יוזמה יוצאת דופן בסמינר החדש של 'בית יעקב' בירושלים, המונה למעלה מאלף תלמידות: כל תלמידה שתקיים את מסיבת האירוסין שלה בבית ולא באולם, תקבל מבית הספר מלגת לימודים בגובה של 1,500 שקל
ארי גלהר
בסמינר החדש מרשת 'בית יעקב' בירושלים החליטו על יוזמה חדשה: העברת מסיבות האירוסין של הבנות מהאולמות היקרים לבתים פרטים. כל נערה שתעשה זאת תזכה בתמורה במלגת לימודים נאה בגובה של 1,500 שקל.
היוזמה המפתיעה נובעת מן ההוצאה הכספית הגבוהה שמוטלת על הורי הבנות בעת מסיבות האירוסין שעורכות הכלות לחתנים. גם המשבר הכלכלי העולמי זירז את המהלך, שכבר יצאה לדרך. גורם בהנהלת הסמינר סיפר השבוע כי אין למוסד כוונה לכפות על הבנות לערות את מסיבות האירוסין בבית, אלא רק להמריץ אותן לעשות זאת ולחסוך להוריהן כסף.
"לא נעמוד בדרכה של תלמידה שתרצה לחגוג אירוסין באולם, אלא מטרתנו היא ליצור לגיטימציה חברתית לקיומן של מסיבות אלה בבתים פרטיים ולא באולמות. אנו מקווים להפוך זאת לנורמה, ובה בעת לחסוך להורי הבנות כסף רב.
אחת מתלמידות הסמינר מספרת כי לרוב הבנות ההצעה החדשה מהווה תמריץ רציני לקיום אירוסיהן בבתים, וכי הדבר גם ייתן לגיטימיות לבנות שאין להם כסף להימנע מההוצאה המיותרת על אולם.
"יש היום בנות שאין להם כסף, אבל בגלל הבושה הן מתאמצות לעשות את האירוסין באולם ומוציאות כסף רב. עכשיו אולי הדבר יימנע", אומרת אחת הבנות.
אבל, לדעתי בכל אופן, מי שיש ביכולת הורי'ה לערוך מסיבת ארוסין באולם, שכן יעשו זאת, בס"ה בע"ה זה ארוע חד-פעמי שלא חוזר ולארוע הזה מחכים כבר בכיליון עיינים ועד שהוא מגיע כדאי לחגוג אותו בצורה הראויה, כמובן בלי לנקר עיניים...
זה מזכיר לי שביסודי ביקשו מאיתנו לא לקנות יומנים, כי הבי"ס יחלק כדי שלא תהיה קינאה...
לא עברנו כבר את השלב הזה?
שכל אחד יעשה מה שידו משגת..
הרי אפשר לומר זאת גם על חתונות, למה בשרטו סיטי ולא במקום אחר...
למה היא קיבבלה שלוש טבעות- אירוסין, נישואין וחדר איחוד...
והשניה רק אחת.
היא קיבלה עגילים וצמיד וההיא קיבלה סט שלם...
הענין של תחרות ומעמדות תמיד היו תמיד יהיו. זה מצב טבעי. אני חושבת שמי שמוצאת את האחד עסוקה באושר ובאהבה שלה היא מגיעה למצב שלא אכפת לה מכל הפרטים הקטנים, היא מצאה אותו. היא מאושרת. כל השאר קצת שולי...
אין לי בעיה להתארס לא באירוע מפואר ולא בבית, ולא במסעדה,
פשוט זורמים, חוגגים באושר.
כל הטכני-סתם חוצץ.
:-)
יאללה, שאלה יהיו הצרות שלנו, איפה לחגוג את האירוסין.
נשלח ב-6/1/2009 14:03
אסיק ומשתוקקת, מה עם שבת השבע ברכות שאותו שוב עושה צד הכלה? האופרוף מכסה גם אותה?
נשלח ב-6/1/2009 14:08
בס"ד
אם מחשבנים את המתנות לכלה שהסכום הכולל שלהם עובר (בד"כ) את המתנות לחתן+שבת אופרופ במלון= שבת שבע ברכות ואירוסין.
אבל זו באמת נקודה למחשבה, אני יודעת שלבחורים זה חשוב. וזה נותן לחתן הרגשה מאוד טובה ובטוחה אם הארוע נעים ומכובד. אז מבין כל ההוצאות האדירות של החתונה לא נראה לי שזה מה שימוטט את המשפחה כלכלית. עדיף לדעתי כן להתחיל ככה ברגל ימין. אני כמובן לא מדברת על אולם מפואר וכו'. היום מאוד מקובל לעשות בכל מיני אולמות של בתי כנסת שלא ממש יקרים, חברות טובות ושכנות מכינות בכיף עוגות ופטיפורים כך שזה לא ממש הוצאה גדולה.
ועוד משהו, מנקודת המבט של האורחים. נכון, לפעמים יש הרגשה שזהו ארוע מיותר, אז דווקא בגלל זה, מחותנים- כבדו את האורחים שלכם שבאו לשמח אתכם. אל תתנו להם להידחק במסדרון הצר בין חדר בנים לחדר בנות ולהתפדח בבקשות של "אפשר להעביר כוס שתיה?"
אני בארועים כאלו ממש לא נהניתי ואפילו קצת התעצבנתי. באתי מרחוק וככה נדחקת...
תוקן על ידי נועה_האחת ב- 06/01/2009 14:11:21
נשלח ב-6/1/2009 14:17
בס"ד
נכון מאוד.
יופי, אז סגרנו אירוע לנועה_האחת באולם?
אופסס יש בעיה עם תאריך?
אני מבינה שהסמינר עושה את "המבצע" הזה כדי למנוע קנאה, תחרות.. אבל בנות בגיל כזה אמורות להיות מספיק בוגרות כדי להבין שכל משפחה מנהלת את חייה בצורה שונה ויש לה סדר עדיפויות שונה.
כמו שהן מבינות (או אמורות להבין) שלא כל הבנות תתחתנה עם בחורים זהים במידות, בהשקפה וכו'
נשלח ב-6/1/2009 14:21
אסיק_good כתב:
בס"ד
נכון מאוד.
יופי, אז סגרנו אירוע לנועה_האחת באולם?
אופסס יש בעיה עם תאריך?
אולי אם נקבע תאריך, לא תהיה לו ברירה והוא יבוא מהר....
נשלח ב-6/1/2009 14:22
בס"ד
מקור?
לא נראה לי שיש מקור.
כולה מדובר על מסיבה.
זה לא נעשה במוצהר לכבוד החתן. אבל כיון שצד הכלה עושה את האירוע ולאירוע מגיעים אורחים מצד החתן ומימלא נהפך הדבר להכנסת אוחרים ראשונה של צד החתן לצד הכלה.
במקרה שהכנסת האורחים לא הייתה מוצלחת (מכל מיני סיבות) יש לצד החתן סיבה טובה להיות קצת במבוכה, ולכן לכארה זה נראה כאילו זה לכבוד (צד) החתן.