בינה בירוק - הפרוייקט של חיל המודיעין והג'וינט ללימודים ותעסוקה בתחום התוכנה
לכל המתעניינים,
הפרוייקט הנ"ל צובר תאוצה, ובשבוע שעבר נערך הכנס הראשון.
לדעתי היחידה שבה אמורים לעבוד אלו שיתקבלו למסלול היא אחת היחידות היוקרתיות בתחום.
עפ"י הידוע לי רבים ממקימי תעשיית ההי טק בישראל יצאו מהיחידה הנ"ל, עד כמה שאני שמעתי על היחידה הנ"ל מדובר במקום שיש בו אנשים מאוד איכותיים וברמה גבוהה.
ובמקרה זה נראה לי שהחששות שהועלו על המשמעת כגורם שיש לחשוש ממנו קצת מוגזמים. זה לא סותר לכך שבסוג עבודה מעין זו נדרשת רצינות רבה, שאולי לא כולם הורגלו בה.
מומלץ מאוד לכל אלו שיש להם תוכית ללמוד תכנות, מה עוד שגם מקבלים משכורת וצוברים נסיון.
מצורפת תמונה באדיבות ר' בן ציון (מאשכול אחר )
נשלח ב-11/1/2009 23:32
אכן שמעתי על הכנס שהיה טוב
הבנתי שהוא המשך לתוכנית "שח"ר- (שילוב חרדים) באופק"
שזוהי יחידת המחשבים של חיל האויר
שהתארגנה ע"י רב בכיר בחיל האויר ועוד אנשים מהמגזר החרדי.
כאשר קבוצה אחת התגייסה כבר בשנה שעברה - 25 איש שהגיעו כולם לחיל האויר,
קבוצה שניה התגייסה בשבוע שעבר -41 איש שחולקה כבר בין חיל האויר חיל הים וחיל היבשה
וזו הקבוצה השלישית שמיועדת הפעם לחיל המודיעין שעוד לא קיבל את חלקו בשלל.
כאשר התנאים של הקבוצה הזו נלקחים מהמסלול שנקבע לקבוצה הראשונה
שהתגייסה לפני שנה קרי:
מיועדת רק לנשואים
אוכל גלאט
שיעורי תורה - דף יומי
שירות ללא בנות
סגל הדרכה -בנים בלבד
ועוד תנאי שירות נוחים והתחשבות מירבית
שני מקצועות המוצעים הם:
"תוכניתן צבאי" - שעובר הכשרה צבאית בבית הספר למקצועות המחשב של צה"ל
- בסמ"ח שנמצא ב"שלישות" מאחורי ב"ב
תקופת ההכשרה היתה חצי שנה
תקופת השירות כולה היא שנתיים שירות "חובה" + שנתיים וחצי שירות "קבע"
"בודק תוכנה" - שבקבוצה הראשונה בוצעה ההכשרה בבסמ"ח
תקופת ההכשרה היתה חודש
תקופת השירות כולה היא בין שנה לשנה וארבע חודשים
אבל בקבוצה החדשה הבנתי שההכשרה למקצוע ה"בודק תוכנה" תהיה אזרחית במכללת סלע,
ותהיה יותר ארוכה כחצי שנה ולכן תקופת השירות תהיה שנתיים שירות חובה ושנה שירות "קבע".
במבט אחרי שנה החבר'ה מאד מרוצים נמצאים בפרוייקטים מאד מבצעיים וחשובים שעלו לכותרות בזמן האחרון....
סה"כ אדם שכבר יוצא לעבוד עדיף לו לגמור יפה עם הצבא...
ועם גם מרויחים מקצוע נחשב מה טוב...
ומה עוד שנסיון צבאי מאד מוערך בשוק האזרחי וכל מסיים מסלול תוכניתן מקבל תעודת מקצוע תוכניתן 1800 - תעודה שמוערכת מאד בשוק האזרחי ומקנה 15 נקודות זכות בלימודי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה ויש מסלול בתוך הצבא לסיים הנדסאי על חשבון הצבא .
ותוכנתין צבאי עם הנסיון שצבר שקול לבוגר תואר ראשון במדעי המחשב ללא נסיון כך שזו קרש קפיצה גדול מאד
מבחינה כספית מי שעונה על ההגדרות הצבאיות כזכאי ל"תשלומי משפחה" - עזרה כלכלית לאשת החייל -
יכול להגיע למשכורת של כ 4000 ש"ח +-
בשירות החובה ועוד 2500 ש"ח בשירות הקבע.
