| נשלח ב-14/1/2009 21:48 |
|
| |
"בית יעקב" - מה צופן העתיד?
הייתי השבוע עדה ושותפה לדיון שנערך אודות בתי הספר של בית יעקב. האמת שדיון זאת מילה עדינה לעומת מה שנערך שם.. זה היה ויכוח סוער!! וכל מה ששמעתי זה בנות מתוסכלות, ששונאות את הסמינר וממש טעונות עליו. הייתי די בשוק, כי על פניו הבנות נראות בנות בית יעקב רגילות עם שאיפות לבנית בית כמו כל אחת פה...
רב הטענות היו על כך שכופים תקנונים הזויים על הבנות, עוסקים בנושא הצניעות בכפיתיות והכל כמובן בשם היהדות ואיך לא... זה תמיד מתקשר לשידוכים: "אישה שהולכת כך וכך לא יכולה לקבל בחור ירא שמים..." (ציטוט שנאמר), ואלו דברים שהמנהלים בעצמם, כנראה, לא ממש יודעים למה הם אוסרים. אני לא מדברת על ג'ינסים או "חלילה" גרבי כותנה... (שזה ברור לכולן ש"אסור") הבנות העלו שם דברים שלכאורה אין בהם כל בעיה, כמו צבע הגרב: שחור או רגל... בנות כינו את עצמן "פליטות בית יעקב". ושוב, הן נראות צנועות וחסודות, שואפות להקים בתים של תורה, עובדות קשה כדי לפרנס את הבעל שישב וילמד ובכ"ז הן כועסות ומתוסכלות.
אני לא מכניסה את עצמי פה, על אף שגם אני טעונה על הסימנרים (אולי בגלל זה כ"כ בער לי להעלות את האשכול הזה), כי אני בחרתי בדרך חיים אחרת, אני יודעת שבעז"ה הבנות שלי לא יעברו את מה שאני עברתי. בחרתי לעצמי את החברה שלי.
הבנות שדיברו שם: ספרדיות, ליטאיות וחסידות כאחד. וכשהמנחה (איש חינוך ידוע) שאל אותן לאן הן תשלחנה את הילדים ללמוד הן מודות שישלחו לבית יעקב "כי אין מקום אחר", וזה נכון, לדעתי.
החינוך בבית יעקב הוא סה"כ טוב, הרמה הלימודית מעולה (רק חבל שלא עושים בגרויות, אבל זה נושא בפני עצמו), אבל משו שם פגום. המחנכים לא עוברים הכשרה מספקת, ובכלל היעוץ החינוכי לוקה בחסר. היתה בת שסיפרה, עם דמעות בעיניים, שהיא באה ממשפחה חשובה אבל הסמינר הרס אותה, היא מרגישה שהוא פגע לה ביראת שמים התמימה שהיתה לה: בתור נערה מתבגרת בת 15-16 היו לה שאלות ביהדות ולא היה לה לאן לפנות, בנות שכביכול העיזו לערער על דברי המורה נענו בתשובה מזלזלת. והמורות הצדיקו את הזלזול בכך שיש הרבה דברים שאנחנו לא מבינים ובכ"ז עושים.
ובכלל בת שיש לה כ"כ הרבה שאלות באמונה כנראה שמשהו רקוב אצלה מבפנים ושוב, הקלף המנצח...... היא לא יכולה להתאים לבחור ת"ח וירא שמים.
בת שאביה לא הלך עם חליפה וכובע סיפרה שכשהיתה בכיתה ז' הציבו לאביה אולטימטום ומשסרב העיפו אותה, שימו לב, שבי"ס שבו למדה היה בי"ס אזורי כך שמשם לא היתה ברירה והעבירו אותה לבי"ס דתי.
לעומת זאת, ישבו שם בנות דתיות- ציוניות שדי גחכו לקול הצעקה שהקימו הבנות החרדיות. הם סיפרו שאצלן צניעות לא היה ענין של כפיה, לא הכתיבו להן איך ללכת (פרט למס' סעיפים עקרוניים-הלכתיים). פשוט הסבירו להן בפשטות בצורה קונקרטית וברורה עד שהן בעצמן סלדו מכל האופנה הרחובית ומכל מה שהרחוב מציע, ובנו לעצמן אישיות דתית אמיתית איתנה!!!!
אז מה בעצם השתנה במהות של בית יעקב? למה הכל מתחיל ונגמר בשידוך העתידי? ולמה, למה צריכים להיות כ"כ הרבה קורבנות בשיטת החינוך???
אני בטוחה שלא לזה התכונה שרה שנירר כשהקימה את בית יעקב!!!!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/02/2009 18:36:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 22:13 |
|
| |
את הציונות הדתית עדיפה על בית יעקב? בול--ט.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 22:23 |
|
| |
לא אמרתי מה עדיף!!! צינתי שבציונות הדתית אין את הבעיות הנ"ל. אני לא מכירה את הציונות הדתית כדי להביע את דעתי, מי יותר טוב. אני מדברת על בתי"ס שיוצאים מהם "חולים".
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 22:43 |
|
| |
יש בתי"ס קיצוניים. אבל עדיף את הבעיות שלהם מאשר את של אלה של הציונות הדתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:17 |
|
| |
יש הרבה בעיות אחרות בציונות הדתית.
תראי, באופן כללי, אני מאד מזדהה עם מה שרשמת,
כיוון שהכל אמת לאמיתה.
היום בכל בתי הספר "בית יעקב" ושות', יש תקנונים שהם מעבר להלכה הנורמלית,
וסתם החמרות ואיסורים שמיותרים מאד מאד.
מה יהיה?! יהיה טוב.
אני מאמינה שבת שחונכה בבית כמו שצריך מבינה היטב שכשהיא במסגרת
כזו או אחרת, היא חייבת להיות כפופה ולומר אמן על כל הדרישות שלהם.
אישית, היו הרבה מאד דברים שעיצבנו אותי בתקנון בתיכון והן בסמינר,
ולמרות זאת העירו לי כל ה-6 שנים בהן למדתי שם אולי אולי אולי 5 פעמים ....
תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 14/01/2009 23:19:56
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:36 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | לא אמרתי מה עדיף!!! צינתי שבציונות הדתית אין את הבעיות הנ"ל. אני לא מכירה את הציונות הדתית כדי להביע את דעתי, מי יותר טוב. אני מדברת על בתי"ס שיוצאים מהם "חולים".
|
בציונות הדתית אין את בעית הצניעות כי אין לאף אחד שם בעיה עם זה שהבנות שלהן קרובות לחילוניות במראן הרבה יותר מאשר לנו!!!!!!!! הלכות ברורות ופשוטות לא מענינות אותם אז ברור שאין כזו בעיה...
ואם הזכרת בתי ספר שיוצאי מהם חולים, קחי לך איזה יום פנוי, בקרי בכמה מחלקות לתשושי נפש ותפגשי את כל החולים הסובלים, תוצאת חינוך קלוקל וכושל שהתנפץ בגלי ההתנתקות הזועפים.
תאמיני לי, אני מדברת יותר מידי מקרוב. מכירה את הנושא, את הציבור, חווה את זה על בשרי כמעט יום יום...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:36 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | הייתי השבוע עדה ושותפה לדיון שנערך אודות בתי הספר של בית יעקב. האמת שדיון זאת מילה עדינה לעומת מה שנערך שם.. זה היה ויכוח סוער!! וכל מה ששמעתי זה בנות מתוסכלות, ששונאות את הסמינר וממש טעונות עליו. הייתי די בשוק, כי על פניו הבנות נראות בנות בית יעקב רגילות עם שאיפות לבנית בית כמו כל אחת פה...
אני לא מכניסה את עצמי פה, על אף שגם אני טעונה על הסימנרים (אולי בגלל זה כ"כ בער לי להעלות את האשכול הזה), כי אני בחרתי בדרך חיים אחרת, אני יודעת שבעז"ה הבנות שלי לא יעברו את מה שאני עברתי. בחרתי לעצמי את החברה שלי.
הבנות שדיברו שם: ספרדיות, ליטאיות וחסידות כאחד. וכשהמנחה (איש חינוך ידוע) שאל אותן לאן הן תשלחנה את הילדים ללמוד הן מודות שישלחו לבית יעקב "כי אין מקום אחר", וזה נכון, לדעתי.
אז מה בעצם השתנה במהות של בית יעקב? למה הכל מתחיל ונגמר בשידוך העתידי? ולמה, למה צריכים להיות כ"כ הרבה קורבנות בשיטת החינוך???
הצלחה היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!
|
|
ראשית אני חייב לך תודה על המשפט שכתוב אצלך בסוף. זו נקודת מבט נכונה ומעניינת.
לעצם דברי האשכול. למעשה את מציגה הצלחה חינוכית של בית יעקב. לדוגמה המטרה של כפיית מדים על אסירים או חיילים היא שבירת העצמיות והשיוך לקולקטיב. ז"א למעשה מעוניינים שלא תוכל לחשוב באופן אינדיבידואלי ולקבל החלטות, אלא תבצע את ההחלטות שאחרים יחשבו עליהם במקומך.
לפי העולה ממה שכתבת, גם אלו שמורדות בבית יעקב לא הולכות לחפש אלטרנטיבות, כי הצליחו להחדיר בהן את החשיבה שבית יעקב זה המוסד הכי מושלם בין כל המוסדות, ועל אף פגמיו, הנוראיים לדעתן, אין מוסד טוב הימנו.
אז למעשה גם לאותן מורדות הצליחו לשטוף את המוח, כי הן לא מתארות שהן בדקו באופן מעמיק חברות אחרות, מוסדות אחרים והגיעו למסקנה בשכלן שבית יעקב עדיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:41 |
|
| |
שרפ,
חגיגה של אשכול בשבילך, הא? חחחחח...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:45 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | אז מה בעצם השתנה במהות של בית יעקב? למה הכל מתחיל ונגמר בשידוך העתידי? ולמה, למה צריכים להיות כ"כ הרבה קורבנות בשיטת החינוך??? אני בטוחה שלא לזה התכונה שרה שנירר כשהקימה את בית יעקב!!!!
|
|
הייתי מאוד שמחה לשמוע ממך למה דעתך התכונה שרה שנירר. ואז אולי להפנות אותך לקרוא את דברי התלמידות שלה. שתגלי כמה את טועה. הדבר המהותי ביותר בעיניה היה הצניעות. היא חינכה אותן למסור את נפשן על זה. הן בימי רווחה והן בימי אפילה. וזה מה שנתן להן כח לשמור על כבודן ולמות על קידוש ה' מתוך טהרה בימי השואה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:50 |
|
| |
חיה,
בדיוק בשביל בנות כאלו שלא מוכנות שכל אחד יבוא ויעביר פס רחב ואדום על כל החיים שלהן, שמחפשות תשובות והולכות לישון עם חיוך-כי הן תמיד תקבלנה תשובות מספקות,ואף מעודדים אותן לשאול שאלות,
שמקבלות את מיטב הרבנים הגדולים של הציבור שלנו:
הרב מנחם שטיין.
הרב אינורהן.
הרב שוואב.
הרב יוספי.
הרב קרני.
הרב יוסף.
הרב מנת.
הרב גולדיש.
הרב גרוזמן.
הרב מצגר.
הרב קאופמן.
הרב צור.
הרב וינברג.
הרב בוורמן.
הרב תהילה.
וכו'
שמתקדמות לעבר הצניעות מתוך הנימים הפנימיים שלהן, שכפופות ל"הלכה" ולא לשטויות...
שנישאות לבני תורה!
שחיות מתוך סיפוק ו"עושר" רוחני ששופע לצאת החוצה... מקבלות גב חזק.חסון. יונקות קדושה ומזילות דמעות שליש בערבי כתה כי הנשמה פשוט זועקת...
שאף אחד לא יכוון אקדח לראש אביהן אם הזקן שלו לא מגיע לברכיים,
ושעושות בגרויות!!!
והן בנות יעקב!!
בכתה ט', כשאני מסתכלתעליהן -זה על גבול הבלבול עוד-תחילת דרכן..
אבל אין ספק שבסוף י"ב-לא מכירים את הבנות.
מורות כמו אמהות ילוו אותך עד החופה, יתקשרו אליך גם אחרי 15 שנה לשאול בשלומך, יחבקו אותך, יזמינו אותך לשבתות, ואף יטרחו למצוא לך שידוך....
בנות מהסוג הזה-
צריכות ללמוד במסגרת אחרת, כמו לוסטיג.
[היתי כותבת עוד שמות, אבל אבל צריך להכיר לעומק... את לוסטיג אני מכירה טוב לכן אני מרשה לעצמי להעיד.]
בקומה מעל התיכון נמצאים לימודים אקדמאיים, ששם הלימודים הם בכל יום גם לימודי קודש, הלכה, הבית היהודי, השקפה ומוסר-מידות, תנ"ך, הרצאות, וכו'... ע"מ לפרנס ולהינשא לבני תורה ברווח.
אבל יש בנות שמשלימות בחיוך עם האיסורים והתקנות עליהם דיברת, מהסמנרים הכבדים של בני ברק למשל, יש כאלו שבעבורן-זה חמצן.
עכשיו שימי לב לאבסורד שנוצר כאן, בנות סמנרים ממורמרות תשלכנה את בנותיהן לאותם סמנרים-ותהי בטוחה שהבת תצא ממורמרת עוד יותר מהאמא, כי זה דורות אחרים... וחוץ מזה כמה היא תוכל לחיות בהכחשות?!
מצד שני- בחורה שלמדה בלוסטיג-לא תשלח את ביתה ללוסטיג, כי מבחינתה היא רציכה עכשיו קומה ממעלה. סמינר חזק יותר.
אז מה הרעיון? הרעיון שזו שלמדה במקום כמו לוסטיג לדוגמא תבנה חיים מסוג אחר, מחינוך אחר, חזק מהימן מהפן הפנימי והפחות סטיגמטי- כך שהבת שלה כבר לא תרגיש מרמור כלל.
אני יודעת שנקבתי בשם ספציפי של מקום לימודים-תיכון-סמינר, אבל אני יודעת שיש עוד כמה מקומות במתכונת דומה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 23:54 |
|
| |
שרפ, היום מוסד לבנות שאינו בית יעקב, הוא בעייתי! תסכים או לא-אני לא היתי רוצה לראות את עצמי בשום מסגרת אחרת שאינה בית יעקב. הרבה לפני השטיפות מח שעליהן אתה מדבר...הרבה לפני...
זה נקודת ראות ברורה מאוד, אין מה להתכחש לזה. זה הבדל שמים וארץ. לפני שאני אתלבש כמו הציבור הדתי אני אשים לעצמי כדור בראש...
סליחה על הבוטות, אבל מוזר שאינך רואה את ההבדל. מוזר שהינך מתכחש להלכה. ולרוחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 08:35 |
|
| |
רשת בית יעקב היום הם מקום מצויין להתחנך בו.
אני מתכוונת את הרשת כמו פ"ת (לא מתכוונת לוואלף או לכהנא וסמינרים סוגרים כאלו )
יש להם מקצעות רבים מורות טובות חברה טובה הכול 10
לימודי קודש ברמה גבוהה שעורי השקפה הכל מה שצריך
לעניין תקנון צנעיות - בת בגיל 14-15 לא מבינות את תכנון הצניעות הם לא בשלות מספיק
הם לא מבינות למה אסור לבבוש לגרוב דברים מסוימים ( לפעמים זה עניין של סדר ומשמעת בכלל לא לעניין צנעיות )
שהם מגיעות לאמצע י"ב הם פתאום מתחילות להבין את המורה את המנהלת למה?
כי רק עכשו הם מתחילות להתבגר שכלית
עכשו אני רואה מנקודת מבט שלי בגיל שלי אני לא רואה בעיה בכלל זה התקנן וז צרכים לעשות גם אם לא מבינים !!!
בעבודה זה לא כך ? הבוס רוצה כך ואיפלו זה לא מובן צריך לעשות !!!
בגלל זה זה בי"ס ללמד אותנו איך להתנהג לקבל מרות מי שלא רוצה לקבל מרות מבוס או מנהלת
בעבודה הבוס יגיד לה הביתה !!!!!!!!
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 09:53 |
|
| |
חכמה, את צודקת שבת שמגיעה לתיכון צריכה להיות כפופה לנהלים שלו אבל א. הרבה בתים חרדיים קובעים לבנות שלהן לאיזה סמינר ללכת ואז הן לא מסוגלות לקיים את התקנון. ב. אם התקנון שהיית חותמת עליו בתחילת הסמינר היה נשאר עד שתסימי, את צודקת. אבל מידי שנה הם מוסיפים חומרות הזויות!!!
