"ביקשו מאיתנו להכיר במדינה יהודית – תקראו לעצמכם איך שאתם רוצים". אבו
מאזן המשיך ותהה, "מה הקשר שלנו לזה? למה אני צריך לתת תיאור למדינה ומה
שיש בתוכה?". אבו מאזן הצהיר כי "לא נקבל את הדרישה לקרוא למדינה
'יהודית'. אני מכיר במדינה ששמה ישראל, ודורש שתהיה על גבולות 1967 לפני
כיבוש השטח הפלסטיני".
זו הגירסא המודרנית וגילגולה של טענת קודמו בתפקיד : "מי ה' אשר אשמע בקולו! לא ידעתי את ה' וגם את ישראל לא אשלח!"
לעולם אין חדש תחת השמש , תמיד חשוב לזכור כלל זה .
"עתה תראה את אשר אעשה לפרעה ולעמו" באה ההבטחה האלוקית בצידה .
בקרוב יגיע זמנם של הנבלות הפלשטינאיות ימ"ש . מבטיח לכם שלא יפקד מקומם.
נשלח ב-30/4/2009 08:38
החמרה במצב הבטחוני בארץ .
זה הדבר הבא ולו אני מחכה כל יום ממש .
נשלח ב-30/4/2009 09:10
עוד הייתי מוסיף .
הזוהר מדגיש את התלכדותם של אומות העולם בדעה אחת לגזור גזירות על ישראל .
תרגום: ארה"ב ואירופה מובילות מהלכים לאלץ את ישראל להסכים לצעדים מדיניים וצבאיים שייפגעו בביטחונה של ישראל .
אפילו עופרת יצוקה לא גרם לכזו ביקורת בינ"ל!
מה שאומר שמעשיה של ישראל לא יהיו מוצדקים בעיניהם . לאמר: ישראל היא זו שתפעל ותיזום פעולות ולא רק תגיב על מעשי הפלסיטנים , משום שצעדי תגובה והגנה בלבד אינם זוכים לגינוי מקיר לקיר וזה בדיוק מה שמתואר שם .
במילים אחרות תתכן בהחלט פעולה כלשהי של צה"ל בקרוב שתלך ותסתבך עם הזמן .
נשלח ב-2/5/2009 21:19
שמעון פרס ובנימין נתניהו, עולים על מסלול התנגשות חזיתית עם באראק אובמה.
מסכים עם הרבה דברים שנאמרו שם , מסתדר לי היטב עם הידוע לי אודות הצפוי .
נשלח ב-2/5/2009 23:22
הולכת ומתחזקת אצלי ההערכה שנתניהו יורה על פעולה צבאית כלשהי ע"מ להצית את הלהבות מחדש מתוך תקווה שמציאות כזו תטיב את מצבו ועמדתו במו"מ .
זה מסתדר לי משלוש סיבות עיקריות :
1 . אחרת אני לא רואה כיצד תתכן הסלמה במצב הבטחוני באין גורם אחר שמעוניין בזה כרגע .
2 . מה שיסביר היטב את הבנתי בקטע הזוהר על ימים אלו ממש המדבר על לחץ מדיני כבד מצד העמים הרלוונטיים , קרי ארה"ב ואירופה , ואולי גם אחרים .
3 . פעולה כזו תיתפס כפרובוקציה בעיני הממשל , מה שעלול / עשוי לקרב את סופה של הממשלה הזו מתישהו בעתיד הקרוב .
נשלח ב-3/5/2009 09:20
זה פשוט מפליא לראות כיצד הכל מתגשם אחד לאחד ! כדברי הזוה"ק .
בחזית שפעת החזירים : המגיפה הולכת ומתפשטת בעולם ולמרות שאלימותו של הנגיף עדיין נמוכה יחסית היא צפויה להחריף בקרוב .
בחזית הצ. קוריאנית : המדינה שיגרה איום על ניסוי גרעיני אפשרי , וגם זה יגיע .
בחזית הלחץ המדיני : רואים בכתבות החדשות למינהם את הגזירות המדיניות הבאות באופק , ויהיו אלה גזירות קשות וכואבות .
רק החזית הבטחונית מסרבת לשתף פעולה נכון לרגע זה , אך כנאמן לשיטתי להיצמד לכתובים גם בזה מאמין אנכי כי בוא יבוא הדבר וימים קשים בפתח .
נשלח ב-8/5/2009 10:49
היום יום שישי בשבת .
במשך כל השבוע האחרון נמנעתי מלהעלות את העניין מחוסר יכולת להוכיח משהו .
לא יודע מה קורה באיזורים אחרים בארץ אך אצלנו ישנה פעילות אינטנסיבית מאוד של חיל-האוויר במשך כל השבוע , ואפילו היום יום שישי שבדרך כלל אין פעילות אימונית המטוסים לא מפסיקים לעלות ולרדת סביב השעון .
