|
|
| נשלח ב-20/2/2009 15:55 |
|
| |
זה לא דמיונות רק שלנו אין ולא תיהיה האפשרות להמציא משהו כזה כי זה כבר כמו מגדל בבל וכמו מתקן החלקיקים בשוייץ שהקב"ה קלקל אותו רגע אחר שהתחיל לעבוד...
אולם ברור שהזמן הוא בריאה חלק מהבריאה כולה והקב"ה ברא את עולמו על בסיס זמן .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 19:58 |
|
| |
התכוונתי לומר שיש ראיה מהתורה שמסע בזמן אינו אפשרי , ממילא כל השקעה בניסיון להצליח נדונה לכישלון .
מי יודע מה הראיה ?
קדימה להתאמץ קצת , זה סגולה טובה להסרת חלודה מהמוח. . .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 22:29 |
|
| |
בהחלט מדהים . תודה מצפה .
אך את יודעת...אם נתחיל עכשיו עם מאמרים כתבות וקטעי וידאו על תופעות טבע שנחשפות לרוב בשנים האחרונות האשכול יתפוס כיוון שונה לחלוטין מכוונת המשורר . ומה גם שלא "להעלים" ו"להסתיר" באנו באשכול זה ע"י הצבעה על תופעות כאלה ואחרות ללא מתן הסבר מניח את הדעת אלא דווקא לחשוף ולגלות באנו. . . בעיקר את הפן הרוחני הפנימי של המציאות .
בפן הגשמי והחומרי של עולם הטבע. . .לא התיימרנו להתחרות עם ה - BBC ודומיו .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 09:07 |
|
| |
נו חברים...
אני מחכה להוכחה מן התורה שמסע בזמן אינו אפשרי .
אתן לכם רמז קטן -
מסע בזמן מתנגש עם אחד מחוקי התורה .
ולכן הוא אינו אפשרי משום שהעולם וחוקיו נובעים ויוצאים מתוך התורה שהיא המציאות האמיתית והבלעדית .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 15:45 |
|
| |
אז אתם מעוניינים בהוכחה או שמא עדיין רוצים לנסות לבד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 17:29 |
|
| |
אתה מדבר אולי על כך שמושג הזמן הוא פועל יוצא של בריאת העולם ולאו דוקא של תנועת האור במהירות הידועה של 300,000 ק"מ לשנייה.
תנועת האור יוצרת אשליה של זמן ולכן זה כמו לנסות לרדוף אחרי הצל של עצמך? חחח
אהבתי את הדיון הפילוסופי אף על פי שלא נצא ממנו עם מסקנות חדשות ומרחיקות לכת :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 20:00 |
|
| |
ביקשתי הוכחה מהתורה...
תבין דבר אחד - ברגע שמצאת שתאוריה / אמונה כלשהי מתנגשת עם חוק מחוקי התורה
פירושו של דבר הוא שאל תבזבז ולו גם שנייה אחת ! בניסיון להוכיח את אמיתותה כי חבל"ז . זה הכל .
ישנה הלכה פסוקה ברמב"ם בהלכות נבואה שלפענ"ד עומדת בסתירה לאפשרות של מסע בזמן .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 23:34 |
|
| |
כתב הרמב"ם ( פרק י' מהלכות יסודי התורה ה"א ) :
כל נביא שיעמוד לנו ויאמר שה' שלחו אינו צריך לעשות אות כאחד מאותות משה רבינו או כאותות אליהו ואלישע שיש בהם שינוי מנהגו של עולם, אלא האות שלו שיאמר דברים העתידים להיות בעולם ויאמנו דבריו שנאמר וכי תאמר בלבבך איכה נדע הדבר וגו', לפיכך כשיבוא אדם הראוי לנבואה במלאכות השם ולא יבוא להוסיף או לגרוע אלא לעבוד את ה' במצות התורה אין אומרין לו קרע לנו הים או החיה מת וכיוצא באלו ואחר כך נאמין בך, אלא אומרים לו אם נביא אתה אמור דברים העתידים להיות והוא אומר ואנו מחכים לראות היבואו דבריו אם לא יבואו, ואפילו נפל דבר קטן בידוע שהוא נביא שקר, ואם באו דבריו כולן יהיה בעינינו נאמן.
