בית פורומים שידוכי חרדים

-----פניני קריסטל-----

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2009 08:41 לינק ישיר 

תמי,
כשמישהו מתדיין איתך ומביא לדבריו ראיות מדברי חכמים סימן שהוא מעריך את חוכמתך. יודע שניתן לדון עימך ברמה גבוהה ולא ברמת קישקוש ילדים שאינם מבינים מימינם ומשמאלם...
מוכרחה לציין שהפעם הזדעזעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 10:34 לינק ישיר 

תמי, הרבה ילדות צעירות חושבות כמוך. אבל זה בסדר, עם הזמן גדלים ומבינים את החיים. ובפעם ה22, כולי פליאה על ההנהלה שמאפשרת במה לדעות של ילדים. עם כל הכבוד לדמוקרטיה וחופש הביטוי (ואין יותר מידי כבוד), גם בבחירות אין זכות הצבעה מתחת גיל 18.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 11:02 לינק ישיר 

נתחיל מהקל אל הכבד...

ליטאי, לידיעתך: לתמי מלאו 18 בשבוע האחרון, והיא זכאית להשתתף בבחירות הקרובות....

נועה האחת, חיה,חכמה, משגיח וקריסטל(י):דיון ממש פורה ומרתק. שכוייח! כה לחי!

ואחרונה חביבה, תמי: קראתי את דברייך בעיון רב וגם אם לא התכוונת (ובטח שלא רצית...את שונאת ציטטות-כך הבנתי ממה שכתבת למשגיח....) הצלחת לעלות מניבכי מוחי אימרה מדהימה של מחנכתי הדגולה מכיתה י"ב על הפס' הנודע באשת חיל
"שקר החן והבל היופי-אישה יראת ד' היא תתהלל"(משלי, ל"א-א')
היום, השקר נהפך לחן. וההבל נהיה יופי.
ואישה יראת ד'-היא טרלללה!!!
אויי, כמה שהיא צדקה.... אני קוראת את מילותייך ורואה במילותיה נבואה שהתגשמה....

לא תמיד אני תמימת דעים עם קריסטל-לא תמיד הייתי תמימת דעים עם מורותיי, אך גדלתי בבית שלימדו אותי לכבד את השונה ממני, המוטו היה "הזכות לכבוד-החובה לכבד!!!", נשמע לך מוכר?!
"איש באמונתו יחיה"-כל אחד חי לפי השקפתו האישית....
למה הדברים (והדיבורים) כ"כ מפריעים לך???!!!

תוקן על ידי Keren_Ohr ב- 11/01/2009 11:00:21

תוקן על ידי Keren_Ohr ב- 11/01/2009 11:02:54

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2009 11:06 לינק ישיר 

סח אנוכי על בגרות נפשית ורעיונית. גם אם לגברת מסננת המים ימלאו לה 72 שנה ועדיין תחזיק בדעות אלה, לא יעיב הדבר על פליאתי לגבי הבמה לזאטוטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 13:04 לינק ישיר 

טוב מתוקים שלי. על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.

שרפ, תסמוך עלי. חיפשתי. אנשים טובים- יש. חברה טובה- אין. (ח' בסגול, או בצירה. אף פעם לא הייתי טובה בדקדוק)

נועה_האחת, קלישאה מתוקה שציפי לבני אוהבת לומר. מה שרואים מכאן לא רואים משם. משגיח אוהב לצטט. גם אני יכולה לצטט. ציטוטים מראים על העתק הדבק מתוחכם מאד, ועל אפס רגש וקשר לנאמר. אם משלבים בהם מילים שלך- אדרבא. אם לא- זה נקרא זילזול. ואת יכולה להזדעזע ממני כמה שבא לך, זה לא ממש מפריע לי.

ליטאי, כל פעם מחדש. כבר קלטנו שאתה שייך לסקאלה של הזקנים הנבונים, לאותו ציבור שדוחה את דעותיהם ורעיונותיהם של הצעירים, ועסוק בלקמול אל תוך עצמו ולהרקיב. נראה שממש טוב לך שם. שקלת בית אבות?

קרן, אני לא אסיק מסקנות חפוזות ולכן רק אשאל: ה"טרללה" היה על מי?
חובה לכבד. מאיפה הבאת לי את זה. בואי נלך לכבד את השמאלנים שמנופפים עכשיו בדגלי חמס בכיכר רבין, יאללה? יש גבול ללכבד. ואני מתכוונת על העוולות הגדולות שעושים לציבור הזה, החרדי. שהוא עושה לעצמו.

את כולכם אני מכבדת מאד, ברמה הוירטואלית. והכעס שלי מופנה לתגובותיכם, לא אליכם.
תפסיקו להעלב ממני, בבקשה. אין לי שום דבר אישי.