בפירוש מורגשת פעילות ערה ובלתי שגרתית לכל מי שמכיר את אופי האימונים של החיל .
נשלח ב-8/5/2009 16:24
קשה שלא לקבל את הרושם שהם מתאמנים לקראת משהו. . .
נשלח ב-9/5/2009 21:22
שבוע טוב לכולם .
אני יושב עם חבר טוב בבהכנ"ס עם זוהר פתוח ומדבר איתו על הצפוי בקרוב , ובין הדברים אני מבליע את מה שכבר אמרתי בפורום שלדעתי ישראל תהיה זו שתעשה את צעד המלחמה הראשון , מה שיצדיק לחץ בינלאומי עלינו , והבנאדם קופץ מהתפעלות ואני שואל "מה קרה?" "חכה רגע" הוא אומר וניגש להביא איזה עלון מעלוני השבת שבעיר פותח ומראה לי את הכתוב , בערך :
"בעוד כחודש ייערך בישראל תרגיל פיקוד העורף הגדול ביותר שהיה לתירגול מתקפת טילים , אולם ממקורות מודיעין נודע לנו שיתכן ומדובר לא על תרגיל אלא על הכנה אמיתית לקראת תקיפה אפשרית של ישראל באירן" .
אין לי מושג מי עומד מאחורי הדברים ומה מקורותיו כך שאני בסה"כ מביא ת'דברים כפי שהם , ולא אני הכתובת לתלונות .
האם אפשר להצביע על סימנים לכך ?
פעילות אימונית מוגברת מאוד של חיל-האוויר בשבועות האחרונים בהחלט ניכרת .
נשלח ב-9/5/2009 22:53
מצד שני לא נראה סביר שישראל תלך על תקיפה באיראן במהלך חודש יוני משום שב - 12 ביולי תתקיימנה הבחירות באיראן וכל העולם תולה תקוות שנשיא חדש ייבחר שם .
מה אתם אומרים על זה ?
יש לכם דעה או שאתם ייסמנים ?
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/05/2009 23:16:32
נשלח ב-9/5/2009 23:15
גם לדעתי הבידוד והלחץ על ישראל יגיעו מכיוון פעולה התקפית שלה והדבר שנראה הכי סביר כרגע, זה מתקפה על איראן.
נ.ב. הבחירות באיראן יתקימו ב-12 ביוני..
נשלח ב-9/5/2009 23:23
יפה , שמח לשמוע את דעתך .
אתה בטוח שהבחירות שם הם ביוני ולא ביולי ? כמדומני ששמעתי בחדשות יולי ולא יוני .
גם אם ביוני , הרי ישראל לא תעשה זאת לפני הבחירות ...ומתי בעצם אמור להתקיים תרגיל פיקוד העורף ?
נשלח ב-9/5/2009 23:49
ארבע שנים לאחר שנבחר לתפקידו, מחמוד אחמדינג'אד עומד בפני מערכת בחירות שנייה לנשיאות איראן. הבחירות יתקיימו בעוד פחות מחודשיים, ב-12 ביוני, והן מלוות במערכת תעמולה סוערת. מול אחמדינג'אד רצים בשלב זה עוד שני מועמדים. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/883/227.html
התרגיל של פיקוד העורף מתוכנן ל : 2.6.09
נשלח ב-10/5/2009 00:25
תודה על המידע .
אם זה ככה אז אין מצב שישראל תוקפת לפני הבחירות שם ובטח לא כאשר תרגיל פיקוד העורף אמור להתקיים עשרה ימים לפני הבחירות .
בקיצור ירדתי מהרעיון .
נשלח ב-14/5/2009 09:46
ישראל הבטיחה לארה"ב: לא נפתיע בתקיפה באירן
ישראל הבטיחה לממשל אובמה כי לא תבצע מהלך התקפי על מתקני הגרעין האירניים מבלי שתודיע על כך מראש לארצות הברית הדברים נאמרו כתגובה למסר בהול ששיגר נשיא ארצות הברית באמצעות שליח
.
המסר
של אובמה הועבר לנתניהו באמצעות שליח אמריקני בכיר, שביקר בישראל ונפגש עם
ראש הממשלה ועם שרים ואישים בכירים. בשל החשש האמריקני מפני פקיעת הסבלנות
הישראלית בכל הנוגע לפיתוח הנשק הגרעיני האירני העדיף אובמה שלא לחכות עד
לפגישתו עם נתניהו ביום שני הקרוב ושלח את המסר בבהילות באמצעות שליח.
שמתם לב למילים המודגשות?
איזו סיבה יש לאובמה לשלוח מסר בהול ימים לפני שהוא פוגש אותו?
אא"כ נאמר ש'רעש' מטוסי חיה"א המתאמנים מפריע לו לישון...