|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:09 |
|
| |
חכמה_אחת, מעולם לא הינו תמימות דעים. אל תנסי אפילו.
חיה, ברוכה הבאה לעולם המציאות. דור המחנכים של הציבור החרדי מרחפים גבוה מעליו.
הם ניזונים ממן ושותים מבאר מרים. לכי תביני.
נועה, תודה על האיבחון. אני לא כועסת. אני בסדר. ואל תקראו לשום דבר "הציבור של תמי", תעשו טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:10 |
|
| |
לילה טוב.
הייתם נהדרים כולכם. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:11 |
|
| |
משגיח, ישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:12 |
|
| |
וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה זֶה הַדָּבָר אֲשֶׁר צִוָּה ה' מְלֹא הָעֹמֶר מִמֶּנּוּ לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: (שמות טז, לב)
וברש"י: לדרותיכם - בימי ירמיהו כשהיה ירמיהו מוכיחם, למה אין אתם עוסקים בתורה והם אומרים נניח מלאכתנו ונעסוק בתורה, מהיכן נתפרנס, הוציא להם צנצנת המן ואמר להם (ירמיהו ב לא) הדור אתם ראו דבר ה', שמעו לא נאמר אלא ראו, בזה נתפרנסו אבותיכם, הרבה שלוחין יש לו למקום להכין מזון ליראיו:
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 11/01/2009 0:09:40
בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:14 |
|
| |
לך לדור של ירמיהו משגיח. לך לשם. הם היו צדיקים. אולי אפילו כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:19 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה זֶה הַדָּבָר אֲשֶׁר צִוָּה ה' מְלֹא הָעֹמֶר מִמֶּנּוּ לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: (שמות טז, לב)
וברש"י: לדרותיכם - בימי ירמיהו כשהיה ירמיהו מוכיחם, למה אין אתם עוסקים בתורה והם אומרים נניח מלאכתנו ונעסוק בתורה, מהיכן נתפרנס, הוציא להם צנצנת המן ואמר להם (ירמיהו ב לא) הדור אתם ראו דבר ה', שמעו לא נאמר אלא ראו, בזה נתפרנסו אבותיכם, הרבה שלוחין יש לו למקום להכין מזון ליראיו:
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 11/01/2009 0:09:40
|
|
"לדורותיכם".
ומקורו:
מכילתא דרבי ישמעאל בשלח - מסכתא דויסע פרשה ה
ותן שמה מלא העומר מן והנח אותו לפני ה' למשמרת לדרותיכם וכו' שבשעה שאמר ירמיה לישראל מפני מה אין אתם עוסקין בתורה אמרו לו במה נתפרנס באותה שעה הוציא להם צלוחית של מן ואמר להם הדור אתם ראו דבר ה' וגו' (ירמיה ב לא) אבותיכם שהיו עוסקין בתורה ראו במה נתפרנסו אף אתם אם תעסקו בתורה הקדוש ברוך הוא יפרנסכם מזה וזה אחד משלשה דברים שאליהו עתיד להעמיד לישראל צלוחית המן וכו'
וכן הביא הילק"ש ירמיהו רס"ז.
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 11/01/2009 0:20:25
בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:21 |
|
| |
מותק, תראה לי אותה עכשיו. את צנצנת המן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:26 |
|
| |
"משנגנז ארון נגנזה עמו צנצנת המן, וצלוחית שמן המשחה, ומקלו של אהרן ושקדיה ופרחיה, וארגז ששגרו פלשתים דורון לאלהי ישראל" (יומא נב:)
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:35 |
|
| |
יופי. והאמונה הטיפשית של "אני אלמד אלוקים יעזור" נגנזה גם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:49 |
|
| |
"למשמרת" - לעתיד לבוא. אז יוציאם אליהו וכדלעיל.
"שראה שלמה ברוח הקודש שבית המקדש עתיד ליחרב וחפר בעמק במקום הארון למטה ממנו בעקלקלות שיהא עומד להם לעת צר לגנזו בתוכו וכשראה יאשיהו זמן הצרות מתקרב וזכר האמור בתורה יולך ד' אותך ואת מלכך צוה לגנוז הארון וצנצנת המן וצלוחית של שמן המשחה ומטה אהרן שהיו עומדים לפני הארון והארגז ששגרו פלשתים דורן"
(מאירי שם)
וביומא דף לח: "מכאן אמר בן עזאי: בשמך יקראוך, ובמקומך יושיבוך, ומשלך יתנו לך. אין אדם נוגע במוכן לחבירו, ואין מלכות נוגעת בחברתה אפילו כמלא נימא."
