|
|
| נשלח ב-15/1/2009 19:14 |
|
| |
ראשית רשמתי להבדיל.
הדגשתי שגדול במושגים שלפני 800 - 900 שנה, שונה באופן משמעותי מהמונח גדול שיש היום.
כל ברת דעת מבינה שכיום בת של הרמב"ם (ספרדיה, אבא רופא ופילוסוף, בויכוח עם חכמי לוניל) לא הייתה מתקבלת לבית יעקב (אני מניח שגם הרמב"ם היה מכיר את מקומו ויודע להיבן לשלוח את בתו).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 19:23 |
|
| |
אם כבר השוואות לדורות קודמים
גם הרב קוק לא היה נראה כמו הדתי הממוצע של היום,
וכן שאר המנהיגים של הדורות הקודמים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 20:44 |
|
| |
נכון את צודקת.
בעבר הרבנים של המזרחי לבשו אותם בגדים כמו הרבנים החרדים (הרב קוק לבש שטריימל), ההבדל היה אז בעיקר השקפתי, האם לשתף פעולה עם הציונות החילונית. כמובן שהיו שוליים (לאו דווקא כמותיים) שסירבו בכלל לנושא ארץ ישראל כדוגמת הבונד, סטמאר וכד' אולם הפלגים העיקריים בעם היהודי מכל קצווי הקשת הדתית מחילונים ועד חרדים נשאו עינהם לארץ ישראל וראו בעליה שאיפה ראויה (חלקם חיכו עד שהילדים יגמרו את ה... ולצערנו סיימו במשרפות או מקומות אחרים).
גם כיום חלק מהרבנים של המזרחי לובשים אותם בגדים כמו רבנים חרדיים כדומת הרב אברהם שפירא זצ"ל, הרב אריאל שליט"א ורבנים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 22:03 |
|
| |
חברים, נושא האשכול הוא לא דתיים וחרדים... סו חזרה לנושא!!
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 22:07 |
|
| |
תראה, כמו שנאמר כבר, בכל חברה יש שוליים, הבעיה שהגרעין הטוב והמשובח שלכם-הוא מיעוט של מיעוט... ותתפלא, אני מכירה טוב אמוד את הציבור הדתי, אולי טוב מדי. אולי טוב ממך.
השוליים בציבור הדתי רחבים מדי-הם נחלת הכלל.
זה נכון שהם לא הולכים עם פאות, אבל לרובן חצי שיער בחוץ, או שהמטפחת מתחילה מסוף הקודקוד....[אתה בטח מכיר ת'סדיחה, שכשסיפרו להם על היתר "שתי העצבעות" הם העמידו אותן לאורך...]
זה הגרביים, זה מרפקים בחוץ, זה מחשוף החולצה, וזה גם האוירה הכללית-אפילו החולצת טריקו הענקית ב10 מידות והחצאית הארוכה שמנקה את כל הרחובות הנפוחה והמשתובבת בעליזות...גם בזה יש ענין של רוח. כך לא הרית בת מלך.בת ישראל. מצטערת.
ביתך כנראה מצוינת. כנראה גם חברותיה. אבל אתם עדין לא מייצגים את החברה בכללותה.
מה שהכי יפה זה שתמיד המוטו של החברה הציונית היא "הרב קוק", בכל מקום, כל מאמר, כל השתוקקות לארץ, כל כיסופים למדינה, כל לחימה עם הצבא, כל זוגייות מלבבת, כל מכל כל-זה תמיד ציטוטיםש ל הרב קוק...
ותרשה לי, אני קראתי הרבה את הרב קוק... ומשום מה כולכם-אחד על אחד החלטתם לפסוח על הענין צניעות, של תורה, של חינוך וכו'... כמה התרעמוית על צניעות, גם אזהרות בביטול תורה, כמה דגשים על הפרדת המינים בחינוך....ומשום מה- עובדים את ה' ע"פ "קטעים נבחריים".
תנועות הנוער המעורבות רק הן לבדן-מתכון לאסון. ואל תגיד לי תירוצים, כי אני אישית מכירה כ"כ הרבה נערים ונערות עם בלגנים מהסיפורים האלו...גם לי הציעו שאני אבוא בסניף שלנו לחנך, או לפחות לתת עיצות, לעזור לחניכים... אמרתי להם-שזו משאת נפשי. אבל זה מבחינתי "טובל ושרץ בידו"...! אם אני ארצה לעזור למשהו אני אעשה את זה כמוש צריך... ולא!!!! אני לא מעוניינת שהגברברים שם ילוו אותי הביתה... ויבקשו תמספר פלאפון שלי..... וכו'...
