בית פורומים פורום הפילוסופיה

מדרגות או עליה? - דיון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2009 21:02 לינק ישיר 
מדרגות או עליה? - דיון

שלום חברים!

תחשבו שיש לכם יעד מסוים בראש איזה הר או גבעה כלשהי כשדרכי הגישה אל היעד יהיו בשני פנים:

בצד אחד ישנם מדרגות ומן העבר השני, מדרון.

באיזו דרך תבחרו, במדרגות? או שמא תעדיפו לעלות בעליה?

אני נפגש בסיטואציה כזו לא אחת ואפשר לומר כמעט יום יום, וזה זמן רב שהנני מהרהר בשאלה זו.

מצד אחד הייתי אומר להעדיף את העליה על פני המדרגות מפני שבעליה תהיה הליכתך רצופה ואילו במדרגות תבזבז אנרגיות בהרמת רגליך כאשר אינך מתקדם בפעולה זו, אולם המציאות תוכיח כי בעליה תתעייף מהר יותר מן המדרגות.

אשמח לשמוע תגובותכם בנידון, אף אם תוסיפו צדדים לכאן או לכאן.

שבוע טוב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 15:15 לינק ישיר 

שאלתך במקרה זה היא לא ממש שאלת חכם
כי זה הרי תלוי איך בנוים המדרגות ואיך המדרון
לפעמים כשהמדרון תלול עדיף מדרגות ולפעמים כשהוא נוח זה עדיף על פני מדרגות
וכן ברוחניות לפעמים עדיף להתקם בשלבים איטים ולפעמים אין ברירה אלא לקפוץ לים ועוד  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 15:43 לינק ישיר 

לגבי הרוחניות אני מסכים, הגם שברוב המוחלט של המקרים ההתקדמות האיטית חיובית יותר.

אולם בענין הנידון הנ"ל הכונה לאופן בו השיפוע משני צידי ההר או הגבעה שוים הם רק שזה במדרגות וזה במדרון.

זאת אומרת יש אכן שאלה עקרונית של העדפה ענינית, כמובן שאתה צודק שישנם עטד כמה שיקולים אך אני מדבר על הנידון עצמו ללא שיקלולים צדדיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 00:58 לינק ישיר 

סיבת העייפות בעלייה במדרון יותר מן עלייה במדריגות, כי חייבים להאט את קצב ההליכה וזה מעייף, משא"כ במדריגות אפילו שמשנים את צורת ההליכה הקצב נשאר אותו דבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 04:34 לינק ישיר 

אם העלייה הייתה יותר נוחה, בשביל מה אנשים עשו מדרגות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 17:25 לינק ישיר 

מצד המדרגות-יש  מצב שאתה עולה במדרגות  ומבזבז קצת אנרגיה..... אבל עצם העובדה שאתה עושה פעולה של עליה במדרגות כבר נותנת לך הזדמנות למחשבות של ישיבה באים תתעייף וכו'.....

כשאתה עולה במדרגות, יש יותר זמן לרגליים לנוח אחת עולה והשניה נחה......וחוץ מזה יש את הפלוס של המעקה. 

מצד העליה- אכן יש פלוס בזה שזה ניראה כאילו זה יותר קל מהמדרגות אך ברגע שתתעייף, יש סיכון לשבת....שלא תידרדר.....

אני אומרת--
תעלה במדרגות
תרד בירידה 

הוכחה-
החיים הם כמו אופניים לא ניתן לעלות שהידיים בכיסים.....( לכן-תעלה במדרגות ותפוס במעקה....)
ואם קל לך, סימן שאתה בירידה......(אכן נכון- זה כיףף עולמי לרדת ירידות באופניים....)

♥♥תהילללה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2009 22:22 לינק ישיר 

אויש, נעבעך. מה עשית בסוף? אתה עדיין תקוע למטה?

שמעתי שמאד קל לעלות עליה ברוורס, ניסית פעם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 16:24 לינק ישיר 

אם ברצונך לחזק את סיבולת לב הראה שלך והכושר הגופני+שרירי הירך :

המדרגות - זו צריכה להיות העדפתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 18:39 לינק ישיר 

במדרגות כפות הרגליים בתנוחה ישרה ונראה לי שלכן זה יותר נח גם לכל הגוף..
בעליה הגוף מעוקם בזוית חדה במיוחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 20:19 לינק ישיר 

נחמד לראות ששוב נזכרתם באשכול הזה, תגובותיכם מחכימות ועניניות מאד.
מחשבון, איזה מזל שמצאת לי פיתרון פשוט הייתי תקוע למטה עד עכשיו והרוורס בא לי דוקא טוב.
נביאה, אשמח אם תוכלי להסביר לי למה כל הדברים שהזכרת יתחזקו דוקא בעלייה ולא במדרגות? אולי התכוונת למה שכתבה אופק20 בגלל שהגוף יותר יציב במדרגות ולא מעוקם כמו בעלייה? 
פשוט כי מצד האנרגיות נראה לי שזה אותו דבר.  ואולי זו התשובה ג"כ לשאלה של רוני כי אפילו אם עלייה יותר נוחה אנשים עשו מדרגות מסיבה בריאותית. מה אתה אומר, רוני?
אע"פ שיש כאלה שחושבים שמדרגות יותר נח כדוגמת תהילה למשל שכתבה שבמדרגות יש לכל רגל זמן לנוח בזמן שהרגל השנייה בפעולה אבל אני לא מבין את זה כי גם בהליכה בעלייה זה אותו הדבר כי אף אחד לא הולך עם שתי הרגליים ביחד אא"כ הוא קנגרו... לא? תהילה?  
אבל לפי שערידעה מובן מאד למה אנשים עשו מדרגות כי בעלייה מתעייפים יותר מהר, לא בדקתי על סטופר מתי התעייפתי יותר מהר אבל יכול להיות שהוא צודק אם הוא בדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 20:53 לינק ישיר 

חזן,

הטעם הואן שבעת עליה במדרגות - הפעלת השריר נעשית בצורה ישרה, [בדומה לאימון על מכשיר כושר]
ולכן, האפקטיביות לענין חוזק השריר.
עם זאת חשוב לשמור  גם על אחידות בקצב  - לתשומת ליבך, זאת לענין סיבולת הלב והריאה.

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 01:15 לינק ישיר 

בד"כ, המדרגות מהירות מן העליה. הכבש הרבה יותר ארוכה מהמדרגות, ולכן כשהנך ממהר לך נא במדרגות, למרות שזה יותר קשה. כשאינך ממהר, הינך יכול ללכת מהעליה, שלא תתעיף. וזה הפוך מהמציאות שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > מדרגות או עליה? - דיון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext