|
|
| נשלח ב-13/1/2009 13:34 |
|
| |
| sarounet כתב: |  |
הבעיה היא שההורים שלי חושבים שבחור בוגר הרבה יותר בעייתי, כי הוא מקובע כבר בחיים שלו. הם אומרים שעדיף שנתבגר שנינו ביחד.
מה אתם אומרים? איך לשכנע אותם שלמרות זאת, אני מעדיפה בחור שקצת יותר מבין מהחיים שלו???
|
|
רציתי לפתוח עם נושא האשכול הראשון, אבל כיון שראיתי את שאלתך אפתח ממנה. זה גם יעזור לי להסביר מה אני חושב.
באופן כללי ידוע (ובדוק) שבנות מתבגרות יותר מוקדם, לכן יתכן מאד שעם בנים בגילך תרגישי שהם עוד לא בוגרים מספיק, אם כי יש חריגים כמו בכל מקום. בכל אופן בחור מבוגר מעט - א. בודאי אינו מקובע עדיין. ב. גם יותר מבוגר אם הוא בעל מידות טובות יוכל להתאים את עצמו לטובת שניכם.
(האמת שזו פעם ראשונה שאני בודק את השאלה מהכיוון הזה.. תמיד בדקתי מהכיוון שלי. ועל כך בהמשך)
ומכאן אגיע לנושא הראשון - שאלת נועה לגבי בחורים:
אישית, נפגשתי עם בחורות מבוגרות ממני, ולא הצלחתי לגבש דעה ברורה, אחת נתנה הרגשה שהיא מחפשת משהו מאד מוגדר וברור (מה שאני לא בטוח שאפשר למצוא). עם אחת דוקא מאד נהניתי (ולמה 'דוקא' כי מלכתחילה לא אהבתי את הרעיון) אבל כפי הנראה זה לא היה הדדי..
לא אלאה אתכם. אבל נמצאתי מגיע למסקנה שהכל אפשרי, אם כי בגלל מה שכתבתי קודם שבנות מתבגרות מוקדם יותר, העדפתי צעירות ממני.
אבל תכל'ס זה לא הקריטריון המרכזי לתת עליו דגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 13:46 |
|
| |
סין: רווקה בת 107 מחפשת חתן "צעיר"
וואנג גואינג פחדה במשך שנים להתחתן, אבל אחרי שנותרה לבדה, היא החליטה לחפש חתן בן 100 לפחות "כדי שיהיה לנו על מה לדבר"
סיפורה של וואנג גואינג הסינית מוכיח כי שום דבר לא מאוחר מדי. יום אחד, אחרי 107 שנות חיים, קמה וואנג והחליטה: הגיע הזמן להתחתן. "אני רוצה בן 100 ויותר, כדי שיהיה לנו על מה לדבר", הודיעה הקשישה.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/839/393.html?hp=1&loc=117&tmp=3199
תוקן על ידי חנושנוש ב- 13/01/2009 13:57:52
אמונה~שמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:33 |
|
| |
מדברים כאן הרבה על הנקודה שבנות מתבגרות מהר יותר.
אני חושבת שבחברה שלנו זה הרבה יותר בולט, כיון שזה לא רק התהליך הטבעי אלא דרך החיים.
הבחורים יושבים ספונים בישיבות ואין להם בעולמם הרבה מעבר להתרחשויות שבין כותלי הפנימיה, בית המדרש, חדר האוכל, סביבת הישיבה וכו'.. דואגים להם למזון, לניקיון, הם לא ממש עושים משהו...
הבחורות לעומתן יוצאות לעולם, עובדות, מתעסקות מהר מאוד עם מעסיקים, מנהלים, אנשי צוות, כספים, מסמכים, נסיעות... הן מתמודדות הרבה יותר עם מציאות החיים, ומתוך כך משופשפות ומנוסות בהרבה בהמון תחומים...
לא???
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:36 |
|
| |
| עץ_השדה_1 כתב: |  |
נועה, אני לא חושב שצריך "להתבגר ביחד", אבל צריך להיות במצב של "לבנות את החיים ביחד", להיות מספיק רענן ברוח ובנפש כדי לבנות חיים חדשים יחדיו, וזה בהחלט אפשר גם כשיש הפרש גילים, גם כשהבחור קצת מבוגר יותר, בתנאי שנשאר צעיר ברוחו.
|
|
נכון מאוד.
נראה לי שזה אחד הדברים החשובים ביותר שיש לבדוק אצל המועמד.
האם הוא רוצה וגם מסוגל לעבוד יחד, להתקדם יחד. כל הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:36 |
|
| |
לאו דוקא. גם אם תקחי בחור בן 18 מישיבה בלי פנימיה הוא לא יהיה כמו בחורה בת 18, על אף ששניהם לומדים ולא עובדים.
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:39 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | יש חיה613 ........ . |
|
חחחח.... גדול.
קרעת אותי מצחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:41 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | | לאו דוקא. גם אם תקחי בחור בן 18 מישיבה בלי פנימיה הוא לא יהיה כמו בחורה בת 18, על אף ששניהם לומדים ולא עובדים.
|
|
ברור שלא אותו הדבר.
רק באתי להדגיש שאצלינו זה יותר בולט מאצל אחרים. אני מדברת על בחורי ישיבה שגם אם הם ישנים בבית הם אוכלים בישיבה, נחים בישיבה, נמצאים שם רוב שעות היום, ולא מתקרבים לעשירית מהעיסוקים שיש לבנות בגילם.
תוקן על ידי נועה_האחת ב- 13/01/2009 14:48:36
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 18:45 |
|
| |
| נועה_האחת כתב: |  | |
מדברים כאן הרבה על הנקודה שבנות מתבגרות מהר יותר.
אני חושבת שבחברה שלנו זה הרבה יותר בולט, כיון שזה לא רק התהליך הטבעי אלא דרך החיים.
הבחורים יושבים ספונים בישיבות ואין להם בעולמם הרבה מעבר להתרחשויות שבין כותלי הפנימיה, בית המדרש, חדר האוכל, סביבת הישיבה וכו'.. דואגים להם למזון, לניקיון, הם לא ממש עושים משהו...
הבחורות לעומתן יוצאות לעולם, עובדות, מתעסקות מהר מאוד עם מעסיקים, מנהלים, אנשי צוות, כספים, מסמכים, נסיעות... הן מתמודדות הרבה יותר עם מציאות החיים, ומתוך כך משופשפות ומנוסות בהרבה בהמון תחומים...
לא??? |
|
אני לא יודע אם זה תלוי בעשייה היתרה של הבנות, אני רואה את אחותי כדוגמה, היא עוד לא מתעסקת עם שום דבר ממה שהגדרת כמציאות החיים, ולמרות זאת היא בוגרת מאוד ביחס למה שאני (לדוגמה) הייתי בגילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 01:57 |
|
| |
אני חושבת שזה לא דבר ככ אבסולטי שאפשר להחליט עליו למרות שפחות או יותר אפשר לדעת את הכיון ...אני בת 20 ולא מוכנה לצאת עם פחות מגיל 23 הם ניראים לי לא ככ בוגרים קצת ילדים וזה לא מתאים לי! יצאתי גם עם בחור בן 28 ולא ניראה לי שאני יחזור על זה שנית ...אז בהכל צריך דרך אמצע..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 02:00 |
|
| |
היי..
אני חושבת שזה לא נושא שאפשר להחליט עליו באופן אבסולטי זה יותר כל מיקרה לגופו ולאופי המדוברים אני אישית בת 20 לא מוכנה לישמוע על פחות מ23 ..בני ה21 22 ניראים לי עדיין ילדים לא מוכנים לחיי..אבל לעומת זאת יצאתי עם בחור בן 28 ולא ניראה לי שאחזור על זה שוב ..בקיצ צריך את דרך האמצע בכל דבר..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 02:23 |
|
| |
מבחינה אקטוארית, על האשה להיות מבוגרת מבעלה שלוש שנים עקב הפרשי תוחלת החיים (82 מול 79).
תוקן על ידי שרפ ב- 14/01/2009 2:23:25
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 10:35 |
|
| |
אני בת 21 וחצי ואני יוצאת עם בחורים בגילאים 22-27 ,
עם בחור שקטן ממני זה קצת בעיה ,כי אני לא חושבת שבחור בגיל 21 בשל לנשואים
בדיוק אתמול היה לי ויכוח על זה עם חברה שלי ,היא הציעה לי בחור בן 21 ואמרתי לה שהוא קטן מידי ולא נראה לי שהוא בשל לנשואין ( היא טענה שאני צריכה לבדוק את העניין ולא לפסול סתם )
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 11:44 |
|
| |
לדעתי בחורה בת 23 22 צריכה בחורים בגלאים 25 +
פשוט שהבנות מתבגרות מהריותר ובשלות יותר מהר לנשאים לכן , בחור בגיל 21 22 "קטן"
בגרותית לבחורה בת 22 .
בחורה בת 19 -20 יתאים לה בחור בן 22 21 עד גיל 24 לא יותר
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 16:45 |
|
| |
יש לי שאלה.
אם פגשתם בחור מדהים, רק שהוא מבוגר יותר ממה שדמיינתם.
כאילו- הבדל משמעותי מכם.
מה תעשו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 16:54 |
|
| |
תמריץ: אני שואלת על עצמי כרגע. מעניין אותי לשמוע דעתכם.
|
|
|
|
|