בית פורומים ספרים וסופרים

צנזורע באוצר החכמה?!?!?!?!?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2009 03:38 לינק ישיר 

להשערתי הצינזור נדרש ע"י הרב הלל כתנאי לנתינת רשות להעלאת ספריו אל האוצר.
אני מציע לר"י אביב"י, שכתב כאן כי 'זוהר רמח"ל' יועלה לאוצר, להתנות אף הוא כנ"ל.

יש לצפות כעת למהדורה חדשה של 'כתבוני לדורות' בג"כ, משיצא לאור הספר הנפלא 'קבלת האר"י'.

---

תמה אני מדוע מציץ ללצים יליץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 06:11 לינק ישיר 

בצעירותי, כשהייתי בברדיטשוב, לימדו אותי שלפעמים דווקא הצד החיובי הוא האמיתי.

אני מתקשה להאמין, שהרב הלל דרש מאוצר החכמה שיסירו את המאמר, כיון שאפילו טפש גדול
מבין שדרישה כזו רק תגדיל את התהודה של המאמר.

ומאידך, יש ספרים רבים הכוללים מאמרים של אנשים שאינם ראויים לבוא בבית יהודי, ואם צנזורה אינה הפתרון, נפסיד את כל הספר.

ואדרבה, אשמח אם מישהו יביא דוגמאות לספרים שיש בהם מאמרים של אנשים בעייתיים, מה עשו באוצר החכמה.

אני נגד צנזורה, ובפרט במקרה דנן שמחבר המאמר הוא אדם ראוי עד כמה שידוע לי, אבל אני מבין שיש מקומות שצריכה להיות צנזורה. אם נגדיר לעצמנו את אותם המקומות, אולי נוכל להבין את המקרה הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 06:48 לינק ישיר 

יעקב135 כתב:

לסיום, בטוחים אנחנו שאלו שמפתחות השמירה על אוצרות החכמה והתורה נמסרו לידם משמים, לא יעשו עוול עם מבקשיה, ויעבירו את התורה כצורתה בלי לערב בהעברה שיקולים פסולים ומאוסים.

מציץומליץ,

אני לא אפנה לרי"י וייס מאחר ואני מאמין שמלאכתי כבר נעשתה או תעשה ע"י אחרים. הנקודה החשובה, כפי שהעיר יפה תכלת_דומה, היא לא למי שמורה הזכות להתלונן, אלא הצנזורה החצופה והמקוממת, והיריקה בפרצופו של מי שבטוב ליבו נתן לאוצר החכמה חינם אין כסף את שני ספריו שאחד מהם ניתן עדיין לרכישה. מבחינתי שציר הלל-סופר-סלע לא יישן כמה לילות ויחשוב איך לתקן את הנזק שגרם לעצמו.

אוצר החכמה משופע במאמרי וספרי פולמוס רבים וקשים בהרבה מהמאמר המדובר, ומדהימה החוצפה שלהם לצנזר דווקא מאמר שמאשים את אחד ממחזיקי פך השמן הטהור בגנבה (ואולי מכאן תצא הקריאה גם ליעקב הלל ואנשיו, במקום לצנזר, תגיבו או תתנצלו. ההתנהלות הזו מביאה לכם רק בזיונות. אני מאמין שבזכות ההתנהלות הזו קראו את המאמר הרבה אנשים שלא היו מגיעים מעולם לצפונות יז...).

הרמיזה הישירה והמיידית לנושא הכספי היא מרושעת. אתה יודע היטב שהציבור הפראייר בולע את הרוק וממשיך לאכול קש, ולוא מאחר ואין מאגר בסדר הגדול הזה, והם נהנים מחצי-מונופול על השוק (עד שהיברובוקס יתעשתו ויפתחו ממשק שימושי ונוח כמו שלהם), כך שכל עורך מתחיל זקוק להם כאויר לנשימה. הרעיון של משה777 הוא דווקא מוצלח מאד, אני שוקל להציע אותו לכמה מידידי הטובים ששילמו כבר הון תועפות על כל העדכונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 07:00 לינק ישיר 