חשוב לציין שכדאי לכל מתעניין לברר קודם בדיוק
כי יש כבר אנשים שלא בדקו עד הסוף והתגייסו ומקבלים כיום שכר חובה שהוא 352 ש"ח
השונה הפעם שהפירסום יותר אגרסיבי - פלאיירים, אינטרנט
דבר שבקבוצות הראשונות עבר מפה לאוזן.
אולי המהלך בא כדי למצות את גיוס האנשים, רק שלא יגרום להתעוררות ותשומת לב מזיקה.מצד גורמים מסויימים..
ובא שכרו בהפסדו....
שיהיה בהצלחה לכולם דבר מבורך מאין כמותו.
נשלח ב-13/1/2009 13:18
לטובת המתעניינים
בדקתי עם האחראים לתכנית בחיל המודיעין והם המליצו לי שלא להסתמך על אינפורמציה לא מדוייקת שאין מאחריה ולא כלום.
א. כל הנתונים שטייס חרדי כותב הם כנראה על התכנית של הטייסים (שח"ר באופק). לגבי תכנית בינה בירוק אני מציע לכל מתעניין לקבל תשובות מגורמי המודיעין שעד עכשיו נראים כאנשים שקולים ואחראיים ומאוד זהירים בלשונם.
ב. ישר כח לכל העוסקים במלאכה זו אכן יוזמה ברוכה מאין כמותה.
ג. אני תקווה שישכילו לקבל את האנשים הנכונים בלבד כדי שאכן תהיה אוירה תורנית כפי שמורגש עד עתה.
ד. מישהו כבר קיבל זימון למיונים ? - נא עדכנו.
אחד שכבר נרשם
נשלח ב-14/1/2009 00:46
ראשון1
אני חוכך בדעתי לפי האנרגיות המושקעות אם אתה נרשם או רושם ...
בכל מקרה, בתשובה להערתך,
האינפורמציה שהבאתי מדוייקת ואמינה. ומיד אפרט לך מהיכן היא אך קודם אבהיר את עצמי לא באתי לקלקל את המסיבה לאף אחד ולהרפות ידיים כי גם בתנאים האלה המסלול מאד כדאי ומצדיק את עצמו לטווח ארוך, כמו שפירטתי את היתרונות ויש עוד הרבה מה להרחיב ...
(אשמח להרחיב באישי לכל המעוניין)
רק מה,
כיוון שההחלטה בנושא היא כבדת משקל ורצינית ובעלת השלכות גדולות
עדיף וראוי שכל הנתונים הקיימים יהיו כעת על השולחן
ולא שאנשים יגלו אותה יום לפני הגיוס...וכבר היו דברים מעולם.....
ואם תשאל מהיכן?
אם שמת לב בכנס מלבד אנשי חיל המודיעין נכחו באולם אנשי אגף כח אדם בצה"ל - אכ"א
ואם שאלת את עצמך מה הם עושים שם ואיך הם קשורים לעניין ?
התשובה היא שהם האחראים על קביעת תכני ומשך התוכנית והם קובעי המדיניות הסופית בעניין.
נגשתי ופניתי אליהם בשאלה וקבלתי תשובה מפורשת ופרטים מלאים -
שתנאי אורך השירות וההטבות בתוכנית "בינה בירוק" יהיו זהים בדיוק לתנאי תוכנית שח"ר באופק שתנאיה הם אבן היסוד לכל התוכניות בתחום המחשבים לחרדים בצבא בהמשך...
ותבדוק אותי!!! - פנה גם אתה בעצמך אליהם ואשמח להודות בטעותי אם אכן כך!
ושוב אומר ישר כח לכל העוסקים במלאכה זו אכן יוזמה ברוכה מאין כמותה.
מומלץ וכדאי
נשלח ב-14/1/2009 20:39
חדשות חמות מהתנור
א. מבחני מיון למשתתפי הכנס הראשון יהיו בימים רביעי- חמישי 21,22.1.09 במכוני אדם מילוא בירושלים ובתל אביב.
ב. כנס מתעניינים מס' 2 ביום ראשון 25.1.09 .
מבטיח להמשיך לעדכן.
נ"ב
ביחס לטייס חרדי וטענותיו אז שתדעו שבדקתי מול נציגי אכ"א שהיו בכנס ומסתבר כצפוי שהוא טועה (ומטעה).