הרי ברור לי כשמש ביום שיש כ"כ הרבה חניכים שמגיעיםב גלל חניכות מסוימות..רואים את זה שזה שקוף! אם באמת רצונכם לחנך ולחזק את הציבור....אז למה לא תפרידו? יהיה לכם גם רהבה יותר קל...וגם יותר אחוזי הצלחה..!!
כמה כיפות סרוגות אתה מכיר מהצעירים שאחרי החתונה יושבים ללמוד?
או אחרי התיכון?
כמה מהם שומרים נגיעה?
כמה מהם החליפו את האבה שלהם 200 פעמים במשך 18 שנות חייהם הקצרות...?
כמה מהם מקיימים את ההלכה כמו שצריך בכל מני נושאים?
אני אל מדברת על משפ]חתך-אתה לא פונקציה!
ואני לא מדברת על הבחורים המקסימים הסרוגים החזקים-עם הכיפות הגדולותה אלה... שהם נהדרים!
ואני לא מדברת על שכנים שלך או בני דודים...
אני מדברת על רוב-כלל האוכלוסיה!
לגבי שתי הטענות שלך:
1. לא מצחיק.
2. מכירה, יותר מדי טוב! תסמוך עלי! אני בחיים אל הייתי מעיזה לפתוח ת'פה שלי על מישהו או משהו שאיני מכירה מספיק טוב, אבל זה הזמן לשים את הקלפים על השולחן...
אני גם לא אמרתי שהציבור החרדי הוא צדיק יסוד עולם. הציבור החרדי ברובו צריך הרבה פידבק, ודחיפות וחיזוקים, אבל יש הבדל בין זה לבין "חינוך מחדש".
הבסיס שלנו חזק-התפאורה שלו הורסת...
הבסיס שלכם יכול היה להיות חזק-אלא שהתכשחתם ובחרתם מה שנח.
מימיי לא ראיתי כמה מסירות נפש יכולה להיות ל"ארץ ישראל" ועם כל הכבוד, כאילו שמתם את זה בראש הפירמידה, מעל התורה, מעל הצניעות, החינוך, ההלכןות,
בעצם, אם נעמיק נמצא- שמתם אותו מעל הקב"ה בעצמו!!
אהבת ארץ ישראל חשובה ויקרה לי מני פז... אבל רק אחד מתוך מליוני דברים שאנו מחוייבים וצריכים בהם, עשיתם מזה-אלוקים.
הפכתם את זה לפולחן בפני עצמו. איך אפשר להתאהב כך בארץ..ולשכוח מי נתן לך אותה...ואם אתה זוכר מי נתן אותה- איך זה שיש בכם כ"כ הרבה אומץ להתפלסף איתו...
כשאתה מתאר לעצמך לפעמים גדולים,ממש גדולים- ר' עקיבא, תנאים, ר' ישראל סלנטר וכו'..
לא יודעת.גדולים. מי נראה לך יותר קרוב אליהם בחור דתי, או בחור חרדי?
מ"ר, אהב את הארץ, אהב את העם, אהב את האמת, הענוה, האמונה, וכו'...
אבל הוא לא התבלבל בסולם הערכיםש לו-כשהעמיד בראש ובראשונה את דבר ה'-את התורה.
הוא לא חיפש היתרים,
הוא לא חיפש אם גרביים זה הלכה או לא..
[אגב, גרביים היה מנהגם בעבר-ומנהג בישראל-דין הוא.]
כסוי ראש - היום קיבלת כ"כ הרבה משמעויות...
חצאית עד הברך ומתחת מכנסיים...
חולצה שחייבת להגיע בדיוק מעל המרפק... אז מה איכפת לך לכסות?!!?!? גם ככה זה סנטימטר מעליו...לא, דווקא. מצאנו היתר. מצאנו הסבר הגיוני.
למה ככה???
ואגב, על הבעיותש לנו-קפצתי כבראשונה לדבר עליהם- צניעות ובחירות בחיים של החברה החרדית. [פניני קריסטל,שם,שם.]