דבר מעניין, שבאוצר החכמה יש את הספר של אביבי, בנין אריאל, והספר של הלל, כתבוני לדורות, אינו מופיע שם.
האם הרב הלל רצה לצנזר גם את העובדה שהוא בכלל הוציא את הספר כתבוני לדורות? או שמא לא נתן רשות להכניס למאגר את ספרו למרות הצעדים הדרסטיים שננקטו בעבורו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 08:57 לינק ישיר 

כלבאשבוע, אל תגזים... נראה לך באמת שזה מעשה ידי אוצר החכמה? "צנזורים" מסוג דומה אתה יכול למצוא למשל בעותק ספרו של הרב"צ ידלר 'בטוב ירושלים' המצוי שבאוצה"ח, שסרקו טופס שכנראה נפל לפני כן לידי איזה קנאי, שעבר ומחק בצבע שחור את כל ביטויי הכבוד מהראי"ה קוק וכל כיו"ב. ויש עוד דוגמאות כאלה.

למי שאינו זמין לאוצה"ח, הרי דוגמא מתוך ההקדמה של 'בטוב ירושלים'. איני יודע מה היה כתוב שם במקור.

תוקן על ידי תכלת_דומה ב- 14/01/2009 8:57:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 09:31 לינק ישיר 

אני נוטה להעריך, שהאמת כמו שמביא "תכלת דומה", הם סורקים את הספר בלי לבדוק אם חסרים בו עמודים. שכן במספר ספרים חסרים עמודים או שהם נקטעים באיבם.

ובודאי שהייד פארק לא יתנגדו שאוצר החכמה יסבירו משהו באשכול זה, ולא יאמרו שזה פרסומת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 09:32 לינק ישיר 

אתנחתא כתב:
(איכפת לי על פרסום או אי פרסום באוצר החכמה של קובץ היכל הבעש"ט כשלג שבימי הלל, ורק אם יפרסמו את ההיכל וישמיטו משהו, אז שוב זה יעניין אותי מאד ואביא צופים מבחוץ)
מהשלג בימי הלל יש לימוד לדורות, שאין עני יכול לפתור עצמו מת"ת,
אבל להבדיל לההילל שמדברים ממנו עכשיו, אולי על חשבונו יהיה גם לימוד, מי יודע,
יוסף אביב"י כבר לימדו שיש ללמוד וללמד, כי אם לא כן חכמתו בחוץ תרונה . . .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 09:46 לינק ישיר 

בוחער

הרי יעקב כתב שזו לא סריקה שחסרו בה עמודים, כיון שבגירסאות הקודמות של האוצר היה המאמר הזה ואף בבסיס הנתונים של החיפוש הוא עוד מופיע, ורק ממש לאחרונה הוא נמחק. דברי תכלת דומה הם רק לנושא המשני שהכניס כלבאשבוע על מחיקת כמה מילים בעמוד השער, ולא לנושא האשכול שכלפיו אתה מתייחס וממנו אני עוד מתכנן לעשות קופה ברגע שאוצר החכמה יעמדו מאחורי הבטחת נציגם הבלתי רשמי להחזיר את הכסף למחזירי התוכנה.

ובודאי שהייד פארק לא יתנגדו שאוצר החכמה יאמרו את דברם, כשם שמעולם הם לא התנגדו, ושלא כמשתמע מדברי אוצר החכמה באשכול ההוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 09:53 לינק ישיר 

ממדבש
ידה של חברת אהבת שלום הגיעה עד RAPIDSHARE?
לא הצלחתי להוריד אף אחד מהקבצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 12:00 לינק ישיר 

הנה המאמר:

אביבי.PDF

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 13:52 לינק ישיר 

אבותינו, כידוע, סבלו מן הצנזורים. הם הוכרחו בצו האפיפיור להגיש להם את הספרים, והצנזורים הואילו לאשר את הנוסח אחרי שמחקו את מה שלא מצא חן בעיניהם.
מה עשו אבותינו? הלכו והדפיסו את 'חסרונות הש"ס', וכך הצילו את השורות שנמחקו.
גם אנו נדפיס כאן את 'חסרונות אוצר החכמה', כדי להציל את השורות שנמחקו וצונזרו
מחמת האימה והפחד מגברי אלימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 16:35 לינק ישיר 

יהיה חכם מאוצר החכמה להתנצל, במפורש או במרומז לפי כבודם.

