בית פורומים עצור כאן חושבים

המלחמה בעזה - מהות וחובת מסירות הנפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2009 22:21 לינק ישיר 

אחד החסרונות הבולטים של חרדים כמעט מכל הסוגים, לעומת כיפה סרוגה - ראינו את שכונות גור באשדוד  מתרוקנות במהירות, וכן כל גרודנא - מבייש להשוות זאת לעקורי גוש קטיף שלא ברחו כמה שנים למרות הסכנות.

וידוע שהחזון איש פסק במקרה דומה (תקנו אותי) 'אם אתה תברח לבני ברק, אז הגבול יגיע לכאן וגם כאן יהיה ספר - ולכן לא לברוח'.

החרדים היום חלשים יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 23:06 לינק ישיר 

אלדד

אין השוואה כי האידיאלים שונים וכל אחד מתמסר לאידיאל שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2009 23:27 לינק ישיר 

צודק. ואם היתה גזירה לא להניח תפילין או ללמוד תורה, באמת היינו רואים מסירות נפש גדולה אצל החרדים.

אבל עדיין, יש הלכה גם כלפי מציאות זו. עיין חזו"א הנ"ל, והלכות של מלחמה.

האם באמת לא אכפת לן לגור במקום אחר אם לא באשדוד. אולי אפילו לא אכפת לנו אם חמאס ינצח את ישראל, וננסה אז איכשהוא להסתדר איתו. אין לנו עסק בכל המאבקים הללו, העיקר שיניחו לנו לקיים את האידאלים שלנו (=המצוות שלנו?).
קצת תימה לומר עד כדי כך.

בכל אופן פשיטא שבתורה זה לא נשמע כך (היחס המתעלם ממלחמה באויבי ישראל), אלא זו כמין הוראת שעה של הרבנים בדור האחרון כדי לא להתחבר מידי לציונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 00:45 לינק ישיר 

לעוף,
העובדה שמישהו מצהיר שהוא אינו מאמין בהישארות הנפש אינה אומרת שהוא באמת אינו מאמין בזה. לפעמים בתת מודע שלו הוא כן מאמין בזה, והוא אף נוהג כך, על אף שהוא אינו מודע לתפיסתו שלו. כמו המחוייבות המוסרית של אדם מטריאליסט שאינו מאמין בנפש וברוח. גם שם לדעתי הוא מונע מתפיסות שהוא עצמו אינו יודע שקיימות בו.

בעל,
מה ששאלת אותי ענית עליו בעצמך (בתשובתך להתבהרות). כדי לטעון שיש כאן מסירות נפש מיוחדת צריך להשוות זאת לנעשה בעמים ובצבאות שונים. האם באמת יש הבדל? למיטב ידיעתי והתרשמותי - ממש לא.

ולגבי דמי הלימוד של התבהרות, אני אסתפק בחצי מההחזר שיתנו לך (סה"כ הרווחת זאת בזכותי).
העובדה שמישהו לימד אותך כל מיני דברים אינה מהווה טיעון, ולכן איני רואה על מה אני אמור לתת לך הסברים ותשובות. כאשר תעלי שאלה אשמח לנסות ולענות. תשובות צריך לתת לך מי שלימד אותך את הדמיונות שלו והשליך אותם שלא בצדק על המציאות. אבל אלו בד"כ לא ממש מתרשמים מעובדות, כך שאני בספק האם הם באמת יחזירו לך את דמי הלימוד שמגיעים לך בדין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 04:40 לינק ישיר 

אלדד

<"ואם היתה גזירה לא להניח תפילין או ללמוד תורה, באמת היינו רואים מסירות נפש גדולה אצל החרדים">

אתה בטוח?

"תני : ר' שמעון בן אלעזר אומר: כל מצוה שמסרו ישראל עצמן עליהם למיתה בשעת גזרת מלכות, כגון עבודת כוכבים ומילה, עדיין היא מוחזקת בידם. וכל מצוה שלא מסרו ישראל עצמן עליה למיתה בשעת גזרת המלכות, כגון תפילין, עדיין היא מרופה בידם". (שבת דף קל, א).

"תנו רבנן: פעם אחת גזרה מלכות הרשעה שלא יעסקו ישראל בתורה בא פפוס בן יהודה ומצאו לרבי עקיבא שהיה מקהיל קהלות ברבים ועוסק בתורה ..". (ברכות סא, ב).

תוקן על ידי נישטאיך ב- 15/01/2009 5:02:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 08:13 לינק ישיר 

מיכי וכל קהלא קדישא הדין
אמנם זו סטיה מעיקר הנושא אבל ארשה לעצמי לגלוש.
התבהרות העלתה את הנושא של מסירות נפש במלחמה, אלדד העלה את הנושא של מסירות נפש למצוות. מיכי טען שגם בצבאות העולם יש מסירות נפש במלחמה ואני מוסיף שגם באומות העולם יש מסירות נפש עבור ערכים דתיים. דיינו להזכיר את המרטירים הנוצריים, השאהידים המוסלמיים ומנהג הסטי שרווח בהודו שגרם לכך שעשרים וחמשה אחוז מאוכלוסיית הודו מסרו את נפשן על קדושת המנהג (המזוויע - איך שאני לא פוסט מודרני).
אם כך מתעוררת השאלה האם יש ייחוד בעם ישראל.
כידוע רבים מהוגי הדעות סברו שיש סגולת ישראל מיוחדת והכוזרי הוא אחד הדוברים הבולטים בסוגיא זו. למיטב הבנתי, הרמב"ם לא האמין בסגולה כזו אם כי גם הוא האמין במהותניות אחרות, למשל אופיין השונה של נשים. בדורנו, הרב קוק בנה את משנתו סביב סגולת ישראל ולכן מצא לשיטתו את הפנימיות שמעבר לתופעות החיצוניות, אבל גם החרדים שאמורים לרדוף בקנאות מי שלא שומר תורה ומצוות מאמינים ביתרון המולד של יהודי, ואצלם זה מתבטא בצורה עוד יותר חריפה בשלילת הגוי (כי אצלם אין הערך האנושי הכללי שנמצא אצל הרב קוק ואכמ"ל).
לכאורה, כדי לשמור תורה ומצוות אין צורך בהנחה הזו והא ראיה הרמב"ם, אולם האינטואיציה שלי מתקשה להבין אם כן במה נשתנה עם ישראל מכל האומות, הן בבחירתו, הן במצוות שהוטלו עליו והן בייעודים שהובטחו לו. יתירה מזו,
הייתי מרגיש יותר קל אלמלא הייתי מזדקק להנחה הזו של הבדל מהותי בין יהודי לגוי, אולם נראה לי שהתורה כמעט כופה את זה עלי, ואם לא התורה אזי הנביאים, ואם לא הנביאים, אזי חז"ל ובוודאי שהמקובלים ומספיק להפנות לנפש החיים.
אם נקבל את ההנחה הזו אזי לתופעות דומות בישראל ובאומות העולם יהיו הסברים שונים, יהודי שנותן צדקה על מנת שיחיה בנו הוא צדיק גמור אבל גויים עושין לטובתם כמבואר בגמרא במסכת ראש השנה, ואם כן מוריה של התבהרות זכאים לשכר הלימוד שלהם למרות שאנליטית לא ניתן להוכיח את טענתם, אולם אם אין סגולת ישראל, מיכי צודק ומוריה של התבהרות בנו מגדלים הפורחים באוויר.

תיקו.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 15/01/2009 8:10:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 10:26 לינק ישיר 

נישטאיך

"תני : ר' שמעון בן אלעזר אומר: כל מצוה שמסרו ישראל עצמן עליהם למיתה בשעת גזרת מלכות, כגון עבודת כוכבים ומילה, עדיין היא מוחזקת בידם. וכל מצוה שלא מסרו ישראל עצמן עליה למיתה בשעת גזרת המלכות, כגון תפילין,( הגהות רבנו ירוחם- מדינה עצמאות שלטון) עדיין היא מרופה בידם".
(שבת דף קל, א).

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 10:58 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

שמע משהו של דייב אלן ז"ל - אחד הגיע לגן עדן, והמלאך עושה לו סיור, מראה לו איפה נמצא כל דבר. תוך כדי סיור בגן הם נתקלים בחומה גבוהה, והמלאך מתחיל לדבר בלחש. שואל אותו הנפטר הטרי, למה אתה לוחש? עונה לו המלאך: תהיה בשקט, מאחורי החומה יושבים הקתולים והם חושבים שהם כאן לבד.

אין שום ייחוד בשום עם, אלו הבחנות שעשו בני אדם. זה הכל. מי שטוען שיש ייחוד לעם כלשהו עליו נטל ההוכחה. שיוכיח.

יבואו עוד ימים, ימים שחז"ל קראו להם בשם ימות המשיח. ימים שבהם יגור זאב עם כבש, ולא תהיה עוד מלחמה, ולא עוד הבדל בין בני אדם. ואותם אנשים עתידיים יסתכלו עלינו אחורה במשקפי ההיסטוריה ויראו בנו עוד שלב בהתפתחות האדם, שלב שבו אנשים עדיין היו ברבריים ואכזריים, אנשים ההורגים אחד את השני, הנלחמים, השולטים אחד בשני. ייתכן ויתנו לנו שם אפילו, "הניאנדרטלי שלב ב'" או משהו כזה.

