ממה שידוע לי... לא יהיה פה לא כימי לא ביולוגי ובטח לא אטומי .
וזה שלא יצאתי נגד פירסומיו של הרב א. יצחק שמפרסם בהרצאותיו על הפצצה האיראנית שתיפול פה ?
משום שעדיף להפחיד את העם בתיאורים אפוקליפטיים על הצפוי להם אם לא יעשו תשובה ולא להרגיע את העם הממילא רדום...
הבנת ?
נשלח ב-14/1/2009 10:25
לא על זה אני מדבר...הזכרתי את שאר הטילים כדי לנסות ולשייך את מיקום המלחמה בזמן. הרי בצפון אמורה להפתח חזית שניה. יש מי שאומר שתהיה קשה וננצח ויש מי שאומר שנצא בשן ועין - עם נזק קשה מאד. לכן אני שואל - מה לדעתך הנכון?
נשלח ב-14/1/2009 13:26
מי זה "יש מי שאומר"?
נשלח ב-14/1/2009 15:14
קצת סדר בדברים ברשותך .
ודאי שתיפתח מלחמה עם חיזבאללה ולבנון ואולי גם עם סוריה בהמשך אם כי אני לא בטוח בקשר לסוריה בשלב הזה .
יפלו טילים...יהיו נפגעים ונזק רב...בכך אין ספק . "מי ינצח?" מה זת'אמרת מי ינצח ? ודאי שישראל בסופו של דבר מה השאלה בכלל .
אבל זאת לא הולכת להיות מלחמה רגילה של חודש-חודשיים וגמרנו , מדובר על תהליך ארוך יותר שככל שיעבור הזמן העניינים ילכו ויסתבכו ואז יגיח מב"י יקבל את השילטון ומתי שהוא גם מב"ד ויובילו את הצבא לניצחונות גדולים תוך כדי התחזקות של רבים מהעם בתורה ואמונה ומאידך הקצנה של הרשעים והע"ר ע"מ לכלותם בסופו של תהליך .
זה על קצה המזלג החד-פעמי .
תוקן על ידי המיייחל ב- 14/01/2009 15:11:06
נשלח ב-14/1/2009 20:05
תראו חברים...
אתם בטח זוכרים את הודעתי מלפני למעלה מחצי שנה עוד לפני חג השבועות שבה הבאתי את הפסוק בצפניה על עקרון אשקלון ואשדוד והסברתי שלמיטב הבנתי מש"כ "אשדוד בצהריים יגרשוה" יכול להתפרש כנפילת טיל באחד המתקנים הכימיקליים הנמצא באיזור התעשייה מצפון לעיר דבר שייאלץ לפנות איזור מיושב בקירבת מקום .
כך אמרתי אז...בחודש מאי - יוני .
כיום בשעת התגשמות הדברים אפשר לעצור ולעשות הערכת מצב .
ידי חובת ה"בצהריים יגרשוה" אפשר שיצאנו בהתרוקנות האיזור החרדי מרוב יושביו שברחו מי ירושלימה ומי בני-ברקה , האמינו לי שהמקום די שומם ...הסתובבתי שם כמה פעמים .
ולסיפור של היום , בצאתנו מבהכ"נ לאחר ת. ערבית לפני השעה שש שמענו שני בומים מרוחקים חשבנו שמדובר בנפילות ללא אזעקה , כבר היו כאלה כמה פעמים .
ואז הגיעו החדשות והדיווחים על שריפת ענק שפרצה במפעל כימיקלים בצפון העיר . אני לא יודע אם השריפה פרצה בגלל נפילת טיל או לא , כי אם כן אז בתקשורת השתיקו את זה . נכון לעכשיו הרוח המזרחית לא לוקחת את העשן הרעיל לכיוון העיר אז בינתיים אין סכנה ממשית ב"ה .
[ בסוגריים הייתי מוסיף ואומר שבפסוק כמובן לא מוזכר פינוי / גרוש תושבים בגלל טיל הדבר יכול בהחלט להתפרש כדליפה של חומר עשן או כל דבר אחר העלול לסכן בנ"א בלי קשר למלחמה ]
נמשיך לעקוב ונראה מה קורה . רק בשורות טובות בע"ה .
למיטב ידיעתי והבנתי השיקול המרכזי העומד בפני מקבלי ההחלטות להפסיק את הלחימה בעזה הוא כניסתו של אובמה לבית הלבן , ממש לא מתאים להם לקבל את פניו השחורות עם הפצצות ומסכי עשן...
