|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:31 |
|
| |
כשמדברים על לימוד תורה מדברים על לימוד נטו לא על עבודה תורנית.
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:34 |
|
| |
אני מדברת צעד קדימה, על אדם שלא מצליח לשרוד עם משפחתו את חיי היומיום, כי מה לעשות שהאישה בבית עם הצוציקים והוא מרוויח 1500 ש"ח ויש להם כבר 9 ילדים והוא כן חייב לעבוד, אז הוא מוצא עבודה כזו שמשאירה אותו במסגרת התורה גם בזמן העבודה....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:36 |
|
| |
רק שבשביל זה צריך ללמוד וללמוד. הלימודים הללו דורשים המון!! אבל אין ספק שזה עדיף מעבודת חולין...
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:38 |
|
| |
איני יודע למי התכוונת הפעם, אך זה פשוט.
לגבי היחס לבעלי תשובה. אכן במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים.
אך לקשרי חתונה, אין אדם נדבק אלא בדומים לו "כי אין אהבה אלא בדומים", ויש לעיין בכל מקרה לגופו (הרקע של העבר הקרוב לא צריך להיות שונה באופן משמעותי), ולהתייעץ עם ת"ח המכיר את הנפשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:40 |
|
| |
משגיח, לא הבנתי את דבריך.
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:40 |
|
| |
תגידו, לא היה נחמד לו פעם היינו מחליפים, רק לשנה אחת, בה הגברים היו צריכים את ענין הצניעות ואנחנו את ענין התורה..!?
אני חושבת שאחרי חודש כל אחד היה רץ כדי לחזור לעצמו וגם היה מעריך יותר את הצד השני...
:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:42 |
|
| |
| קריסטל77 כתב: |  | מצד שני נועה- אנחנו נשים, אנחנו לא מבינות הרבה בענין הזה, אנחנו מתמוגגות ממשניות, ומוסר ועוד ספרי-רוח, אבל גמרא זה קשה. זה ממש קשה. זה לא פשוט בכלל... כמו שאת אורמת, כמה נח לנו לסגור את הספר ולקום לעבוד, ככה נח לנו הנשים לסגור אותם בכולל-ולא להבין את הקושי הטמון בדבר...
|
|
זה שאנחנו נשים ולא לומדות בעצמנו לא אומר שלא מבינות את גודל הנסיון. מי שרואה מקרוב לימוד תורה אמיתי אצל אבא, אחים, בני דודים וכו' יודעת את הקושי. רואה את המאמץ, את ההשקעה, את המסירות... יודעת את הקושי ומתוך כך הערצתה גדולה הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:43 |
|
| |
נועה ומי שלא ראה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:43 |
|
| |
| קריסטל77 כתב: |  |
תגידו, לא היה נחמד לו פעם היינו מחליפים, רק לשנה אחת, בה הגברים היו צריכים את ענין הצניעות ואנחנו את ענין התורה..!?
אני חושבת שאחרי חודש כל אחד היה רץ כדי לחזור לעצמו וגם היה מעריך יותר את הצד השני...
|
|
חחח... מקובל עלי לגמרי!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:46 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | נועה ומי שלא ראה?
|
חיה חביבה, מה את שואלת לגבי מי שלא ראה? איך יעריך את לומדי התורה? או איך ירצה חיים כאלו לעצמו? פרטי כדי שאדע על מה לענות...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:47 |
|
| |
איך ידע לחיות חיים כאלה?
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:52 |
|
| |
חיה, אז את מוזמנת לראות וללמוד להעריך ולהעצים בך את הגאווה באותם אילו שיושבים!
זה בדיוק מה שאני אומרת, שאת פשוט לא חווה על בשרך את הדברים, זה לא אומר שאת לא יכולה להבין...
את מוזמת לפתוח בעצמך פעם גמרא, אם תביני שורה אחת- תקבלי ממני מה שאת רוצה.
אם נעשה לנו הנשים שיעור גמרא על עמוד אחד-רק שעה אחת, מי שלא תצמיח קרניים...
אין לך מושג כמה זה מסובך.
אני רואה את אחיי הקטנים מתעסקים בדברים הללו-אני מתחרפנת...
נשים אפילו לא בנויות לחומר הזה.
אבל לנו יש את החומר שלנו להשתלם בו- הלכה, מוסר, תנ"ך, השקפה וכו'...
דעי לך שבבית שלכם- מי שתהיה אחראית על ענן ההלכה-זו את.
רב הבחורים לא בקיאים כ"כ בהלכה, הם יותר מתעסקים בגמרא,
להכשיר מאכלים, לטבול כלים, הלכות שבת, כשרות, ברכות וכו'-זו את. וזו עבודה מטורפת!
אני מקווה שהתחלת קצת...ואם לא-זה הזמן. ואם את צריכה חברותא- את יודעת איפה למצוא..
יהיו מקרים בהם-הוא בעצמו יבוא לשאול אותך.או שאת תתקני אותו.
זה כמו שכעס יעקב על רחל כשאמרה לו:
"אם אין לי בנים מתה אנכי.." ויעקב כועס. איך יכול יעקב אבינו הרך והרגיש האוהב אותה אהבה עזה וכנה לכעוס על חסרת הבנים? האם אינו מבין לרגשותייה?
אלא- שהסביר לה, לרחל שילדים אינו התפקיד היחיד שלך בעולם...
חוץ מזה- את בנאדם.את אישה.
ואת גם חייבת בתורה שלך- החומרים המתאימים לך.
גם אילו תפקידים של חובה אצל האישה.
וגם ככה יוצר שאישה נמצאת עם הילדים הרבה יותר מהגבר, בסופו של דבר-את זו שהוא ישאל אותך שאלות, את זו שמחנכת ומדריכה ומתקנת ומייעלת...את דוגמא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:54 |
|
| |
| קריסטל77 כתב: |  | |
|
|
לא היה נחמד:-).
לכל אחד בעולם יש את תפקידו הוא. לא הרי תפקידי כתפקיד חברי, ולא הרי נסיונותי כנסיונותיו.
כל שכן ועל אחת כמה וכמה בתפקידם של גבר ואישה ובנסיונותיהם.
ואולי מתפקידנו להעריך את הצד השני גם ללא נסיונותיו?
נק' למחשבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:57 |
|
| |
משגיח, זה הנסיון!
:)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2009 22:58 |
|
| |
אני יודעת מהי תורה, אני מעריכה לומדי תורה- את אלו שזונחים הכל לטובת התורה. אבל איך בחורה שלא ראתה ולא חוותה חיי תורה יכולה לחיות אותם? לרצות בן זוג שיושב ולומד ולתת , למעשה לבן הזוג לשבת וללמוד אלו שני דברים שונים בתכלית.
|
|
|
|