אבל ההרגשה הזאת, שאנחנו העם הנבחר, שיש בנו משהו יותר מהגויים.... אי אפשר להוציא את זה מהורידים בעזרת הפילוסופיה בלבד. זה חזק מדי. יש היבחרו לקרוא לזה אינטואיציה, וזו תהה ראיה לגביהם לאמיתות הדבר. אני לא מרגישה כך. אני חשה שזו תוצאה של סוציאליזציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 11:25 לינק ישיר 

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/maaliyot/sgulat-2.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 11:46 לינק ישיר 

הנקודה שאני העליתי אינה רק מחמת האינטואיציה של הטפיחה העצמית על השכם, אלא גם מצד נקודות אחרות במערכת היהודית, כגון עול מצוות והבטחה לגאולה.
אזכרתי את נפש החיים. הוא טען שמעשי יהודי פועלים בכל העולמות מה שאין כן מעשי גוי. אולי בזה הוא הסביר מדוע אנחנו בלבד מחוייבים במצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:17 לינק ישיר 

בעל,
הייחוד שלנו הוא בתפקיד ובחובה ולא בגנטיקה או בסגולות מולדות (יש סגולות ייחודיות נרכשות כלשהן, כמו בכל תרבות ועם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:20 לינק ישיר 

מיכי
לו יהי כדבריך, אתה יודע שיש לו מעט שחולקים עליך. אני מוכן אפילו לומר שדעתך היא דעת מיעוט, בין אם זה מוצא חן בעינינו ובין אם לא.
אם זה רק ייעוד וחובה משוע מובטחת גאולה? לא מיבעי לסוברים שגאולה אינה תלויה בתשובה אלא אפילו הרמב"ם שסובר שגאולה תלויה בבחירה סייג את יכולת הבחירה וכתב שהתורה הבטיחה שסוף ישראל לעשות תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:27 לינק ישיר 

אין שום ייחוד בשום עם, אלו הבחנות שעשו בני אדם. זה הכל. מי שטוען שיש ייחוד לעם כלשהו עליו נטל ההוכחה. שיוכיח.

יבואו עוד ימים, ימים שחז"ל קראו להם בשם ימות המשיח. ימים שבהם יגור זאב עם כבש, ולא תהיה עוד מלחמה, ולא עוד הבדל בין בני אדם. ואותם אנשים עתידיים יסתכלו עלינו אחורה במשקפי ההיסטוריה ויראו בנו עוד שלב בהתפתחות האדם, שלב שבו אנשים עדיין היו ברבריים ואכזריים, אנשים ההורגים אחד את השני, הנלחמים, השולטים אחד בשני. ייתכן ויתנו לנו שם אפילו, "הניאנדרטלי שלב ב'" או משהו כזה

לעוף ברוח,

כתבת: "אין שום ייחוד בשום עם, אלו הבחנות שעשו בני אדם. זה הכל. מי שטוען שיש ייחוד לעם כלשהו עליו נטל ההוכחה. שיוכיח."
את סותרת את עצמך, אם לצורך העניין אסכים עם דברייך באשכול אחר בו טענת שחז"ל רצו לתת קצת זכויות לאשה במסגרת ההלכה בקביעתם שעל ידי כך שהאשה תזריע תחילה יקבל הגבר פרס! בן זכר!-  וזאת למרות המעמד הנחות שהיה לאשה בעולם כולו  - את לא חושבת שבזה שאת סוברת כך את בעצמך מבדילה את העם הנבחר משאר אומות העולם ? אין ייחוד בעם שיש מי שמכוון אותו לאותם ימות משיח? האם אין ייחוד בעם שיש לו  תורה שבכתב ובע"פ שמדריכה ומכוונת אותו כיצד להיות אור לגויים ולקרב את אותם ימות משיח ?

ובקשר לדברייך על ימות משיח האם את מודעת לכך שחלק ניכר מחז"ל סברו שימות משיח הם אוטופיה שאיננה ניתנת להשגה? ועיקר האמונה במשיח היא האמונה לבואו - ובאנלוגיה לשלמות שאי אפשר להשיגה ובכל זאת ראוי לאדם לחתור אליה - כלומר, לצייר מציאות כזו שאין מלחמות בעולם כמוה לצייר מציאות שבה כל העולם צדיקים שכל מעייניהם נתונים למאבק בטבע האנושי שבהם, ביצריהם ובתאוותיהם, למין לממון לכוח לשררה ולכבוד והם אלה המביאים למלחמות והופכים את בני האדם לברברים אכזריים ואלה הם "המונעים" מהאנושות להגיע לאותם ימות משיח  - 

את כנראה עיוורת למה שקורה היום בעולם במאות האחרונות בתחום הברבריות והאכזריות  - על איזו התפתחות את מדברת אחרי השואה ואחרי שהעולם המערבי גזר בצורת תמידית על העולם השלישי על ידי גזל לשם עשיית כסף?המעשים הזוועתיים ברואנדה הם פחות אכזריים וברברים מאכזריותו של האדם הניאנדרטלי?
 לדעתי את מערבבת התפתחות טכנולוגית עם ערכים להתפתחות מוסרית - 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:35 לינק ישיר 

נאחז
חז"ל לא היו לייבוביציסטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:38 לינק ישיר 

היו אף חריפים ממנו שטענוו ש"משיח לא יבוא כי אכלוהו כבר בימות חזקיהו"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המלחמה בעזה - מהות וחובת מסירות הנפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.