אוח...אוח...אני כ"כ מחכה ללחץ המסורתי המפורסם של הממשל על ישראל "להפסיק לאלתר" הרג של אזרחים חפים מפשע ( עלאק ) וכו'..בלה בלה....
הפעם הם הולכים לשלם על זה במזומן , מה זה מזומן...ברבית דרבית .
עוד תבינו על מה אני מדבר אל דאגה .
נשלח ב-15/1/2009 21:03
נפילות של חברות ענק.. והזרמת מילארדים בנסיון נואש להצילם....
מי שרוצה סמינים מקדימים :" הערב: אנליסטים טוענים לקריסת בנק אוף אמריקה"..!! השאר כבר בדרך....
תוקן על ידי מביטים ב- 15/01/2009 21:16:20
נשלח ב-15/1/2009 22:36
שלא כהרגלי הפעם אני מרגיש שאני פשוט "חייב" לשתף אתכם במחשבותיי...
והיה אם אכן נכונים הדברים הנ"ל אז אני לא יכול שלא להתפעל עמוקות ממהלכיו המופלאים של הקב"ה !
ננסה בע"ה לחשוף מעט מדרכיו .
כבר אמרתי לכם שרמטכ"ל המלחמה הזאת הוא הקב"ה בעצמו , הוא זה שהחליט על העיתוי הוא זה שהפתיע והוא זה שמוביל את המהלכים ליעדם כרצונו , דבר שתמיד היה נכון אך הפעם קל יותר לראות זאת תוך כדי האירועים עצמם ולא רק לאחרם בגלל הקירבה לימות המשיח והתגלותו ההולכת וקרבה של הקב"ה בעולם .
עוד אמרנו שהפלסטינים משחקים בדורנו את תפקיד פרעה המסרב להניח לישראל לנפשם אפילו במחיר חורבן עמו וארצו , ניתן לראות זאת בהכבדת ליבם הערל של מנהיגי חמאס .
הכבדת ליבו של פרעה לא היתה מנותקת מהמציאות וללא סיבה טובה הנראית לעין , היתה גם היתה כזאת . כל מכה ופתח המילוט שלה...בבחינת "הרוצה לטעות יבוא ויטעה .
ומה הטעות שבה הקב"ה מטעה את חמאס היום ?
הם נשענים על העובדה הפשוטה שתוך כמה ימים שילטונו של אובמה נכנס לתפקיד מה שקרוב לודאי יעשה את העבודה בשבילם ממילא למה להם לוותר על עקרונות חשובים בשביל הפסקת-אש אם בעוד כמה ימים ממילא ישראל תאלץ בעל כורחה להפסיק את המלחמה . דבר שבהחלט יתכן כנכון .
ולמה הקב"ה עושה זאת ?
הקב"ה "צריך" את הלחץ האמריקאי עלינו להפסיק את המלחמה ע"מ להביא עליהם מידה כנג מידה את מלחמת צ. קוריאה .
אתם לוחצים על עמ"י להפסיק מלחמה כ"כ חשובה עבורה נגד אויביהם המבקשים להשמידם בטילים ובשאר מרעין בישין ובכך מונעים מהם מלעמוד על נפשם ??
עם בניי אהוביי אתם רוצים להתעסק ??
אין שום בעיה , בואו נראה אתכם מסתדרים לא עם קאסמים וגראדים אלא עם טילים אמיתיים...צ. קוריאנים !
נשמע לכם הזוי משהו ? תנו לי כמה חודשים ונראה .
נשלח ב-16/1/2009 12:50
תשמע אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש. אני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב זה מדהים ! שהשם יתן לך רק בריאות, ופרנסה אח שלי!!!
אתה מחזק אותי ברמות גבוהות!! ומוציא אותי מהדמיון ההזוי של העולם הזה. אני מדבר עם חברים בעבודה, ואומר להם שהמלחמה הזאת רק ההתחלה למה שמחכה לנו, לעם ישראל היקר לצערי הרב. ואף אחד לא מעניין אותו ,כי התשקורת הזאת שהם גדלו וחייו עלייה( ובין היתר אני! נפל בזכותי לפתוח את העיניים וזה רק אלוקים גרם לזה ואני נעניתי) מכתיבה להם את המחשבה ,ואת דרך החיים ואני מנסה בכול כוחי לנסות להאיר אותם בנועם. אני לא מוכן לוותר על אף אחד מישראל האהובים עליי. אז כישלון במשימה הקטנה הזאת לא מקובל עליי !!!ואני מתנצל מראש אם אני נשמע מתנשא כלפי החברים פה בפורום, או חבריי שלי ,ובכלל כל ישראל. כי זה מה שאני מרגיש שיש לכול אחד מאיתנו את הכוח לשנות ולהצליח להציל את עם ישראל.
