בית פורומים שידוכי חרדים

"בית יעקב" - מה צופן העתיד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2009 12:05 לינק ישיר 

תמי_4, מילים כדורבנות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2009 16:48 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
שרפ, היום מוסד לבנות שאינו בית יעקב, הוא בעייתי! תסכים או לא-אני לא היתי רוצה לראות את עצמי בשום מסגרת אחרת שאינה בית יעקב. הרבה לפני השטיפות מח שעליהן אתה מדבר...הרבה לפני...

זה נקודת ראות ברורה מאוד, אין מה להתכחש לזה. זה הבדל שמים וארץ. לפני שאני אתלבש כמו הציבור הדתי אני אשים לעצמי כדור בראש...

סליחה על הבוטות, אבל מוזר שאינך רואה את ההבדל. מוזר שהינך מתכחש להלכה. ולרוחה.

קריסטל

את מציגה שתי בעיות שונות:
1. מכיוון שרק על שלושה דברים נאמר יהרג ואל יעבר ואת מוכנה לשים לעצמך כדור בראש בכדי לא להתלבש כמו הציבור הדתי (אם הבנתי נכון זה לא פונפון), הרי שזה מלמד על חריגה מפרופורציות בתפיסת העולם שלך. אם זו לא שטיפת מח, כנראה שעשו לך שטיפה מיוחדת שלא תביני מהי שטיפת מח.

2. את לא מכירה את הציבור הדתי! את רואה אשה דתיה הולכת בגילוי ראש עם מכנסים או שרוולים קצרים ומיד את מבינה שכך הולכים כל הדתיים. כפי שציינתי הבת שלי ועוד הרבה חברות שלה בכיתה ובתנועת הנוער הולכות בצניעות, מעבר לתקנוני בתי הספר (שגם להן יש, אך שם מדובר בתקנון לפי ההלכה ולא לפי דמיונות). את מוזמנת להגיע לאולפנות טובות ולראות בנות שהולכות בצניעות לפי ההלכה (ודרך אגב על גרביים יש מחלוקת האם צריך ללכת לפי ההלכה).

אני רואה את כל "בוגרות" בית יעקב שיצאו לעולם הגדול ואיך הן לבושות בבגדים צמודים, פאות דמוי שער טבעי וכד', דהיננו ללכת עם ולהראות בלי. לעומת אשתי שלמדה בחינוך דתי ואוניברסיטה (לא בר אילן) ונשות חברי לישיבה.

עם כל הכבוד החינוך שאשתי קיבלה עולה באלף מונים על חינוכן של בנות בית יעקב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 16:54 לינק ישיר 

בס"ד

מסקנה:
קריסטל מדברת על השוליים של הציבור הדתי
ושרפ מדבר על השוליים של הציבור החרדי.
הלא כן?

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 16:56 לינק ישיר 

חנוש, את קוראת למחנכות בית יעקב "השוליים של הציבור החרדי"?
תמהני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2009 17:00 לינק ישיר 

שרפ כתב:
אני רואה את כל "בוגרות" בית יעקב שיצאו לעולם הגדול ואיך הן לבושות בבגדים צמודים, פאות דמוי שער טבעי וכד', דהיננו ללכת עם ולהראות בלי. לעומת אשתי שלמדה בחינוך דתי ואוניברסיטה (לא בר אילן) ונשות חברי לישיבה. 

לא ידעתי שככה נראות המחנכות בבית יעקוב,
באמת.

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 17:21 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:

מצד שני- בחורה שלמדה בלוסטיג-לא תשלח את ביתה ללוסטיג, כי מבחינתה היא רציכה עכשיו קומה ממעלה. סמינר חזק יותר.

אז מה הרעיון? הרעיון שזו שלמדה במקום כמו לוסטיג לדוגמא תבנה חיים מסוג אחר, מחינוך אחר, חזק מהימן מהפן הפנימי והפחות סטיגמטי- כך שהבת שלה כבר לא תרגיש מרמור כלל.

אני יודעת שנקבתי בשם ספציפי של מקום לימודים-תיכון-סמינר, אבל אני יודעת שיש עוד כמה מקומות במתכונת דומה.

מקום חינוכי שלא מלמד את חניכיו שחינוכו לכתחילה, הוא אינו מקום חינוך. זהו מוסד לשיקום (עברינים, סוטים, חולים). מי שנוח לו עם הרגשה זו, שילך וילמד בכזה מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 17:22 לינק ישיר 

חנושנוש כתב:

לא ידעתי שככה נראות המחנכות בבית יעקוב,
באמת.

אמונה~שמחה.

לא דייקת במה שהקפדתי וכתבתי. המחנכות לא יצאו לעולם הגדול, הם נשארו בחממה (או במקפיא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 17:27 לינק ישיר 

שרפ, אתה יכול לכתוב/לחשוב מ'שתרצה,
אבל דברי כוונו לתמי.