המשך יום טוב וחיילים חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2009 14:30 לינק ישיר 

כדי לעסוק כל היום בתורה ולהתפרנס מצנצנת המן צריכים להיות בדרגתו של רבי שמעון בר יוחאי, שאמר יכול יהא אדם חורש בשעת חרישה, קוצר בשעת קצירה וכו'  - תורה מה תהא עליה. אבל כבר אומר אביי בגמרא ברכות שזו אינה הדרך המתאימה לציבור, אלא : "הרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה בידם", כלומר הרבה הלכו בדרכו של רבי ישמעאל הסובר "הנהג בהם מידת דרך ארץ",  תעבוד , תתפרנס וגם תלמד תורה והצליחו בדרך זו, ואילו אלו שנהגו כרבי שמעון בר יוחאי "לא עלתה בידם" - לא הצליחו.
 יש אידיאלים, אבל הם לא מיועדים לכל נפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 14:40 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
נועה_האחת, קלישאה מתוקה שציפי לבני אוהבת לומר. מה שרואים מכאן לא רואים משם. 

אז עכשיו את מצטטת לנו...
ועוד מציפי לבני...
אולי את רוצה לחזור בך על מה שחשבת על אלו שמצטטים לך, ולא מגברות שחושבות עצמן למשהו, אלא מחז"ל!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 14:44 לינק ישיר 

בס"ד

בלי להכנס לעצם העניין,
נהניתי לקרא את הדיון,
ישר כוח לכל השואפים מעלה מעלה!
שנזכה לחוש ולחיות את הדברים במציאות.

קריסטלי, כל פנינה-קריסטל!
משגיח, תודה כל האסמכתאות, א'מחי'ה!

עשו חיל, נעשה חיל בע"ה.

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 15:01 לינק ישיר 

עץ_השדה מקור דבריך בגמ' מסכת ברכות דף לה עמוד ב

תנו רבנן: ואספת דגנך, - מה תלמוד לומר - לפי שנאמר: לא ימוש ספר התורה הזה מפיך (יהושוע א'), יכול דברים ככתבן? תלמוד לומר: ואספת דגנך - הנהג בהן מנהג דרך ארץ, דברי רבי ישמעאל; רבי שמעון בן יוחי אומר: אפשר אדם חורש בשעת חרישה, וזורע בשעת זריעה, וקוצר בשעת קצירה, ודש בשעת דישה, וזורה בשעת הרוח, תורה מה תהא עליה? אלא: בזמן שישראל עושין רצונו של מקום - מלאכתן נעשית על ידי אחרים, שנאמר: ועמדו זרים ורעו צאנכם וגו' (ישעיהו ס"א). ובזמן שאין ישראל עושין רצונו של מקום - מלאכתן נעשית על ידי עצמן, שנאמר: ואספת דגנך; ולא עוד, אלא שמלאכת אחרים נעשית על ידן, שנאמר: ועבדת את אויבך וגו'.
אמר אביי: הרבה עשו כרבי ישמעאל - ועלתה בידן, כרבי שמעון בן יוחי - ולא עלתה בידן.
אמר להו רבא לרבנן: במטותא מינייכו, ביומי ניסן וביומי תשרי לא תתחזו קמאי, כי היכי דלא תטרדו במזונייכו כולא שתא.
אמר רבה בר בר חנה אמר רבי יוחנן משום רבי יהודה ברבי אלעאי: בא וראה שלא כדורות הראשונים דורות האחרונים, דורות הראשונים עשו תורתן קבע ומלאכתן עראי - זו וזו נתקיימה בידן, דורות האחרונים שעשו מלאכתן קבע ותורתן עראי - זו וזו לא נתקיימה בידן.

ביאור הדברים הוא, שההוראה של רשב"י אינה יכולה להיות הוראה כללית. "הרבה" שעשו כן, לא תעלה בידם.
מאידך גיסא, כבר בדורו של ר' יהודה ברבי אלעאי, עשו תורתן עראי ומלאכתן קבע, ותורתן לא נתקיימה בידן.
מה שמחנכים בישיבות, וכך צריך לחנך את הדור הצעיר, הוא שתהיה התורה עיקר.
המציאות היא שלא כל העולם ישב וילמד. זו מציאות שלא נתונה לוויכוח. אך לפני שמגיעים לזמן בו אנשים יוצאים לעשות לביתם, עליהם לשבת וללמוד כאילו יעשו זאת כל חייהם. רק בדרך הזאת יוכלו להווכח ולדעת אם הם מאלה הצריכים לשבת כל חייהם וללמוד או שלא. ואם לא, רק באופן הזה, תוך לימוד מוחלט וראש שקוע בתורה, תהיה עבורם תורתם תורת קבע, וגם כאשר ילכו ב"ארצות החיים" יהיו דבוק בה' ובתורתו.
בת שמראש מחליטה ויודעת שבעלה הוא זה שלא ישב וילמד, אוי לה ואוי לבעלה. את עיקר החיים היא הפסידה, סליחה, לא את עיקר החיים, אלה את החיים עצמן, חיים של חיבור וקשר לרבש"ע, חיים של "חלקי ה' אמרה נפשי", ושל "אתהלך לפני ה' בארצות החיים".