שתהיי שבת שלום לכולם ובמיוחד לאחים שלנו ששומרים עליינו שהקדוש ברוך ישמור עלייהם אמן!
תוקן על ידי ddoritos ב- 16/01/2009 13:01:56
נשלח ב-17/1/2009 20:44
חיזוק אמיתי מוצק בעל השפעה ארוכת טווח לנשמה מקבלים רק ע"י קיום המצוות ולימוד התורה .
עם כל הכבוד למה שאנו כותבים פה זה טוב ויפה כתוספת לעיקר שזה עבודת ה' ולא כתחליף לה .
כעת כשהפסקת האש בפתח עושה רושם שהשלב המתוכנן של המלחמה ע"י בשר ודם מגיע לסיומו יחד עם אופוריית הניצחון ומכאן ואילך יתחיל השלב הפחות ידוע ופחות צפוי שבו נוכל רק לקוות למינימום נזקים ופגיעות בכל המובנים .
הימים הקרובים יעידו לאן פני הדברים מועדים .
נשלח ב-18/1/2009 09:39
הפסקת האש האומללה הזו שעוד תתברר בעתיד כטעות קשה לביטחונה של ישראל התקבלה אך ורק בגלל לחציהם של אומה"ע להפסיק את המלחמה ומיד...
כעת משיראל חזרה למצבה הטבעי ( בעיניהם ) לספוג אש ולא להגיב הם נושמים לרווחה...
שקט הם רוצים...שקט עולמי ממלחמות קרבות ותמונות של דם והרוגים...גם על חשבונה של ישראל .
הקב"ה הולך להראות להם בעתיד הקרוב לאותם גויים צבועים שקרנים ארורים שקט מהו...
אם המלחמה ה'קטנה' וה'מקומית' של ישראל היא עליהם לנטל כ"כ כבד שאינם יכולים לסוחבו
השי"ת הולך למצוא להם אחלה סידור...מלחמה על פני שליש עולם כמעט .
קצת סבלנות וגם זה יבוא .
נשלח ב-18/1/2009 11:45
נו...קניתי גרעינים ויש שתייה... ועכשיו להדליק את המציאות ולראות... יאללה שיתכילו גם הם לחטוף קצת, למה רק אנחנו?
נשלח ב-18/1/2009 21:21
המלחמה הזו בעזה היתה מוצדקת , גם אם מניעיה של מוביליה לא כ"כ טהורים היו המלחמה כשלעצמה היתה מחוייבת המציאות ואי אפשר היה אחרת...וזו גם הסיבה להצלחה יוצאת הדופן .
ומכאן שהפסקת המלחמה בטרם עת ונסיגת כוחותינו מבלי שהושגו היעדים האמיתיים אך ורק בגלל שיקולים של פוליטיקאים קטנים חסרי כל רגש אחריות לאומית שלא לדבר על יהודית אינה אלא "בסה"כ" המפנה החד מהצלחה לכישלון ומהתקדמות לנסיגה ממנו חששנו עוד מתחילת המלחמה כמשהו שוודאי יגיע ולא היה שאלה של אם אלא של מתי .
הרי שכפועל יוצא מהחוק העתיק של "תחילת מפלה נסיגה" יש לצפות להתדרדרות העניינים בחזיתות השונות.
ככה זה...ברגע שהשיקולים הפוליטיים הטמאים והאינטרסים האישיים הצרים הם אלה שמכריעים בקבלת החלטות ברמה שכזו...אין לצפות לפחות מאסונות .
דעתי הקטנה בלבד .
נשלח ב-19/1/2009 09:11
במלחמה הזו בעזה יצאנו ידי חובת
שביעית מלחמה
אך עדיין לא ידי חובת
שביעית מלחמות
כך שאם ניצמד לפשט הגמרא צפוייה מערכה נוספת , לא חייב בדרום אפשר גם בחזית אחרת .