נשלח ב-23/3/2009 11:55
למישהו יש חדש??? מתי, כמה, פרטים בבקשה
נשלח ב-24/3/2009 14:28
הגיוס יהיה רק אחרי פסח.
עדיין יש מיונים.
וכידוע יש הרבה תוכניות נוספות באותו שח"ר.
גם בחיל הים בחיפה אמור לצאת לדרך פרוייקט בתחום הטכנולוגיה והמחשבים.
אפשר לקבל אצלי פרטים באישי.
נשלח ב-16/4/2009 16:48
שלום,
האם מתוכנן גיוס דומה באיזור י-ם? יען כי אינני יכול לעת עתה לעזוב את עיר הקודש...
תודה.
נשלח ב-20/4/2009 14:46
אין צורך לעזוב את ירושלים לאופן קבוע.
רק לטירונות.
במהלך הקורסים והשירות חוזרים יום יום הביתה.
לפי מה ששמעתי יגויסו 30 מתוך 250 נבחנים...
כנראה זה סוג של 'חברון' צבאי :)
נשלח ב-20/4/2009 18:53
הלוואי.
כשצריך לצאת מהבית יום יום בערך ב 6 בבוקר וחזור ב 7 בערב עם המון ש"ב, א"א לתחזק משפחה ואפילו אשה לא.
נשלח ב-3/5/2009 19:57
האם כבר היה גיוס?? למי יש פרטים?
הואם משהו שמע על הלימודים של עיבוד שבבי CNC בחיל המודעין?
נשלח ב-5/5/2009 11:13
למה חיל המודיעין צריך מכונות לעיבוד שבבים, לענות שבויים?
תוקן על ידי מעלראש ב- 05/05/2009 11:12:08
נשלח ב-5/11/2011 22:56
שלום, אני מתעניין מה הקריטריונים להיות זכאי למשכורת של 4000+ ?
נשלח ב-7/11/2011 10:04
לפי מה שאני יודע אתה צריך שיהיה לך ילד וגם שההכנסה של אשתך לא תהיה גבוה מדי (נראה לי באזור ה3500 אבל לא בטוח) אבל מצד שני היא צריכה להוכיח שהיא אכן עובדת ואם לא אז שהיא חותמת אבטלה ולא מסרבת לקבל הצעות עבודה. בנוסף יש תנאי שלא יהיה לך רכב. אם הם רואים בכרטיס אשראי הוצאה על דלק אז הם שוללים לך את התשלום. אם יש לך איזה פקדון בבנק אפילו סכום קטן אתה יכול לשכוח מהתשלומים האלו. בנוסף אתה צריך שיהיה לך שכירות או משכנתא אם יש לך דירה בבעלותך לא תהיה זכאי לכזה סכום. אתה צריך לדעת שה"זכאות" הזו היא לא משהו קבוע אתה תצטרך להגיש כל הזמן דפי חשבון בנק וכרטיסי אשראי ולהיות נתון לחקירות על כל הכנסה שתיכנס לחשבון. אם למשל אבא שלך יתן לך מתנה לפני החג דרך חשבון הבנק אז הם יורידו את סכום המתנה מהקצבה או שישללו לך את הקצבה. ולכן אני מאשר את דברי טייס חרדי שאתה צריך לבדוק טוב טוב את התנאים ולהיפגש עם מש"קית ת"ש לפני שאתה נכנס לזה
איני נכנס לדיון של החובה המצפונית לתרום לחברה, אתה כמובן מרוויח שאתה הופך להיות אזרח הוגן יותר בזה שאתה נותן את חלקך למדינה. אם אתה חושב על עתידך התוכנית הזו יכולה לתת לך הרבה כי היא גם תתן לך מקצוע לעתיד אבל אם אתה חושב על ה4000 ש"ח אז כדאי לך לדעת שהצבא הוא ממסד יחסית אטום ולא כל כך מכבד בני אדם ולכן אל תבנה עליהם יותר מדי. אסור לך לשכוח שאחרי שאתה מתגייס אתה לא יכול לבטל את זה בטענה של "הבטיחו לי.." כי אתה הופך לרכוש צה"ל..
תוקן על ידי ההיולי ב- 07/11/2011 10:47:35
נשלח ב-18/1/2012 08:29
שלום לכולם בשבוע הבא יתקיים כנס נוסף של בינה בירוק לקראת גיוס מחזור ז לפרטים נא ליצור קשר 036079361 שלוחה 1 בהצלחה לכולם