שנים רבות העולם מחפש תשובה לשאלה: היכן בדיוק נמצאת תיבת נח. עתה לאחר חקירות ארכיאולוגיות ממושכות, ובאמצעות טכנולוגייה מדעית מודרנית ייתכן והסוד התגלה...
הר אררט מתנשא לגובה 5,166 מטרים והוא המקום הגבוה ביותר בטורקיה המודרנית

מקצת עדויות אנשים שראו את תיבת נח חלקן נבדקו ונמצאו מהימנות
במאה ה-13 מרקו פולו שידוע במסעותיו הרבים, הכריז שהוא ראה ספינה בהר אררט.
-1883 נשלחה על ידי ממשלת טורקיה משלחת לאררט כדי להעריך את הנזקים שנגרמו על ידי רעידת אדמה קודמת,
צוות המשלחת דיווח על גילוי 4 חלקים של ספינה מאד עתיקה שמבצבצת מתוך הקרח בגובה של כ- 4.3 ק"מ במעלה ההר.
נילקחו מידות, נכנסו לתוך התיבה, והצוות דיווח כי בפנים נראו כלובים ותאים.
וכך מספר אד ביילין:
ואז לפתע, דודו של מוסטפא הסתובב אלי, והצביע למטה, הבטתי למטה, ופתאום ראיתי ספינה ענקית ומדהימה.
ירדנו לכיוון התיבה והגענו למרחק של כ-30 מטר מתחתיה, התיבה ישבה על מדף של צוק,
הבטנו למעלה כלפיה וראינו אותה באופן ברור, הקצה שלה שהיה מולנו, היה מרובע וראינו שרוחבה גדול מגובהה. (חמישים אמה רחבה שלשים אמה קומתה)
בצידי התיבה היו מעין קרעים, ויכולתי לראות את קורות העץ, מימדי התיבה היו אדירים
* ב- 1902 ג'ורג הגופיאן - George Hagopian, ילד ארמני בן 8, מ"ימת ואן" בטורקיה, הפך לעד הראייה הצעיר ביותר של תיבת נח שתועד עד כה.
ג'ורג' הצעיר טייל יחד עם דודו במעלה הר אררט, זה היה קיץ חם במיוחד, לאחר בצורת של 4 שנים רצופות בהן נחשפה התיבה יותר מאי פעם (בדרך כלל התיבה מכוסה במעטה עבה מאד של קרח ושלג), ולכן גם היה ניתן להגיע אליה בקלות יתרה.
וכך מספר ג'ורג אגוביאן:
"התיבה היתה גדולה יותר מכל בניין שראיתי עד אז" דודי התכוון לעזור לי לטפס למעלה, אך היינו צריכים לערום הרבה סלעים כדי להגיע,
ואז דודי דחף אותי, וטיפסתי על גג התיבה.
אני זוכר שבמשפחתי היו מספרים על ביקורים בתיבה, קלטתי שהנה אני עומד ממש עליה.
בקרבת המקום בו עמדתי, הבחנתי בחור שנבקע בגג התיבה, הגעתי אליו והסתכלתי פנימה, אך בפנים היה חשוך מכדי לראות משהו,
היו מספר מקומות בהם העץ היה שבור, אך עדיין הגג היה מאד חזק כך שניתן היה להלך עליו.
לאורך החלק המרכזי של גג התיבה היו פתחים דמויי חלונות, אך לא יכולתי לראות דבר."
ב-1916 מיד לאחר מלחמת העולם הראשונה, טייס רוסי בשם זבלאצקי יצא לטיסת ניסוי באזור, וכך הוא מספר:
כשטסתי מעל הר אררט, הבחנתי לפתע במבנה כהה, ענק, בגודל של ספינת מלחמה,
זה היה מבנה מוזר למדי, אך ללא ספק - ספינה.
במהלך מלחמת העולם השנייה, טייסים של בעלות הברית יצאו למשימות רבות באיזור הר אררט.
וונס היל - מחיל האוויר האמריקאי דאז, מספר שהוא ועוד טייס פגשו קבוצה של טייסים שחזרו מטיסה מעל טורקיה והרי אררט,
ובידיהם היו תצלומים שנלקחו במהלך הטיסות, כשהוא ראה את הצילומים, לא היה לו ספק שהוא מתבונן בתיבת נח, וכך גם דיברו יתר הטייסים,
לכולם היה ברור, שהעצם הענק שמופיע בתצלומים, הינו - תיבת נח.
רון בנט - Ron Bennett - עבד כצלם של הבית הלבן מהתקופה בה ניקסון היה נשיא ועד תקופת כהונתו של הנשיא רייגן,
וטס במטוס הנשיאותי הרבה לצורך עבודות עיתונאיות מטעם הבית הלבן.
במהלך אחת מהטיסות, בתקופת הנשיא ג'יימי קרטר, הם טסו מפולין לטהרן-אירן, וכשהם היו מעל מזרח טורקיה, מטוס רוסי שטס צמוד אליהם משך את תשומת ליבם לחלון,
ובאותו רגע מישהו אמר להם, שאם הם יסתכלו למטה, הם יוכלו לראות את תיבת נח.
וכך רון בנט מספר:
"הסתכלתי למטה וראיתי ספינה גדולה, שמכוסה חלקית בשלג וקרח, אני משוכנע שמה שראיתי שם, זוהי תיבת נח".
ב- 17.06.1949, מפקדים של חיל האוויר האמריקאי טסו במשימה מסווגת בנתיב מקביל להר אררט בטורקיה.
במשימה זו הם צילמו תמונות של מה שנקרא לימים: "Ararat anomaly",
עצם מלבני גדול מאד שהזדקר מתוך הקרח, ובחלקו העליון נראו כתמים כהים סימטריים שנראים כפתחים
התמונות מ-1949 נלקחו בתחילת ימי המלחמה הקרה, למרות שהכוונה היתה בעצם לאתר עמדות צבא רוסי,
באותה תקופה דיברו על כך שסוכנות הסי.אי.איי - CIA , בונה תיק רשמי עבה על נושא: "Ararat anomaly",
בעשרים השנים הבאות, נלקחו עוד תמונות של התיבה ממטוסים ולווינים, כולם סווגו כסודיים ביותר, ועדיין, הסוכנות מעולם לא חשפה באופן רשמי את ממצאיה.
בפנטגון ישנן צילומי לווין של תיבת נח שאפילו מתוייקות בשם תיבת נח
גרגור שווינהאמר לשעבר טייס בחיל האויר האמריקאי אומר:
"אנו יודעים שלממשלה שלנו יש תמונות ותצלומי לווין של האיזור הזה (הר אררט), ושל תיבת נח,
אך הם וודאי לא רוצים לשחרר את התמונות, כי ברגע שיעשו כן, הם יחשפו עד כמה טובים נהיו אמצעי הריגול שלנו".
נשאלת השאלה: אם יש כל כך הרבה עדי ראיה לתיבת נח, מדוע אי אפשר לעלות להר ולתעד את תיבת נח באופן מסודר?
ובכן, הממשלה הטורקית נותנת אישורי כניסה רק לצד הדרומי של הר אררט כשלמעשה, תיבת נח נמצאת בצידו הצפוני של ההר,
אמריקאים שנתפסים בצידו הצפוני של ההר, בדרך כלל נלקחים למאסר, כמו כן מקום התיבה הינו גבוה מידי וקשה מידי לנחיתת מסוק,
פיסות עץ מתיבת נח נלקחו לבדיקה ולתיארוך, וגילן לפי הבדיקה מתאים בדיוק למה שכתוב בתורה על זמן המבול.
שנים לאחר מכן, תיאר ג'ורג הגוביאן את התיבה שראה, למאייר ארכיאולוגי - ד"ר אלפרד לי, ואלו האיורים שהוא עשה: