|
|
| נשלח ב-9/1/2009 12:51 |
|
| |
מציץ, אכן טעות שלי, הציטוט היה מוכר לי מספרו של רבינר, כנראה שאכן רבינר העתיק מאמיר ולא ההיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 08:47 |
|
| |
הרי"ל מיימון בשרי המאה מציג את האור שמח כנוטה למזרחי. יש לו סיפור על חתימה של מכתב לטובת המזרחי. איני זוכר הפרטים. נדמה לי שברגמן מנסה בספרו להוכיח ההיפך, שהאור שמח היה נגד הציונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 14:18 |
|
| |
מכתב לטובת המזרחי? אולי הכוונה למכתבו המפורסם משלהי תרפ"א, לקראת מגבית קרן היסוד בלטביה, לתמוך ביישוב ארץ ישראל (מי שביקש וקיבל ממנו את המכתב, היה איש המזרחי, נציג ההסתדרות הציונית בדווינסק וסביבתה). עיין בספרו הנ"ל של רז"א רבינר ותרווה.
תוקן על ידי תכלת_דומה ב- 12/01/2009 14:16:03
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 14:25 |
|
| |
| התעוררי כתב: |  | |
רק אני זוכר שאמר שאחד משני הרבנים דלעיל היה מעמדו יחסית פחות בדוינסק, אלא שאיני זוכר מי מהשניים. ואפשר לא חשובים לי פרטים אלו לכן שכחתים למרות ששמעתים בבין המיצרים דאשתקד.
|
|
כך שמעתי לגבי מעמדו הפחות יותר של הרוגוצ'ובר מפי זקן (שנפטר לפני כמה שנים) שחי כילד בשכנותו של הרוגוצ'ובר. שמעתי ממנו עוד דבריםלגבי הרוגוצ'ובר, אך נראה שאת רבום (אם לא כולם) שאב מקריאה או משמיעה ולא כעדות שלו עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 15:06 |
|
| |
ספרו של ברגמן מועתק כולו מרבינר. וכמדומני שאיסר הראל יש לו בספרו אודות ר' מאיר שמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 15:12 |
|
| |
איני זוכר אף את שם הספר של הראל אך זכור לי כי הוא מספר שם מעשה מופת של האו"ש שבתפליתו מנע הצפה של העיר או משהו כעין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 21:33 |
|
| |
לגבי לשונו של הרוגצ'ובר כלפי רעו האור שמח, אין להתפלא, וידוע הדבר שהרוגצ'ובר היה רחיג מאד בין כל גדולי ישראל כך. הערכתו כלפי האור שמח היתה גדולה. כמדומני שספרו של בורוכוב עליו ידוע ואף נידון באחד האשכולים בזמנו. הרוצה להרחיב יעיין שם.
לגבי יחסו של האור שמח לציונות: התכוונתם מן הסתם למכתבו לאחר ועידת סאן-רמו שבו הביע את חשיבות הענין באופן כללי. מובן שלא היה ציוני, ונדמה לי שטעית, מתפעל, כשכתבת שכתב לטובת המזרחי (שרי המאה אינם לפני כרגע).
גם אני מצטרף לכותבים כאן על חשיבותם של חיבורי הביוגרפיה שכתב הרב רבינר ז"ל. יש בהם חומר ראשוני חשוב ביותר, פרט לאיסוף מצוין של חומרים קודמים. היה תלמיד של הרב ריינס והעילוי, ומוכשר מאד בגיל צעיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 22:43 |
|
| |
הר"א פלצינסקי ז"ל סיפר, כי בשנים בהם היה רמ"ש בביאליסטוק, בבחרותו, היה טורדו למד"א בעל עונג יו"ט בד"ת בדרשותיו.
בעידנא דריתחא, השיבו המד"א כי הוא מברכו שבעת שישב הוא על כסא רבנות יהא שם למדן שטורדו אף הוא.
רמ"ש אמר, כי קללת חכם וכו' נתקיימה בו בהידור, עם הרוגאטשובי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2009 20:06 |
|
| |
ציטרון, כמובן שלא היה ציוני במובן הרשמי, אבל - בספרו של הרב רבינר על הרב מאיר שמחה שהזכרת, (שישנו גם בהיברובוקס, והוא אחד הטובים של רבינר), בסמוך למכתב הנ"ל (שאף אני הזכרתיהו, ואכן הוא מדבר באופן כללי, אבל כאמור נכתב לבקשת איש המזרחי נציג קרן היסוד), הוא מביא כמה עדויות וסיפורים המבטאים אהדה מצד האור שמח כלפי אנשי המזרחי ואף הקנטה כלפי אנשי האגודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2009 22:41 |
|
| |
אינני מוצא את השרשור המקורי, אזי אכתוב זאת כאן: בעבר תמה מישהו בפורום (כמדומני לבנוני) על ספר אחד שכתב שהרוגאצ'ובר למד בצעירותו בישיבות ליטא. ייתכן שמה שאכתוב הוא מילתא דפשיטא, אבל אולי יפתור את התמיהה - ראיתי מקור מן העבר בו כתוב שהרוגאצ'ובר למד בהיותו בן 14-17 אצל המהרי"ל דיסקין בשקלוב, ולפני כן, בהיותו בן 13 שנה אחת אצל בית הלוי בסלוצק. כמדומני שהעובדה השניה ידועה, אבל האם כך גם לגבי הראשונה? (אם כן, אולי לא ישיבות, אבל ודאי ליטא...)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2009 23:34 |
|
| |
כך כתוב אצל בורוכוב עמ' 23 [בישיבת המהרי"ל בשקלוב], וראה מקורותיו בסה"ס.
לא ברור אם ממש שלוש שנים, אבל לפחות חלק מזמן זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2009 19:39 |
|
| |
היכן ניתן למצוא את מכתב הרוגצ'ובי אל הרי"י ויינברג בענין היתר עגונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2009 19:16 |
|
| |
שמא בשו"ת שרידי אש
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2009 20:27 |
|
| |
צמחיוסיפון,
על מה אתה מדבר ??? סתם היתר עגונה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 19:28 |
|
| |
צמחיוסיפון,
האם כוונתך לתשובה לגבי חליצת משומד הנוגעת לבתו ??
|
|
|
|
|