|
|
| נשלח ב-12/8/2009 06:42 |
|
| |
הפלא שהיא מזמרת ושרה...וזה פלא גדול היות ואין בריה בעולם היכולה למלל מלבד האדם ככתוב ויהי האדם לנפש חיה-לרוח ממללא.(רשי) וקרוב לוודאי שמדובר בייצור שקרוב לאדם בכל דבר בתוספת לשהות כדג בתוך המים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 16:03 |
|
| |
מזמרת ושרה לא מוכרח עם "מלל" ודיבור , סביר יותר להניח שמדובר על אריות נבחרות מתוך אופרות מוכרות רק ללא המילים. . . 
תוקן על ידי המיייחל ב- 12/08/2009 15:59:37
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 23:17 |
|
| |
אולי כבודו מוכן לחלוק עימנו עוד מידיעותיו הגדולות בנושא??
אתה יודע.. לגרום לנו להרהר על עוד סיפורים שגדלנו עליהם ועד היום חשבנו עליהם כ"אגדות" ותו-לא?
אני בטוח שהנושא מעניין את כל קוראי הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:17 |
|
| |
אם היה לי משהו מוכן לא הייתי נמנע מלהעלות אותו לפורום. . .
כנראה שכרגע אין לי מה לשלוף .
הרעיון היחיד עליו חשבתי בזמן האחרון הוא אגדת "מטאטא המכשפות" המפורסם, זה שגם מופיע בהארי פוטר כידוע .
יתכן ואולי מצאתי לו שורש בדברי האר"י ז"ל .
צריך למצוא את הזמן הפנוי והכח לערוך את ההודעה .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 20:59 |
|
| |
תגלית מדעית: צמח חדש טורף חולדות
חוקרים בריטים הרחיקו בעקבות שמועה עד הפיליפינים כדי לראות ולבדוק האם זה ייתכן - צמח שאוכל מכרסמים. הם חיפשו חודשים, ירדו בוואדיות וטיפסו על הרים עד שהם מצאו את הצמח שלוכד, מרעיל ומעכל חולדות, עכברים וסתם חרקים. כן, זה אמיתי

תוקן על ידי - isratal - 17/08/2009 20:56:27
|
| נשלח ב-23/8/2009 23:02 |
|
| |
"פלאי התבל" מתייחס בעיקר לתופעות רוחניות וסוגיות תורניות בלתי שגרתיות ולא כ"כ לענייני החומר שבמסגרת הטבע .
לא הבנתי מה עושה פה השופר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2009 21:00 |
|
| |
אם לא הבנת אז קרוב לודאי שאף אחד לא הבין...
השופר הוא אחד מפלאי תבל אתה יכול ללמוד עליו שנים ולהיות בעל תוקע עם ניסיון, אך משום מה קורה לא אחת שהשופר פשוט לא מגיב...אתה מנסה ומנסה והשופר לא רוצה להוציא קולות... איפה יש פלא כזה בעולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2009 23:06 |
|
| |
אם לא הבנתי זת'אמרת שאני רחוק מלהיות בעל תוקע.... 
יפה , בהחלט היה חידוש עבורי . תודה .
אבל בא נישאר עם הקו המיוחד של פלאי התבל בחשיפת סודות התורה וביטויים בעולם הזה .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2009 19:10 |
|
| |
ישנו מאמר של מהרח"ו ז"ל הנקרא "מאמר פסיעותיו של אברהם אבינו" בו הוא מאריך להסביר מדרש חז"ל העוסק בניסים שנעשו לאברהם אבינו במלחמתו נגד ארבעת המלכים ובעיקר בקפיצת הדרך שנעשתה לאברהם אב' .
סוגים רבים ישנם לקפיצת הדרך ולא ראי זה כראי זה ובכל זאת מכנה משותך אחד לכולם : בקפיצת הדרך האדם לא נעלם מכאן ומופיע במקום אחר אלא מדובר "בסה"כ" בטיסה מהירה לעבר היעד .
כתב הרב ז"ל :
והנה נבאר עתה עניין הקפיצה מה עניינה , והלא האדם הוא בעל חומר גס ( הגוף ) ועבה ולא יוכל להשתנות מן הכח הטבוע בו מעת היצירה , ולכן אם ירצה האדם לקפוץ שיעור יותר ממה שבטבעו לא יעלה בידו , וכל זה נגרם כתוצאה מכבידות החומר אשר הוא מלובש בו ולולא זה יכולה היתה הנפש לעוף ולקפוץ כאוות נפשה .
והנה , לבוש האדם ( הגוף ) הוא מן המדריגה התחתונה שבכולם מפני החומר שבו ולכן אין לו כח לקפוץ הדרך בשום אופן , אך השדים השוכנים באוויר ( הם יכולים להיות מול פרצופינו ולא נראה אותם,מה שנקרא מימד אחר ) יש בהם כח לקפוץ באוויר אך עדיין אינם כמלאכים .
ואמנם האדם הוא סולם של כל העולמות וקושר כל העולמות כידוע, כי יש לו גוף מהעוה"ז ונפש בהמית של יצה"ר מצד השדים השוכנים באוויר ונפש שכלית מן האופנים ורוח מן המלאכים ונשמה מן הכסא ונשמה לנשמה מצד השכינה .
והנה, ע"י קשר זה שיש באדם הוא קושר כל העולמות כולם ולכן כאשר ירצה יהיה בידו כל לעשות קפיצת הדרך ע"י אחד מהכוחות אשר עליו , כי יש מי שעושה קפיצת הדרך ע"י שדים כמו המקובלים הראשונים דוגמת ר' אליעזר מגרמיזא ז"ל שעשה כן ובא אצל הרמב"ן ללמדו חכמת הקבלה .
הרב מאריך לתאר את סוגי קפיצות הדרך הקיימות , אקצר ולא אעתיק את הכל .
לקפיצת הדרך מהלך שנה אחת ביום אחד או מהלך חודש בשעה : כותבים עשר שמות קדושים מסויימים על קלף צבי,לוקחים קנה אחד ( אולי קנה במבוק ) באורך ארבע אמות ועושים בו חור ומכניסים את הקלף לתוכו , מניחים את בין הרגלים כאילו רוכבים עליו עוטפים את העיניים בבגד כלשהו ואומרים :
משביע אני פלוני בן פלונית עליכם עשרה שמות הכתובים בקלף זה אשר בתוך הקנה אשר אני רוכב עליכם בשם מ"ב וכו'. . שתוליכוני למקום פלוני. ויש להזהר שלא להסיר את הכיסוי מעל העיניים עד אשר הבנת שהגעת ליעד. הדבר נעשה לאחר תענית שלושה ימים עם טבילה וטהרה מרובה .
ע"כ דבריו בקיצור נמרץ .
לכל דבר בקדושה יש מקבילה בטומאה , מכאן ועד אגדת / מסורת מכשפות הרוכבות על מקל עץ כלשהו וטסות באוויר הדרך ממש לא ארוכה.
בטח לא כאשר זה נעשה בקפיצת הדרך. . .
מבקשת אישור נחיתה רות עבור !

|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2009 00:37 |
|
| |
יש לשים לב, יש קפיצת הדרך ויש שהארץ קפצה לו, ההבדל בניהם שבקפיצת הדרך הכוח בא מהאדם והוא מרגיש בקפיצה, וכשהארץ קפצה לו זה ללא ידיעת האדם ואין הוא מרגיש כלום מלבד זה שהגיע לפתע למקומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2009 09:17 |
|
| |
יפה אמרת .
כשאני חושב על זה זה באמת פלא גדול !
איך יתכן שהארץ עצמה קופצת ואתה מופיע בנקודה המרוחקת מאות קילומטרים מהיכן שהיית וכל זה מבלי שתשים לב בכלל??
מה ההסבר , מה קרה כאן ?
הרי ברור שיש כאן הסבר כלשהו , אז אם ראינו לעיל שקפיצת הדרך היא בסה"כ סוג של טיסה מהירה ליעד באמצעים כאלה או אחרים רוחניים או גשמיים. . .
בקפיצת הארץ מה נאמר ?

|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2009 22:31 |
|
| |
כל אלו שעשו קפיצת הדרך על ידי שמות הם "טסו באויר" והיו צריכים להיות מרוכזים בשם הקדוש וכו' וזה נעשה רק לצורך גדול. כשהארץ קופצת לאדם הארץ ממש מתקפלת מתחת רגליו והוא מגיע למקומו בנחת בעודו הולך רגלי או רוכב על חמורו. ועניין זה אינו שייך להמחשה בדרך הטבע אלא מעשה ניסי הוא. אבל כעין זה מובא בגמ' במסכת גיטין נז א
(איכה ב,ב) בלע ה' ולא חמל את כל נאות יעקב -
אמר רבי יוחנן: אלו ששים רבוא עיירות שהיו לו לינאי המלך בהר המלך, דאמר רב יהודה אמר רב אסי: ששים רבוא עיירות היו לו לינאי המלך בהר המלך, וכל אחת ואחת היו בה כיוצאי מצרים - חוץ משלש שהיו בהן כפלים כיוצאי מצרים; אמר עולא: לדידי חזי לי ההוא אתרא (הר המלך) ואפילו שיתין ריבוותא קני לא מחזיק.
אמר ליה ההוא צדוקי לרבי חנינא: שקורי משקריתו (דאמריתו 'ששים רבוא עיירות היו בהר המלך', והוא אינו מחזיק אפילו ששים רבוא קנים)!
אמר ליה 'ארץ צבי' כתיב בה: מה צבי זה - אין עורו מחזיק את בשרו (משהופשט הוא מתכווץ, ואין יכול לחזור ולכסותו בו), אף ארץ ישראל בזמן שיושבין עליה – רווחא, ובזמן שאין יושבין עליה – גמדא .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2009 23:47 |
|
| |
מה שאתה בעצם אומר הוא שאין הסבר , זה פשוט ככה .
וכדוגמא לכך ש"אין הסבר" אתה מביא את דוגמת "ארץ הצבי" הנמתחת והמתכווצת. . .
אולי , מה שאני יודע הוא שאני לא יודע .
ישראטל [ אין צורך לטרוח ולהביא כל פעם ציטטות שלימות של מקורות , אתה יכול לחסוך לעצמך ולהסתפק במילה או שתיים ואם זה לא מספיק אפשר גם משפט או שניים , פשוט יותר אפקטיבי ]

|
|
|
|
|