חושבת, שלהרבה בחורי שייבות חסרה ההתלהבות והמסירות לתורה כבעלי תשובה. יש המון מה ללמוד מהם.
מצד שני נועה- אנחנו נשים, אנחנו לא מבינות הרבה בענין הזה, אנחנו מתמוגגות ממשניות, ומוסר ועוד ספרי-רוח, אבל גמרא זה קשה. זה ממש קשה. זה לא פשוט בכלל... כמו שאת אורמת, כמה נח לנו לסגור את הספר ולקום לעבוד, ככה נח לנו הנשים לסגור אותם בכולל-ולא להבין את הקושי הטמון בדבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:12 |
|
| |
חיה,
מה היית אומרת על בחור שמציעים לך, בן 22,23, שהוא עובד ומקדיש 3 שעות ללימוד גמרא?
האם זו נקודת הזינוק שלך?
האם היית פוסלת ישר?
האםהת מקבלת באהבה ובחמלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:15 |
|
| |
לא, לא הייתי פוסלת. אני יותר פוחדת מבחור שיושב בישיבה ואומרים שהוא לומד, לכי תדעי מה באמת הוא עושה שם. אבל אל תכנסי למקרה הפרטי שלי, אני לא באה מהעולם שלך.. אולי גם בגלל זה הדעות שלי שונות כ"כ.
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:21 |
|
| |
יש לי סוד בשבילך-
גם אני לא באה מהעולם שעליו את מדברת...
אז המסקנה ברורה:
זה לא מאיפה אתה בא, זה מה אתה עושה עם החיים שלך למרות זאת...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:42 |
|
| |
| קריסטל77 כתב: |  | לנועה וחיה,
כבר אחר אחד הגדולים[כמה אופייני לי לשכוח את שמו..]
ש"התורה של הגברים כצניעות של הנשים-
|
|
החזו"א אמר זאת. הובא בספר "עוז והדר לבושה" של הרב פאלק - בשמו.
ובנושא שדיברתן, עי' עוד במאמר שפירסמתי פה בעבר "נשים במה זכיין"
תוקנה שגיאת הקלדה
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 10/01/2009 21:39:22
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:43 |
|
| |
אתה עושה משהו שונה עם החיים שלך כשאתה חושב שהמקור לא בסדר, שהוא דורש שינוי. אשריך שזכית לעלות ולהתקדם. אני לא שם...
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:46 |
|
| |
את שם. בטח שאת שם. את שם אם רק תרצי.
ואם את לא רוצה עדיין-זה פשוט כי אינך מבינה עדיין לגמרי מהי תורה. וזה בסדר. זה תהליך. אולי יאורו עינייך יותר באשכול הזה על התורה. ובחיים בכלל...החיים זה הבי"ס הכי טוב. חבל לוותר על הזדמנות של פעם בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 21:49 |
|
| |
אה ! נכון! זה האיש! זה הספר! [שקראתי..]
משגיח, תודה שאתה משגיח...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:07 |
|
| |
קריסטל וחיה, מותר להתעניין מאיזה עולם אתן מגיעות? ציינתן שלא בדיוק מהעולם הישיבתי. אז אולי כאן טמון העוקץ, שאתן לא שמעתן מספיק ולא מודעות מספיק לחשיבות הנושא?
תוקן על ידי נועה_האחת ב- 10/01/2009 22:08:41
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:11 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | נועה, תשאלי כל רב/אדם גדול, לא יודעת למי, לא יהיה אחד שיסכים איתך. בן תורה- אדם שחי חיי תורה ומקדיש שעות ללימוד התורה. ולחוזרים בתשובה אל תיכנסי, לא לחינם נאמר "במקום שבעלי תשובה עומדים..."
תוקן על ידי חיה_770 ב- 10/01/2009 20:44:06
הצלחה היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!
|
|
מציעה לך לשאול במקומי את הרב אלישיב, הרב שטיינמן, ר' חיים קנייבסקי... אני פשוט יודעת את התשובה. אז תשאלי בשבילך. ומה הקשר לא להיכנס לחוזרים בתשובה? כמו שהם עולים גבוה ומצליחים לשמור על כל מה שחדש להם כך גם מי שלא גדל על ברכי התורה יכול לרכוש לו כתר זה. הכוונה באימרה שציטטת היא אחרת לגמרי. היא באה להעלותם על נס...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:15 |
|
| |
חחחחח...אני לא מבינה ,למה את לא מבינה שאת ואני באותו צד....
קראי שוב!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:21 |
|
| |
הבנתי את הצד שלך. ויחד עם זה הסתקרנתי לגבי מה שציינת... כמובן את לא חייבת לענות...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:29 |
|
| |
[אעדיף להיחשף כמה שפחות, תודה.]
אגב, סתם נקודה מעניינת,
מקצועות חופשיים כמו היי-טייק, עו"ד וכו'... מאוד תלוים בשוק הלא אחיד ושווה שמשתנה מיום ליום-יותר ביקוש...פחות ביקוש... צריך. לא צריך...
את מקצועות התורה- כגון: מלמדים,רבנים, מוהלים וכו'... תמיד צריך. ותמיד יצטרכו.
אני זוכרת ששמעתי את זה מאחד הרבנים-ששוב איני זוכרת את שמו...[משגיח?]
|
|
|
|
|