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 11/01/2009 15:01:15

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 15:08 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:

שרפ, תסמוך עלי. חיפשתי. אנשים טובים- יש. חברה טובה- אין. (ח' בסגול, או בצירה. אף פעם לא הייתי טובה בדקדוק) 

תמי שלום רב,

שפכת מררתך על חברי הפורום. זה בסדר גמור כי אנו מקווים שכך סייענו בידך להפיג מעט את כעסך.

עכשיו בואי תגדירי מה את מחפשת כחברה טובה. לאחר שנקרא זאת אולי נוכל לסייע בידך.

אני חושב שרבים עברו בחיים דרך של התחבטויות ומצאו פתרונות וכבר נאמר דאגה בלב איש ישיחנה. שני הסברים יש האחד כי הוא פורק מהלב (וזה כבר עשית) והשני כי חברו יוכל לסייע בידו וזאת נוכל לעשות לאחר שתגדירי מה את מחפשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 15:09 לינק ישיר 

נועה, ממש קטנוניות.
הציטוט כוון למשגיח, לא אלייך. ואכן- לא הבנת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2009 15:10 לינק ישיר 

שרפ, סדנה טיפולית?
no thank's

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2009 15:17 לינק ישיר 

עץ_השדה_1 כתב:

כדי לעסוק כל היום בתורה ולהתפרנס מצנצנת המן צריכים להיות בדרגתו של רבי שמעון בר יוחאי, שאמר יכול יהא אדם חורש בשעת חרישה, קוצר בשעת קצירה וכו'  - תורה מה תהא עליה. אבל כבר אומר אביי בגמרא ברכות שזו אינה הדרך המתאימה לציבור, אלא : "הרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה בידם", כלומר הרבה הלכו בדרכו של רבי ישמעאל הסובר "הנהג בהם מידת דרך ארץ",  תעבוד , תתפרנס וגם תלמד תורה והצליחו בדרך זו, ואילו אלו שנהגו כרבי שמעון בר יוחאי "לא עלתה בידם" - לא הצליחו.
 יש אידיאלים, אבל הם לא מיועדים לכל נפש.

בציטוט האמור אתה למעשה פוגע בחרדיות החדשה, בה מחנכים שזהו האידיאל לכל. נכון שיש שבבים, נכון שאלף נכנסים למקרא ואחד יוצא להוראה - אבל כל מי שלא פועל לפי האידיאל הוא בבחינת ימותו אלף סכלים

הרב אליהו דסלר כותב בדיוק את ההיפך בספרו "מכתב מאליהו" (בני ברק, תשכ"ה, כרך ג', עמ' 356):

פרנקפורט - התירה את המדע והכניסה את הלמוד באוניברסיטה לכלל ה"לכתחילה" שבחינוך, המחיר ששלמו בעד זה היה שנתמעטו מספר גדולי התורה בין חניכיהם (...) אמנם הרוויחו בזה אשר מספר המקולקלים אצלם היה קטן מאוד (...) כמעט כולם נשארו מקיימי מצוות במסירות נפש וכמה מהם זהירים מאוד אפילו בדקדוקי המצוות. אבל שיטת הישיבות - להעמיד למטרה יחידה לגדל גדולי תורה ויראת שמים כאחד, ובשביל זה אסרו את האוניברסיטה לחניכיהם, כי לא ראו שום עצה איך לגדל גדולים בתורה אלא אם כן ירכזו את כל מגמת חניכיהם אך לתורה בלבד. אמנם, לא נחשוב שלא ידעו מראש כי בדרך זה ח"ו יקולקלו כמה, מאשר לא יוכלו לעמוד בקיצוניות זו, ויפרשו מדרכה של תורה (...) סמכו את זה לחז"ל: "אלף נכנסים למקרא ואחד יוצא להוראה. אמר הקב"ה בזה אני חפץ" וכו' וגם מזכירים את דברי הרמב"ם ז"ל: "ימותו אלף סכלים ויהנה ממנו חכם אחד"

אז תמי תתנחמי, לא רק על אושרך מוותרים על 99.9% מוותרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 15:21 לינק ישיר 

whatever

תוקן על ידי תמי_4 ב- 11/01/2009 15:40:39

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2009 15:33 לינק ישיר 

יאללה, את מי אני באה לשכנע פה.

מי שמתבוסס בזה שימשיך להתבוסס.
תעשו מה שהמורה אמרה.

תוקן על ידי תמי_4 ב- 11/01/2009 15:37:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > -----פניני קריסטל-----
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.