"יפסיקו המלחמות"...חחחחח...חזק אתה . אוקיי לקחתי את זה כבדיחה , אל תקפיד .
שים לב שהמשפט האחרון המסכם את קטע הגמרא הזה הוא "מוצאי שביעית בן דוד בא" . זהו .
הרי אנו יודעים כבר שעוד מלא אירועים ודברים צפויים לעבור אותנו לאחר ההתגלות הראשונה של המשיח ?
הפשט הוא שלאחר התגלותו של המשיח מתחילה הנהגה חדשה , והגמרא דיברה על התקופה הרגילה ( היום ) שעד אותם ימים לפני ההנהגה החדשה . [ הנהגת שמיים כמובן ] .
נשלח ב-19/1/2009 18:49
אני לא רוצה להשתמש במילים "אין לי ספק" אך יותר מסביר להניח שבסיבוב הבא של הלחימה בין אם יהיה זה בדרום ובין אם בצפון הניסים הרבים והעצומים שכולנו היינו עדים להם במלחמה הזאת לא יחזרו על עצמם ...
ויותר מהלוואי ואני טועה .
הכל תלוי בתשובתו של עם ישראל .
נשלח ב-19/1/2009 19:28
למה שלא יחזרו ?? רחמיו על כל מעשיו ! ובטח על בניו המשוועים לגאולה...
נשלח ב-19/1/2009 20:30
אני רוצה לחזק את דבריך 'מביט' .
הרי מה נשאר לנו עד ניסן ?
שבט - אדר ו...זהו .
שבט...הוא חודש בסדר , אין איתו שום בעיה . אדר...אחלה חודש שבעולם , מה יש להוסיף .
אז מתי תפרוץ מלחמה נוספת שתהיה אסון ??
"לא פשוט"....חחח , הלוואי הרבה לא פשוטים כאלה .
נשלח ב-19/1/2009 21:47
תראה,
מלחמת לבנון השניה הייתה קשה בהרבה מובנים.
אבל אם תחשוב על זה, השינויים שקרו בצבא לא היו קורים אם לא זה והמצב היה מתדרדר יותר.
מה היה קורה אז בעזה? השם ישמור. הקב"ה העיר אותנו באהבה!
ועוד: גם במלחמת לבנון השניה היו ניסים בלי סוף. אצלינו בעיר נפלו 1000 טילים וכל מיני חולירות וכמה נהרגו? יש מקום נוסף כזה בעולם???
אני זוכר את מלחמת המפרץ, היה חייל אמריקאי בארץ שראה בניין שקרס בעקבות סקאד. אף אחד כמובן לא נהרג (ברור לא?) והוא אמר מה שאף אחד לא אמר בקולי קולות: וואאאווו זו באמת ארץ הקודש!!!
זה כי טיל אחד הרג כמות גדולה של חיילים אמריקאים בריאד.
אני לא חושב שהקב"ה יחפש להרוג חיילים שנותנים את נשמתם ממש בגלל פוליטיקאים מושחתים שמעוניינים בכיסא ולא בחיי אדם.
ואני ממשיך להאמין שחייב להאמין שהוא ימשיך לרחם עלינו.
"לבני בניהם למען שמו - באהבה" - לא לשכוח.
רפואה שלימה לכל החיילים, אמן.
נשלח ב-19/1/2009 22:23
מסכים על כל מילה , לחלוטין .
דווקא התכוונתי לאזרחים בעורף ופחות לחיילים בקרב .
נשלח ב-21/1/2009 10:13
לידיעתכם: בשנה הקרוב - לא תהיה שום מלחמה בישראל!!!
עזה - חטף מכה נואשת . . . יקח זמן עד שישתקם!
חיזבאלה - מכין עצמו לקראת מתקפה אם תהיה על איראן - ולא תהיה...
בע"ה נעבור את התקופה הזאת בשלום!!!
נשלח ב-25/1/2009 10:36
לפי מה?
נשלח ב-25/1/2009 11:23
אני קורא . . .ושומע.
הכלכלה קורסת בכל העולם! השנה הולכת להיות שנה מאוד שאולי נראה בה את התחתית!
איראן - במצב כלכלי חמור אבטלה, מחיר הנפט ירד ועוד יירד, אין להם פשוט כסף ועוד עלול להיות שם הפיכה בע"ה!!!
ארה"ב - נו ידוע שאין להם כסף ורצון לעוד מלחמה. אולי יפעילו סנקציות על איראן לא יותר
מה שכן יפעילו עלינו להחזיר שטחים כמו י"ם יו"ש גולן, וכו' . . . כי מה יש להם להפסיד . . .
כך ממשלה בישראל הייתה תלויה כלכלית ובטחוני בארה"ב ללא אמונה בקב"ה ....
השנה לא יהיה לארה"ב כסף בשבילנו אבל ירצו לפדות את הצ'קים מהעבר ויבקשו מאיתנו להחזיר שטחים!
אם לא תהיה ממשלה שסומכת על הקב"ה אנחנו אבודים!
חיזבאלה - שם יש לי ספק כי הם ממומנים ע"י איראן. אם איראן תהיה בצרה כלכלית חמורה מאוד הם ירצו לפתוח חזית בצפון בכדי לשנות את המצב . . .
הכל פתוח ..... תלוי עד כמה עם ישראל יתפלל, ולא סתם יתפלל אלא עם דמעות בעיניים מעומק הלב ויכוון בבקשות ורחמים לבורא עולם שיגן עלינו וישמור עלינו.
נשלח ב-25/1/2009 16:53
הניתוח שלי לא נכון . . . .
נשלח ב-27/1/2009 23:09
נו , במידה ויתחדשו הקרבות בעזה הרי שבכך יצאנו ידי חובת שביעית 2 "מלחמות" כפשוטו ממש , כי מלחמה שממשיכה ללא הפסקה נחשבת מלחמה אחת. . . אך הודות להפסקת-האש קיבלנו שתי מלחמות והתגשמות נבואה בצורה חלקה .
נמתין ונראה .
נשלח ב-28/1/2009 09:46
אכן...כידוע בעניינים של דרשות הגמ' תמיד אומרת מיעוט רבים שניים, כי מהיכי תיתי ("מנין לך לומר") יותר מכך?
שמא המקרה כך גם בנידון דידן ("שלנו")...ימים/שבועות יגידו..
נשלח ב-14/2/2009 19:22
הערכתי הקודמת בזמן המלחמה שגם חיזבאללה יצטרף נשענה על דבריו של דניאל האוטיסט שהבטיח טילים בכל הארץ , הבטחה שאני באופן אישי שותף לה ומסכים עימה לחלוטין , אלא שככל הנראה תחזית זו של "כל הארץ טילים" שמורה לערב שבועות תש"ע .
כך זה נראה בשלב זה .
נשלח ב-16/2/2009 22:54
אם אני מבין נכון זה עוד שנה וחצי.. ועד אז?
נשלח ב-16/2/2009 23:01
הבנת נכון .
עד אז. . . כפי שכתבתי באשכול "התסריט הגדול" צפויים הדברים הבאים , ( לענ"ד בלבד )
ממתינים לניסן ואז נכנסים לתחום מוצאי שביעית עם ההתגלות הראשונה של המשיח ותחילת אירועי קוריאה .
במדה ויש שאלות בעניין זה עדיף יהיה להמשיך זאת באשכול ההוא .