בית פורומים שידוכי חרדים

האגודה ללקיחת אחריות על החיים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2009 23:10 לינק ישיר 

ליטאית-דברים כדורבנות!!!

האשכול מדהים וממלא בתובנות!-יישר כוח לכל המגיבים!

שרונת-אני מעבדת את הדברים...והפחדים...יש לי גם אחות (אחת) מעליי והיא גרושה.
אין לך מושג מה עובר עליי בימים האחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2009 03:07 לינק ישיר 

אז זהו, הבטחתי-וצריך לקיים....

אבל לקח לי הרבה מאוד זמן להעלות את הדברים על הכתב....וגם עכשיו קשה לי.

הקשבתי חזק לכל המורות מהסמינר שהירצו על תפקידה ומהותה של האישה בבית היהודי,קראתי את המאמרים ששרפ הביא וניסיתי להפנים את התובנות של כל מיני ניקיות כמו קריסטל וכו'

אבל אז הכל צף מחדש...

והנקודה היא נקודה פשוטה ביותר-והבסיסית ביותר במערכת חיי הנישואין, קוראים לה: "אמון"

אני רואה את חלקיכם/ן זוקפים גבה בתמיהה, תוהים בינכם/ן לבין עצמיכם/ן מה הקשר...
אז זהו, שחלק מנטילת האחריות בחיי הנישואין לעניות דעתי (וחוסר ניסיוני) וממה שראיתי אצל אחותי, זה בניית אמון בין בני הזוג. זה אולי נשמע דבילי, לא רלוונטי כשמדובר לכאורה בבנ"א שומר תומ"צ-אבל ולמרות זאת מסתבר שהאמון הוא לא פחות אחד מעמודי התווך של חיי הנישואין!

ונתחיל בהתחלה של כל התהליך-הכניסה למערכת חיי הנישואין-דרך היכרות כזו או אחרת (שרפ, אני יודעת היטב שאתה תמצא לנכון לתקוף את מערכת ההתנהלות של השידוכים בציבור החרדי-ואני יכולה לאמר לך שסטטיסטית, אחוזי הגירושין מהיכרויות ארוכות טווח גבוהות בהרבה מהיכרויות קצרות טווח-בלי שום קשר להשתייכות מגזרית כזו או אחרת. העובדה היא שאף אחד לא באמת מכיר את בן/בת זוגו עד אחרי החתונה. נקודה)
בקיצער, כל הקטע של ההתחלה הוא מורכב, וזה לא משנה כמה זמן יוצאים ביחד לפני-בעיקר בגלל שעדיין לא מכירים!!! וכמה שאוהבים, רוצים ומייחלים לזה-יש כמה עַקַבות ברמה כזו או אחרת.

אני לא מסבירה את זה טוב....

כל מה שאני מנסה לאמר זה שכשבני זוג חרדים/דתיים (שומרי נגיעה ובמחשבה שניה, לא רק...) מתחתנים הם זרים אחד לשני (אצל כל בני זוג הזרות ברמה שונה)

שתי אנשים-ממינים שונים-ממשפחות שונות-מחינוך שונה-עם דעות שונות- מ-ת-א-ח-ד-י-ם.

את החיים שאחרי הפסקתי לדמיין ממזמן, אולי בגלל שהיא אפשר לדמיין אותם עד שלא חווים את החוויה בעצמך, אולי בגלל שכל סיפורי סינדרלה התמוססו להם בהווה וחזרו לעָבָר-אל חדר הילדים!!!, ואולי בגלל שכשגדלים-גם הפחדים גדלים....

אני לא יודעת.

מה שאני כן יודעת זה שאחרי מה שאחותי עברה-איבדתי אמון באנשים זרים!
אני משתדלת בכל ליבי לא להקיש ממה שעברה אחותי לחיי, לא להכליל את המין השני בגלל הX שלה שהיה שחקן מעולה-ורשע עם דיפלומה...אבל כנראה שזה משפיע-גם אם לא רוצים.

זהו, זה הכל.-וזה ה-כ-ל!!!
כי חוסר אמון-גורר עימו חשדות וחשדנות יתר שגורר חוסר ביטחון אצל שתי בני הזוג שגורר מריבות וחיכוכים...

אני משערת שחלקיכם/ן ימליצו על טיפול פסיכולוגי, חלק יאמרו מניסיון שכשיגיע הבאשערט-אני ירגיש שזה זה והכל יעלם כלא היה וחלק אפילו לא יראו לנכון להגיב....וזה בסדר גמור....גם אני לא ממש הייתי יודעת לכתוב תגובה לנכתב למעלה....

תודה לשרונת שפתחה את האשכול החשוב-והאיצה בי לכתוב את אשר על ליבי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2009 12:19 לינק ישיר 

Keren_Ohr כתב:

מה שאני כן יודעת זה שאחרי מה שאחותי עברה-איבדתי אמון באנשים זרים!
אני משתדלת בכל ליבי לא להקיש ממה שעברה אחותי לחיי, לא להכליל את המין השני בגלל הX שלה שהיה שחקן מעולה-ורשע עם דיפלומה...אבל כנראה שזה משפיע-גם אם לא רוצים.

זהו, זה הכל.-וזה ה-כ-ל!!!
כי חוסר אמון-גורר עימו חשדות וחשדנות יתר שגורר חוסר ביטחון אצל שתי (שני) בני הזוג שגורר מריבות וחיכוכים...

אני משערת שחלקיכם/ן ימליצו על טיפול פסיכולוגי, חלק יאמרו מניסיון שכשיגיע הבאשערט-אני ירגיש שזה זה והכל יעלם כלא היה וחלק אפילו לא יראו לנכון להגיב....וזה בסדר גמור....גם אני לא ממש הייתי יודעת לכתוב תגובה לנכתב למעלה.... 

קרן

באת ממשפחה חסידית, בהם מנהגי ההכרויות שונים מהמנהגים המקובלים בציבורים אחרים.

למה שלא תפגשי באופן נורמאלי (כמו הליטאים לדוגמה), עד שתמצאי את בחיר ליבך?

נ.ב. בנישואין כתוב שאדם לא צריך לשמוע להוריו, ק"ו למנהגי הוריו, אם הם פוגעים בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 14:41 לינק ישיר 

הקפצה לבקשת חברה.......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2009 23:57 לינק ישיר 

sarounet כתב:

הרהורים שהועלו בעקבות הקריקטורה הנ"ל;

טוב שיש אוטובוסים בהם אפשר לפגוש מכרים מפעם לפעם. לשם שינוי, הודיתי גם לפקקים מורטי העצבים, כך הזדמן לי לשוחח עם חברה נשואה מימי התיכון, אותה לא פגשתי מזה זמן רב.
פיטפטנו על הא ועל דא, עד שהגענו תוך כדי שיחה לשאלה המתבקשת- 'נו, איך זה להיות נשואה??'
חחח כאילו שחשבתי שהיא תענה לי בכנות... אבל את הברק שנדלק בעיניה, א"א היה לזייף.
היא נשואה מזה חודש וחצי, והיא מאושרת ושמחה. אך למרות זאת, היא דיברה איתי בפתיחות.
אוהה, סוף סוף נשואה אחת שמדברת לעניין ולא מסווה את כל המכשולים שבחיי הנישואין במין מעטה ורוד וחייכני...
'תיראי,' היא אומרת לי. 'נכון שזה מדהים שאת פוגשת את החצי השני שלך, ובעלי באמת בנ"א מושלם. יש לך מישהו שאוהב אותך, שדואג לך תמיד, אך מנגד, זו עבודה קשה. מאד.'
די... עבודה קשה???
נישואין הם הדבר הכי יפה. אין כמו לראות אהבה שמתממשת בין שני בני זוג. אז איך זה קשה????
כנראה שכולנו מושפעים מהעולם ההוליוודי. שם נראה כי אהבה היא דבר פשוט וקל. אהבה בסרטים ניראית כה יפה, זוהרת, זורמת בקלילות...
הוא אוהב אותה, היא אוהבת אותו, והם יעשו הכל האחד לשני. אם הוא רק היה יכול, את הירח היה מוריד לה...
ואז הם חיים יחדיו לנצח, באושר ובעושר. (מי קבע את האקסיומה הזו שאושר ועושר הינם צמד חמד החייבים להיות תמיד יחדיו?? כנראה שרק באגדות זה כך...)

אהבה, אהבה, אהבה...
שומעים את המילה הזו בכל צורה אפשרית. כל ספר או סרט, כדי שיהיה רב מכר- צריך שתהיה בו לפחות סצנה אחת של אהבה. כל שיר הרוצה להגיע אל תחילת המצעדים, הנושא המרכזי בו צריך לדבר על אהבה...
מדוע הנושא הזה כ"כ מדובר???

כאשר תפגשו באדם רעב, נראה כי נושא השיחה היחידי עליו ישוחח איתכם עליו הוא- אוכל, אוכל ושוב אוכל. כל מחשבותיו יהיו נתונות ל- איך להשקיט את ביטני ההומה???

העולם שלנו כיום רעב לאהבה. אהבה אמיתית, טהורה. כולם מדברים על זה- על האהבה הנכספת, הנמצאת אי שם מעבר לפינה, אך מתפספסת בסיבוב.

בעולם המערבי, שיעורי הגירושין מאמירים מיום ליום. אנשים מחליפים בני זוג בקצב שמחליפים גרביים.
מה קורה?? תשאלו. 'זה לא זה', 'הלכה האהבה', 'זהו, הכל נגמר ביננו'- יענו לכם אותם אלו המצטרפים לסטטיסטיקות הגרושין.

חבר'ה, נישואין זה עבודה יומיומית קשה ומפרכת.
מי אמר שהחיים צריכים להיות קלים???- "אדם לעמל יולד"...
הדרך לאושר בחיי הנישואין לא סוגה בשושנים... בעצם, אתם יודעים מה?? בחיי הנישואין קוטפים שושנים- אדומות ויפות. אך השושנה מלאה כולה בקוצים. קשה לקטוף אותה, כואב, דוקר. אך המאמץ משתלם.

האם בכל רגע ורגע בחיים אנו חושבים על איך התגובות שלנו משפיעות על הסובבים אותנו?? וודאי שלא. איך התנהגותנו בשעת מצבי לחץ?? בואו נודה שלא הכי... הרי מדובר בעבודה קשה של שליטה עצמית- בכל רגע ורגע בחיים.
כשאנו עם המשפחה או בחברה, נוטים לסלוח לנו. בין בני זוג, אין אפשרות להחזיר אחורה את המשפט שלא היה אמור להאמר. לו רק היה אפשר ללחוץ על מקש ה'delete', ולבטל את הפעולה האחרונה שעשינו...
בנישואין אנו עומדים במבחן יומיומי- בכל רגע, בכל שעה.

רגילים לחיות לעצמנו, לעשות מה בא לנו?? זהו, החופש נגמר... כרגע יש לנו בן זוג שצריכים לטפל בו, להעניק לו, לחיות יחד איתו ולא כאדם בודד...
כמובן שכל הדברים הנ"ל הם בניה מתמשכת, המתחילה בימי הנערות, וממשיכה בצוותא עם בן הזוג. יחד מטפסים על ההר בדרך רצופת מכשולים, בדרך אל המטרה הנכספת...

נישואים זהו מוסד בעל מציאות חדשה השונה לגמרי ממה שהכרנו בחיי הרווקות.
ומוטב להגיע אל החתונה ערוכים ומזומנים. אחרת, כשידומו הדי התזמורת, ויוותרו בני הזוג לבדם, הם יצטרכו להתפכח אל מציאות חדשה ולא מוכרת.
מודעות פוטרת חצי מהבעיה- אמר מי שאמר, וצדק... זמן זה של הרווקות- הוא הזמן המתאים להתחיל להתכונן. כי אם לא עכשיו, אימתי???

אז לכל אלו מביננו המרחפים- קחו אחריות לחייכם...;-)

הקפצה. לבקשתי.

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האגודה ללקיחת אחריות על החיים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.