שרפ, הבנות שהודו שהן תשלחנה את הבנות לבית יעקב, מאמינות בדרך החרדית המסורתית. הן יודעות שאם הן רוצות לנהל בית חרדי-חרדי, האופציה היחידה שלהן זה לשלוח לבית יעקב מהסוג הזה שציינתי. אין פה שום שטיפת מח!!!
נועה, כמו שאמרתי אני לא מכירה את המוסדות של הציונות הדתית, רק השוויתי אותם מבחינת הצניעות כי את החשיבות של הצניעות שם אני מכירה היטב!! לכן, אני מוחה על דברייך : "שהבנות שלהן קרובות לחילוניות"- כמו בכל מגזר יש ויש, אני מכירה בנות צנועות שאני יכולה לשאוף להגיע לצניעות שלהן, יש אצלהם בתי"ס חזקים יותר או פחות אבל את לא יכולה לומר באופן גורף שהן לא צנועות. זה ממש הוצאת שם רע על ציבור שלם.
אני לא נכנסת לאידיאולוגיה שלהם שגרמה למה שגרמה- אל תערבבי בשר בחלב.
כל ההשוואה שלי לבתי"ס של הציונות הדתית היתה בקשר לדרך שבה הם מחדירים את הערך לצניעות ולעבודת השם שלדעתי יעילה יותר.
ו--קריסטל, צודקת שיש רבנים טובים שעונים לשאלות. אני לא יודעת איפה למדת, אבל אני דיברתי על בתי יעקב הסגורים (כדוג' וולף, כהנא, ישן, חדש, חדיש מחודש וכן הלאה) בהם הקו הוא ישר ללא סטיות, ללא ערעורים. אם היו נותנים לבנות שמות של רבנים כשהן היו צריכות אותם, את צודקת, הרבה עגמת נפש והרבה נשמות יהודיות היו ניצלות. אבל במציאות הבנות לא מודעות לאפשרות לפנות לרבנים, גם בבית לא נותנים להם את האופציה והסמינר שאמור לתת מענה הולם, רק מטיל בהם דופי!!
לייב, עובדה שהבנות הכאובות שדיברו היו הרבה הרבה אחרי י"ב, היו שם בנות נשואות ובנות מבוגרות ממך וממני. ברור שצריך תקנון, ברור שצריך גבולות, ברור לי עוד יותר שצריך היום יותר גבולות מאשר פעם אבל השאלה איפה ואיך שמים את הגבולות!!!!! ושוב, זה נכון לגבי הסמינרים שהזכרתי למעלה ודומיהם. יש את לוסטיג ופ"ת ודו פארק... אבל מה לעשות שבציבור החרדי לא מסתכלים עליהם בעין יפה?! יש מקומות שלא מכנים את לוסטיג כבית יעקב. ואתן יודעות מה, סתם הלכתי רחוק עד הציונות הדתית... קחו את לוסטיג, איך הוא מצליח להכניס בבנות שלו את אהבת התורה, יראת שמים וצניעות מרצון??? למה הסמינרים לא מאמצים את השיטה שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 10:46 |
|
| |
אני קוראת את הודעת הפתיחה, מעיינת קצת בתגובות ולא מופתעת.
הם כ"כ מוכרות ואותי הן צורבות.המרמור שהפך לחלק בלתי נפרד מהחינוך של הדור
והנשירה שבעקבותיו, מחייב זעזוע.
אני לא אגיב ישירות אבל אני כן רוצה להגיב מנגד.
אני מלאת הכרת הטוב לחינוך "בית יעקב" שקבלתי!
אם מישהי כאן מתכוונת לשלוח את בנותיה לחינוך בית יעקב מבלי להכיר בערכו ובחשיבותו,
מבלי להעריך את תוצאותיו הטובות הוא רק כעין ברירת מחדל של בין לבין-אבוי לה ואבוי לבנותיה.