אמונה~שמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 17:36 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:

שרה שנירר באמת לא התכוונה לזה. איך התבטאה מישהי באוזני? (מורה, אגב. מבייס יענקב.) "צריך שרה שנירר חדשה לדור שלנו".
אצל שרה שנירר לא היו דעות קדומות ולא אמירות מרחיקות לכת. היא לא הסתכלה למישהי בעיינים ואמרה: בגלל שאבא שלך עובד את לא תדעי לעולם מה זה "בית של תורה". בגלל שאת לבושה בחוסר צניעות אנחנו מקיעות אותך מחברתנו. לא. שרה שנירר לא אמרה דברים כאלה ולא פעלה כך. היה לה דבר אחד בלב שחסר למורות ומחנכות בית יעקב - אהבה.
היא אהבה את התלמידות שלה. היא לא עבדה עבודה מוכתבת. היא דעה שאנשים שונים יש להם דעות ורצונות שונים. היא לא כפתה צניעות. היא חיבקה וסגרה כפתור בחשאי. בנות ידעו שהן יכולות לבוא ולשאול אותה, או את הרב דויטשלנדר זצ"ל- כל מה שעולה להן בראש. הן לא התביישו שיצליפו בהן בשוט "בית של תורה" העלוב. הן ידעו שאוהבים אותן, איך שהן. האהבה הזו הצליחה להחדיר בהן את התורה ויראת השמים בצורה המושלמת ביותר. בגהנום של השואה הן שמרו במסירות נפש את צוואתה של שרה שנירר! זו לא היתה פיקציה. זו היתה פנימיות. אמיתית. כזו שאין בבית יעקב בזמננו.

לדמות את שרה שנירר למנהלת בית יעקב היום, זה כמו להשוות בין הרמב"ם לרב אלישיב (להבדיל).

החרדים שלפני שלוש דורות ראו בדרכם דרך של עבודת ה' בשילוב עם חיי העולם, שונה מהדרך של החילונים (וד"א אז גם המרחק החברתי/דתי בינם למזרחי היה קטן). עיקר המחלוקת היתה האם להתחבר לציונות החילונית או לצעוד לבד (גם בעליה ובבנין הארץ).

כיום מדובר בקבוצה שעיקר עיסוקה הוא להתבדל מהחברה הכללית. בכדי להגיע לתוצאות אלו צריך להעמיד נקודות מחלוקת ולשמור על אש המחלוקת שלא תכבה. בסך הכל את החומרות והמאבקים חדשים לבקרים יש להבינם מנקודה זו ולשימם בפרופורציה מתאימה. הרי כל הסיפר של יראת שמיים אין לו ולא כלום כיום עם הציבור החרדי, שאומנם יתכן ואנשים מתוכו הולכים עם כובעים וחליפות אבל עוסקים בהשמצות, רכילות, לשון הרע, אלימות ומאבקים כאחרוני הפושעים, בלא שהחברה מקיאה אותם מקרבה, באותה מידה שהיא תקיא בת שתלך עם גרביים בעובי לא מתאים, שיש בכלל ספק הילכתי האם חיים בגריבתם.

זה שאת חלק מהמאבק ועל עובי גרבייך מחנכים בנות אחרות, נובע אך ורק מכיוון שאת נמצאת שם (ובגילך אני מניח מבחירה, כי אין מקום טוב יותר מבית יעקב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 17:40 לינק ישיר 

חנושנוש כתב:
שרפ, אתה יכול לכתוב/לחשוב מ'שתרצה,
אבל דברי כוונו לתמי.

אמונה~שמחה.

SORRY

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 17:44 לינק ישיר 

חנוש, מחנכות בית יעקב מחנכות את הבנות להראות כך.
עשיו רשע כי יצחק חינך אותו בדיוק כמו שהוא חינך את יעקב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2009 18:13 לינק ישיר 

שרפ, הדימוי של הפער בין שרה שנירר למנהלות של היום לרמב"ם ולרב אלישיב הוא מגוחך בעליל. אתה משווה בין שני גדולי עולם לבין אישה צדקת למנהלות שטובת שמן, שם משפחת ושם הסמינר שלהן עומד לפניהם????
חנוש, אני מניחה שכבר ענו לך תשובה: הטיעונים המשרתים את ציבור המחנכים בבית יעקב הוא "השידוך..." פעם מורה אמרה לנו בכיתה, כשמתקשרים לברר אצלי על בת אני חייבת לומר אם היא "מודרנית" (גם כן מושג שלא הבנתי.. ) או לא, כמו שהייתי רוצה שיגידו לי כשאברר על הבן שלי... וזו רק דוגמה.

הצלחה
היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2009 18:33 לינק ישיר 

הרמב"ם היה ת"ח, פילוסוף, רופא, קודיפקסט ההלכה היהודית....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 18:39 לינק ישיר 

אין ספק שהרמב"ם היה בן גדול, ענק שבענקים. אבל לא ראוי לדמות שני גדולים למנהלים של הסמינרים.....

הצלחה
היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2009 19:12 לינק ישיר 

נמחק עקב כפילות

תוקן על ידי שרפ ב- 15/01/2009 19:11:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "בית יעקב" - מה צופן העתיד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.