ובגמ' מסכת ביצה דף טז עמ' א':
כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד יום הכפורים, חוץ מהוצאת שבתות והוצאת יום טוב, והוצאת בניו לתלמוד תורה. שאם פחת - פוחתין לו, ואם הוסיף - מוסיפין לו. אמר רבי אבהו: מאי קראה (כלומר מה המקור מפס'): תקעו בחדש שופר בכסה ליום חגנו (תהילים פא) , איזהו חג שהחדש מתכסה בו - הוי אומר זה ראש השנה, וכתיב (שם) כי חק לישראל הוא משפט לאלהי יעקב. מאי משמע דהאי חק לישנא דמזוני הוא - דכתיב (בבראשית מז) ואכלו את חקם אשר נתן להם פרעה. מר זוטרא אמר מהכא: (משלי ל) הטריפני לחם חקי.
וכן פסק הטור או"ח סי' תיט.
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 00:52 |
|
| |
משגיח, מצטערת.
לא מדברת אם אנשים שמזלזלים בי ומנחיתים עלי ציטוטים.
אם אין לך דעה אישית או לשון לדבר בה, פשוט אל תעשה כלום.
ואני חושבת שאתה מכיר מצוין את דעתי בנושא, אז זה די מיותר.
תישן טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 01:19 |
|
| |
אמר רבן יוחנן בן זכאי: "מימי לא קדמני אדם בבית המדרש. ולא ישנתי בבית המדרש לא שינת קבע ולא שינת עראי, ולא הנחתי אדם בבית המדרש ויצאתי, ולא שחתי שיחת חולין, ולא אמרתי דבר שלא שמעתי מפי רבי מעולם." (סוכה כח.)
ואמנם איני בר הכי, ולדרגתו של ריב"ז מי יוכל להעפיל.
ובכל אופן, במקום שגילו דעתם גדולים ורבים ראשונים ואחרונים מי אני שאחווה דעה?!
ולא שבטלה דעתי אצלם, אלא שלא קיימת כלל "דעתי" כנגד דעתם.
ומי שחושב שדברי חז"ל הם זילזול בדבריו - עליו הטענה, והמוציא מחבירו עליו הראיה, וישפוט השופט ביני ובינך.
וקריסטל יקירה, סליחה שאשכולך סטה מעט. על כך אקרא את דבריו של רבן גמליאל:
רבונו של עולם! גלוי וידוע לפניך שלא לכבודי עשיתי, ולא לכבוד בית אבא עשיתי, אלא לכבודך, שלא ירבו מחלוקות בישראל. (בבא מציעא דף נט עמ' ב' במעשה דתנורו של עכנאי)
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 01:52 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | |
דור המחנכים של הציבור החרדי מרחפים גבוה מעליו.
הם ניזונים ממן ושותים מבאר מרים. לכי תביני.
|
|
תמי זו הטעות שלך.
רבים מהם ניזונים מקוויאר ושותים שמפניה, לך הם מספרים שתתנהגי אחרת. אחרים אכן נאלצים לחיות מלחם צר ומים לחץ, הם ממורמרים על מצבם אך נאלצים לשדר החוצה שזה האידיאל.
ישנם בני עליה והם מעטים, כמו שאומרת הגמ' במסכת סוכה (מה' ב'):
"אמר חזקיה א"ר ירמיה משום רשב"י ראיתי בני עלייה והן מועטין אם אלף הן אני ובני מהן אם מאה הם אני ובני מהן אם שנים הן אני ובני הן".
וזה ר"ש שיש שמסתמכים עליו שלא לעבוד ולהתפרנס מהציבור/האישה/ההורים/החותן.
הבעיה היא שכיום קיימת אצל אנשים חוסר אחריות פנימית בנושא חינוך. אם רב יורה בנושא הלכה רבים ינסו למצוא את הקולות ופתאום כשמורים בענייני חינוך (שזה אפילו יותר ענייני השקפה ולא הלכה, לכאורה אף נוגד את ההלכה ומספיק להשכתכל מסביב ולראות את המחיר המשולם), העיניים נעצמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 07:42 |
|
| |
כן משגיח, מותק. הצדיק של הדור. חבל שהמחנכת שלי מהסמינר נשואה, יכולתם להיות זוג מדהים. אתה תלמד והיא תרביץ תורה בבנות ישראל המטומטמות. ואח"כ תבוא לדפקו לי בדלת לבקש תרומה כדי לקנות אוכל לשבת, לילדים. have fun
שרפ, גם אם כך וגם אם לא.
הבסיס של החינוך מעורער לגמרי. כאילו באמת, אף אחד לא שם לב..
אבל שיהיה.
האמת, רק לך חיכיתי באשכול הזה על התפתחויותיו הליליות :)
"קריסטלי יקרה", לא מוצאת שום סיבה להתנצל בפניך, מותק.
בשורות טובות וחיילים חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 08:15 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  |
שרפ, גם אם כך וגם אם לא.
הבסיס של החינוך מעורער לגמרי. כאילו באמת, אף אחד לא שם לב..
אבל שיהיה.
|
|
תבדקי עם עצמך מה מתאים לך. אם תחפשי קצת, אני בטוח שתמצאי את הציבור שיהא הכי קרוב לעמדותיך. כך תוכלי להרגיש שלמה עם עצמך.
|
|
|
|
|