ועכשיו אני מבקשת לשאול, מאין הקשר הישיר בין נושא האשכול לבעיות השידוכים?
|
| נשלח ב-15/1/2009 11:52 |
|
| |
שרה שנירר באמת לא התכוונה לזה. איך התבטאה מישהי באוזני? (מורה, אגב. מבייס יענקב.) "צריך שרה שנירר חדשה לדור שלנו".
אצל שרה שנירר לא היו דעות קדומות ולא אמירות מרחיקות לכת. היא לא הסתכלה למישהי בעיינים ואמרה: בגלל שאבא שלך עובד את לא תדעי לעולם מה זה "בית של תורה". בגלל שאת לבושה בחוסר צניעות אנחנו מקיעות אותך מחברתנו. לא. שרה שנירר לא אמרה דברים כאלה ולא פעלה כך. היה לה דבר אחד בלב שחסר למורות ומחנכות בית יעקב - אהבה.
היא אהבה את התלמידות שלה. היא לא עבדה עבודה מוכתבת. היא דעה שאנשים שונים יש להם דעות ורצונות שונים. היא לא כפתה צניעות. היא חיבקה וסגרה כפתור בחשאי. בנות ידעו שהן יכולות לבוא ולשאול אותה, או את הרב דויטשלנדר זצ"ל- כל מה שעולה להן בראש. הן לא התביישו שיצליפו בהן בשוט "בית של תורה" העלוב. הן ידעו שאוהבים אותן, איך שהן. האהבה הזו הצליחה להחדיר בהן את התורה ויראת השמים בצורה המושלמת ביותר. בגהנום של השואה הן שמרו במסירות נפש את צוואתה של שרה שנירר! זו לא היתה פיקציה. זו היתה פנימיות. אמיתית. כזו שאין בבית יעקב בזמננו.
אנחנו, "פליטות בית יעקב" לא יודעות זאת. אוהבים אותנו בגלל שהצלחנו להעמיד פנים שאנחנו לא שונות מכל מה שהמורה אומרת. נדחקות בכוח לתוך אותה תבנית למרות שאנחנו שונות, ויש לנו אופי שונה ושכל שונה- רק שאף אחד לא מכיר בזה. כופים עלינו את אותו הדבר. "חנוך לנער על פי דרכו" לא ידוע למורות ולמנהלים שלנו. סגרנו כפתור כדי לא לחטוף צעקות, לא מתוך רצון שהמורה תשמח בנו. לא. כי היא לא תשמח. ממש לא. מה איכפת לה, אחרי הכל?
איך אומרת מורה שלי כל פעם מחדש? "לא משלמים ל על זה"..
איזו עליבות. איזו צביעות. איזה גועל נפש.
שרה שנירר מתהפכת בקברה, מבטיחה לכן.
וזו רק תגובה אחת שלי מתוך שרשרת שבדרך.
אני פשוט כולי חולה עכשיו ואין לי כוח להקליד...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 11:54 |
|
| |
בס"ד
אני שמחה ומאושרת בחלקי שלמדתי בבית יעקוב, גאה בזה, נבניתי שם, קיבלתי כלים לחיים ומודה לה' על הזכות שנפלה בחלקי, מאחלת אותה לכל בנות ישראל.
בעניין תקנון הצניעות, משום מה אני הייתי תמיד תמימת דעים עם הסמינר, מה שדורשים-אני עושה, בטוחני שיש דברים שההנהלה מבינה הרבה יותר טוב מימני, גם דברים שלי ניראים מוזרים ע"פ.
גם מבחינת היעוץ החינוכי, הקשר האישי עם התלמידה, אצלינו(סמינר דוסי לדעתי, שמו לא הוזכר לעיל)היה מענה לכולם.
יצא לי לפגוש חברות, בנות שלומדות עדין שמתמרמרות על התקנות וכו', לדעתי הן לא מבינות מזה בית יעקוב, מה התכלית, הן לא מבינות שזה לא עוד מקום בילוי להעביר את היום, זה מקום חינוכי ערכי שאמור לבנות אותך, להכין אותך לחיים!
וכמו שאמרה משתוקקת, התופעה הזאת מביאה בעקבותיה את בעית הנשירה הכאובה.
ולשאלתך חיה, מה קשורות שיטות החינוך לשידוך העתידי?החכימי אותנו.
אני יודעת שכל אחת תקבל בע"ה את מה שמתאים לה...
|
|
|