אני תוקפת את שתי החברות. אני תוקפת אותי!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 23:22 |
|
| |
מעניין
הנתונים שאני מכיר מחברי לישיבה (כן אלו עם הכיפות הסרוגות הגדולות) שונים.
אשתי הולכת עם כובע והיא יותר צנועה מהבנות שהולכות עם פאות שאין הבדל בינן לבין שער טבעי (ואני לא מטיף להן מוסר).
גם תנועת הנוער שהיא הלכה ובתי הולכת אינה מעורבת.
לגבי שאלתך על התנאים, למיטב זכרוני את ר' עקיבא שהזכרת, רחל אשתו לא פגשה בשידוך בלובי של המלון...
ר' עקיבא גם תמך במרד בר כוכבא לשיחרור הארץ מעול הרומאים (כן אני יודע שבגלל שלא היה אז יתד נאמן, לא היו לו השקפות מתאימות).
השבטים היו רועי צאן ובני ישראל שנכנסו לארץ כבשו אותה והיו ברובם חקלאים (פרט לשבט לוי). כך שאני מניח שהם לא היו קרובים לחרדים שחיים היום.
מצד שני אולי אז לא היו חילונים ומזרוחניקים שילכו לצבא ויפרנסו במסיהם את החרדים, קולומבוס טרם גילה את אמריקה שיוכלו לנסוע ולבקש תמיכה וגם באירופה עדיין היהודים לא היו נפוצים שניתן לשנורר אצלהם.
לצערנו לגבי מה שאת אומרת על היחס הבלתי מאוזן לאהבת הארץ, זה בפירוש לא כך. מעולם לא שמעתי מי שאמר שזה דוחה את התורה כולה או ענייני צניעות וכד'. בכל מקרה בדור האחרון אנו רואים בנושא הזה עליה (ויש שיטענו הקצנה) גם מצד הסרוגים.
יתכן שהראיה שלך לנושא הצניעות אינה לפי ההלכה אלא לפי מה שנדמה לך וממילא מי שלא נוהג כך נחשב לה צנוע.
בכל מקרה בציבור החרדי כפי שאת מתארת מדובר בתפאורה שלילית, שהצליחה להתגבר על המהות. בעוד שבעבר החברה החרדית ניסתה להציג אדם החרד לדבר ה', היום היא מנסה לשנות את האדם. בנסיון הקודם הקומוניסטים ניסו לשנות ולא הצליחו, הקיבוצים והסוציאליסטים נכשלו, מעניין אם בפרספקטיבה עתידית החרדים יצליחו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 01:07 |
|
| |
שרפ,
אני לא נכנסת לדיון מעמיק. נראה לי שאתה מוטרד מהנושא לא מעט ולכן ועוסק כל הזמן במציאת טיעונים והוכחות לצידקת דרכך, ועל כל טענה שנאמר תתיישב עד שתמצא לה מענה. אז לא אסבך אותך.
אני מכירה מקרוב את שתי החברות, על חסרונותיהן ועל מעלותיהן.
על כך לא ניתן להתווכח- החברה הדתית מ-ב-ו-ל-ב-ל-ת ! ! ! ! ומשלמת על כך מחיר יותר מידי יקר...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 02:44 |
|
| |
נועה (ולא ענית לי האם זו נועה או נעה).
דוקא לי נראה שהחברה החרדית מבולבלת. שוקעת בעוני, מחפשת עם מי לריב איזה חומרה למצוא, חיה סביב פוליטיקות קטנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 10:27 |
|
| |
שרפ
אתה מציג פה את הציבור הדתי בתמונה מעניינת
אין שם בעיות חינוכיות כל יועצי חינוך משועמים
אין בעיות צניעות כולם לובשים צניעות ואין שום בעיות בנושא הזה על כל המשתמע
אין מריבות קהילתיות
אין פוליטיקה קטנה כולם מלוכדים סביב מפלגה אחת, שמונה 30 מנדטים(הבית היהודי)
ח"ו אף אחד לא רב עם השני בנושא הזה כולם מכבדים את כולם כל אחד מרוצה בנושא
בבתי החולים לא רואים דתי כולם בריאים
וכולם מסודרים עם פרנסה אין עוני שם-כן גם אלו שתקועים באיזה התנחלות בין שמים וארץ מטעמים אידולגים יש להם כסף בשפע.