אם יש כאן עניין כספי, יכולים הם דרך הפורם הזהאו בכל מקום צדדי אחר, בשם זה או אחר, במפורש או במרומז, להודיע על כל הצנזורות הקיימים באוצר.

אם זה לא ייעשה, יהיה זה מצידם הצטרפות לעטיפת השקר החרדית, האמינות שלהם תרד, וההילה שלהם תפוג. וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 16:48 לינק ישיר 

אינש
מהיכן רוב הקליינטים שלהם?
מדוע אתה חושב שהעטיפה הזו רעה בשבילם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 17:08 לינק ישיר 

קיבלתי כמה פניות באישי, וכן כמה טלפונים בנושא, וברצוני להוסיף:

א. הדובר הלא-רשמי של אוצה"ח באתרא קדישא הדין טרח לעטוף את רמיזותיו כלפי בעלי הזכויות ב'צפונות' בדו-משמעויות. נדרשת כאן תגובה ברורה: האם בעל הזכויות בצפונות אסר את פרסום המאמר באוצר? ההתעלמות התמוהה של בעל האוצר עצמו, המחזיק ניק כאן ויודע יפה את מלאכת הכתיבה, מעידה כאלף עדים על יחסו המזלזל בציבור ועמדת ה'תקפצו לי' שהביע כאן דוברו הבלתי-רשמי.

ב. חוטים דקיקים ונראים היטב קושרים בין מכון אהבת שלום ובין צוות ובעלי הזכויות באוצה"ח ואין כאן המקום להאריך.

ג. בכל עדכון של האוצר טורחים לפרסם את רשימת העדכונים על מנת לתת ביד בעלי הגירסאות הישנות את הכלים להחליט האם הם זקוקים ו/או מעוניינים בגירסה החדשה. מן הראוי היה לפרסם לצד זה גם את רשימת ההסרות והצנזורים, על מנת לתת ביד הרוכש את מירב השיקולים העומדים בפניו בבואו לשדרג את אוצרו. נקודה זו גובלת בשאלה ממונית קשה, באשר לגזילת ספרים אשר נרכשו בכסף מלא בלי לתת כל אפשרות בחירה. העמדה המיתממת שהציג כאן המשים-עצמו-דובר-אוצר-החכמה, לפיה כל המתרעם יוכל לקבל את כספו בחזרה, נגועה בשתי טעויות מתודיות קשות. האחת, האם אוצה"ח ישיבו לרוכש את הגירסה הישנה שנגזלה ממנו, והאם בתנאי הרכישה הם מותירים בידם אפשרות לבטל את המכירה. השניה, מרבית ציבור הרוכשים אינו מודע לצינזורים הפוליטיים שנעשים בין הגירסאות, ובתום ליבו נופל קורבן לדוקטרינה המתנשאת מבלי לקרוא באינטערנעט הטמא ונמנעת ממנו האפשרות לדעת על העוול שנעשה לו ולדרוש את כספו. האם מנהלי האוצר מוכנים לספק את רשימת הרוכשים שלהם על מנת שניידע אותם בצינזורים?

ד. מידע מסווג שהועבר לי, ואין באפשרותי לוודאו, טען שבאחת הגירסאות הקודמות של האוצר סולק מאמרו החשוב של הרב יהושע מונדשיין 'הסכמות שתוקות מוולוז'ין ווילנא' אשר נדפס באור ישראל מאנסי טז, ורק בעקבות סערה-זוטא שהתחוללה הואילה הוועדה הרוחנית של האוצר לאשר בשנית את המאמר הפסול. ירא הציבור וישפוט (ויצעק חמס, רק את השפה הזו הם מבינים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 17:20 לינק ישיר 

ומה עם ספר הבדיחה והחידוד למוהר"ר אברהם אבא אלתר דרויאנוב שהיה אמור להיות בהוצאה הראשונה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > צנזורע באוצר החכמה?!?!?!?!?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.