הוי אומר - המבחן האמיתי לנבואת אמת הוא כאשר בא אדם ואומר שבעוד X זמן יקרה כך וכך , למה ? כי כך אמר לי ה' . והיה אם קרה בדיוק כפי שאמר הבנאדם עבר את הטסט .
נקח ציור : קניתי כרטיס למכונת הזמן וחזרתי לתאריך 2001 / 9 / 10 לניו-יורק . והנה אני מהלך ברחובות העיר וצועק בגרון ניחר : "כה אמר ה' ! מחר בבוקר יקרה כך וכך. . . " ואני מפרט להם בדיוק מופתי פרט אחר פרט מה צפוי להם מחר . והנה המון אדם מתקבץ לשמע החדשה המרעישה כאשר שאלה אחת בפיהם... "מניין לך ?" "ה' מסר לי בנבואה" אני משיב . והנה עברו להם 24 השעות והדברים קרו כפי שכולנו מכירים , מה אומרת התורה במקרה שכזה ? הם צריכים להאמין בי שאני נביא אמת ? ודאי שכן . . .פסק הרמב"ם . וביננו. . .לא תופים ולא יער , כולה מסע בזמן .
ומכאן - נפל פיתא בבירא .
לפני כמה שנים במסגרת שבת אירוח של משפחות ביישוב באיזור ניגשתי לאחר ההרצאה של הרב האורח הרב נויגרשל והצגתי בפניו את הדברים ושאלתי "מה הרב אומר ?" חייך הרב בנימוס ואמר "יפה מאוד" .
אין לי ספק שיש עוד הרבה ראיות לכך שמסע בזמן אינו אפשרי , צריך רק לעיין ולמצוא אותן .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 01:47 |
|
| |
לא הבנתי המייחל... הרי הוכחת כאן בדיוק את ההפך, שכן יתכן מסע בזמן וזאת מכיוון שידוע לנו שנביאי אמת היו גם היו.
ומאין לנו לדעת שבאמת לא נסעו להם בזמן וראו את כל אותם חזיונות שאכן התרחשו???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 08:40 |
|
| |
איפה ראית הוכחה למסע בזמן ???
אז מה אתה בעצם אומר. . . שאולי נבואת הנביאים היא בעצם עבודה בעיניים ולא דבר אלקים ? לא , אני רוצה להיות בטוח שהבנתי אותך נכון .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 11:01 |
|
| |
לא חלילה, ממש לא טענתי כך.
ניסיתי פשוט להבין את האנלוגיה שהצגת... אולי לא הבנתי נכון את דבריך כי מתוכם חיפשתי את ההוכחה לסתירה שיש מול עקרון בתורה ולא מצאתי.
הרי ציטטת כך:
"והנה עברו להם 24 השעות והדברים קרו כפי שכולנו מכירים , מה אומרת התורה
במקרה שכזה ? הם צריכים להאמין בי שאני נביא אמת ? ודאי שכן . . .פסק הרמב"ם .
וביננו. . .לא תופים ולא יער , כולה מסע בזמן .
"
אז מכאן לא הבנתי, אם הרמב"ם אומר שכן אז זו הוכחה למסע בזמן או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 11:42 |
|
| |
פשוט מאוד ירמי...
אם יש הסבר אחר לידיעת ה"נביא" את העתיד מלבד זה שהקב"ה גילה לו (דהיינו נסיעה בזמן) נופלת כל ההוכחה שנחשיבו כנביא!! והרי הרמב"ם אומר מפורש שזאת כן הוכחה שהוא נביא!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 12:10 |
|
| |
אולי
נוכל לצרף את שניהם
הרי שגם הנביאים (חוץ ממשה רבנו) ראו דברים חוץ ממה שנאמר להם ע"י הקב"ה
"במראה ולא בחידות"
ולכן ייתכן שמה שהראה להם הקב"ה לעתיד לבוא
זה סוג של מסע בזמן שיכול להתבצע רק ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו שכן הוא יתעלה
מעבר לזמן
ואידך זיל גמור
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 16:55 |
|
| |
אחרי ההסבר של עמי אין מצב שמישהו לא הבין .
חזק וברוך עמי , קצר מדוייק חותך וקולע .
כזה ראה וקדש .
|
|
|
|
|