דרך החינוך של הדת"ל הוכיח את עצמו כולם יוצאים יראים ושלמים אף אחד לא נושר ופוזל החוצה
כולם מכוסים בפוליסת הגנה נגד עוני מחלות וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 11:30 |
|
| |
shis
ראשית אציין כי לעובדה שאין 30 מנדטים הנראית לאנשים כבעייתית נראית לי כנושא חיובי, מכיוון שהאנשים אינם סובלים מבעיות יחודיות, הם יכולים להרשות לעצמם להצביע למפלגות שאינם סקטוריליות (ועכשיו תשאלי על שבת, כשרות וכד' אני מסכים שזו בעיה ולכן אני מצביע למפלגה שהיא המכסימום הדתי, כי האיזונים שלי נמצאים בצד זה).
בכל מקרה אנשים במגזר הדתי פועלים באופן מכסימאלי להתקדם. אחוז המשרתים שרות צבאי משמעותי, כמות האקדמאיים וכד' היא מהגבוהות בכל המגזרים.
בנוסף, ב"ה מתרבים מיום ליום הספסלים בבתי המדרש, שלא מתוך כפיה ולחץ חברתי, של אלו המשלבים בין קודש לקודש (כי לימודים לצורך פרנסה גם הם קודש) ואלו העוסקים בקודש בלבד.
אני רואה כאן התקדמות גדולה.
פוליסות הגנה אין, שכל יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 11:42 |
|
| |
הירידה לפרטים הקטנים היא לא בגלל שאני רוצה להתווכח בנושא
כן מוצלח או לא מוצלח
זה אתה שמנסה להציג מצג שווא
כל מה שקשור לחרדי =כישלון
כל מה שקשור לדתי=הצלחה
נכון שיש בעיות טכישלונות
אבל בציבור הדל"י יש פי אלף
להגיד שיש שכל ביוצרי דעת הקהל הדל"י
התשובה היא "לא" בגדול
(הסיבה שאין לבית היהודי 30 מנדטים זה רק בגלל מריבות קטנוניות
דבר חיובי בהחלט שכן)
תוקן על ידי sihs ב- 16/01/2009 11:44:19
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 11:50 |
|
| |
נו טוב,
כולם מסכימים שלא הכל מושלם אצל כולם ויש מקום לשיפורים.
הנושא הוא היכן יש יותר בעיות הרי לא יפתר מוויכוחים תיאורטים אלא מעובדות בשטח.
בכל מקרה נחזור לנושא האשכול, עמדתי היתהש יש מקום ש "מאוכזבות" בית יעקב יבחנו אלטרנטיבות (מנסיון). אולי תסבירו למה שלא תבחנה אלטרנטיבות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 12:37 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | נו טוב,
כולם מסכימים שלא הכל מושלם אצל כולם ויש מקום לשיפורים.
הנושא הוא היכן יש יותר בעיות הרי לא יפתר מוויכוחים תיאורטים אלא מעובדות בשטח.
בכל מקרה נחזור לנושא האשכול, עמדתי היתהש יש מקום ש "מאוכזבות" בית יעקב יבחנו אלטרנטיבות (מנסיון). אולי תסבירו למה שלא תבחנה אלטרנטיבות? |
|
אילו אלטרנטיבות של מסגרות חרדיות מסורתיות יש???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 12:59 |
|
| |
אני בחרתי ישיבה טובה, שהשילוב הצבאי בה היה מרצון. כך שהסתגלתי לאט לחברה שונה, שהיתה בשבילי טובה יותר.
למי שמפריע בית יעקב, היא יכולה לבחור אולפנה איכותית, בה הבנות מתלבשות בצניעות ותזכה לפחות לחץ נפשי ויותר יראת שמיים כי לא תהא לה התנגדות פנימית למקום הלימודים (כמובן שמי שמפריע לה בכלל צניעות, אז שתבחר תיכון דתי עם צניעות לפי הגישות הכי מקלות + קולה של השתנות הדורות וכיון שעשתה ועברה נעשה כמי שהותר לה).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 13:28 |
|
| |
חבר'ה, הדיון היה על "בית יעקב" כמדומני.
לא על איזה ציבור הכי טוב ובאיזה יש הכי פחות בעיות.
|
|
|
|
|